lauantai 3. toukokuuta 2014

OI IHANA TOUKOKUU

Lumihiutaleita hiljalleen äsken maahan kevään lämpöiseen...

ja poluille ja porraspuille...


ja takarannan kallioille ...
mutta eipä se meitä haittaa. Aamulla jäi pulahdus väliin kun oli niin kiire mukamas lähteä kirkolle kauppaan. Tosin oli vilakka keli, vain pari astetta plussalla. 

Vaan sisällä mökissä on lämmin olo ja Simolla sohvassa pehmoinen kolo tyynyjen välissä. Eilenkin koiruli veteli sikeitä pää tyynyllä.
Simon rutiineihin täällä rannalla kuuluu myös joka ilta saunan lauteilla lämmittely. Kummasti turkki kestää löylyjen lämmön.

Eilen rapsuttelin pihamaata, hurjasti puista tulee neulasia ja muuta roskaa nurmikolle - tai eihän tuota oikein nurtsiksi mainita voisi, kun apilan alut tallaantuvat jalkojen ja koiran juoksunarun alla. Mutta väliäkö sillä, harja ja rikkalapio on hyvä keksintö siivotessa mökkiä.

Veneet saatiin jo vesille, pojat soutivat saareen makkaraa paistamaan eilen. Minä bongailin vesilintuja, kuikat ja koskelot parittain tulevat aivan laiturin eteen ja mökin rantakiville. Kuovit ja rantasipit, mustarastaat ja tietysti räkätit virittävät sulosointujaan ja oravaperhe pomppii mökin kattomineriittien alla. Oraville tulee loppukesästä muutto ns. romuaittaan, missä niillä onkin varapesä. Aiomme verkottaa katon alustan ja häätää nämä vuosikausia kotiaan katon alla pitäneet otukset. 

Aamulla matkalla bongasin poikapyyn sekä koppelon matkalla kirkolle. Jotenkin olen kiinnostunut tunnistamaan lintuja, kiikaroin mielelläni ja yritän tunnistaa niitä. 

Takassa palaa tuli, samoin hellassa ja hellanuunissa kypsyy possun pihvit folion suojassa. Kätevää, eilen kypsytin kaalilaatikon ja nam. Ei ole puuhellan voittanutta, lämpöä ja maukasta ruokaa.
Josko vähän vaivalloisempaa kuin sähkönappia kääntämällä, mutta on se sen vaivan väärti. Ja aamupuuro hautuu puuhellalla aivan eri makuiseksi kuin kotona sähkölevyllä. Minun mielestäni.

Nyt on lumet sulaneet pihalta, muutama lehtikasa varttuu vielä kottikärrykyytiä kompostille ja pihan apilakasvustoa odottaa hevosenlantarakeista sulatettu kylpy. Elinvoimaa siis.

Heipparallaa, kevät jatkukoon...

19 kommenttia:

  1. Mukavalta kuulostavaa elämää siivouksista huolimatta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihan haravointi on mukavaa kevätpuuhaa, varsinkin jos ei tuuli tuiverra. Kyllä mökkielämä aina kotiolot voittaa!

      Poista
  2. Maa oli osittain valkoisena mannaryyneistä, kun heräsimme... Rakennusten varjossa ne olivat säilyneet sulamatta. Tosi on: 'Voi ihana toukokuu'..:)

    Mutta siitä se kevät lähtee käyntiin! Toivokaamme että kesä tulee ilman turkkia ☺
    Lepoisaa viikonloppua sinulle & pojillesi! ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli pilvetön, aurinkoinen mutta viileä aamu. Yht´äkkiä kuitenkin jostakin kasautui tummia pilviä ja mannaryynit tuli pihamaalle. Vaikka tuuli käy lounaasta, on se hyytävän kylmää.
      Kevättä kuitenkin pukkaa, tulppaanit täällä ovat jo venyneet vartta ja säilyneet myyriltä, kotona säilyi ainoastaan neljä myyrien ruokapöydästä.
      Paljon on perennoistakin jo nousemassa, joten voi hyvällä syyllä sanoa, että ihana toukokuu!
      Kiitos Aili, me pärjäämme, Simo koisii sohvalla ja prinssipuoliso lähti moottorisahan kanssa tuulenkaatoja katkomaan. Nuoret, yhteensä 7 "veljestä" tekevät kotiinlähtöä naapurista ja poika ja miniä ovat tulossa terassinsa anturoita valamaan. Siinä se viikonloppu menee mukavasti.
      Nautitaan silti, vaikka viima pyyhkii hiustupsuja!
      ♥♥ ( huomaatko, löysin sydämet!)

      Poista
  3. Simo se nauttii lämmöstä.Täälläkin tulee välillä isoja rakeitä.Mukavaa viikonvaihdetta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simolla on niin lyhytkarvainen turkki, että tuuli menee läpi karvan ja koira hytisee tuulessa, mielellään kiertyy kerälle sohvan tyynyille. Pieni koira tarttee näköjään paljon unta...
      Samoin sinulle hauskaa viikonloppua!

      Poista
  4. Oikullisesti alkaa toukokuu, välillä paistaa aurinko ja sitten tulee rakeita.
    Puuhella on ihana, antaa nopeasti lämpöä ja todellakin ruuat on paljon maukkaampia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin on viileätä vapun tienoo, auringon pilkistäessä kuitenkin tuntuu jo lämpö. Ehkä ensi viikko on jo poutaisempaa. Puuhella on kovassa käytössä täällä mökillä ja ruuat hauduttelen hellanuunissa. Hyvin maistuu.

      Poista
  5. Oi tuota Simon pään ojennusta tuossa tyynyillä;)

    Meillä tänään vähän ripsotti kuin rakeita, ans' katsoo, onko maa aamulla vallkoinen.

    Mukavaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simo osaa olla rentona, aamulla tuli sängyssä kainalooni, tassut taivasta kohti selällään, vain musta kuononpää näkyi, ja niin tiiviisti minun kyljessäni kiinni, ettei edes imupaperi olisi väliin mahtunut. Sellainen lullukkapoika, vaikka terrieri. Simo tykkää olla täällä maalla kun saa seurata järvessä kuikkien ja koskeloiden soidinmenoja.
      Sadetta saadaan parastakin aikaa, mutta harvakseltaan hiutaleita. Jospa ensi viikko jo toisi lämpimiä tuulia.
      Samoin mukavat viikonloput!

      Poista
  6. Siellä on tullut näköjään vähän enemmän noita lumirakeita kuin täällä. Simolla on ollut siellä puuhaa niin kuin muillakin, ja päivälepo on tarpeen. koirulit osaavat ottaa rennosti:)
    Joskus kaipaan puuhellaa minäkin, onneksi on korvikkeena takka.

    Leppoisaa lauantaiehtoota teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopsaan suli lumirakeet pois, Lievestuoreen ja Hankasalmen välillä oli tullut oikein lumikuuro, pojan auton nokkasyylärit oli aivan lumiset vielä kun tuli niemeen eilen.
      Simolla on ulkona paljon vahtimista, sitten mielellään kiertyy kiepille mökin sohvan nurkkaan.

      Mukavaa sunnuntaita, täällä sataa nyt järven yllä, vai liekö kosteaa tuulta... ♥

      Poista
  7. Kyllä nyt on ollut niin kylmää, että olen Simon kanssa samaa mieltä. Paras paikka on sohvan nurkka vällyissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon on helppo yhtyä, mukavinta on vällyissä sohvan nurkassa. Tosin Simo viihtyy ajoittain myös ulkona, kun järvellä kuikat ja koskelot kisailevat.

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Jeps, pääsiäisenä oli niiin hienot ja lämpöiset ilmat, nyt ei tahdo uskaltaa ulos nokkaa pistää. Mutta ehkäpä tämä tästä iloksi muuttuu!

      Poista
  9. Oi ihana toukokuu-- oikeastaan saisi se sarja tulla jo uusintana -- . Kyllä polttelee sisikuntaa malttamattomana, huomenna mennää tyttären kanssa laskemaan vene vesille ja avataan mökkeilykausi. JIPPII !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sää suosii teitä ja veneen lasku onnistuu ja mökkeilykausi alkaa mukavasti. Täällä keskeisemmässä Suomessa on todella koleaa nyt, vettä ja lumiräntää vuorotellen on saatu, tosin aurinkokin pilkisteli päivällä. Lämmintä saisi jo tulla....

      Poista
  10. Puuhellalla tulee kyllä niin paljon maukkaampaa ruokaa kuin sähköllä, ettei todeksi uskoisi. pikkuisen enemmän se vaatii työtä, mutta kyllä se sen väärti on. Onhan siinä muutakin hommaa toki, nuohoukset ja puhdistamiset... Vietin tässä juuri hellanpuhdistuspäivää täällä metsässä ollessani, hellanlevyt ulos ja hankaamaan. Mut sittenkin.. on se ihana!

    Simo tietää, että joskus on hyvä loikoilla sisällä vällyjen välissä! Ihanat kuvat! :)

    VastaaPoista