keskiviikko 21. toukokuuta 2014

PARI YÖTÄ MÖKKERÖLLÄ

Kukkien istutteleminen on todella palkitsevaa puuhaa. Kotona siirsin monet sisäkukatkin terassille ulkoilemaan, tosin ne jää koko kesäksi ulos jos vaan säät sen sallii.

Pihalla kirsikkapuut lehahtivat kukkaan, samoin morsiusangervot ja mahoniakin on täydessä kukassaan.



Kuvasin myös nuo pikkubellikset nurmikon keskeltä.

Pilvikirsikkakin on valkoisenaan kukkia, samoin saskatonat.


Eilen iltapäivällä kamppeet kassiin ja tielle. Ajeltiin kaikessa rauhassa tänne sisempään Suomeen. Illalla vähän ukkonen jyrähteli, mutta sadetta saatiin vain hiukan. Sade oli luonnolle jo suureen tarpeeseen. On totta, että täällä on tullut vettä kaatamalla viikon päivät sitten. Järven vesi on noussut rantapiihin asti ja molemmat veneet, vaikka olivat talaspuun päällä, lätköttivät vettä puolillaan rantavedessä. Siinäpä sitten kiskottiin venhot kuivalle maalle tyhjentymään.

Siinä veneitä putsatessa lehahti aivan venerannan edustalle yhdeksän vitivalkoista joutsenta. Upea näky kun yhtäaikaa laskeutuivat kuin lentonäytöksessä. Harmi, että työntouhussa ei ollut kameraa eikä kännykkää edes ja jäi kuvat ottamatta. Joutsenia oli vielä kolme lisää toisella rannalle. Jäivät lahdelle kuikertamaan vielä, kun me mentiin jo saunaan.

Niin lämmintä oli, ettei mökkiä eikä saunamökkiä lainkaan tarvinnut lämmittää, nukuttiin ikkuna auki koko yö ja hyvin uni maistui.

Aamulla oli ihana menna ihan oikeasti uimaan, ei pelkästään pulahtamaan. Järven vesi on todella lämmennyt, siitepölyä vaan oli rantavedessä niin, ettei pohjakiviä nähnyt. Onneksi ne on muistissa joten meno veteen oli turvallista eikä kämmätty mennessä veteen.
Simon aamurutiineihin kuuluu juosta aamulla heti laiturille kuuntelemaan, onko kuikkapari lähietäisyydellä. Käki kukkuu jatkuvasti, myös teerikukot kukertavat vastarannalla.
Siitepölylauttoja rantavedessä. Jos olisin allerginen, pitäisi varoa, mutta onneksi en. Taitaa tehdä meikäläiselle vaan hyvää saada iholle siitepölypesut.

Tänään olen istuttanut kesäkukkia tänne mökille. Ja perennat kukkamaalla voivat talven jäljiltä hyvin. Valkovuokot ovat nyt avautuneet, punainen ketunleipä kukkii täysillä, tyrnipensaat täynnä marjoja tuottavia silmuja. On mukava kiertää nyppimässä rikkaruohoja ja iloita jokaisesta mullasta nousevasta kasvista. Siniset ja valkoiset helmililjat ja mininarsissit sekä pieni särkynyt sydän kukkivat. Muut odottelevat. Tulppaanit vasta nuppuvaiheessa. Ja hups, keltaisen liljan sipulia ei kokonaan oltukaan syöty, sieltä nousee liljaa myyränkolosta!

Kuikat, koskelot, joutsenet, rantasipit ja sorsat ovat Simon jokapäiväisiä "kavereita". Kirjosiepot ovat vallanneet rantamäntyjen pesäpöntöt, jopa paritaloonkin on löytynyt asukkaat!
Lokkeja ja tiiroja on todella vähän tänä keväänä. 

Nyt sauna odottaa. Järvenpinta on peilityyni, ilma tämänpäiväisestä tihkusateesta kosteana. Kyllä kukkaset ja koko luonto tykkää.
Vielä ehdimme yhden yön viettää täällä, sitten kotiin kipinkapin ja matka Baijeriin on lähellä. 

Laitanpa loppuun tämän keltaisen tulppaanin kuin pisteeksi tähän postaukseeni. Mukavaa loppuviikkoa!

17 kommenttia:

  1. Ihanaa on tämä alkukesä puuhineen. Tuo keltainen tulppaani hauskan näköinen ripsureunoineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa on. Nyt on aamu, aurinkoista ja aivan tyyntä. Käytiin uimassa ja vesi lämmintä kuin kesällä. Oravaemon lähtö vintiltä sai Simon täpinöihin. Ja nuo linnut, peippoja on paljon, viserrys peittää räkättirastaiden säksätyksen.
      Ah, miten tuntuu hyvältä.

      Poista
  2. Kylläpä on mieltä lepuuttavia kuvia. Ihania nämä kevään touhut ja väriloistot, joita saamme ihailla.
    Mukavaa kesää ja matkaa!
    -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä sielunmaisemani kuvat kertovat, missä minä olen onnessani. Vettä satoi yöllä ja nurmikko kasvoi ihan humahtamalla, samoin kukkamaalla alkaa jo ensimmäiset tulppaanit aueta. Nautin aurinkoisesta aamusta täysillä, huomenna sitten noustaan lennähtämään Müncheniin muutamaksi päiväksi.
      Kiitos Päivi, mukavaa kesäpäivää sinulle myös.

      Poista
  3. Ihana aamu nyt! Hienoja hetkiä sinne niemeen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttuli! Aamu oli hieno, lämmin ja kesäinen. Yöllinen sade oli kastellut luontoa ja kaikki vihersi ja tulppaanien nuput ovat aukeamassa. Vau!

      Poista
  4. Sinä elät oikein idyllistä elämää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedä tässä idyllistä, työleiriksi nimittävät, mutta minusta on hauska puuhastella mökillä kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Tänään istuttiin rantaterassilla iltapäiväkahvilla ennen kotiin lähtöä, nautittiin täysillä. Myös Simo.

      Poista
  5. Mukavalta kuulostaa! Odotan että huomenna päästään pitkästä aikaa mökille ja toivottavasti sielläkin on vedenpinta noussut. Nautitaan kesän odotuksesta ja luonnon heräämisestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava mökkireissu vaikka vaan kaksi yötä oltiin. Kesäistä ja lämmintä. Vedenpinta oli niin korkealla ettei edes keväällä heti jäiden sulamisen jälkeenkään. Mutta 17-asteista järvivesi, kyllä kelpasi uida, tänäänkin kolmesti käytiin järvessä. Luonto on nyt parhaimmillaan heräämässä ja puutarhassa puuhastelu on tosi mukavaa. Nautitaan. Mukavaa mökkimatkaa sinulle Rentukka ja kiva kun tulit kommentoimaan ja lukijaksi. Toivon, että viihdyt.

      Poista
    2. Kiitos! Vetdenpinta oli meidänkin järvessä jo noussut paljon, vappuna näytti huolestuttavan alhaiselta. Mukavaa viikkoa!

      Poista
  6. Kyllä tämä on ihanaa aikaa! Sinulla jo belliksetkin kukkivat!
    Vesi on tosiaan jo yllättävän lämmintä vuodenaikaan nähden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mama, nää bellikset kukkivat täällä kotona Porvoossa, toin niitä miljoonakaupunkireissultani eli Tukholmasta Ropstenin kadun varresta pari vuotta sitten.
      Järvessä on hurjasti vettä ja kaikenlisäksi se on jo riittävän lämmintä uimiseen. ♥

      Poista
  7. Kesä on tullut, nauttikaamme!
    Antoisaa Baijerin matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpö on ollut tosi nautinnollista. Kiitos, tänään palattiin Baijerista.

      Poista
  8. Kyllä tosiaan on ihanaa kun on lämmin ja luonto kasvaa :)
    Tekisi itsekin mieli Saksanmaalle, se on yksi lemppareistani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on viikonlopun aikana lehahtanut vihreäksi! Baijerin matkamme oli elämys kaikkineen, säät suosivat myös.

      Poista