tiistai 14. lokakuuta 2014

SYKSYNLAPSEN SYYSAJATUKSIA

Lokakuu, metsässä syksyn tuoksu. Olin sunnuntaina suolla poimimassa karpaloita ja vau miten hyvälle siellä syksy tuoksuikaan. Ja pari litraa karpaloita pussukassa oli, kun Simo ja prinssipuoliso huolestuneina kyykkimiseni kestosta tulivat huutelemaan suon reunalle. 
Oli siellä toinenkin poimija, melkein rintarinnan raavittiin sammalikkoa sanaakaan sanomatta toisillemme. Karhunsammaleiden sisässä olivat mehevimmät pulleroiset.


Pari viikkoa sitten heti reissusta palattuani kiidettiin niemen nokkaan, missä mökki laitettiin talvea odottamaan. Käännettiin veneet, kumottiin kukkaruukut, laskettiin alas tiskipöydän yllä oleva kesäkatto. Järven vesi jo viiltävän kylmää ja kirkasta. Mutta aurinko paistoi ja sitä maisemaa sitten tankkasin talven varalle.
Tosin maisema muuttuu talven aikana, jos isot puut tontilta raivataan pois. Saa nähdä, huoliiko joku ne sieltä.

Taisin jo kertoakin, että Simo koiruli antoi kyytiä mökin nurkalle ilmestyneelle ketulle tai supille. Kuului hurja rähäkkä pilkkopimeässä, onneksi Simo kuitenkin palasi pihaan ja päästiin saunaan.

Simon anaalirauhaset olivat täyttyneet ja käytin ennen reissuani poikaa lääkärissä. Kaiken piti olla kunnossa, mutta kun palasin reissusta, koiran hännänjuuri oli tulehtunut samoin kuin koko takapuoli. Uusi reissu lääkärille ja nyt Simo on syönyt antibiottikuuria kera kipulääkityksen. Samalla lääkärikäynnillä Simo sai loishäädön kun kerroin tappelusta ja pelkäsin pojan saaneet siitä naarmut korvanlehteensä ja kenties kapin. Tosi helppo toimenpide, pieni tuubi liuosta niskaan karvojen alle ja tehoste kolmen viikon kuluttua. Nyt poika voi tosi hyvin, ruoka maistuu, antibioottikapselit hienonnan ruokaan ja lisäksi annan maitohappopulveria joukkoon. Ei koira enää kipuile eikä ärhentele. 
Eli kaikki hyvin. Ja läheisyys lämmittää; lapsenlapsen loikoessa sohvalla Simo valitsi hyvin paikkansa löhöilyyn.


Nyt viikonloppuna tekis mieli taas hurauttaa niemeen, tosin ei siellä ainakaan hikoilla voine, luvassa on vain pari astetta päiväsaikaan.
Voi olla, että mukavuus voittaa, täällä  olis tyrkyllä myös antiikki- ja keräilymessut viikonloppuna. En ole mitään hankkimassa, mutta ainahan on kiva käydä hipelöimässä kauniita esineitä.

Jotenkin on aika mennyt niin, että pikaisesti olen lukaissut blogeja ilman kommentointia. Vähän on seurakuntavaalitkin teettäneet työtä, sillä prinssipuoliso on edelleen ehdolla. Hän on myös koko vanhusviikon kiertänyt laulattamassa ikäihmisiä palvelutaloissa ja vanhainkodeissa entiseen tapaan. 
Pihan kukkaset ovat laskeutuneet jo syksyyn. Väriä pihalle tuo komeat kanervat. Bataatin mukulat kaivoin talvisäilöön, mutta krysanteemit ja laventelit taidan jättää edelleen ulos talveksi.
Uusi kesä ja uuden kukkaset sitten taas.
Nyt nautitaan syksystä, sen väriruskasta ja tuoksuista.




24 kommenttia:

  1. Täällä vähän samoja hommia. Mökki laitettu talvikuntoon, kotona myös piha kesäkukista siivottu ja lyhtyjä ulos kannettu.
    Minäkin olen lukenut blogeja melkein päivittäin, mut kommentointi on jäänyt. Oman blogin päivitykset tuntuu jotenkin niin vaikealta tehdä, vaikka aikaa olis.
    Ihanaa syksyn jatkoa ja talven alkua. Hyvä että Simo tuli kuntoon !
    -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania syyspäiviä myös sinulle, annetaan talven vähitellen hiipiä hetkeksi.
      Simo on onneksi jo hyvässä timmissä jälleen.

      Poista
  2. Kyllä se taisi nyt syksyksi muuttua kun päivälläkin luvataan niin kovin vähän asteita, no, johan tässä lokakuu menee loppupuolelleen. Kohta on taas aika talvirenkaidenkin auton alle.
    voi, tuossa sen oikein näkee kuinka pikkuinen tuo Simo on, kun tuossa jalanmutkassa makaa. Onneksi Simo on taas terve.
    Htyvää syksyn jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oikein aisti syyskolean ja kosteuden. Talvirenkaat minunkin pitää vaihtaa parin viikon päästä tulevaa Pieksämäen reissua varten, toki aina voi hurauttaa junallakin sinne.
      Simon lempipaikkoja on kinttuvälit, jos joku oikaisee sohvalle pitkäkseen.
      On niin passelin kokoinen polvien väliin lämpöpatteriksi!
      Kauniita syyspäiviä myös sinulle ja Himmulle.

      Poista
  3. Syys hommia nyt piisaa,luoto on nyt kauneimmillaan kauniit kanervat,ihanaa että Simo on taas terve.Mukavia syyspäiviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talven tulemiseen pitää varautua ulkona kantamalla kesäjutut varastoon ja nauttia viimeisistä kukkasista. Syysvuokko ei ehtinyt kaikkia nuppujaan avata joten se hieman harmittaa. Leijonankidat kukkii vielä, samoin Virosta tuomani punainen mehikasvi.
      Sinulle myös ihanaa syksyä.

      Poista
  4. Syyshommia täälläkin. Tänään pitäisi tulla keittiöön täydennystä Lahdesta. Koti ihan sekaisin.

    Onneksi Simo on taas terve. Muistan kuinka surkeaa oli aina kun meill koiruli sairasteli.

    Mukavaa mökkireissua teille jos päätätte lähteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me minnekään mökkerölle viitsitä lähteä, kun saunan patakin jo tyhjätty talven tulla. Ja lämpöä luvattu asteen verran ulos, rannalla tuuli tekee ilman vielä koleamman tuntuiseksi. Joten kotona käperrellään, paitsi huomenna piipahdetaan kylässä Loviisan suunnalla.
      Nähdäänkö? Tyrnipoika odottelee.

      Poista
  5. No hyvä että Simo saatiin kuntoo! Kyl se syksy vaan tulee, ei voi mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isot antibioottikapselit ja pieni koira, kyllä haitat helpottaa.
      Syksy hiipii hiljalleen, nyt pitää aloittaa aamuiset pulahdukset lammikossa, kun sammakot ja muut kompiaiset ovat painuneet pohjamutiin.

      Poista
  6. Jopa tuli Simolle hankala vaiva, hyvä että kuuri autto ja toinen voi taas hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, koiruli alkaa olla timmissä taas, tuossa odottaa päivälenkille lähtöä malttamattomana.

      Poista
  7. Olet niin eläväinen, sinä syksynlapsi. Silleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllimarjaana, joskus on virtaa mutta yleisemmin jo hissutellaan. Että näin!

      Poista
  8. Syystyöt ovat loppusuoralla.Toivottavasti Simo on jo parantunut. Simo pitää vieraat loitolla ,ei sinne vaan tulla nurkille.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä satoi lumihiutaleita aamulla, silti vielä plussalla ilma. Simo on jo ihan ok, antibiootit purivat ja koira parani. Simo on aito kodin vahtikoira.

      Poista
  9. Hyvää vointia ja syksyä sinulle ja 'pojillesi', Anja-Regina! ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, Aili Mummo. Pärjäillään. ♥♥

      Poista
  10. Loistavat värit kaunistavat jo ennestäänkin kaunista maisemaanne!

    Iloa ja onnea viikonloppuunne! :)




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa Reetta. Syksyllä värit ovat hehkeimmillään, kaunista on ollut.
      Samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

      Poista
  11. Ihania kuvia ja ihania värejä.

    VastaaPoista