perjantai 24. huhtikuuta 2015

SITÄ JA TÄTÄ

Tuli bloggaamisesta reissujen takia reilun viikon paussi, siksi on nyt pakkomielle suoltaa tekstejä lähes päivittäin. Mutta pulputkoon nyt sanasuoni, kyllä se siitä vähintäänkin tasaantuu jos ei ihan tyrehdy.

Eilinen kova tuuli ei lannistanut sammakoitakaan, jotka kylpivät lemmentuskissaan takapihan pikkulammikossa. Niitä oli pienessä lätäkössä kymmeniä. Mistä ne siihen joka kevät sukeltavatkaan? Pian on kutua kasoittain ja auringonsäteet lämmittävät niistä pieniä nuijapäitä. Mieleen tulee väistämättä kokemus turkkilaisesta kylpylästä, hamamista. 

Meitä oli iso ryhmä, naisia ja miehiä. Naisten puolella hamamissa oli pikkuruiset pukukopit, kostea ilma, suorastaan nihkeä. Kun suoriuduimme vaatteistamme, istahdimme oleskelutilan penkeille odottamaan savinaamiota kasvoillemme. Siitä sitten saunaan, jonka rappuväli oli niin korkea, että piti oikein könytä lauteille. Lämmittelyn jälkeen suihkuun ja sitten nuorten naisten pestäväksi kukin vuorollamme. Ja taas odottelemaan hierontakäsittelyä.
Hierojia oli kahdeksan, naiset makasivat kuin hylkeet marmoridivaanilla keskellä pesuhuonetta. Hierojilla oli jännät tyynyliinat, joita kastoivat saippuavesiämpäreissä ja sitten heiluttelivat ilmassa niin, että tyynyliina oli kuin ilmapallo. Sitten se aseteltiin naisen päälle ja puserrettiin saippuavaahto liinasta. Näin alkoi hieronta. Kahdeksaa mammelia vatkattiin samaan aikaan ja lopuksi läpsyteltiin ja heitettiin vettä päälle. Hieronta oli ainakin omalla kohdallani suht hellävaraista eikä paikat kipeytyneet käsittelystä. Suihkun jälkeen sitten uima-altaaseen, muutama lyhyt veto ja lepotuoleihin, jossa tarjoiltiin turkkilaista teetä. 
Kuva on esitteestä, kameraa ei voinut ottaa tietenkään mukaan höyryyn. Reunustoilla näkyy vesipisteet ja penkki, jossa vartalon kuorinta tehtiin ennen hierontaa.

Niin, miljoonakaupunkireissun saalista kuvasin. Löysin Saara Hopean nyppylämaljan, kun oli edullinen, otin kainalooni, vaikka olin yhden itse kirpparilla myynyt ja kotona odotti vielä toinen. Ehkä ei kovinkaan viisasta meininkiä.

Ja sitten punaista:
Rejmyren tuotantoa


Tämän alkuperästä ei tietoa 


Oluttuoppi rubiinilasia

   Pieni lasivati rubiinilasia

Hevostalliin löytyi pikkuruinen keinuhevonen:
Ihme, että hevosiakin löytyy aina vaan erilaisia. Hyvä niin.

Kotiutin yhden kotimaisen kannun ja turkoosin luulasimaljan, vaikka molemmat minulla on jo entuudestaankin.

Nuottipino kasvoi myös reissun myötä, nyt voidaan laulaa ruotsalaisia "gångloteja" ihan viimesen päälle.

Ja mitäs vielä. Loppuun voisin laittaa ensin painoksi kaksi Välimeren rannalta tuomaani kiveä
ja kevennykseksi laivan taxfreesta löytämäni tukkasoljet. Pitää kyllä kutrit kasassa vaikka ei uskoisi.
Lintukokoelmaani lennähti tämä tulkku miljoonakaupungin kirpparilta. 

Aamulla kun vein petivaatteita ulos tuulettumaan, kuuntelin lintujen aamukonserttia ihan hyvällä mielellä. Laulurastaan luritus kuin soolona ja siihen tiaisten titityyt väliin, palokärjen päristely tahditti konserttia. Kevät on ihanaa aikaa. Ja takapihalla kukki myös punainen jouluruusu, jonka luulin vasta kasvattavan nuppuja.
Nautitaan täysillä, pihamaan haravointi odottaa ja sitten sormet multaan. 


17 kommenttia:

  1. Sammakothan talvehtivat vesien pohjalla, joten josko ne ihan sieltä tupsahtaisivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkulammessa on niin vähän vettä talvella, että jään alle tuskin sammakkolauma mahtuu. Mutta tietenkin uimalammikossa voivat uinua horrostaan, sielläkin oli jo yksi kutulautta pinnalla.

      Poista
  2. Oi mitä löytöjä!
    Reissut on kivoja ja kotiin tulo myös.
    Mukava viikonloppua!
    -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistanpa, miten ystäväni kirppisneuvoksen kanssa haalittiin reppu täyteen kivoja kippoja, nyt olen jo tullut vähän valikoivammaksi. Tyytyväinen olen näihin löytöihin kyllä, eivät kovinkaan paljon keventäneet reissukassaani.
      Toivotaan, että aurinko jo lämmittäisi, äsken saatiin pari kuuroa lumirakeita, tosin jo sulivat lähes samantien. Kukkamaalla kyykin ja iloitsin nousevista taimista.

      Poista
  3. Ihania löytöjä. kyllä aamulla nyt linnut laulavat kauniisti . Aurinkoista viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintujen konsertti on parasta aamumusiikkia! Samoin sinulle mukavaa viikonvaihdetta.

      Poista
  4. mahtavat ostot olet taas onnistunut tekemään. Kokoelmat kasvaa upeilla lasiesineillä taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä. Minulla on jo niin monta kippoa ja kuppia hyllyköissä, että pitäisi jo lopettaa. Mutta kun on keräilijä ja hamsterin sukua niin....

      Poista
  5. Sinä olet tosi hyvä 'löytämään' lasitavaroita;)) Rubiinilasi on minustakin kaunista, mutta nämä tilat eivät salli. Auvoisaa viikonloppua sinulle, Anjuska, ja pojillesi! ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, silmä ajan myötä harjaantuu osumaan juuri punaiseen tai turkoosiin tai muuten mukavaan. Vitriinien hyllyt on täynnä eikä enää mihinkään mahdu, mutta aina sitä vaan ahtaa uutta sekaan.
      Samoin sinulle mukavaa viikonloppua ja toivotaan auringonsäteitä meille kaikille ♥♥♥

      Poista
  6. Mielenkiintoinen tuo turkkilainen kylpylä. Kauniita löytöjä, varsinkin nuo upean punaiset lasiesineet. Haravointiurakka olisi tosiaan taas edessä, kun vain saisi aloitettua... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokea tuo hamam Turkin reissulla, mukava kokemus.
      Punaista lasia olen kantanut miljoonakaupungin kirppareilta selkä väärällään jo vuosia, nyt on kaapit ja hyllyt täynnä, mutta vielä vaan nappaan kyytiin jos erilainen tulee vastaan.
      Osittain pääsin haravoinnin makuun, mutta siirtelin ruusupuskia ja yhden kirsikkapuun taimen ja perkasin kukkapenkkejä. Haravointia huomenna tiedossa lisää.'

      Poista
  7. Turkkilainen kuulostaa eksoottisen ihanalta!
    Kauniit lasiesineet. Ja tuo luulasimalja ♥
    Mukavaa viikonloppua lintukonserttoja kuunnellen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se mukava kokemus antaa toisten pestä ja vielä hieroakin. Nautin kyllä täysillä, vaikka jännittikin alussa hieman.
      Minä olen sellainen lasinkeräilijä, rubiinilasia enemmän mutta luulasia myös jonkinverran. Ja lintujen aamukonsertit on näin keväällä todella upeata kuultavaa! Kiva kun tulit kommentoimaan, Hyvä Mieli.

      Poista
  8. Kivoja reissuja ja mielenkiintoisia löytöjä! Selvästi sinulla on kirpputorisilmät. Tuon Saara Hopean nyppylämaljan olen joskus omistanut, lienee mennyt rikki muutossa.

    Hyvää viikonloppua ja Simolle rapsutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta, samoin sinne teille mukavaa sunnuntain iltaa. Totta on, että kirppiksillä heti huomaan ne mielenkiintoiset tavarat, jotka sitten lähtevät reppuuni. Saara Hopean nyppylämalja oli ihan pakko tuoda kotiin maailmalta, olihan Saara porvoolainen, vaikka se jo minulla oli ennestäänkin. Punaisten kipposten edessä olen aina polvillani mutta nyt on hyllytila vähissä!

      Poista
  9. Hamamissa mekin kävimme. Mielenkiintoinen kokemus.

    VastaaPoista