lauantai 2. toukokuuta 2015

VIRTA VIE

Niin, on kulunut 100 vuotta suuren laulajan Olavi Virran syntymästä. Tänä vuonna monessa paikassa  kuullaan hänen mieleenpainuvimpia laulujaan. Me olimme niitä kuuntelemassa keskiviikkoiltana Taidetehtaalla, missä Lohjan kaupunginorkesteri johtajanaan Antti Rissanen pani parastaan neljänkymmenen jäsenensä voimin.

Postasin jo edelliseen pienen osan tästä nautinnosta, mutta nyt sain ystävältäni Heikiltä hänen paikanpäällä ottamiaan kuvia, joten enpäs malta olla laittamatta pientä juttua vielä tuosta upeasta illasta.
Näytä valokuva viestissä
Antti Rissanen osaa myös puhaltaa pasuunaa! Tässä kaverina Tero Lindberg, jonka trumpetti soi Lill-Jörgen Petersenin tavoin.


Näytä valokuva viestissä

Juha Hostikkaa on kuultu paljon myös television musiikkiohjelmissa, hänen äänensä on kuin itse Olavi Virran. Hostikka toimii myös Dallapen solistina.

Taitavasta haitarinsoittajasta ei kuva suostunut sähköpostista millään siirtymään blogiin, joten hänen soittamansa Varisevat lehdet ja Tico tico jäävät vain mielikuvana tähän juttuun.

Jepjep. Tänään on ollut harmaa ja sateinen päivä. Aamulla heti ryntäsin hakemaan paikallisesta rak.tarvikemyymälästä tarjouksessa ollutta multaa. Paikalla oli innokkaita multasäkin noutajia pilvin pimein. Eräskin nainen juuri edelläni ajoi pienen toyotansa melkein multasäkkikasan luo, mutta lähti juosten hakemaan säkkejä auton ovet sepposelällään. Ensimmäistä 40 kilon pussia raahatessaan kompastui innostuksissaan ja läjähti multapussilavan päälle ja pussukka lensi maahan. Ahneella on tietynlainen loppu, ajattelin. Multaa oli kyllä ihan riittämiin meille jokaiselle, kun rajoitus oli 4 pussia per asiakas. Levittelin sitten ostamani multasäkit kasvimaalle, jonne yrttilavaan siirsin yhden (!) jääkaapin alaosassa itäneen perunan, ruohosipulipuskan ja viirullisen salaattiperennan (joku viirusuolaheinä lienee, no sinnepäin). 

Viime kesänä kukkineet liljanmukulat (Türin kukkamarkkinoilta) nostin yhden kerrallaan ja siirsin uuteen multaan. Sade vähän haittasi hommeleitani ja lähdin, onneksi, sisälle. Vettä tuli kuin sieltä jostakin ja taas pihamaa lainehtii. Simo ei halunnut lainkaan ulos päivälenkille enkä ihmettele, kukapa haluaisi sadesuihkua.

Koskahan se kesä sieltä saapuu? Toivo elää, onhan se joka vuosi lopulta tullut. Lintujen pesintäpuuhat on käynnissä, punatulkut vain pistäytyvät siemenkeolla, samoin tikkapariskunta ja kyyhkysetkin.
Räkäteillä jo pesät valmiina. Tekis mieli tiputella ne alas mutta kun kuulema syövät etanoita eli noita vitsauksena olevia lehtokotiloitakin niin olkoot ja eläkööt. Pitää vaan varjella sitten marjoja syksymmällä räkäteiltä. 
Musiikista puheenollen tässä nää kaverukset hoilaavat ihan vaan hyllyn reunalla. Ja tämä totinen poika soittelee Totisen pojan jenkkaa. Ehkäpä sitäkin joskus Virta vie....
Että tällainen postaus heti peräjälkeen....

8 kommenttia:

  1. Hauskoja nuo haitarinsoittaja patsaat.
    Aina on joku jolla on kiire saada itselleen halvalla myytäviä tuotteita siinä sitten juostaan ja tönitään toisia, mutta myös telotaan itsensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään haitarimiehistä ja patsainakin niitä on hyllyllinen.
      Niinpä, vähän nauratti tuo multasäkkiepisodi, onneksi kuitenkaan naiselle ei käynyt pahemmin. Teki mieli hänelle jotakin kommentoida mut sitten laitoin suuni suppuun.
      Aurinko paistaa sunnuntain kunniaksi. Kyllä tästä vielä kesä tulee!

      Poista
  2. Odottelen jos tulis viellä joku Olavi Virran 100v, konsertti tänne nyt kun olen paikan päällä, sillä aikaa kun olin poissa niin oli parikin konserttia!!
    Olen päättänyt, että kait pitäisi pikkuhiljaa kultuuria ruveta harrastamaan, vaan kun joku on salaa, tietämättäni istuttanut minuun laiskamadon!? Olen kyllä yrittänyt kakistaa sitä ulos kummastakin päästä.....vaan tulosta ei ole tullut!?
    Jos vaikka kun alakaisi ilimoja piisoomaan....no, eiköhän se siitä tokenisi kaikki asiat.....;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti osuu konsertti kohdallesi ja pääset nautiskelemaan nuoruusajan ihanista iskelmistä ja samettisesta äänestä. Ja näissä konserteissa saa laulaa halutessaan mukana, sillä laulun pidätteleminen on kuulema epäterveellistä! Minullakin on laiskamatoa jonkin verran, mutta tää kevät on ollut melkoista menoa. Korvamato sitten lisäksi saa hyreksimään vanhoja schlagereita ihan vaan itselleni.
      Jospa tää vielä kesäksi muuttuisi, tänään aurinkoa ja välillä sateen ropinaa. Lämmintä on kyllä luvattu jo.

      Poista
  3. Hilpeää tuollainen mullan perässä juokseminen, mutta ehkä se liikunta on hyväksi joka tilanteessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, en sitä älynnyt siltä kannalta ottaa, nauratti vaan kun nainen näytti hullunkuriselta säkkeineen. Ja voipihan sitä ilmaisten ämpäreittenkin kanssa pyyhältää kumoon!

      Poista
  4. Mukavia pystejä ja kukkasia!
    Nuo kaksi ensimmäistä kuvaa ei auenneet minulle;)
    Hyvää loppuviikoa sinulle & pojillesi! ♥♥

    VastaaPoista
  5. ♥Hei Anja! Niin hauskoja soittajia! Kevät etenee, mutta ulkona sataa tuon tuostakin, joten mulla on pihahommat ihan alkutekijöissä...noo, eipä tuo niin tarkkaa :)

    VastaaPoista