lauantai 2. tammikuuta 2016

KÄY LÄMMIN HENKÄYS...

Ulkona sataa harvakseltaan valkoisia hiutaleita. Yöllä oli pihan peitoksi kertynyt pari senttiä vitivalkoista lunta, mihin jäi aamulla pienet koirulin jäljet postilaatikolla käydessä. Talvi on täällä nyt.

Joulu vietettiin varsin lämpimissä maisemissa. Joskus vuosia sitten toki koettiin kanarialainen joulu, mutta nyt suuntasimme Arabiemiraatteihin, Dubaihin. Ei lunta, ei pakkasta, vaan hiekkaa, hiekkaa, merta, pilvenpiirtäjiä ja lämpöä.


Koneen laskeutuessa kentälle ympäröivä hiekka kyllä yllätti. Se kuivuus, vain muutama pensastupsu siellä täällä, puita todella harvassa. Koneen ikkunasta jo oli nähty "purjehotelli", palmusaari ja monet pilvenpiirtäjät. Silti tuntui, kuin olisimme tulleet kuun pinnalle.  Terminaalissa odotti tyypillinen valkomekkoinen ja huivinsa mustalla pannalla päähänsä sitonut mies, passintarkastaja.
Kuin tervetuliaisiksi kuului rukouskutsu, mutta toiminta terminaalissa jatkui kuitenkin. Ihmiset tungeksivat terminaalin tax-freessa, vesipullot ja muutkin virvokkeet upposivat matkalaisten ennaltaan jo täpötäysiin kasseihin.


(Kuva otettu huoneemme terassilta rantakadulle päin)

Hotellimme Hilton DoupleTree sijaitsi puolentoista tunnin matkan päässä Dubaista, Marija-saarella.  Saari on vallattu merestä, samoin kuin ne kuuluisat Palmusaaret Dubain rannassa, jotka nähtiin jo koneesta samoin kuin Purjehotelli ja tietysti maailman korkein torni, Burj Khalifa, kohoamassa kaupungin pilvenpiirtäjien yläpuolelle.

Matkalla hotelliin oli vain hiekka-aavikkoa. Muutama kameli ja kolme karkuun lähtenyttä aasia tien poskessa.  Majoittuminen kävi näppärästi, aulassa meitä oli vastassa Aksu ja Jatta, jotka olivat tulleet aamuyöstä eri lennolla. Hotellihuoneen sängyllä odotti Sweet Dreams-tyyny!


Joulun rekvisiittaa oli hotellin tuloaulassa, valtavan iso joulukuusi keskellä aulaa ja yhdessä nurkassa valtava "piparkakkutalo" joulupukkeineen.
Muuten ei joulua siellä huomannut vietettävän. Kaikkina päivinä olivat kaupat auki, liikenne sujui ja elämä kulki eteenpäin. Varakkaat sheikit kulkivat valkeissa pitkissä "mekoissaan" vierellään mustaan, kaiken peittävään pukeutuneet vaimot sievästi käsilaukkuineen. Ihmetytti, että auringon paistaessa kuumasti ja turistien köllötellessä bikineissä ja uikkareissa näistä kanta-asukkaista vain miehet ja lapset uskalsivat veteen uimahousuilla. Naiset sen sijaan kahlasivat veteen mustissa puvuissaan - tai sitten heillä oli oman mallin uimapuku, joka jätti vain kasvot, jalkaterät ja kädet ranteista sormiin paljaiksi. Muistutti suuresti meidän sukeltajien märkäpukuja. Toisaalta, kun maisema aavikolla on aina sitä samaa, voi olla, että miehet haluavat säilyttää vaimonsa kauneuden vain itsensä nähtäväksi. Ja huvittelevat kuitenkin toisaalta vatsatanssijoiden esityksillä...hm..

Ensimmäisenä lomapäivänä tutustuttiin hotellin rantaan ja uima-altaisiin, nuoret ajelivat vesiskoottereilla ja bongasivat merestä myös kilpikonnia. Illalla ajettiin lähikylään ostoskeskukseen, missä silmät suurina katselin valtavaa maustetarjontaa:
Mausteita toki käytettiin, ruuat olivat tulisiakin, jos niin haluttiin. Chiliä ja jalopenoa löytyi aamiaiselta kaiken muun lisäksi. 

Jouluaatoksi olimme varanneet jeeppisafarin. Perhe pakkautui kahteen maasturiin ja menoksi. Oli melkoisen huimaa kyytiä pitkin hiekkadyynejä, rinteitä ylös ja alas, välillä auto aivan kallellaan ja pelkäsin sen kellahtavan kyljelleen. Mutta kuljettaja ei ollut ensimmäistä kertaa aavikolla ajamassa. Hiekka pöllysi välillä tuulilasiin peittäen näkyvyyden kokonaan.
Melkoista röykytystä se oli. Dakar-ralli saattaa olla samanlaista rytkytystä, vauhti tietysti hurjempi.
Välillä onneksi tasaisempaakin menoa. Ja pysähdyttiin hiekkakummulle, missä autojen renkaisiin laitettiin lisää ilmaa? - vai poistettiinko liiat? No, päästiin kamelifarmarin aitaukselle katsomaan kameleita.


Raskasta hiekassa tarpomista, mutta kamelit mukavia.


Kameli-isäntä Omar hoiteli kamelilaumaansa keskellä hiekkaa. Ihmettelin, mistä sinne tulee vesi, mutta on kuulema vedetty hiekan alle vesiputkea.
Takana näkyvässä aitauksessa oli myös pikkuinen kamelivauva, sitä emme kuitenkaan päässeet näkemään läheltä.

Matka hiekka-aavikolla jatkui. Beduiinikeitaalla oli kameliratsastusta tarjolla, nuoret sitä kokeilivatkin.

Aattoillan jouluateria nautittiin beduiiniteltalla. Istuttiin tyynyillä (hankalaa minulle, vaikka allani oli kaksi tyynyä) syömässä alkupaloja, pääruokaa (kalaa, kolmenlaista lihavarrasta ym) ja lopuksi jälkiruokana hedelmiä. 
Ohjelmassa oli myös tanssiesitys (valoshow), vatsatanssija sekä kolmantena tulishow. Pimenevä ilta antoi erikoiset puitteet jouluaaton viettoon.
Kuvassa tanssija, jonka pyöriminen muistutti paljon turkkilaista dervissi-tanssijaa. 
Paluu hotellille iltamyöhään ja untenmaille riemukkaille.

Joulupäiväksi olimme suunnitelleet kaupunkiretkeä. Olimme varanneet liput maailman korkeimpaan torniin, Burj Khalifaan. Bussi jätti meidät Dubai Mall -kauppakeskuksen eteen ja sukelsimme tavarataivaaseen. Pää pyörällä ihmettelimme putiikkeja putiikkien perään kävellessämme näköalatornin suuntaan.

Burj Khalifan hissi vei yhdessä minuutissa 124. kerrokseen näköalatasanteelle. Eri maksusta olisi ollut mahdollista käydä vieläkin korkeammalla, mutta tämäkin oli ihan enough.
Tasanteelta oli hienot maisemat katsoa alas kaupunkia.
Alhaalla näkyy kauppakeskus ja oikeassa laidassa mielestäni se hotelli, joka syttyi palamaan uudenvuoden aattona.


Pilvenpiirtäjät on rakennettu hiekalle, on tarvittu melkoiset pohjustustyöt. Ja Dubaissa rakennetaan koko ajan, tosin monet rakennustyömaat näkyivät olevan "vaiheessa" ja jopa kokonaan pysähtyneetkin.


Näkötornin edessä odottelimme joka-iltaisen vesishown alkamista.
Valtava määrä ihmisiä oli kokoontunut näytöstä katsomaan.

Ja kyllä se kannatti nähdä. Pienellä kamerallani ei todellakaan saanut vangituksi sitä massiivista näytöstä, mutta jotakin kuitenkin.


Vesisuihkujen takana näkyy osa Burj Khalifaa. Oli aika upea näky.

Valtava ihmistungos pyrkiessämme takaisin bussille, joka vei meidät hotellille. Liikennettä ihmettelin, kun kuusi kaistaa suuntaansa ja parhaissa kohdissa jopa kahdeksan, niin aina riitti autoja meno- ja tulosuuntaan. Bensa kai edullista, ainakin taksit ajoivat edullisin taksoin.

Puolet loma-ajasta oli takana. Päätimme tulla vielä kaupunkiin toisen kerran, sillä nähtävää Dubaissa riittäisi. Seuraavassa postauksessa jatkoa seuraa.






21 kommenttia:

  1. No hei, onhan meilläkin komeet vesiurut ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä vesisuihkut nousivat jopa 150 metrin korkeuteen.

      Poista
  2. Huh kun karkas tuo juttu! Tuo jeeppisfari ois varmaan pimeessä hieno. Siel lienee tähtitaivas eri, kun täällä pohjolassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeppisafari oli hurjaa kyytiä päivän valossakin. Tähtiä en katsellut, mutta kuu kyllä ihan sama (täysikuu muuten) kuin meillä kotonakin.

      Poista
  3. Erilainen ja eksoottinen joulu teillä! Samassa paikassa olivat vävypojan lähisukulaisetkin joulun vietossa:)

    Hyvää alkanutta uutta vuotta ja pakkasterveisiä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mieleen jäävä joulu oli. Paljonhan suomalaisia oli lentänyt sinne jouluksi, jossakin sanottiin, että Dubai on suosituimpia lomakohteita nykyisin. Kerran se kannattaa katsastaa, mutta jäi sinne vielä paljon näkemistä. Lentomatka vain reilut kuusi tuntia, mutta viimeiset tunnit jo rankkoja meikäläiselle.
      Nyt raikasta pakkasilmaa meilläkin täällä kotona, juuri kävin avannossa eka kertaa tänä talvena. Terkut♥

      Poista
  4. Kiitos nojatuoli matkasta olihan mielenkiintoinen matka teillä
    pikkusen erillainen kuim meillä suomessa
    Hyvää alkanutta uutta vuotta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle uudenvuoden toivotukset. Matka oli todella retki erilaiseen joulumaisemaan.

      Poista
  5. Varmasti mieleen jäävä joulu.
    Hyvää alkanutta Uutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi.♥

      Poista
  6. Kiitos matkakuvauksesta:) Jatkoa odotellen:)

    VastaaPoista
  7. No oli teillä todella erilainen joulu kuin Suomessa!
    Onnellista alkanutta vuotta Sinulle ja rakkaillesi. Minäkin mielenkiinnolla odottelen lisää kuvia tuosta eksotiikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kinkkua ja laatikoita ei syöty, hotellin aamiainen ihan super ja iltapäivän ruoka tulisesti maustettua. Sinulle myös mitä parhainta alkanutta vuotta. Yritän saada postausta matkan loppuosan tapahtumista.

      Poista
  8. Upeassa paikassa vietitte joulua, :) Oikein onnellista uutta vuotta siulle ja perheellesi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oltiin ihan tyytyväisiä lomapaikkaan, kaikki odotukset täyttyivät. Samoin sinulle kosotäti toivottelen oikein ihanaa vuotta 2016 ja kiitos blogiystävyydestä.

      Poista
  9. On siellä lämmintä riittänyt, todellakin erilaisissa maisemissa. Jotain jouluistakin on kuviin löytynyt siellä :) Kiva katsella kuvia ja lukea, mielenkiintoista. Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpöä riitti, samoin nähtävää joka päiväksi. Ei oikein paljon joulu tullut mieleen, vaikka olihan siellä pukki ja joulukuusi.
      Samoin hyvää vuotta 2016 myös sinulle kaima!

      Poista
  10. Vähän erilainen joulu teillä sitten. Meillä oli vaikeuksia jo marraskuussa tottua palmujen joulukoristeisiin Australiassa, mutta eihän meilläkään tuo joulu tänä vuonna kovin talvista ollut kun on enemmän ollut nurmikon leikkaamista kuin lumen luomista (jota täällä nyt ei kyllä muutenkaan ole). Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olihan se hieman eri, lumen sijasta hiekkaa ja hiekkaa! Varsin vähän joulu yleensäkin näkyi Dubaissa, eivät vietä sitä meidän tavoin. Ei siellä ollut koristeita palmuissa ja muita puitahan siellä ei juuri ollut. Kinkulta ja laatikoilta varjelluimme tyystin.
      Nyt täällä kotona on paukkupakkaset, lunta vain muutama sentti. Mutta tähän varmasti tottuu ennenkuin kevätaurinko alkaa lämmittää.
      Sinulle & Co myös oikein hyvää alkanutta vuotta. Olen suunnitellut piipahtamista joko Berliinissä tai Hampurissa kevään mittaan, saa nähdä, toteutuuko.

      Poista
  11. Mielenkiintoinen ja hieno postaus Dubaista!
    Kerran olen siellä yhden kerran käynyt jo lähes 24v. sitten. Sanoivat, että kultaa (24 karaattista) sieltä olisi saanut ostaa halvalla. Varmaan siellä vesikin puhdistetaan merivedestä, ja kaikki kasvit vaativat kastelua pari kertaa päivässä.

    Kiitos upeista näkymistä. Mukavaa ja mielenkiintoista vuotta 2016 sinulle, Anja-Regina! ♥♥

    VastaaPoista