lauantai 4. toukokuuta 2013

PITÄS JA PITÄS...

Lieneekö kenelläkään muulla semmoisia hommia, jotka alkavat että "pitäs ja pitäs"!!! Minulla näitä on päivittäin. Pitäs pestä ikkunoita, pitäs rapsuttaa nurmikkoa, pitäs istuttaa kevätkukkia, pitäs siivota vaatehuonetta, pitäs, pitäs, pitäs.... Ja suurin osa jää aina siltä päivältä pitäs-asteelle. Ajatus pomppii hommasta toiseen ja pakkorutiinit on hoidettava. Lohdullista on kuitenkin todeta, että maailmaa ei saa yksi mummeli valmiiksi kuin hiukkasen omalta osaltaan. Hiukkasen!


Jotain sentään on tehtykin.  Pihalla eilen puurrettiin ja päästiin hyvään alkuun. Orvokit on istutettu (puolet nyt ainakin!), viinimarjapensaiden alukset putsattu heinistä ja niistä hiivatin kuorietanoista eli lehtokotiloista, joiden marssi tien takaa pellolta on alkanut kohti meidän puutarhaa. Aamulehden noutoreissulla niiden maihinnousu on katkaistu kiukkuisella jalan polkaisulla ja varjelkoon, että kuori rusahtaa kun tämä mamma nousee painollaan nilviäisen päälle! Tosin eilen keräsin niitä ämpäriin ja "hukutin". Kumpi nyt sitten on armeliaampaa?

Aamutuimaan tein kierroksen vielä heräämässä olevaan pihapiiriin. Peippo tepasteli edelläni kun kiersin kamerani kanssa katsomassa, mitä kaikkea on avautumassa kesään. 

Sinivuokkomätäs odottaa auringonsäteitä avatakseen silmänsä uuteen päivään.

Ensimmäiset pienistä narsisseista ovat jo kukassa, suurin osa on vielä nuppuasteella varjoisemmassa kulmauksessa.

Keltavuokkojakin jäi henkiin puusavotan alta, vaikka pelkäsinkin, että jyräytyvät olemattomiin.

Kaikenlaisia pieniä "tilliäisiä" nousee kukkimaan. Myös lumikelloja ja lumitähtiä, joita en hoksannut kuvata ollenkaan. Olen niitä varmaan viime keväänäkin postaillut, joten haitanneeko.

Avattuani läppärin aamutuimaan kävin kurkkaamassa facebookiin. Minä, vanha, liian paksu perhoseksi, turhaannuin. Ihmettelen, miksi kaikki aamu- ja iltatoimetkin pitää tehdä julkisiksi. Onko silakat todella niin pieniä joulukaloiksi, että päivitykset voi tehdä aamukahvista ja sänkyyn kömpimisestä? No, "nuoruus on seikkailu suunnaton"  eikä näin vanha enää ymmärrä - eikä tarvitsekaan. Mutta kun kyse ei ole pelkästään ihan nuorista.  Pänkkäasenne minulla, myönnetään. Kirjoitin omalle sivulleni ugh-ugh, mutta deletin. Jokainen taaplaa tyylillään,  minäkin. Eikä nää minun blogipostauksenikaan mitään helmiä ole. Joten sepä siitä.

Nyt siis leppoisaa lauantaita. Etanajahti jatkukoon, näkyy tulevan ruopsutteluun sopiva poutasää. Bis dann, sanoo saksalainen, hih.







32 kommenttia:

  1. Facessa olen minäkin, mutta toooosi harvoin sitä päivittelen ja ylipäätään käynkään siellä...ei oikein ole minun juttuni...:)
    Ja kyllä täälläkin osataan tuon pitäs ja pitäs jutun...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmastiina, minä en oikein viitsi päivittää facen sivuani mitenkään, käyn vaan katsastamassa toisten sivuja ja hämmästelen sitä läpälässytyksen määrää henk.koht.asioista.
      Ja tämä pitäs-juttu on kai sitä, että tiedän, mitä hommia täytyisi tehdä mutta ajatus pomppii jo toiseen tekemättömään ja sitten autuaasti unohdan...hih.

      Poista
  2. FB:iin en ole liittynyt enkä liitykään..:/
    On sinulla ainakin kivoja kevätkukkia vuokoista alkaen, sipulikukkia myös!
    TYötä on, kun vain olisi tekijäksi, minullakin..;))
    Ihanaa viikonloppua sinulle, Anja-Regina.<33333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aili kommentistasi. Ilon aiheita on pihalla nämä aikaiset kukkijat. Ja työtä riittää, mutta olkoon se ilomme. Etanasaalis eiliseltä oli yllättävä, luulin ettei ihan niin paljon vielä mönkisi marjapensaiden alla.
      Samoin sinulle leppoisaa sunnuntaita. <33333

      Poista
  3. Pitäs pitäs täälläkin. Ennen sitä paineli aamusta iltaan kuin tuli hännän alla ja nykyisin pitäisi tehdä sitä ja pitäis tätä, mutta huomiseen siirtämineen on muuttunut niin helpoklsi, ennen en sitä ajatusta voinut sietää.
    Kovin jo kukkia alkaa sinulla olemaan, minä vielä noissa krookuksiossa ja lumikelloissa ja jotain muuta pikkukukkaa alkaa olemaan. Pitäs alkaa siivoomaan, imuri jo esillä, mutta saipa siirrettyä sitäkin kun tulin tänne
    Hyvää viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen minullakin - vaikka työssä - ihan säännölliset aikataulut kotihommiin. Nyt eläkkeellä sitä siirtää ja siirtää, kun ei mukamas kiirettä minkään tekemiselle. Ja sitten huokailen, kun pitäs sitä ja pitäs tuota. Ja unohdan, että mitä pitikään...

      Poista
  4. FB:ssä en ole minäkään, vaikka eihän se "vika" ole itse facessa vaan niissä käyttäjissä. Kait ne puhuvat live elämässäänkin kaiken kaikille :)
    Iloisia kohtaamisia puutarhassasi, pois lukien ne kotilot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä puutarhassa on ilon hetkiä aina, kun huomaa uusien kukkien puhjenneen. Kotilot nyt on niitä murheenkryynejä, mutta onneksi vielä hallinnassa.

      Poista
  5. FB:ssä en minäkään, olin kyllä hetken ja lopetin..
    Pitäis on tuttua, mutta nyt PITÄÄ pestä ikkunat, laitta kukkamaita yms.. Onneksi vaatehuoneen sain viime viikolla kuntoon. Se tuo reissu pukkaa päälle ensi perjantaina ( Turkki kutsuu), joten pieni pakko tehdä rästissä olevat.Muuten ne ovat vastassa kun kotia tullaan.
    Muuten, pilvikirsikat ovat elossa, kiitos vielä niistä!
    Kauniisti sinulla jo on kukkivia siellä etelämmässä!
    Terveiset sinne ja Simolle silitykset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten sinulla on kivaa edessä, Turkki on minusta ihan kiva matkakohde. Lämmintä ja hyvää ruokaa sekä paljon näkemistä.
      Hieno juttu, että pilvikirsikat porskuttavat. Pian siellä keskeisemmässäkin alkaa kukat kukkia ja kesä tulla. Kirjosieppo näkyi tänään kotiutuneen pihakoivun pönttöön.
      Oikein ihanaa matkaa ja terkkuja!

      Poista
  6. Samaa pitäs-meininkiä se on täälläkin koko ajan. Joka paikkaan vaan kun ei millään kerkiä yhtä aikaa. Pystyisipä sen asian sisäistämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ihan tuntuu, että minulla tuppaa muisti pätkimään; aina kun päätän jotakin tehdä, pomppaan toiseen juttuun ja sitten en muista enää, mitä olinkaan suunnitellut. Onneksi työt eivät mihinkään katoa vaan aina tekemättömät edestään löytää!

      Poista
  7. "Pitäs" meinikiä tuppaa olemaan tälläkin suunnalla suomee ja just pahiten tuon ikkunoiden pesun kohalla :o
    Kyllä on tullunna faceen liityttyä ja päivittäin sinne on kurkattava. Mun puolesta jokainen saapi siellä käyttää textillistä antiaan niinkuin parhaaksi näkee. Mitä omalla seinällä näkyy, sen voi hyvinkin rajata.
    Nuo Lehtokotilot on meijänkin maisemiin rantaantuneet muutama vuosi sitten, mut mun pihalle asti eivät vielä ole ilmaantuneet.
    Nättiä ovat kevään ensikukkaset, skillat, narsissit ja kaikki mitä teijän pihalla kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäs-meininkiä on liikkeellä! Meilläkin ikkunat jo nimeäni huutaa!
      Osaat varmasti ihan oikein facea käyttää ja sun kaverit on asiallisia. Minä en ole päivittänyt sinne varmaan vuoteen mitää, toisten sivuja joskus kurkin ja ärsyynnyn liian henkilökohtaisista selvityksistä tai muuten hömpästä. Oon kai jo liian vanha. Ja kuvankin vaihdoin kulleron kukkaan kun alkoi tulla vaikka mitä ehdotuksia.
      Lehtokotilot ovat levinneet täältä Porvoosta kai jo koko Suomeen. Täällä niitä on paikoin ihan läjäpäin. Ja onhan meillä etanaravintolakin, mutta ei kai ne vielä näitä tarjoile etanapannussaan?
      Pihalla on jo monta kukkijaa, niitä on kiva käydä kurkkimassa.

      Poista
  8. Man müsste, man müsste, man müsste. Bis dann! :D

    VastaaPoista
  9. Anja-Regina, kyllä mun on pakko sanoo, että en ole koskaan kuullut et joku sanois "pitäsi" ja sitten ei kumminkaan tee sitä! Tietysti MINÄ en koskaan sano niin, etten tekisikään sitä ko. asiaa samantien ja huolella.....;D ;D...!
    Voi että nyt on hyvä sen puoleen, kun on tämä näkyvä vamma joka syyksi voin pitkään laittaa KAIKKI tekemättömät työt...HEH-HEH...;)Nyt mulla on nyt menossa se "sitku" vaihe!

    Facessa olen ja silloin tällöin töräytän näitä omia erikoisia totemuksiani! Siellähän toimii monikin sellainen yhteisö joista saan ajankohtaisia tietoja, joka kiinostavat ja kuuluvat omaan elämääni! Samoin seuraan lasten/nuorison tekemisiä, että tiedän missä mennään, kun eivät muista kaikista mulle sanoa!
    Fasen viestiä käytämme sitä joka ei ole yleinen, toimii paremmin ja nopeemin kuin sähköposti jossa käyn harvakseltaan!

    Ulkomaan asiat toimii hyvin, tilaisuudet ja tapahtumat, tietysti kotimaankin asiat!

    Suoraan kun sanon niin suurin osa on sellaista jota en lakkaa ihmettelemästä....että voihan pyhä yksinkertaisuus, säälittää jopa kirjoittajat ja niiden sisältö...myötähäpeää saa kokea aika usein!
    En ota kamuiseni kuin niitä jotka tunnen ja heistäkin olen jo karsinut....;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä Maikkuseni! Mulla on kai jo lievä "emmental" ja päivittelyni samaa luokkaa kuin "tarttis tehdä jotain". Päätän aina ja sitten hyppään toiseen asiaan ja unohdan, kunnes taas päivittelen. Mutta kyllä minä Herra paratkoon melkoisesti teenkin sitten kun muistan, hih!
      Minä olen elänyt joskus "sitku"-vaihetta, siirtynyt joustavasti "mutku"-vaiheeseen ja nyt on sitten tämä "pitäs ja pitäs". Arkipäivillä näkyy olevan oma rutiininsa eikä pyhät siitä paljon poikkea.

      Hienosti osaat facea käyttää, mulla vaan kovin suppeana ja siksi ehkä jyvät erottuu akanoista. Omien lapsenlapsieni sivuja katselen, heille joskus sanonkin suoria sanoja, mutta sitten on eräskin äiti-lapsi -suhde, joiden kannattaisi lähetellä toisilleen mieluummin tekstareita eikä laittaa nettiin niin henk.kohtaisia ja kahdenvälisiä juttuja. Mutta menepäs sanomaan...vaikka kuinka mieli tekisi. Ymmärrän facen käytön tiedonvälitykseen, mutta kuulostaisi varmaan eriskummalliselta, jos minä viestittäisin vaikka prinssipuolisolle facen kautta! Mietipä sitä! Hih-hii.

      Pitäis minunkin varmaan karsia kamuja, mutta mistäs minä sitten vetäisin herneitä nokkaani?1?
      Leppoisaa söndagia sinulle, meillä sekä sataa että paistaa. Ulkona on niin vilpoista, että etanajahti jää ensi viikkoon.
      Vaan eivätpä ne mihinkään karkaa, päinvastoin, tuppaavat vaan tulemaan lähemmäksi.

      Poista
  10. Kaunista kevättä kukkimassa pihamaallasi. Meillä vasta muutama krookus kukassa.Kylmää ja tuulista ollut.
    Monenmoista pitäisi,,mutta delekoitava nyt muille. Entisestäänkin kipeä vasen olkapää sai taas yhdestä mahalaskustani sellaisen tärskyn että vaivoin puetuksi saan.Pojan tyttärelle maksan ikkunapesun, nuoret tarvii ansiota, ja ukkokulta osin pihankin haravoinut. Pomottamaan sentään kykenen.
    Jossain on vikaa kun noita mahalaskuja haavereineen liiankin usein.
    Feissari yks heikkouteni, senvuoksi livekontaktit jääneet vähiin.Ei hyvä se.
    Kaunista kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, säätiedotusten mukaan sielläpäin on vilpoisaa ollut. Mutta toivottavasti sää lämpiää ja kukkaset alkavat nostaa kasvojaan aurinkoa kohti. Missäs mahalaskua harjoittelit? Näillä kymmenillä ei tahdo paikat parantua niin helposti kuin nuorena.
      Kiva, että sinulla on nuorta väkeä auttamaan ja saavat siitä taskurahaa.
      Sinulla on ihan ok feissari, käyn siellä kurkkimassa. Onhan se tosi helppo tapa pitää yhteyttä, mutta niinkuin sanoit, livet jää sitten vähemmälle.
      Kuin myös, aurinkoa sinne länsirannikolla toivotaan.

      Poista
  11. Kovin on tuttua tuo "pitäisi" sitä ja tätä tunteesi, olen opetellut ajattelemaan, että kun aikaa antaa, tulee ne sitten loppupelissä tehtyä kuitenkin, ei kukaan käske, että tee nyt just.
    Onneksi siihen "naamakirjaan" en ole sotkeutunut, ei liian tiuhaa tämä netti-istuminenkaan voi olla, että ehtii vaikkapa kevättäkin katsella, kameran kanssa tai ilman. Ihania kuvia heräävistä kasveista sinulla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän tässä eläköityneen elämässä on hyvä, että itse itseään pomottaa eikä kukaan hengitä niskaan ja sano, että nyt ja nyt pakko tehdä jotakin.

      Face on ihan hyvä jos sitä malttaa asiallisesti käyttää. Vaikka arvelenkin kokemuksesta, että kirjaukset leviävät kautta "Reetan pirtin". Kuka sanoikaan jotakin siitä "sokeasta Reetasta" ?!?
      Kiitos Hilja Helena, pihalla tapahtuu päivittäin uusien kukkien avautumista.

      Poista
  12. Montaa juttua pitäis ja pitäis, mutta aina on jottain muuta mielessä.
    Ihania keväisiä kukkia puutarhassasi,etenkin nuo keltavuokot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta sanoit. Jotenkin ajatus aina pompahtaa jo seuraavaan asiaan ja unohduksen lumet peittää hetkeksi jo suunnitellun.
      Keltavuokoista minäkin tykkään ja niitä varjelen. Valkovuokkoja ja sinivuokkoja on luonnostaan ympäri pihaa.

      Poista
  13. Samaa mieltä monen Facebook-kirjoittelusta!
    Ei nyt ihan joka asiasta tarvitsisi kirjoitella....Mutta onhan näissä blogeissakin joskus liian henkilökohtaisia asioita, ja minua harmittaa kun blogiin liittämäni kuvat ovat sitten Googlen kuvahaussa kaikkien nähtävissä.
    Olen poistanut monia kuvia blogeistani, mutta eivätpä ne sitten poistuneetkaan Googlen kuvahakusivuilta. Pah.
    Onko jollain erilaista kokemusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bloggerin blogi asetuksista >hallintapaneeli>asetukset>tietosuoja> Annetaanko hakukoneiden löytää blogisi. Mulla täppi "Ei näy hakukoneille" mut kävijätkin vähenee, kun hauissa en blogi näy

      Poista
    2. Rosina, totta on että kaikki eivät varmasti hoksaa, että arkaluontoisimmatkin ja henk.koht. kirjaukset leviävät laajalle. Tietysti blogeissakin paljon on sävyeroja, mutta minä luulen, että enemmän harkintaa käytetään blogimaailmassa.

      Minullakin noita kuvia on kuvahaussa, mutta en ole niitä viitsinyt yrittää poistaa.
      Nenuselta on sinulle viesti, jolla voinee ongelmaan vaikuttaa.

      Poista
    3. Kiitos!
      Mutta ei ne kuvat enää Googlen kuvahausta poistu, jotka sinne tallennetaan blogeista.
      Kääntelin ja vääntelin hallintapaneelin asetuksia, kai sain ne nyt ihan sekaisin....:))

      Poista
  14. ♥ kauniita kukkia! Anjalle toivottelen ihanaa auringon paistetta♥

    VastaaPoista
  15. Näitä sinun kevättouhujasi kiiruhdin lukemaan, paljon onkin tapahtumia.
    Pihalla nyt on vietetty aikaa, kun kerrankn tarkenee ilman toppatakkia.
    Kivoja kuvia ja juttuja olet postannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystäväni! Nyt onkin ihana puuhastella pihalla ja ihmetellä kevään kasvua.

      Poista