keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

ERILAINEN EILINEN

Pitkän alavireisen öllettelemisen jälkeen eilinen oli humputtelupäivä. Heti aamusta oli aika hammashoitajalle, ihana peruspuhdistus tehtiin. Sitten juoksujalkaa bussille ja Itäkeskukseen, missä ensteks paras ystäväni joutui vähän odottelemaan kun meikä ei millään ehtinyt samaan bussiin. Vaan onneksi näitä "sosiaalitakseja" rullaa varttitunnin välein.

Mummelit kiiruusti metroon ja Hakaniemeen. Kierrettiin kauppahallin kerrokset ja varsinkin toisessa kerroksessa en ennen muista käyneeni. Tai voi olla. Ei sitä kaikkea jaksa muistaa. Hih.

Tämän koiravaroitustaulun löysin kauppahallista!

Hallikierroksen jälkeen käytiin läheisessä aasialaisessa elintarvikekaupassa. Paljon erilaista ja tuntematonta ruoka-ainesta tarjolla! No, ostin soijajauhetta ja sesaminsiemeniä. Ja silmät sirrillään luettiin pussukoiden ja purnukoiden etikettejä... 

Retkemme päätarkoitus oli käydä yhdessä lounaalla. Toisella linjalla  "Silvoplee" kasvisruokapöytineen tarjosi elämyksiä sekä silmille että nälkäisille vatsoille. Suosittu paikka, täynnä tungokseen asti lounasaikaan. Enkä sitä yhtään ihmettele. Monipuolista, kohtuuhintaista ja myös vatsalle terveellistä ja täyttävää. Nam.

Metrolla hurautettiin takaisin Itikseen. Tehtiin pieni kierros, mutta emme etsimäämme löytäneet. Lienee muuttanut uusiin maisemiin. Vaan eipä hätää. Stockmanin kahvila houkutteli päiväkahville, missä seuraamme liittyi myös ihana taata. Raikkaat hedelmäcoktailit ja kuppi kahvia kelpasivat mummeleille  kummasti. 
Muistelin, että olin viimeksi käynyt Itiksessä viitisen vuotta sitten. Vaikka matkaa reilut kolmekymmentä kilometriä ja muutenkin parhaat bussiyhteydet. Vaan ei liene ollut mitään tähdellistä tarvetta ostamiseen. Eikä toisaalta tänäänkään houkuta tavarataivaat, elleivät sitten satu olemaan rompetoreja tai muita erityisiä...

Ja sitten paluu arkeen. Bussilla takaisin kotikaupunkiin.  Prinssipuolisolla oli iltameno ja suoritimme vahdinvaihdon lennossa. 
Minä sain autonavaimet ja samalla kodin avaimen, hän puolestaan bussikortin. Simo odotteli kotona ja otti riemuiten vastaan päivän omilla reissuillaan hulmuilleen mamman! Ehdin juuri kotiin katsomaan lemppariohjelmani Sturm der Liebe -jakson. Ah auvoista oloa. Ilta kahdestaan kyljessä kiehnäävän pikku koirulin kanssa. 

Tihkusade on syönyt lumet melkeinpä olemattomiin. Vain polkujen kohdalla on haurasta jääkerrosta. Pihamännyn alla kukkii ainokainen talventähti. Esikot uivat vielä sulavedessä ja kukkapenkin reunassa on paljastunut lumen alla talvehtinut jouluruusu peukalonpään kokoisine kukkanuppuineen. On se kevät. Ja kasvamisen ihme. Pian päästään varmasti jo oikeisiin pihatöihinkin.

Kiitos ystävälleni mukavasta päivästä. Uutta humputtelureissua jo suunnitellaan... (Ja arvonta jatkuu vielä blogissani viikon verran).



24 kommenttia:

  1. Voi, miten hieno päivä....tuollaisia kaipaa aina joskus...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta! Pitäisi vaan tempaista itsensä irti arjesta ja lähteä humputtelemaan.

      Poista
  2. Kuulostaa mukavalta ja tuo 'varoituskyltti' on hauska!

    Sinulla on sama suosikkiohjelma kuin äidilläni. Kun se tulee tiedän olla soittamatta. Muut hän nauhoittaa, mutta tuon katsoo aina. Jos on reissussa, niin siskoni hänelle sitä tallentaa.

    Minä sain nyt jouluruusuista, jotka ovat kinoksen alla sellaisen opetuksen, että istutan osan seinän viereen kukkapenkkiin, kun siinä ei ole ollut lunta enää viikkoon ja scillat sieltä nousevat.

    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloisen koiran varoituskyltti on ihan passeli meidän "rasselille" kun se on aina niin iloinen kotiinpalaajalle.

      Tuohon Lemmen viemään jää koukkuun, vaikka ei siinä niin paljon nyt säpinää olekaan. Vähän sama kuin Kauniissa ja niin edelleen. Mutta kielen vuoksi olen sitä enempi seurannut.

      Minä odottelen jouluruusun kukan aukeamista, scillojen niskassa on vielä paksu kerros lunta vaikka piha-alueen tiet onkin jo sulaneet.

      Samoin sinulle mukavaa loppuviikkoa, täällä alkoi aurinko taas pilkistellä, eilinen ja tänäinen alkupäivä olivat pilvituhnuisia..

      Poista
  3. Ompa siulla ollutkin mukava päivä, humputtelu on kyllä hauskaa:)
    Toi varotuskyltti on ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Humputteleu ensteks parhaan ystävän kanssa on tosi kivaa!

      Poista
  4. Mukava päivä teillä ja tuollainen koirakyltti olisi meille sopiva:)))
    Kevättä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältäkin keväiset - ja nyt jo aurinkoisetkin - terkut!

      Poista
  5. Tuollainen pikku irtiotta arjesta on sillointällöin ihan mukava. Ja tuo reisu kyllä kannatti kun niin ihanan kyltin löysit. kai luit Simolla mitä siinä sanotaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useammin pitäisi vaan pölähtää raitille humputtelemaan. Minusta on tullut melkoinen kotihiiri nykyisin, vaikka ennen duunimaailman aikaan olin tukka putkella pyyhältämässä eri juttuihin.
      Joo, luin Simolle ja koiruli käänteli päätään viisaan näköisenä, kuin olisi ymmärtänyt!

      Poista
  6. Kivahan se on välillä repäistä ja Teillä tuntuikin olleen kiva päivä ja löysit mukavan aiheen mukaisen varoitustaulunkin, mitähän se Simo siitä sanoi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koiravaroitustaululle pitänee naputella naula eteiseen, että vieraammatkin tietävät, mikä hyppelihiiri täällä odottaa!
      Meillä oli mukava päivä tuo eilinen.

      Poista
  7. Irtiotto arjesta on aina vaivan arvoista..;)))
    Ja kivan löydön teit matkallasi, mitäpä Simo tuumasi...?
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Anja-Regina.<33333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kummasti vanhaa kroppaa friskaa kun tempaisee itsensä välillä baanalle kaverin kanssa.
      Joskus on laulettu sitä vanhaa "jos sais kerran reissullansa, viitsiskö kotia palata" mutta ihan kiva oli tulla kotiin, vastaanotto oli sydämellinen, ainakin mitä Simon reaktioihin on uskomista!
      Samoin sinulle Aili keväistä loppuviikkoa! <33333

      Poista
  8. Kiitos, Anja. Oli hieno päivä. Se salaatinteko ei sitten nappiin mennytkään, yritetään uudelleen jonain päivänä.

    Uutta yhteistä reissua jo jään odottelemaan. Rapsutukset Simolle, hyvälle koirakaverille, ei uskalla sanoa parhaalle, ettei Leo loukkaannu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kits samoin, oli aivan kiva päivä. Mikäs siinä salaatissa mätti? Jäikö meiltä joku ainesosa muistamatta?
      Simo kiittää rapsutuksista, haluaa olla hyvä koirakaveri!
      Tietää, että se on mulle paras, hih!

      Poista
  9. ♥ tuollaiset päivät on just kivoja piristysruiskeita. Ja hyvä ruoka kruunaa kaiken. Mukavaa keskiviikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta! Joskus on vaan mukava tempaista itsensä pois tavanomaisesta. Nautittiin kovasti lounaasta Silvopleessä!

      Poista
  10. Ihana päivä! :)

    ja tuo koiravaroituskyltti on uskomattoman hauska! Kuin Simolle tehty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irtiotto arjesta! Jep, laitoin koirakyltin meidän ulko-oveen!

      Poista
  11. Hieno päivä sinulla on ollut. Hakaniemen halli on ihan huippu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kyllä humputtelupäivä aina yhden arkipäivän kotona kirkkaasti voittaa!

      Poista