keskiviikko 19. helmikuuta 2014

LAIVALOMASELLA

Hiihtolomaviikko meneillään, pitäisikö nimetä uusiksi kun ei lunta hiihtämisen vertaa. Pihan lumet lähes sulaneet ja metsässäkin vain rippeet. Loppuviikoksi on luvattu lumisadetta ja kylmenevää. 
Maanantaina tultiin miljoonakaupungin risteilyltä. Voi jösses, miten turvoksissa lauantaina sataman terminaali oli laivaan pyrkijöistä; oli kuin ennen vanhaan Turusen linja-autossa, ukkoa, akkaa, nyyttiä ja pussukkaa, lastenvaunua ja vetolaukkua. No, hiihtoloma sen teki sekä nämä abit, jotka risteilivät pelkästä ilosta. 
Tiukkaa oli laivassakin päästä illalla syömään. Kun laiva oli ensimmäistä kertaa telakkarempan jälkeen liikenteessä, ravintoloitakin oli laitettu uuteen kuosiin. Puolitoistatuntia jonotettuamme pääsimme italialaiseen ravintolaan illalliselle. Tuli kyllä jo nälän lisäksi tuskanhiki siinä seisoessamme. Mutta sitkeys palkittiin ja ruoka oli hyvää.

Miljoonakaupungissa oli +4 astetta, mutta Hötorgetin kirppispöytiä vihmoi tihkusade ja tuuli oli hyytävän kylmää, mikä oli karsinut myyjiä melkoisesti. Eipä löytynyt mitään laukkuun sujautettavaa, joten jatkoimme Vårbergiin isolle kirppikselle. Aivan, aivan. Sieltä löytyi turhuuksien turhuuksia, juuri sellaisia, mitä ilman ei tule mitenkään toimeen. Vai mitä sanotte tästä:
Aivan ihana Rosenthalin posliininen kakkulapio. Kyllä sillä kelpaa annospaloja nostella! Sain sen säilymään ehjänä kotiin asti, ans kattoo, kauanko pysyy kuosissaan tämän tilpehöörimummin huushollissa. Vaan kaunis minusta kuitenkin on.

Ja kun nekkafriikki olen, oli pakko kääräistä myös pieni maitokannu mukaan. 
Ja pikkuruinen kristallikarahvi tietysti tarttui kainaloon, kun hinta ei päätä huimannut. Onhan taas tilpehööriä hyllyjä lämmittämään...

Laivan taxfree-osasto oli myös uusittu täysin. Houkutuksia kaikki suklaat ja karkit. Aika vähällä selvittiin, kulutus kun on aika minimissä. Tummaa suklaata vähän ostin.

Aamulla tulosatamaan saimme suruviestin. Ystävämme ja laulukaverimme oli nukkunut aamuyöstä ikiuneen. Viikko sitten kävimme häntä sairaalassa katsomassa ja yhdessä lauloimme tuttuja lauluja. Miten kevyeksi ihminen muuttuukaan, ennenkuin hänelle kasvaa siivet ja hän nousee tuonpuoleisiin. Ystävän muisto, hänen tarmonsa ja positiivisuutensa sairaudestaan huolimatta, säilyy ja toivomme, että hänelle lempeää lepoa siellä, minne tuska ei yllä.

Kotona miljoonakaupungista palaajia odotti riehakas koiruli. Siinä kannettiin possua ja muitakin vinkuleluja kiireen vilkkaa nähtäville. Hyvin olivat pärjänneet kotimiehet. 
On ihmeen hyvä tulla kotiin taas... lauletaan. Ja tottahan se on, oma sänky, omat ympyrät. Borta bra men hemma bäst. Niinpä. Vaan aina sitä on meikäläinen valmis uuteen reissuun. Saa nähdä, minne seuraavaksi. Tallinna jää toistaiseksi,  sillä asuntomme on nyt uudella omistajalla.  Türin kukkamarkkinat on ohjelmassa toukokuussa kuitenkin.

Meinasin unohtaa: Jutunkutoja, olet tervetullut aittaan lukijaksi!

19 kommenttia:

  1. Teillä oli hieno Tukholman matka, niin ymmärsin:)
    Ihana reissu. Mutta joku sai maisen matkansa perille: siunattua matkaa hänelle ♥♥
    Ihanaista helmikuuta sinulle & pojillesi, Anja ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, veljekset ja vaimot yhteisellä reissulla. Oli aikaa myös yhdessä olemiseen veljeksillä. Me naiset sitten ajeltiin kirppikselle.
      Ystävämme päivät tulivat täyteen ja hän nousi ylempiin, kiitollisuus jäi päällimmäiseksi kun hän oli jo niin sairas ja kevyt.
      Samoin sinulle heleätä helmikuuta...

      Poista
  2. Löysitä sieviä esineitä, tuo kakkulapio on hurmaava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun oli ihan pakko ostaa tuo kakkulapio! Niin hulluna olen tällaisiin turhuuksiin.

      Poista
  3. Aivan ihanan kakkulapion löysit, raskiiko tuota käyttää?!
    Kesämatkaa Tukholmaan mietitään lasten ja lastenlasten kanssa, Silja Serenadella, eikö se juuri ole remontoitu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, raaskinko käyttää etten sitä riko!?! Ikinä en ole moista kapinetta nähnyt, mutta Rosenthalin posliinitehdas kuitenkin on näitä valmistanut.
      Niin, me oltiin Serenadella, oli ensimmäinen matka remontin jälkeen ja kaikki ei oikein vielä toiminut, vaikka kovasti yrittivätkin. Ehkä sekin vaikutti, että laiva oli ihan turvoksissa menomatkalla. Myymälät oli hienoja, samoin italialainen ravintola siellä alakerrassa ja tietysti buffet, siellä oli niin paljon eri ruokalajeja tarjolla, että huh-huh. Tukholmassa on kiva piipahtaa, päivän aikana ehtii melkoisesti jos etukäteen suunnittelee, ja tunnelbanalla on kovasti helppo siirtyä paikasta toiseen.

      Poista
  4. Kauniita esineitä olet löytänyt. Tuollaista kakkulapiota en ole koskaan nähnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voinut millään jättää sitä ostamatta, ikinä en moista ole ennen nähnyt. Saa nähdä, kestääkö käytössä!

      Poista
  5. Kauniisti kirjoiti enkelin siivistä. Lämmitti mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Osakainen, ystäväni muuttui perhosen kevyeksi.

      Poista
  6. Olipas se harvinaisen kaunis ja erikoinen kakkulapio, hyvä kun sen löysit ja tänne sen laivalla toit! On niitä vaan aika paljon tavaroita mitä ilman ei voi oikeen tulla toimeen ja elää ja saatikka luopua niistä,,,hih-hih....;))
    Jos mun pitäs ettiä omasta huushollista sellaista tuiki tarpeelista jutskaa, niitä on muuten aika monta erikoista tavaraa joita olen jostain ostannut ja ikinään en niitä käytössä tässä huushollissa nähnyt....en nyt tarkoita sitä oikeeta keräilykamaa vaan niitä toisia tarpeelista"käyttökamaa"joita lähtee aina jostakin mun mukaan...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maikku, kerro toki sun erikoisista tavaroistasi, tiedän, että niitä sinulla on paljon. Olisi kiva kuulla löydöistäsi.

      Poista
  7. Minun täytyy tunnustaa, että en ole käynyt ikinä Tukholmassa! Olisikohan jo korkea aika, hih! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mama, miljoonakaupunkiin on helppo matkustaa Hesasta tai Turusta ja viettää koko päivä seikkaillen siellä eri paikoissa. Mutta ensin sun täytyy tietty tulla tänne etelään...

      Poista
  8. Hienot löydöt Tukholmasta! Kakkulapio on vallan söpö! <3
    Hyvää viikonloppua teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Kaisa Reetta, hyvää viikonloppua myös sinulle.
      Sössäsin tuon kommenttivastauksen, joten piti poistaa. Tämä rullaus kun toimii näköjään niin ontuen, jostakin syystä.

      Poista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. ♥ Vov, hienoja löytöjä! Mukavaa päivää!

    VastaaPoista