maanantai 17. maaliskuuta 2014

VALOISAA VIIKKOA


Tulipa lunta lauantain vastaisena yönä, aamukolmelta vielä keväistä ja sitten kuudelta jo hiihtokelit. Pieni koira nautti lumitassuttelusta ja luonto oli huikean valkoinen ja valoisa. Muistelin aikoja 52 vuotta sitten keväisenä aamuna, jolloin poikamme syntyi yli neljäkiloisena jöllikkänä. Käytiin eilen synttärikahveilla. 

Lumesta iloitsi myös prinssipuoliso, vetäisi ahkion varastosta ja lähti vetämään viimeiset pöllit halkopinon viereen. Hyvin kulki kelkkanen metsäpolulla. Ja puut saatiin ajoväylän varteen pinoon.
Hyvä näin. 

Nyt aurinko paistaa täydeltä terältä. Pakkasta noin kymmenen astetta. Hieno ulkoilusää, saispahan itsensä vedettyä ulkoilmaan.
Toisaalta houkuttaa huushollin siivoileminen, kasasin aamulla jo luettuja lehtiä jätepaperiin lähteviksi. Jotenkin sitä haluaa säilyttää mielestään tärkeitä aikakauslehtiä, vaikka on taivahan tosi, että kun on luettu niin eipä niitä enää jälkikäteen juurikaan selailtavakseen ota. Mut kun hamsteri niin hamsteri. Pitäs vaan silmät sidottuna kävellä kaikkien kasojensa viereen ja mättää ne summamutikassa jätelavalle. Haittaisko jos menis jotakin vahingossa? Ei todellakaan.


Mikähän mun puhelimessani mättää, olen saanut muutamia mms-viestejä mutta ei vaan tule näkyviin. Konsultoin jo soneralaisille mutta en saanut muuta kuin uuden sopimuksen ja puhelimet solmuun ja prinssipuolison nimen väärin omalle sivulle. Pitää yrittää uudestaan. Voi olla, että en osaa vaan yksinkertaisesti lukea ohjeita. 
Yhden asian osaan. Osaan leipoa himskatin hyvää myslileipää. Kun mies joka meillä asuu joskus osti mysliä eikä sitä kuitenkaan syö, päätin kokeilla itsetehtyä myslileipää. Ja voi miten hyvää siitä tuli! Kyllä nyt myslit käytetään leipänä. En ole niin kovinkaan innokas leipomaan, korvapuustitkin paistan useimmiten valmispakasteista ja marjapiirakan teen aina samalla helpolla kaavalla. Mutta nyt innostuin ihan tosissani myslileivästä.

Järkytyksekseni huomasin, että aiemmin tilaamani reissu harmonikkaristeilylle onkin jo tulevana viikonloppuna vaikka muistelin sen olevan vasta kuun vaihteessa. No, sitä ennen pitää käydä testaamassa aallokko pikareissulla Tallinnaan. Onneksi Simolle tulee hoitaja kotiin, vaikka toisaalta koirulilla on niin tosi hyvä hoitopaikka varamamman luona. Mutta sinne sitten keväällä myöhemmin, kun lennähdämme müncheniläiseen maisemaan muutamaksi päiväksi. 

Tilanne Krimillä huolestuttaa. Tämä herra Ras Putin on kyllä melkoinen valtias. Onkohan miettinyt tarpeeksi tarkkaan askeltamisensa ukrainalaisella maaperällä. Ja onko joskus sitten Suomen vuoro? Mietityttää useampaa suomalaista. Ehkä konflikti ratkeaa rauhanomaisesti, ainakin toivoa sopii. Ei tässä kukaan voita loppupeleissä.

Nyt lätinät sikseen. Piti vaan postata näitä talvisia kuvia.
Mutta nautitaan nyt kuitenkin auringosta. Simo ainakin nauttii.
Minä odotan siivousvimmaa, tuntuu siltä, että tulossa on....
niinkuin myös linnut, joiden konsertissa oli tauko lumisateen vuoksi parina aamuna. Tintit ovat jälleen pesäpöntön ympärillä ja mustarastas virittää pihakuusessa lauluaan auringolle.

23 kommenttia:

  1. Teillä jo laulaa mustarastas! Meillä pariskunta käy hiljaisina ja varovaisina syömässä lintu&oravalaudoilta. Suvella sitten yön läpi laulaa mustarastaskoiras.

    Onpa teillä tullut lunta! Meillä ohuenohut valkea vain paikoin peittää maata. Minä illalla viimeksi käyn hallaharsolla suojaamassa magnolian.

    Teille on tulossa ihana kevätmatka. Münchenin seutu ja vaikka siitä rajan yli Itävaltaan, on parhautta.

    Julma kevätaurinko paljastaa kaiken...likaiset ikkunat, kuluneen parketin, mutta onneksi myös remonttien tulokset.

    Keksitpä hyvin: Ras Putin. Juuri niin.

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustarastaan käkätystä on saatu kuulla, huiluäänet vielä hakusessa. Nyt on lumet sulaneet viikonvaihteen lämmön ja vesisateen ansiosta. Katselin kuvastosta magnolian taimimainosta, mutta en vielä uskaltanut tilata.

      Meidän piti lähteä Salzburgiin mutta muuttuikin siten Müncheniin. Kovasti odotan sitä matkaa kevään piristykseksi.
      Ikkunat on sameat, pesu olisi tarpeen, samoin pihalla on kevättöitä. Vasta ensimmäiset lumikellot ovat kukassa täällä.
      Kiitos kommentista Leena ja mukavaa kevätaikaa.

      Poista
  2. Meillä mustarstaat etsii ruokaa lintulaudan alta.
    Tästä takatalvesta nauttii meillä vain Lilli, eipä tarvitse mennä tassun pesulle.
    Miulle alko taas karenssi, lumi ja liukkaus estää aktiivisen liikunnan.
    Mutta kaunistahan tuolla auringossa on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla on onneksi aina pikkuista pakkasta, joten koiraa ei tarvitse heti pestä lenkin jälkeen.
      Liukkaudet taitavat nyt olla ohi täällä, vain polulle tallautunutta lunta on jäätynyt joihinkin paikkoihin, mutta sulavat onneksi kun on luvassa kymmenen lämpöastetta.

      Poista
  3. Sulo tykkää lumesta, me muut emme niinkään!
    Onpas teillä paljon mukavia matkoja tiedossa!
    Mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mama, kevättä pukkaa. Mukavaa kesän odottamista sinne kalakukkojen kaupunkiin (melkein jo mieli mökkirannassa minullakin..)

      Poista
  4. Siivousvimma on hyödyllinen juttu, tulisipa useammin:))
    Sinä Anja-Regina olet liukas liikkeissäsi, siinä ei nokka tuhise...
    Hyvää Tallinnan reissua sinulle ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi taas, miten heitin sinun kommenttiisi vastaukseni tuonne alahelmaan, on joku vika vika vika...hih.

      Poista
  5. Onpa sinne tullut paljon lunta, meillä vain ihan vähän. Todella kirkkaasti aurinko tänään paistoikin ja hyvä niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättä pukkaa ihan tosissaan, aurinkoista on eikä lunta enää näkyvissä.

      Poista
  6. On siellä etelämmässä nyt lunta ja Simo nauttii. Ihania matkoja tiedossa, mukavaa odotella.
    Minulla oli jonkinlainen siivousvimma viime viikolla kun sain ikkunat puhtaaksi ja verhotkin pestyä. Huoliani purin kai kun mies joutui sairaskohtauksen vuoksi sairaalaan.
    Kaikki ok nyt ja siivousvimmakin hävis:)
    Mukavia päiviä teille sinne !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään siivousvimma on kuulema pesäntekovietin aiheuttamaa meillä naisilla. Ja tietysti terapiaa aina jonkun huolen hipaistessa meitä. Mukava, että miehelläsi on nyt ok ja huolet pois sinulta.
      Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle.

      Poista
  7. Mukavaa Tallinnan reissua vaan. Hienoja talvikuvia, olisipa vaan ollut näin paljon lunta tammikuussa. Hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnassa huitelimme pariin otteeseen, ei ollut jäitä juuri lainkaan merellä eikä täällä onneksi ole enää luntakaan. Kesää kohti!

      Poista
  8. Meilläkin käy lintulaudalla syömässä mustarastas pari on kyllä niin arka lintu.
    Hyvää Tallinna matkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintujen aamukonsertit ovat taas alkaneet kun aurinko lämmittää. Tintit pyörivät jo pesäpöntöllä.

      Poista
  9. Mukavaa, aurinkoista viikonjatkoa ja virkistäviä reissuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa Reetta, reissut on tehty ja arki alkanut. Sää on keväinen ja auringonpaiste paljastaa kaikki juovat ikkunoissa ja pölykoirat lattialla.

      Poista
  10. Mahtavaa, että matkustelet. Täältä Oulusta ei niin helposti piipahdella minnekään. Ahkera tunnut muutenkin olevan, leivot leipääkin itse. Minulla on sama ongelma lehtien kanssa: ei haluaisi heittää niitä pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, meillä täällä etelämmässä on helppoa nousta laivaan ja lähteä tuulettumaan.
      <En kylläkään ole ahkera, taidan vaan isosti kertoa normaaleistä arkipäivän puuhistani. Ja totta, selkä väärällään olen kantanut haikein mielin aikakauslehtikasoja jätepaperikeräyslaatikkoon. Mutta jostakin on aloitettava kevätsiivoilut.

      Poista
  11. Onnea lapselle, siis kokonaista 52 vuotta?? Sehän on vanhempi kuin Sinä!! Ihanalle Simollekin halit ja voi kun teki yht'äkkiä leipää mieli. Pitänee huomenna rustata edes sämpylöitä ukolle, joka ei asu kanssani:) Tänään käytiin Kotkassa, sehän on tässä Lpr liepeillä kuten Kouvolakin. Yleensä mökötän Pyhäjoella yksiössä, paitsi silloin kun eksyn tänne Karjalaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, luulee lapsi itsekin joskus olevansa kanaa viisaampi.
      Vau, sinulla on useita paikkoja piipahdella, mökötellä ja eksyä! Elämme vaihtelusta! Ja sitä on tuokin leipomisbuumi, onneksi kaikki on tullut syödyksi mitä uunista nostelen. Kivat sulle!

      Poista
  12. Siivousvimmassa on se hyvä puoli, että tulee ykskaks ja katoaa sitten yhtä nopsaan, ei paljon ehdi yhden vimman aikana saada aikaiseksi, hih.
    Jeps, pari kertaa viime viikolla huitaisin eteläisemmässä tasavallassa, tosin nyt harmonikkaristeilyllä vain lilluttiin Tallinnan satamassa.

    VastaaPoista