lauantai 2. heinäkuuta 2011

AIKAMOISEN TYLSÄÄ

Perjantai-aamusta alkaen olemme Simon kanssa olleet kotona kahdestaan. Prinssipuoliso on lauluseminaarissa Joutsenossa sunnuntai-iltapäivään asti. Joskun kun ollaan kaikki kotona, tuntuu siltä että sitä tupsetaan kylki kyljessä toisiamme hioen, kiistellään pikkiriikkisistä periaatekysymyksistä ja mun pitää aina laittaa ruokaa ja pyykätä ja kitkeä ja ja ja....voi rähmä. 


Nyt olen saanut sydämen kyllyydestä olla itseni kanssa kahdestaan, tosin Simo seuraa kuin hai laivaa jokaista askelta. Ja vahtii ikkunasta jokaisen liikkeen lähimaastossa.  Olen saanut surfata netissä ihan kyllästymiseen asti ilman, että joku odottaisi minun jo lopettavan. No tietysti Simo haluaa välillä ulos, ja lenkkeilty on motarin takana kalliolla ja tarkistettu räkätin poikasten päivän tilanne kallion syrjässä.


Siltikin tuntuu tylsältä. On niin kuuma, ettei ulkona jaksa tehdä mitään. Eilen iltavilakalla kaivoin montun Tuurenpihlajalle, aika raskasta savimaata siirtelin ja pajun juurakkoa raivasin alta pois. Mut kun halusin pihlajan niin pihan laitaan näkyville. Ja onnistuin.
Sisällä oli tänään 27 astetta, vaikka huippari pyöri täysillä ja etelänpuolen sälekaihtimet oli kiinni. Tulipahan mieleeni, etten nyt ainakaan Thaikkuliin haluaisi heti lähteä. Enkä nyt muutenkaan, kerta riitti sen kokemiseen. Ehkä sitä onkin enemmän jääkarhu kuin marakatti. Ja chinchilla-Elvis makaa  häkkinsä lautaorrella kuin pölyrätti, sillä on niin tiheä turkki, että varmasti on kuuma. Simo sentään kävi suihkussa päivällä lenkin jälkeen. Kiltisti seisoi kun shampoota lorotin selkään ja suihkulla huuhtelin. On nyt niin puhdas petikaveri.


Sitten minä hokasin sen, että hitsi eihän mun koneessa ole enää sitä Canonin kameran ohjelmaa joten ihmekös että on yhteyshäiriö! Nyt kun kaikki systeemit on muutettu tähän masiinaan, en todella osaa edes asentaa sitä levykkeeltä. Kyllä olen toope. Pitää kokeilla, siirtyykö Picasasta vanhoja kuvia edes. On tylsää tikuttaa tekstiä ilman yhtäkään kuvaa.


Monacon Albert sai Charlenensa. On muuten niin Norjan Mette-Maaritin näköinen, että siskoksia voisivat olla. Muistin ohjelman vasta kuuden jälkeen, mutta tuskin mitään menetin. Pönäkkä sulhanen suikkasi suuta sormusten jälkeen morsiolle, joka ikäänkuin odotti pitempää pusua. Varsinainen spektaakkeli koko vihkiminen. Laskin, että pappejakin oli liki parikymmentä liehumassa ja öylättejä juhlaväelle jakamassa. Ehkä pidot olivat kuivat, sillä en nähnyt vieraille viiniä tarjottavan, pääpappi sensijaan otti itse pikarista siemauksen.
Tiukasti ovat nyt aviossa kun seremonia kesti reilut neljä tuntia ja iltapippalot päälle. Ja eilen siviilivihkiminen jo alle. Toivottavasti onni kestää ja elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. Sisarprinsessojen ja varsinkin nuoremman naamasta näkyi eletyn elämän kelkanjäljet. Ei siinä auta vaikka olis kuinka ruhtinaallinen. Ruotsin Silvian face on sileä ikäisekseen, mutta ehkä iho on jo kiristetty äärimmilleen kun ei enää näytä luonnolliselta.
No tulipa tässä nyt otettua kantaa itseään ylempiarvoisten ja ruhti-kuninkaallisten peilikuviin. Hyi minua.
Tätä se tylsyys teettää.


Säätietojen mukaan viilenee. Edes hiukan. Jaksais vanhakin raahautua askareisiin pihalle ja puutarhaan.
Ukkosista ei olis väliä, syyssalamat vasta myöhemmin. 


Tylsää postata pelkkää tekstiä, mutkun tää nyt ei löydä yhtään kuvaa tähän juttuun. Sorry.








12 kommenttia:

  1. Mina taas olen jo oikein hyvin tottunut naihin "laiskanpaiviin",joten saas nahda mita tapahtuu,kun mies jossain vaiheessa kotiutuu Turkkiin.Mutta alussa oli kylla hiukkasen vaikeaa.Kaikkeen tottuu naköjaan.
    Kuulosti ihan mukavalta nuo sinun ja Simon touhut.
    Pari tuntia sitten juttelin Suomeen skypella ja siella oli lamminta +30,kun meilla vain +25.On maailmankirjat sekaisin.

    VastaaPoista
  2. Kuvat tulee sanojen myötä samalla kun luin sun tekstiä, ei tosiaankaan aina kuvia tarvi olla!
    Niistä Allun ja uimarin häistä, tosi räväkät ja sanoisinko, että jo oli intohimoiset suutelot. Ei sillä tykkäsin katella,ku oli niin paljon tuttujakin ja vaateita vasta on mukava arvostella. Sen olisin halunnut nähdä mitä saivat iltapalaksi ja uudet koltutkin ois ollut!Saman näkösiä ovat Mette-M ja uimari ja toiset samasta muotista on Taskan poikien emännät ja siihen kuuluu Britten Wiljamin nuori vaimo...vissiin lisääkin löytys!
    Vaikka sulla ois vähän tylsää, puhdas/pesty petikaveri kyllä pelastaa ainakin yön.....;)

    VastaaPoista
  3. Aina yhtä hersyttävää,ilman kuviakin.
    Nämä yhteiset 50vuotis aviovuodet kasvattaneet meistä läheisriippuvaisia,jollain tapaa pulinaisia, korjaan PUOLINAISIA,ollaan ilman toista puoliskoa.
    Minä en isommin seuraa vallasväen kiemuroita, mutta mietin uuden ruhtinattaren vakavailmeistä olemusta, mitä mahtoi miettiä morsio.Monenlaiset seikkailuthan sulholla menneisyydessä.
    Siunausta heidän liittoonsa toivon.Suurennuslasin allahan elämänsä ja media ei silkkihansikkain käsittele.
    Kyllä taas naistenlehdet on täynnänsä asiasta.
    Anna lehtikin minulle tarjouspakettina tulee ja EVVK(EI VOI VÄHEMPÄÄ KIINNOSTAA)julkkisten pukukuvaukset kaikenmaailman pippaloista ja kissanristiäisitä.No, mediahan oma maailmansa jossa ei meikä matkaile.
    Mukava että Simo sinulla petikaverinasi..!

    VastaaPoista
  4. Tylsyyden tunnetta on hyvä muistella kun taas kiire pakkaa pääle, tai kun tekemättömien tehtävien lista pitenee.
    Kuvien kanssa on mukavampi kirjoittaa, tiedän, vaikka tuota tekstiä lukiessani en sitä puutteeksi huomannut.

    En aina ymmärrä tämän läppärin/kameran sieluelämää. Kuvien siirto kamersta onnistuu aina, mutta tapa vaihtelee, joko piuhalla tai muistikortilla. Ennakkoon en pysty arvaamaan, saati tietämään, kumpi tapa milloinkin on voimassa. Ymmärrystä olen hakenut ohjeista ja vaikka mistä, ei auta, nyt vaan odotan ja katson - kaikessa rauhassa ja kas kuvat siityvä miten milloinkin. Onneksi ei kaikkea tarvii enää ymmärtää, alan jo uskoa senkin vähitellen.

    VastaaPoista
  5. Mukavaa luettavaa ihan ilman kuviakin, mielikuvitus näköjään keksii ne lukiessa, vaikka kyllä niitä on kiva täältäkin katsella! Sinulla on ollut ihanan tylsää minun mielestä :) voisin viettää noin tylsää päiväkausia ja ihan yksin... tosin mieluusti hieman vähemmässä helteessä.

    VastaaPoista
  6. Hersyvää ja hauskaa on tekstisi ilman kuviakin. Kiitos aamun parhaasta lukutuokiosta.
    Katselin minäkin tuotä häätouhua, mikäs siinä, hyvin näytelty. Olihan siinä yksi herkkä hetki, kun kappelissa tuli morsiolle ne kyyneleet..
    Ja melkein missasin sen parhaan palan, kun Domingo lauloi Ave Mariaa. Oi että minä siitä laulajasta pidän.
    Nyt viileni sää täällä ja Mintun kanssa töppöstä toisen eteen lenkillä.
    Hyvää pyhäpäivää sinnepäin.

    VastaaPoista
  7. Jotta Anjalla tylsää;)

    Sitä joskus sattuu, mutta aina sitä jotakin keksii, ja onhan sinulle Simo:D

    Oikein mukavaa heinäkuista sunnuntaipäivää sinulle, Anjuska<3

    VastaaPoista
  8. Tuo läheisriiippuvuus kuulostaa kovin tutulta vaikka minä olen huomattavasti lyhyemmässä suhteessa, ei ihan kymmentä vuottakaan vielä täynnä. Mutta... joskus ajattelen, että sais enemmän aikaiseksi kun olis illalla yksin mutta sitten kun on ei saa mitään aikaseksi. Aika menee vaan pyöriessä paikasta toiseen ja aloittaessa kaikenlaista mutta saamatta mitään aikaiseksi.

    VastaaPoista
  9. Olipa tosiaan kivaa luettavaa ilman kuviakin.
    Mielenkiintoinen ja nauruhermoja kutkuttava teksti.
    Kylläpä tosiaan tuo eilinen paahtava auringonpaiste oli tukalaa. Minunkin piti koiraani suihkutella, kun ei ollut missään oikein hyvä hänen olla, kun oli niin kuuma. Minun koirani on pikimusta ja yli 40 kiloinen. Ressukka läähätti ja yritti etsiä varjopaikkoja.
    No onneksi tänään onkin vähän viileämpää.

    Oikein hyvää heinäkuun alkua sinulle ja suloiselle Simo hauvelille.

    VastaaPoista
  10. Vai tylsää oli, olisitpa vaan polkaissut kotteron raitille ja tullut tänne naapuripitäjään, olisi tylsäilty yhdessä. ;-)

    Häitä minäkin istuin koko illan katsomassa. Onnea vaan toivottelin tuoreelle avioparille. Kaunis ja totinen oli morsian. Toivotaan, että ruhtinas pitää hyvää huolta kauniista vaimostaan ja jättää poikamiehen elkeet taakseen. Tykkään katsella kauniita pukuja ja hassuja hattuja, itse en sellaisia tarvitse.

    Nyt jäädään odottelemaan sadetta, toivon mukaan se lankeaisi maahan ilman ukkosen pauhinaa.

    VastaaPoista
  11. Sateenkaari; normaalikelillä olisin keksinyt vaikka mitä tekemistä, mutta nyt vain läkähdyksissä läähätin kun oli niin kuuma. Vaikka ei pitäs kyllä valittaa kun muistaa tiukat pakkaspäivät ja lumimyräkät.

    Maikku; tylsytti varmaan tää tietsikan tökkiminenkin - tai oma tyhmyyteni kun en saanut kuvaohjelmaa sisään. Vaan nyt, sunnuntaina, olen jo vienyt petivaatteet ulos tuulettumaan ja osan pesukoneeseen, lenkittänyt koirulin, napsinut kypsiä mustikoita lenkkipolun varrelta jne. (laiska töitänsä lukevi!) kun on vähän kohtuullisempi tuo säätila.

    SinikkaHelena; taitaa tosin olla niin, että Simo enemmänkin haikailee papparaisen perään! Ja tänäänhän on iloinen kotiinpaluu.
    Mutta kyllä sitä niin kyljessä kyhnää, että puolinaista on elämä: ei kukaan käy kaupassa, ei kukaan pese autoa, leikkaa nurtsia, lämmitä huushollia (lämpimän veden takia) eikä tiputtele leivänmuruja keittiön pöytätasolle aamupalaa hamutessaan, hih.
    Minä huomasin aikoja sitten, että Anna on mulle liian nuorekas. Eeva ja ET on mun lehtiä ollut vuosikaudet (ja Valitut Palat vuosikymmenten ajan). Miniällä selailen Annaa joskus. Seurankin retkuun lensin viime viikolla taas kerran! Katkon sitten kestoja jos muistan...

    Pikolini; kyllä kuvat elävöittävät juttuja, joskus tuppaan tunkemaan niitä liiaksi asti. Nää mun tietsikkanörtit kulkevat jo omia menojaan joten hihasta saan joskus kiinni ja mielellään kyllä auttavatkin. Ehkä tänään saan ohjelmat sisään.

    Anja; ei minulla yksin olemista vastaan ole, jos ei ole liikaa hellettä, jääkaappi on täynnä sapuskaa, kylmää juotavaa, hyviä ristikoita tms. Osaan ottaa ihan relax tai sitten puuhastella ulkona. Nyt ei kantti kestänyt tuolla kuumuudessa. Onneksi tänään on sää siedettävämpää.

    Minttuli; harmi ettet kuullut Ave Mariaa. Se oli kyllä session parasta antia. Olihan siellä musiikkiesityksiä ihan yllinkyllin, mutta tämä yksi ylitse muiden. Välillä mietin sitä Albertin roolia, oiskohan ihan tosissaan, vai toistuuko Charlenella Dianan murheet. Tää pönäkkä sulho kun näytti välillä lähes tympääntyneeltä. Tai ainakin melkein. Morsio oli kaunis, toivottavasti Grimaldien kirous ei jatku kuitenkaan.
    Ponkaistiin SImon kanssa lenkki aamutuimaan. Mustikoita tulee niin runsaasti, että se on omasta viitseliäisyydestä kiinni, jos ei pakkanen täyty.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle ja rapsutukset Mintulle.

    Aili-mummo; no ei mulla nyt ihan aikuisten oikeasti niin tylsääkään ollut. Kunhan lätisin. Mutta ei niin pientä ötökkää, ettei hiukkasen rasvaa, hih.
    Simo on oiva petikaveri, kuumuudesta huolimatta tunkee niin liki kuin ikinä. Mamman lullukkapoika.
    Sinulle myös toivottelen mukavaa heinäkuista sunnuntaita.

    Auli; huushollin "pyörremyrsky" jatkuu kun perhe on koossa. Joskus ennen vanhaan yksin ollessani siivosin huushollin, siirtelin mööpelit uusiin paikkoihin, jopa kirjahyllyt. Mihin minusta on kadonnut tarmo? Kuumaan kesään.Hm. Sitä se ikääntyminen teettää.

    eila; kuumuudesta kärsivät lemmikitkin. Pari viikkoa sitten olin mökkikunnassa vastaavana hellepäivänä. Olimme janon partaalla, koiraa ei voinut ottaa terassille (ruokatarjoilupaikka) eikä asfalttipihassa ollut edes puuta tai tikkua mihin koiran olisi saanut kiinni. Tuli vähän nokkapokkaa, mistä kirjoitin sitten paikallislehteen. Ravintolapäällikkö vastasi lakipykäliin viitaten. Tosin sanoi ymmärtävänsä, että meidän kaltaiset asiakkaat tulisi huomioida ja koiraparkkia tarvitaan. Saa nähdä, tuleeko.
    Ehkä pääsis vähemmällä, kun ei ottais aina kantaa "epäkohtiin", siis omasta mielestä. Vaikka en usko, että olemme/olimme ainoat koiran omistavat asiakkaat ja toispaikkakuntalaisia kuitenkin.
    Kiva, kun koirasi tykkää suihkuttelusta! Meneekö vapaaehtoisesti veteen uimaan? Simo ei.
    Sinulle ja koirulillesi mukavia kesäpäiviä.

    VastaaPoista
  12. Unelma; vään jo ajattelin nousta vankkuriin, mutta kun ei ole kotterossa ilmastointia, olisin joutunut pitämään ikkunat niin apposellaan, että koiruli olisi pudonnut kyydistä. Niinpähän jäin kärvistelemään tänne hikiloukkoon ja ramppasin läähätyksen välillä suihkussa.
    Minulta jäi pukukavalkaadi näkemättä, istuivat frouvat hatunhattarat törröttäen jo penkissä ennenkuin muistin koko hääohjelman. Sverigen Madde ja pikku-Kustaa olivat söpöjä, samoin morsiustytöt. Muuten kamera näytti vanhoja daameja ja hauskoja hattuhattaroita.
    Nyt todella sää on jo siedettävämpi. Miksköhän sitä on aina nää helteet kotona ja sateet sitten pidellään mökillä? Valintakysymys varmaan, hih.

    VastaaPoista