lauantai 7. tammikuuta 2012

LOPPIAISEEN LOPPUI

Niin sitten loppui joulun ja uudenvuoden juhla-aika eiliseen. Viikonpäivät on itselläni niin sekaisin, että tänään jo luulin sunnuntain olevan. Mutta hätäkös tässä. Valkoinen lumipeite oli paksuuntunut yön aikana ja intoa piukassa raahasin olohuoneen ison maton puhtaalle lumelle harjattavaksi. Simo osallistui talkoisiin juoksemalla maton päällä ihmetellen edes takaisin. Nyt matto on puhtaampi ja tuuletuksen jälkeen pian takaisin paikallaan.


Simon yksi tehtävistä on toimia varakorvana. Tuossapa loikoili tuolissaan (siinä poika on taas kun kirjoittelen) ja yläkerrassa puhelimeni soidessa pomppasi salamana ylös ja alkoi vimmatun haukunnan. 
Juoksin (!) raput ylös ja ehdin vastaamaan: lehtimyyjä siellä taas tarjosi "kodonliettä" hurrrjan hyvään hintaan ja kylkiäisenä kukkavaasi. Kiitos ei. No miksei sitten tutustumistarjous (muuttuu sekin kestoksi, hm). No ei sekään sytyttänyt. Ja vaaseja on huusholli pullollaan entuudestaankin. Mikä siinä oikein onkaan, että kaikki tilaukset ovat kestotilauksia heti alusta! Miksen voisi tilata vaikka kaksi kuukautta ja poikki kerralla. Mutkun kustantaja on sitä mieltä että pitää olla kestoa. Jos sattuisi joltakin mummolta peruutus unohtumaan niin sepä olisi lehtitalolle eduksi. Oikeastaan; toisaalta olin itseeni tyytyväinen torjuttuani lehden tilaamisen ja toisaalta sitten pahoillani myyjän puolesta, häneltä meni ansio sivuitse suun minun kohdallani. Vaan miksiköhän minun - siis asiakkaan - pitää niin perusteellisesti perustella kieltäytymisen syy ja sitten olla vielä pahoillani siitä etten nyt tilannut kun toinen vartavasten Turkusesta asti soitti! Voi hertsileijaa. Kohta varmaan kohtalon ivasta soittaa joku ja tarjoaa "seuraa" tai "apua" tai "hymyä" ja voipa sieltä "alibinkin" saada jos sitä tarttee. No, ilkeä olen.


Jouluvalojen purkaminen ja kynttelikköjän kerääminen ikkunoilta pitää nyt tehdä. Vaikka taidan keittiön ikkunalle jättää tämän kynttelikön toistaiseksi tunnelmaa antamaan. Tontut sensijaan piilotan taas seuraavaa joulua odottelemaan. Joulukukista on vielä pitkäksi aikaa iloa - niinkuin eilen ystäviltä saadusta suuresta keväisestä tulppaanikimpustakin. Niistä oikein aistii kevään.


Luonto on valkoisen lumen peitossa, kaunista. Vielä perjantaina satoi vettä ja ränneistä valui solkenaan vesinoro ja
takapiha lainehti lammikon lailla.
Hiukka hämäriä kuvat kun otin lumisateessa iltapuoleen. Nyt saisi jo paljon valoisampia ja puhtaampia kuvia pihalta.


Simo osaa ottaa härkäviikkojen alkamisen uudenvuoden lupauksen mukaisesti eikä hötkyile.
Lemmenviemä ja Putous ei vähempää voisi kiinnostaa.
Silmiä vähän raottaa lököillessään telkkarihuoneen sohvalla. Osaisipa sitä itsekin olla hössöttämättä turhia.
Vaan jos minullakin olisi niin hyvä palvelu, ettei tarvitsisi makuulta nousta kun tuotaisiin viilipurkki nenän alle.....


Purkki tuli niin puhtaaksi, että vois suoraan laittaa kierrätykseen, hih!


Pätkähtipä päähäni aamulla kun laitoin broileripullia uunipannulle, että miten hurjasti tuota muovilaatikkojätettä syntyykään ihan tavallisessa huushollissa! Mietin käyttöä keltaisille muovirasioille, kelpaisivat pääsiäisenä rairuohon kasvattimiseen - ja herneiden! Huuhtasin neljä tätä varten talteen. Hm. Tunsin itseni siksi mainoksen mummeliksi joka tyhjiä jogurttipurkkeja perinnöksi lapsilleen säästi! Ja minä olen säästänyt - en perinnöksi vaan pakastamista varten - kaikki partaäijäjogurttipurkit kun niissä on kannet ja vetävät litran. Mutta liika on liikaa siinäkin hamstraamisessa. Mut minkäs voit! Ja kiva on antaa kävijän kainaloon partaäijäpurkillinen pakastemustikoita! Niinkuin nyt  joulusuklaatkin joutavat kävijöiden kainaloon. 




Tulevalla viikolla minulla on kivaa odotettavissa: lähdemme katsomaan  Pähkinänsärkijää Tallinnaan parhaan ystävättäreni kanssa. Ja aiotaan lampsia Rocka al Maressa alennusmyynnit. Tästäkin syystä nyt uunissa paistuu yhtä ja toista broilerista kotimiehille pahimpaan nälkään kun äitiliini on humputtelemassa. 
Mutta siitä reissusta sitten ensi viikonlopun postauksessa. Jos muistan ottaa kameran mukaan - viimeksi kun en...

20 kommenttia:

  1. Olipa mukava postaus. Meillekin satoi vihdoin vähän lunta, ja aamulla oli NIIN mukavan valoisaa vihdoinkin.

    Puhelinmyyjiä käy itselläkin sääliksi, ja samaan aikaan raivostuttaa kun toinen yrittää sumuttaa milloin missäkin asiassa. Että saa mukamas Ilmaiseksi jotain tai että on voittanut jotain. Olen törkeä ja useimmiten vaan lyön luurin korvaan, kun "ei kiitos" kaikuu kuuroille korville.

    Mukavaa ensi viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Se taas alkaa. lehtien tarjoaminen. Minulle tänään tarjottiin Kodin kuvalehteä mutta sanoin sen minulle tulevan parhaillaan, muutti sitten Annaan. En sitäkään sitten tilannut, joten tyttöparka sai turhan asioinnin. Säälittää myös joskus kun ei millään kaikkea tarjottua voi tilata.
    Kyllä nuo Simon puujat kovasti muistuttaa näitä Himmun kiireitä. Ulkona kyllä nauttii tuosta lumesta ja palloja pitäisi olla kokaikaisesti heittelemässä., kevyitä lumipalloja korkealle ja sitten iloisena hyppää niitä kiinni ottamaan.
    Oikein hyvää Tallinnan matkaa!

    VastaaPoista
  3. Täälläkin on maa valkoinen ja tällähetkellä aurinko paistaa ja on niin kaunista.

    VastaaPoista
  4. Jouluvalopurku meilläkin, tai vain pistokkeet poikkeen. Keritään piuhat lumen sulettua. 20 miinusastetta meillä aamusella että talven tuntu.
    Tämä Loppiainen kihlojen ostosta, viideskymmenes,oi,voi.On tuo Simo -koiruli niiiiin lutunen!

    VastaaPoista
  5. Kukkahattuneiti; ihan totta, joskus tekis mieli iskeä luuli lehtimyyjän korvaan, mutta sitten, lehtitalohan sen puhelun onneksi maksaa. Lahjuksista olen sanonut, että tililleni voi lähettää, annan tilinumeron. Vaan ei ole suostunut, hih.
    Rapsutukset Monalle!

    mummeli; koirat nauttii pehmeästä puhtaasta lumesta! Hyvää viikonloppua sinulle ja Himmulle.

    Irmastiina; talvinen maisema, ja jos varsinkin aurinko pilkistää, on tosi kaunis.

    SinikkaHelena; Onnittelut kihlajaisten vuosipäivästä! Ajattele, viisi vuosikymmentä! Kyl maar me ollaan sitkeitä tyttöjä, hih,
    Meillä vasta muutama pakkasaste, mutta on miinuksella onneksi. Vesisateesta saatu jo hiusrajaa myöten.

    VastaaPoista
  6. Mainioita kuvia Simosta, tykkään niin.

    On mukavaa, kun on jotain kivaa tiedossa ensi viikolla. :-)

    Eilen tuossa taatalle mourusin, kun mitään ei tapahdu täällä meillä, ei ole blogiinkaan mitään kirjoittamista. Kukaan ei enää jaksa katsella minun uimarantakuviani.

    Taata sitten antoi hyvän vinkin, ota albumi ja sieltä joku valokuva Turusta ja kerrot sitten siitä.
    Taata kokemuksesta tietää, että minulla on paljon tarinoita, koska aina Turussa käydessämme mieluusti jotain muistelen.

    VastaaPoista
  7. Simo osaa ottaa niin rennosti kuin vain pystyy ja palveluhan pelaa ;)
    Partaäijän purnukat tai ämpärit ovat erinomaisia marja-asioita marjametsässä. Soppaämpäriksikin sopivat hyvin jos ottaa evästä mukaan. :) toinen säästäjä mummo

    Mukavaa Tallinan matkaa!

    VastaaPoista
  8. Niin joulu esineitä on pikkuhijaa keräiltävä, mekin saatiin viimeyönä vähäsen lunta.Oikein mukavaa Tallinnanmatkaa:)

    VastaaPoista
  9. Minä tein yhdessä äitini kanssa päätöksen, että yhteenkään lehtitarjontaan emme putoa. Kummallekin tulee mitä tulee ja se saa riittää. Siihen puhelinmyyntiin voi saada myös eston, niin ei pääse kukaan häiritsemään.
    Minä syötän Olgalle joka päivä samalla tavalla Activia -mustikkajogurtin. Se on iltananna ja tekee hänen vatsalleen hyvää ja ehkäisee nivelrikon takia syötävien tulehduskipulääkkeiden haittoja.
    Kuvittele, minä en aio mennä lähellekään alennusmyyntejä, sillä kaikkea kapistusta ja vaatetta on ylenmäärin ja liikaakin. kevään aikana ostan vain pinkin kahvinkeittimen, että saan sarjan kaikki osat sitten koottua. Mutta onneksi omatunto on hyvä, sillä kahvinkeitin on todella vanha ja vetelee viimeisiään.
    Söin muuten äsken ihan huomaamatta kokonaisen Geisha-levyn! Kyllä elämä on vaarallista. Kotona ei saisi olla muuta hyvää kuin Oululaisen hapankorppuja.
    Mukavaa Tallinnan reissua!

    VastaaPoista
  10. Simo osaa kyllä ottaa rennosti ja mikäs kun ruoka soffalle kannetaan. Jaahas, taidan syyllistyä samaan joskus.
    Täällä onkin kunnon talven tuntua nyt. pakkanen paukkuu kunnolla ja luntakin on tullut lisää.
    Oikein mukavaa baletti-iltaa Tallinnassa. Estoniassa kai esitys on. Kerran olin tyttären kanssa siellä viettämässä oopperailtaa ja uudelleen olisi mukavaa päästä.

    VastaaPoista
  11. Unelma; Simo on sellainen lullupoika, että osaa tehdä itsensä hellyttäväksi. Joskus aamuisin on terhakkaa terrieriä mutta muuten yleensä lutunen, nyt makoilee selällään tuossa tuolissaan ketarat taivasta kohti ja nauttii.

    Minustakin tuntuu välillä että ihan tyhjää tykytän tänne blogiin, ei järjen hiventäkään. Tuo albumin selailu ja siitä kumpuavat muistot on tosi hyvä juttu. Äskeinen postauksesikin siamilaisista perhosista ja upeasta yliopistorakennuksesta olivat mielenkiintoista luettavaa. Äläpä yhtään vähättele itseäsi ystäväiseni.
    Kiva on suunnitella loppuviikon reissua jo nyt.

    maiju; kun sitä on pula-ajan lapsi niin ei mitään oikein hennoisi roskiinkaan heittää. Siksi niitä partaäijäpurkkejakin on jo hyllyn täysi pinottuna. Toivottavasti ensi kesäkin on hyvä marjavuosi että purkeille on käyttöä.

    ritva; kiva on toisaalta se että joulu on takanapäin. Ja kesää kohti kurkotellaan kunhan kevät ensin koittaa.

    Leena Lumi; minulla on aika hyvin pitänyt myös päätös olla putoamatta houkutuksiin. Jotkut lehdet ovat automaattisesti ihan must ja ne saakin tulla kestona.

    Activia-jogurtti on varmaan ihan hyvä juttu Olgalle, Simo nuolee mielellään kermaviilipurkin pohjat, oikein kyttää, milloin lusikka alkaa pohjaa raapia, silloin nousee koirulin pää tyynystä ja silmät tapillaan vahtii, jääkö hänelle mitään. Eikä haittaa, vaikka on marjanmakua viilissä.

    Me lumpustellaan ostoskeskuksessa ja hypistellään mitä eteen sattuu. Ei minulla myöskään ole mitään ostohinkua, riepuja on vaatehuoneen tanko notkollaan enkä näin koti-olemisessani paljon tartte. Viimeksikin ostin vain pari "mariskoolia" ja luontaistuotekaupan banaanilastuja välipalaksi.

    Pinkki kahvinkeitin on veikeä lisä keittiöösi! Oletko jo löytänyt sen värisen?

    Geishaa ei meillä ole, Fazerin sinistä sitäkin enemmän pähkinöillä ja ilman, tummana ja vaaleena. Kuuntelin äsken niiden kahden aikuisen naisen (Martan ja Tyynen) levyä jenkkakahvoista. Pitänee postata linkki vaikka seuraavaan juttuuni.

    Luulen, että me U:n kanssa nautimme baletista sittenkin enemmän kuin alennusmyynneistä. Ja Vapinon salaateista myös.

    VastaaPoista
  12. Lehdentilaajat olivat joulukuullakin hyvin ahkeria soittelemaan, monet lehdet sai maksaakin etukäteen, tuli säästöä yhdeksän prosenttia.
    Nyt on kyllä varaa karsia omia tilauksiamme, on niitä tullut tilattua ihan liikaa!!

    Karjalainen, päivälehtimme, on tullut niin tupaten täyteen mainoksia, ettei kohta viitsi tilata koko lehteä. Pojan perhe lopetti jo...

    Joku järki pitää säilyttää noiden purkkienkin kanssa, muuten eivät mahdu mihinkään!

    Ostosmatkoja en tee Tallinnaan enkä muuannekaan, paitsi muutaman kerran vuodessa Joensuuhun. Päivittäistavarat ostamme Tohmajärveltä.

    Oikein mukavaa viikonloppua ja Tallinnanmatkaa, Anja.<3

    VastaaPoista
  13. Ihania ja hellyyttäviä koirakuvia:)
    Lehtien kauppiaat ovat tosiaan joskus hyvinkin ärsyttäviä vaikka toisaalta pitäisi ymmärtää että työtään hekin tekevät mutta kun ei aina jaksa...
    Kerran minulle soitti miesmyyjä jolla oli ihastuttava ääni ja hän osasi esittää asiansa niin mukavasti että tilasin häneltä lehden ja kerroin syynkin siis äänen ja esitystyylin. Kuulin omaan puhelimeeni miten mielissään kaveri oli:) Taisi minullakin olla silloin hyvä päivä;)

    VastaaPoista
  14. Hei Anja.
    Olipa taas kiva postaus.

    Kyllä ne lehtimyyjät osaavat todellakin houkutella asiakkaita. Minuakin joskus säälittää, kun joudun kieltäytymään heidän tarjouksistaan. Jotkut kyllä ymmärtävät heti, jos asiakas ei halua tilata. Mutta on paljon sellaisikin, jotka yrittävät väkisin tuputtaa lehtiään.

    Simo osaa ottaa elämän rennosti ilman turhia paineita. Kivoja kuvia Simosta.

    Oikein hyvää Tallinan matkaa sinulle ja kaikkea hyvää myös tälle viikonlopulle.

    VastaaPoista
  15. Niinhän se joulu meni ja koristeet joutaa piiloon. Onneksi ei ole kuusta ja niitä miljoonaa neulasta :D Simo tosiaan osaa ottaa elämän rennosti. Antoisaa shoppailua!

    VastaaPoista
  16. Ihania kuvia Simosta, kyllä sinulla on mukava kaveri siinä! Minäkin olen tänään välillä elänyt sunnutaita, päivät tässä menee sekaisin. Jolun aion riisua vasta maanantaina! Meillä täällä on nyt oikein kaunista ulkona, lunta ja pakkasta!

    Voi miten mielelläni lähtisin Tallinnaan, varsinkin oopperaan tai konserttiin ja tietenkin taidenäyttelyihin! mielenkiinnolla odotan matkakertomustasi..... Oikein mukavaa ja virkistävää matkaa !!!

    VastaaPoista
  17. Aili-mummo; joskus sitä on heltynyt ja tilannut lehden toisensa perään ja sitten ei muista katkaista ajoissa vaan alkaa uusi tilausjakso. Sitten olen netissä pätkinyt tilaukset päättymään sen seuraavan jakson lopussa. Ja monesti on käynyt niin, että minulle on tarjottu lehteä jonka olen jo tilannut. Mutta olen päättänyt nyt pysyä lujana ja suostua tilaamaan ne lehdet joita todella haluan ja ehdin lukea.

    Kyllä minultakin pahin ostosvimma on laantunut noiden kippojen ja kappojen myötä. Enempi katselen ja ostan sitten jos todella tarvitsen jotakin. Vaan tämän ikäinen ei paljon enää uutta vaatetta tarvitse kun en enää ole niin paljon menossa eikä ole luottamustehtäviäkään enää.

    Monet täältä käyvät Hesan ostoskeskuksissa ostoksilla mutta meillekin on riittänyt toistaiseksi lähikaupat joista saa kaiken tarvittavan.

    Tosi on, että Estonia-teatterin baletti kiinnostaa enemmän kuin haahuilut ostareilla. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Aili-mummo.

    Irma; nuori komeaääninen miesmyyjä saa kyllä sukkahousut pyörimään mummelin jalassa mutta pää pysyy kylmänä nykyisin! Olen sortunut tilaamaan, myönnän huokeasti, mutta nyt en enää...

    eila; työtäänhän ne puhelinmyyjät tekevät joten ymmärtää pitää. Mutta pyörtyisit varmaan jos luettelisin, miten monta naistenlehteä ja kuvalehtiä sanomalehtien lisäksi postiljooni joutuu meidän postilaatikkoon sullomaan! Eikä niistä sitten saa haluamaansa hyötyä kun ei ehdi lukea niitä. Huomasin, miten paljon minulla on kirjoja lukematta, joten sekin on yksi syy jättää lehtitilaukset.

    Simo osaa rentoutua. Terrierin terhakkuus näkyy aina heti aamulla kun on virtaa levon jäljiltä, silloin pitää oikein olla "rähjäävinään" vaikka muuten on sellainen lutulöppänä.
    Kaikkea hyvää sinulle eila!

    Amalia; Onneksi joulu on takanapäin. Meilläkin vain muovikuusi sisällä kun pihalla on kuusia riittämiin. Täksi jouluksi ei ripustettu edes ulkokynttilöitä niihin.
    Kiitos toivotuksista, enempi katsellaan kuin ostellaan. Pähkinänsärkijää en ole aiemmin nähnyt joten se kiinnostaa kyllä.

    VastaaPoista
  18. Olet taas ottanut niin kivoja kuvia Simosta.
    Se onkin ihana kuvauskohde.
    Mukavaa sinulla tiedossa!
    Kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
  19. Tuli noista muoveista mieleen, että mulla nousee jätemaksut, kun Ouluun tulee jätteenpolttolaitos. Muovit laitetaan sitten tavallisten roskien joukkoon ja se määrä on suuri. Yritä siinä sitten löytää kaupasta tuotteita ilman muovirasiaa!

    Kyllä teillä koirulilla kelpaa ja muillakin kotimiehillä. Hyvää matkaa : )

    VastaaPoista
  20. sylvi; Simo oikein osaa olla fiinisti kun sitä filmataan, oikea linssilude! Samoin sinulle kaikkea hyvää.

    Mayo; kyllä tää meidän pakkaushysteria on mennyt ihan överiksi kun huushollin ruokataloudesta syntyy ihan hurjasti muovijätettä, makkarapalat muovikotelossa, jauhelihat muovirasioissa ja vielä kelmu päällä, kaikki juustot, leivät, itseasiassa ihan kaikki tuoretavarat on kääritty muovikalvoon. Vaikka lajittelen jätteet poltettaviin, kompostoitaviin ja kaatopaikkajätteisiin niin harmittaa, kun kaatopaikalle on menossa niin paljon muovia, joka ei "sula" luontoon. Eikä kaikki muovi kelpaa edes poltettavaksi.
    Ihan huolettomana lähden parin päivän reissuun, kyllä "pojat" pärjää.

    VastaaPoista