perjantai 20. tammikuuta 2012

UUSIA KUJEITA, EI KUN KUTILEITA

Aikamoisen tavanomaisia arkipäiviä monenmonta peräperää. Ainoana viihdykkeenä kerä merkillistä lankaa (Tallinnasta) ja monta kerää tavanomaista seiskaveikkaa. Vaikka päätin jo kutomiset lopettaa tältä istumalta, sain kipinän kaulakäärmeen kutomisesta kun löytyi omanväristä lankaa.




Mutta ei sittenkään ole minun kaulani tälläistä "leitä" varten. 


Lanka oli suhteellisen edullista, alle viiden euron vyyhti, josta syntyi 11 silmukalla reilusti yli metrin tätä kiemuraa. Jotkut ovat kutoneet 6:lla ja 8:lla silmukalla hieman ohuempaa luiruketta ja saaneet sitä valmiiksi tietysti vielä pitemmältä. 
No, jos ei nuoriso tätä huoli, taidan käyttää sitä paketinnaruna! Tällaisen mummelin rinnuksille ei parane näitä hyrsylöitä asetella.


Ja sitten kipinästä kirjanmerkki ja kirjanmerkistä meteli jne. Aloin taas syynätä lankalaatikkoa ja kerin kaikki jämälangat väreittäin. Niistäpä sitten lapasia ja lapasia. Ja tänään taas aloitin yhdet sukat. Että saan kerät pois nurkista pyörimästä. 
Ja yhdet parit lähti jo maailmalle lämmikkeiksi. Mielikuvitus pääsi karkuun ja lapasista tuli just sen näköisiä...


Ja mitäs muuta sanoi puotipoika. Urheiltu on. Jepjep. Kävin uimahallissa vetäsemässä kilometrin. Aika tylsää on 25 metrin rataa sahata eestaas ja välillä vääntää kiekkoa matkan mittaamiseksi. Mutta olin kuitenkin lopulta tyytyväinen ja höyrysaunan jälkeen ostin jo kymmenen kerran kortin uimahalliin. Hyvä minä.


Ilta- ja joskus aamupalaksikin olen yrittänyt lukea Hirvisaaren Katariinaa. Mutta ei oikein kulje. Mietin, eikö kiinnosta vai mikä tökkii. Tipitarkasti kerrottua, välillä sanonnoissa helmiäkin. Mutta jaarittelua enimmäkseen. Siis pitkäveteistä. En ole varma, jaksako kahlata kirjaa loppuaameneen. Siitäkin huolimatta, että olen Laila Hietamiehen, nyk. Hirvisaaren kaikki kirjat kerännyt hyllyyni ja lukenut ne jokaikisen. Mutta tämä ei nyt toimi. Harmi. No ei syytä huoleen, yöpöydällä odottaa Syvä kuin meri (vai mikä se nyt olikaan) kantensa  avaamista. Jos nyt jotenkin kutomiselta ehdin, hih. Aika yksniitinen olen, myönnettäköön.


Lunta on tullut kiitettävästi. Lisää ei nyt ihan tällä kertaa tarvittaisi, sitä on jo yli puolisäären. Luonto on todella puhtaan valkoinen, metsän polut peittyneet ja pikku koiruli kahlaa ja hyppelee tappijaloillaan vatsa lumenpintaa viistäen.  Liikenteelle lumisade on ollut hankalaa, aurausauto ajaa meidän ohi vasta myöhään iltapäivällä. Selvääkin selvempää on, että päätiet pitää olla auki ensin.


Simon kanssa käytiin tänään taas lääkärissä ja jatketaan kortisonikuuria, että saataisiin toinenkin polvi paranemaan lopullisesti. Samalla vaihdettiin raksut uusiin samoinkuin hammasraksutkit. Entisissä - vaikkakin eläinlääkärin suosittelemia - oli maissia! Katsotaan nyt, mitä vaikuttavat. Eläinlääkärin mielestä koira voi saada ns. varastopunkin mistä tahansa kuivasta ruoka-aineesta. Ja jos se on sitä, millä sen voi häätää. 


Vanha blogipohjani alkoi herjata ja kukkaset kulkea tekstin mukana. Nyt löytyi niin imelät kehykset meikämuorin blogiin, että ei tekstiin tarvitse siirappia lisätä. No en jaksanut etsiä kauempaa joten saavat nyt toistaiseksi ilahduttaa silmää. 
Huomenna on lapsenlapsen (yli 180 cm)  16-v. synttärit. Ja sunnuntaina istutaan vaalipaikalla. Siinähän se viikonloppu kivasti meneekin. Totta puhuen minulle on ihan se ja sama kenestä tulee uusi Linnan isäntä. Emäntää sinne ei näköjään tällä kertaa saada. Hyvässä lykyssä siellä voi olla mies ja parhaassa tapauksessa kaksi. Että sellainen vaali tällä kertaa. Heissulivei!

23 kommenttia:

  1. Oletpa ollut ahkerana. Kaunis huivi ja olipa halpaa. Minä ostin täältä samantapaista kaulahuivi lankaa niin maksoi 160 kr. hienot värit on huivissa. Ystäväni kutoi minulle ja kaikille toisillekin meidän lauluryhmälle tuollaiset huivit.
    Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ja rukoillaan että oikea presidentti suomelle tulee valituksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me varmaan saadaan sellainen pressa joka ansaitaan kun on suora kansanvaali!

      Poista
  2. Minun siskoni kutoi jouluksi tuommoisen can can huivin, ei sopinut maijun kaulaan, annoin tyttärelle joka oli onnesta muikeana uudesta muoti huivista. Jaksamista vaalityöhön, pitkä päivä edessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkistä vaalipäivistä on onneksi kokemusta vuosikymmeniltä! Nyt ehkä pääsen välillä kotiinkin huilimaan ennen ääntenlaskentaa.

      Poista
  3. Ahkjerana olet ollut, itse en joulun kutomisten jälkeen ole saanut aikaiseksi kuin yhdet sukat, jotenkin ei vain nyt jaksa kiinostua. Tuo huivi on kyllä upea minkä olet kutonut.
    Pitkä on istuntuo edessäsi siellä vaalipaikalla.

    VastaaPoista
  4. Jee, vihdoin pääsin kommentoimaan blogiisi. Yritin monet kerrat edelliseen postaukseesi, mutta ei päässyt. Kaunis uusi look blogillasi. Noita balettikuvia piti edellisessä viestissäsi kehumani, mutta kehun nyt tässä. Hienoja!!! Ja upeita käsitöitä! Sulle on haaste mun blogissani :)

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Jopa sait edukkaasti "kaulakäärmelangan", minä pulitin 9€ kerästä.
    Näppäilyvirheen vuoksi edellisen kommentin poistin, sitä se huolimattomuus teettää.
    Itselleni kahden kiepin huivin hörsylälangasta tein ja tostesin ei ole mun juttu. Kaulaa ei minullakaan muuksi kuin kääntövaraksi asti, siis teen lyhyemmän, jonka vain hartioille heitän mekkosomisteeksi.
    Kevään odotuksia!

    VastaaPoista
  7. Imelä kehys blogiin maistuu makealta, ei huono!
    Tehtiin vaihtarit kamun kaa otti multa korun ja mä hänen tekemän can-canin kaulaani, mustan valisin, koska olen aina pokset punasena ni käy hyvin. Minä kun olen se ripsuihminen niin tietysti ne käärmeet hyppäs heti silmille, ihan silkasta rakkaudesta!
    Ihan näin julkisesti lupaan syödä hatullisen p-kaa jos kansa äänestää väärin...;O
    Simoa kohtaan tunnen suurta sympatiaa, ja toivon parempaa oloa, munkin pitäis kait raksut vaihtaa, jos ois apua kolotuksiin....;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mä tän hokasin vasta, voin vastata suoraan kommentteihin!
      Musta can-can on juhlava kenelle se ylipäätään sopii. Mulle ei oikein käy jostakin syystä. Vaikka lilahtavat on mun lempparivärejäni.
      Jep, vaihda vaan raksuja sinäkin, se monesti auttaa ihan aikuisten oikeasti. Multa loppui kipuilut leivättömän pöydän myötä.

      Ans kattoo kenestä nyt sitten pressaksi asti!

      Poista
  8. sylvi; maa saa varmasti sellaisen presidentin jonka se ansaitsee kun suora kansanvaali.

    maiju; kokemusta pitkistä istunnoista on...

    mummeli; miten sitä ei osaa olla kädet sylissä vaan aina pitää olla puikot suihkimassa Lemmen viemän aikaan...

    Tylsä Mörökölli; kävin hakemassa haasteen ja vastaan siihen, kiitos. No ne balettikuvat otin esitteestä salamalla joten läiskät jäivät kuviin.

    SinikkaHelena; ostoskeskuksen lankakaupassa Tallinnassa vyyhti maksoi 4,95 muistaakseni. Tiedän, että meillä on kalliimpaa, jopa 12 euroa kerä. Ehkä pitäisi tehdä vielä leveämpänä että tulisi hartiahuiviksi sopiva! Sinulle myös aurinkoa päiviisi.

    VastaaPoista
  9. Anja-Regina on ollut tomera ja neulonut: Hyvä sinä!!

    Minulla on Hirvisaaren Katariina pöydällä ihan aloittamtta, ehtinee tuon lukea. Sitä ennen luen monta muuta kirjaa. Olen lukenut toioseen kertaan Kirjeitä kiven alle, mutta en postaa siitä.

    Oikein mukavaa viikonloppua sinulle vaalien merkeissä.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä tomeruutta, vaan tottumuksen toinen puoli! Katariina etenee hitaanlaisesti ja pöydällä odottaa Tervon uusin Layla. Taidan ottaa sen vaalipaikalle kassiin jos luppohetkiä.
      Hyvät viikonloput!

      Poista
  10. Onpas nätti tausta tämäkin uusi, ihana väri, linnut ja kaikki :) Lapaset on myöskin ihania, mukavia tuollaiset missä on monta erilaista lankaa käytetty, samalla saa nekin jämät kulutettua. Mukavaa vaalipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä löytyi sattumoisin alkutaipaleella ja siihen tarrasin. Vähän hempeä ja keväinen on, mutta sain tekstit ja kommentit ja muut härpäkkeet paikoilleen.
      Lapasia olen neulonut jämäkeristä vaikka en tiedä mihin niitä sitten saan menemään. Vaan kyllä aika tavaran kaupitsee sanoi vanhat ennen.

      Poista
  11. Olet ollut ahkera ja toimelias. Meikä on nyt pudonnut tähän nallekarhun talviunten tasolle. Mikään ei oikein innosta. On liian paljon luntakin, täytyy odotella aura-autoja lumenajoon, ei jaksa tallustella paksussa lumessa.

    Hienon uuden pohjan olet löytänyt, tulee oikein keväinen olo.

    Huivikin jo sinulla valmiina. Minulta loppui Tallinnasta ostettu pipolanka kesken. Pitäisi hypätä laivaan ja uudelleen lankakauppaan.

    Mukavaa vaalipäivää, terveisiä tutuille. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä ahkeruudesta ole kysymys vaan jämähtämisestä. Sama täällä, talviunta voisin kyllä huokeasti uinua.
      Jess, tää pohja on sittenkin aika magee. Ja huivi valmistui yhtenä iltana kun alkuun pääsin ja hokasin miten sitä lenkkulankaa neulotaan. Roosa ihastui siihen tänään ja saa sen kylllä omakseen.
      Toisaalta, minäkin tarttisin tätä lankaa lisää kun Tallinnassa huokeampaa. Katsotaan, jos jokukaan piipahtaisi siellä niin lankakauppaan ohjattaisiin oitis.
      Kerron terkkuja. Aina siellä joku tuttu tulee viivaansa vetämään.
      ps. huomaatko että osaan kommenttivastaukset jo oikeaan paikkaan, hih!

      Poista
  12. Mukavat olivat kuulumisesi.
    Ja kaunis uusi blogipohjasi.Veikea tuo röyhelö.Onko vaikea kutoa?
    Nuo oranssinvariset lapaset ovat aivan ihanat.
    Oikein mukavaa vaalipaivaa sinne Suomeen.Jannaa nyt sitten nahda,kuka se valtaistuimelle nousee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kaularöyhelö on tosi helppo ja nopea kutoa. Minulle se ei oikein mallannut kaulalle joten annan lapsenlapselle.Hän on neitoikäinen ja otti oitis kaulaansa.
      Oranssit lapaset on sukkien jämälangasta, en tiedä huoliiko sukat jo saanut appelsiininkeltaisia lapasia vielä!
      Kiitos vaalipäivätoivotuksista, huomisen iltapuoleen tiedetään, kuka joutuu Linnaan!

      Poista
  13. Minä myös eilen katselin lankakaupassa noita hörhelölankoja mutten ole halunnut niitä itselleni. Hienon näköisiä ne ovat ja kivoja varmaan neuloa. Vähän samaa ajattlen kuin sinä, ettei vaan sovi meikäläisen kaulaan. Lapaset on kivoja jämälapasia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin vierastan hörhelöä vaikka sitä olikin kiva kutoa! Ja jämälangoista saa raitulilapasia nopeasti.

      Poista
  14. Moi Anja!

    Minulla on jotain varattuna sinulle blogissani Aili-mummon arkea, ole hyvä.<3

    VastaaPoista