tiistai 27. maaliskuuta 2012

MITÄPÄ MILJOONAKAUPUNGISSA

Vähän on jäänyt postaukset retuperälle. No, torstaina kun noustiin laivaan ja Svea-mamman maahan. Mukana meidän nuoripari nauttimassa meri-ilmasta ja miljoonakaupungin kuhinasta.
Laivamatka meni normaalin kaavan mukaan. Laivan promenadilla katseltiin akrobatia-esitys, tällä(kin) kertaa poikkeuksellisen hyvä. Käytiin haukkaamassa iltapalaa ja tietysti prinssipuolison kanssa väännettiin muutama kappale tanssiparketilla. Yöshow oli espanjalainen flamenco-esitys. Hienosti helmojaan heiluttivat. Laivan poikettua Maarianhaminassa katselimme hytin ikkunasta hiirenhiljaista satamaa. Mietin, oisko laiva voinut oikaista ohi sataman, kun ainoa elonmerkki siellä oli satamamies ja paku, jossa luki Mariehamns hamn! Ja saman rantautumisen teki myös Viikkarin punainen laiva. Näkyi olleen Mariella vuorossa.


Aurinkoinen Tukholma otti meidät lämpimään syleilyynsä. Heti aamusta oli lämpöasteita, jotka nousivat yhdeksään asteeseen päivällä. Krookukset ja lumikellot kukkivat, lunta ei hituistakaan missään.


Vanhalla rutiinilla käveltiin tunnelbana-asemalle ja ajettiin läpi kaupungin aina Skärholmeniin asti. Muuten ennen vanhaan kaupungin suurin kirpputori oli siellä. Nykyisin tämän ison ostoskeskuksen sivussa on Myrorna, jossa on hyvä valikoima kirppistavaraa. Tämä teleoperaattorin mainoskyltti tuli vastaan keskellä ostarin käytävää. Osaa ne ruåtsissa myös finskaa!!!




Sillä aikaa kun me vanhat kyykistelimme  kirpparin hyllyjen välissä nuoremmat tutustuivat ostoskeskuksen moniin vaateliikkeisiin. Intressinsä siis kullakin.
Ja mitäpä löysin? Ison lasikanan, jonka annoin sitten miniälle koirulin hoitopalkkiona pääsiäiskanaksi, sillä minulla on niitä jo pari kappaletta ennestäänkin. Mutta kun halvalla sain, toimin kuin Sulo Vilen Tankki täyteen -ohjelmassa.


No muutakin löytyi! Tällainen lasimuna, siis paperipaino.
Ja hyllyn täyttäjän korista koppasin tämän pikkuruisen rubiinilasisen nekan:
Juuri tämän kokoista nekkaa ei punaisissani vielä ollutkaan.


Hieman löysin myös luulasia, sitähän ei meikäläinen nyt mitenkään voi vastustaa kun ei hintakaa päätä huimannut. Sujautus kassiin.

Prinssipuolison nuottivarastokin täydentyi mukavasti Myrornassa.
Käytiin sitten vielä kääntymässä seuraavalla asemalla, Vårbergin isolla kirppiksellä, mutta eipä sieltä mitään sattunut mukaan. Pikainen kierros tehtiin  ja palattiin takaisin metroon.


Köröteltiin taas läpi kaupungin ihan päätepysäkille Ropsteniin. Siellä käveltiin raikkaassa aurinkoisessa säässä toiselle kirpputorille, Myrorna edelleen. Hyllyiltä löytyi valkoinen kultakoristeltu hevonen entisten laumaan. Lisäksi pieni saksalainen posliininekka.


Kaunis kuin mikä, leimat pohjassa. Ja helppo kantaa kotiin.


Löysinpä vielä valkoisen jugend-nekan sekä sinisen sokerikko-kermakkoparin. Myös tuo punainen Rejmyren pieni kulho on sieltä.
Kyllä on mummelilla taas kippoja kunhan olis hyllyillä tilaa!




Hännänhuipuksi löysin tämän rubiinilasisen maljakon jota kokoelmissani ei vielä ollut. Nytpä on sekin! Kyllä sitä meikä on niin heikkona näihin punaisiin, että tuntuu ihan järki jättäneen. Mutta haitanneeko!


Onnellisina (?) palattiin laivalle,  nuoret jo olivatkin tulleet jo  aikaisemmin. Ilta kului huilaillessa, syödessä ja vähän parketillakin pyörähdellessä. Keskiyön show oli nyt parempi kuin menomatkalla joten siitä oikein nautimme.


Aamu kotimaan rannikolla oli sumuinen, räntäsateinen. Ja lunta luodoilla ja rantakallioilla. Mutta silti, kyllä koti aina vieraat olot voittaa, vaikka kuinka kiva onkin aina matkalle lähteä. Ja Simo oli onnellinen kun oltiin kotona. 


Nyt on lumet jo niin alentuneet, että Simolle on poljettu oma polku takametsään ja tunnelille asti. Eipä kuraannu pienet käpälät. Tämä meidän maantie on niin kuopilla ja lätäköillä, että on onni viedä koira metsään puhtaalle lumelle. Mutta kevät, se on kyllä jo täällä.

24 kommenttia:

  1. Ei muuten turhempi reissu teillä ♥ Hienot löydöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on aina vaan mun samoja polkuja! Ja kipot sen kun vaan karttuu! Liekö tässä enää mitään järkeä?!? HIH!

      Poista
  2. Olisitte puhaltanut vaan eteenpäin Boråsiin asti.
    Ei olisi ollut kuin 40 miiliä Hi hii.:))
    Kivoja löytöja taas teit.

    Kotiin on aina mukava tulla.
    Hyvää viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sylvi! Oli ihanan lämmintä kevättä jo siellä lahden takana. Samoin sinulle mukavia keväisiä aurinkopäiviä.

      Poista
  3. Anja, sama tunne minullakin aina, jos jossakin piipahtaa, että kotiin on mukava tulla. Mutta pienikin reissu piristää ja varsinkin, jos mukaan tarttuu noita kirpparilöytöjä. Ai kun olet ihania kippoja löytänyt :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se niin on, että "borta bra men hemma bäst" ihan jokaisen pyrähdyksen jälkeen. Jep, kippoja tarttui taas mukaan, jotenkin sitä ei osaa niitä jättää...

      Poista
  4. Moi Anjuska!

    Olipa teillä hauska ostosreissu, ei mennyt matka hukkaan;DD

    Minusta ihanin astia on tuo kukikas kermanekka, mutta ei voi moittia noita toisiakaan;))

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle ja Simo Sallinpoika Hurtalle.<33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Aili! Aina sitä jotakin tarttuu mukaan. Jotenkin en osaa käydä ns. normaalikaupoissa, vaan tykkään kierrellä kirppikset. Toisen romu on aina toisen aarre! Tykkäsin tuosta nekasta, vanhaa saksalaista posliinia, nehän sen osaa.
      Samoin sinulle mukavaa loppuviikkoa.

      Poista
  5. En ole tiennytkään noista Tukholman kirppareista. Pitää panna ihan ylös, mitä mistäkin löytyy. Toukokuussa olisi tarkoitus käydä 'päivä Tukholmassa' reissulla. On jo muutama vuosi edellisestä.

    Taitaa olla jo melkoinen tuo kokoelmasi, mutta ei kai sitä keräilyä helposti voi lopettaakaan. Ihailin erityisesti tuota sinistä kermakko ja sokerikko-paria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukholmassa on ystäväni kanssa ehditty päivän risteilyllä piipahtaa jopa seitsemällä kirpparilla kun oikein on pyyhälletty. Ja kun reitit oppii, on helppo metrolla mennä. Yksi nakkipaikkamme on Sundbyberg, siellä on kolme kirppistä ihan lähekkäin. Nyt ei vaan jaksettu enää sinne poiketa. Vårberg on se suurin Norsborgin tunnelbanareitin 13 toisessa päässä ja Ropstenin Myrorna toisessa päässä. Ja välille jää sitten Zinkenstam, Medborgarplatsen, Slussenin Emmaus ym. St. Eriksplanilla on myös kirppis. Ja jos viikonloppuna olet matkalla, on Hötorgetin aukio sunnuntaisin täynnä myyjiä. Mukavaa kevätretkeä vaan tukholmalaisille kirppareille.
      Jess, kokoelmani alkaa olla rajoja myöten täynnä. Vaikea on luopua keräilyharrastuksesta, pitänee vaan keksiä uusi ja vähemmän tilaa vievä kohde.

      Poista
    2. Kiitos Anja vinkeistä!
      Tulostin ne paperille, etteivät unohdu toukokuuhun mennessä.

      Kerron sitten missä ehdin käydä (hitaana hämäläisenä;) siellä!

      Poista
  6. Sieltä onkin tullut Ruotsinmaalta oikein kuorma ihania juttuja tänne omalle maankamaralle mukananne.Tykkään noist aluuposliineistasi, kauniin mallinen malja/skooli, vai mikä noille on se oikea nimi? Ja tuo pieni saksalasinen nekka, aivan hurmaava. Ruotsi... Tajuan juuri,etten ole maassa kymmeneen vuoteen käynyt, satamassa tosin muutamia kertoja laivalla kääntymässä. tuo Maarianhaminassa poikkeamin, siihen ainakin aikoinaan oli jokin syy...Vaikutti jotenkinlaivan taxfree hintoihin tms....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skoolit on luulasia eli maitolasia. Posliinista sen erottaa, kun on läpinäkyvää ja kiiltävää. Olen keräillyt luulasiastioita jonkusen verran jo. Samoin nekkoja, tein niistä jo keittiön ikkunaan yläkapankin!
      Syy poiketa mennen tullen Maarianhaminassa on juuri se taxfree. Ja joskus sieltä jopa nousee matkustajia tai sinne on jäämässä jokunen.

      Poista
    2. No pöh...Taas tämä minun näppäinsormeni joka kirjoittaa, ennen kuin ajattelee...Eikä älyä tarkistaa kirjoittamaansa.... :O( LAsia tietysti..Ihan oikein tekstisi luin, mutta ajatus ja sormi ei taas enää kommentoidessa tehnyt yhteistyötä.

      Poista
  7. Mielenkiintoisen kevätreissun taas teitte ja sinun hyllyillesi lisää ihailtavaa löytyi.
    Kevät se kerkii näillekin kulmille, IHANATA!
    Sinullekin kauniita aurinkopäiviä ja tietty prinssipuolisolle ja Simollekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainankin lapsenlapset olivat reissusta innoissaan. Nyt on lumet alenemassa huimaa vauhtia, jos vain pysyy plussan puolella ja on aurinkoista.
      Toivotaan, että pälvet suurenevat!

      Poista
  8. Ihana reissu teillä on ollut,ihania astioita etenkin tuo kukikas kermanekka Ihania kevätpäiviä sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppiskierrokset on aina kivoja. Minä tykkäsin myös tuosta nekasta. Sinulle ritva myös aurinkoisia päiviä!

      Poista
  9. Hienoja löytöjä ja muutenkin mukava kuulostaa reissussa olleen :) Tuli mieleen että minäkin olen kerran käynyt Tukholmassa kirpparilla, aikaa siitä on ehkä 22 vuotta! Luokkaretkellä Kauppaoppilaitoksen tyttöjen kanssa oltiin ja kuin ihmeen kaupalla se kirppari löydettiin. Yksi kaunis sormus jäi sinne, mitä en raskinut ostaa, siinä oli lehdyköitä ja "jalokiviä" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkeansa se katuvi... on minullekin joskus käynyt niin, että on löytynyt kirpparilta jotakin kivaa enkä ole sitä ostanut ja sitten harmitellut pitkän aikaa. Nykyisin toimin pitkälle intuition varassa. Ja ainahan voi sitten kierrättää eteenpäin. Olisitteko käyneet Skärholmenin kirppiksellä, se oli siellä ostarin parkkikerroksessa, vakimyyjiä ja monta hallia kirppispöytiä. Nyt on vaan yhden aseman verran etempänä Vårbergissä.

      Poista
  10. Ehdin jo kaivatakin kuvaustasi kirpparimatkastasi. Mielessäni täällä kuljin mukanasi. Onhan nuo paikat niin tuttuja yhteisiltä kirppariretkiltämme. Nyt ei enää seitsemälle loppikselle samana päivänä taitaisi jaksaa körötellä.

    Kivoja löytöjä taas olet tehnyt.

    Tuo pieni punainen nekka on niin söpö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit että me pyyhällettiin kanssasi sen seitsemän kirpparin kautta samalla reissulla! Ja miten repun täydeltä purettiin hytissä löytämämme aarteet ihaltaviksemme! Ja tämä kanamuori taas sortui lasiseen isoon kanarasiaan, kelpasi toki pikkuminiälle koiranhoitopalkkana!
      Onnekseni nyt löydöt olivat muuten pienikokoisia. Minäkin ilahduin tuosta punaisesta nekasta, on pienempi kuin entiseni.
      Joko teidän loma pian loppuu? Tervetuloa sitten takaisin, vaikka takatalvea on luvattu tänne.

      Poista
  11. kaikki niin ihania astioita, teillä ollut antoisa reissu.

    VastaaPoista