Syksyn lapsena minulla on ollut nautintojen viikko. Ensin tietysti synttärijuhlat ystävien kera ja ylenpalttisine muistamisineen. Siinäpä sekä ruumiin että sielun ravintoa. Eilen illalla sitten lisättiin konkreettista ravitsemista. Poika ja pikkuminiä veivät meidät vanhat ihan uuteen bistroon nimeltä SINNE. Minne, sitä emme ensin tienneet, mutta kun ulkomainoksessa sanottiin, että tänne, tiesimme tulleemme oikeaan paikkaan. Ja mikä miljöö!
Kamera jäi kotiin, mutta yritän verbaalisesti selvittää. Ravintolasali on Taidetehtaan päädyssä, ulkopuolella vilistää vilkas liikenne ja sali on tupaten täynnä ihmisiä. Ollut kuulema ihan avajaisista alkaen suosiossa. Salissa pitkiä pöytiä, istuimina puiset penkit. Pöytien yllä erikoiset valaisimet, kuin leveistä lastuista tehdyt. Kokkien saareke keskellä salia, oman aterian valmistumista saattoi sivusilmällä seurata.
No mitäpä söimme? Alkuun joimme alkoholitonta kuusenkerkkäshamppanjaa. Mietin sitä nautiskellessani, voisinko kotona sekoittamalla kuusenkerkkäsiirappia poreilevaan vichyyn saada aikaan saman? No en ehkä onnistuisi niin yksinkertaisella tempulla.
Alkuruokana syötiin Tartar. Kolme pyöreätä palleroa charolaispaistia tykötarpeineen. Aluksi raaán jauhelihapalleron syöminen arvelutti, mutta kera lisukkeiden ja lautaselle ripotetun maukkaan kastikkeen makunautinto oli oivallinen. Uusi kokemus.
Lisänä luomuleipää ja voita ja palanpainikkeena riesling-valkkaria.
Pääruokana nautimme paistettua siikaa sitruunavaahdolla. Todella maistuvaa. Jälkiruokana vuohenjuustosta, aprikoosista ja sorbettipallosta kera pähkinöiden rakennettu ihanuus. Makuelämyksiä, vaikka pähkinät olisin itse jättänyt herkusta erilleen.
Ravintola tuntui olevan todella IN, etenkin nuoriso - ja muutamia julkkiksiakin - näytti vallanneen paikan viihtyäkseen ja viettääkseen perjantaisen iltansa hyvän ruuan merkeissä. Ruokalistalla oli myös nuoremmille omat suosikkinsa, meidänkin nuoret ottivat toinen ison hampurilaisen ja toinen annoksen härkää.
Sadetihkussa sitten sulattelimme ateriaamme ja kokemustamme kotiin ajellessa. Simo jo malttamattomana odotti.
Eikäpä tämä nautiskelu vielä tähän lopu. Huomenna nimittäin pääsen uuteen elokuvateatteriimme katsomaan Sofi Oksasen Puhdistuksesta tehdyn elokuvan. Sitä on kiitelty ja myös arvosteltu raakuudesta. Ennakko-odotukseni on kyllä positiivinen, saa sitten nähdä, miten Antti Jokinen on tarinan nähnyt ja elokuvaksi ohjannut.
Aurinko paistaa, tuntuu ihanalta monen harmaan ja sateisen päivän jälkeen. Koivujen lehdet ovat kellastuneet lehtivihreän virrattua juuristoon ensi kevään lehvistöä varten. Uimalampi on täpösen täynnä ja virtaa noroina yli äyräittensä. Keltalehtiä uiskentelee veden pinnalla. Minäkin huomisaamusta alkaen aloitan uiskentelun lammikossa tulevaa talvikautta silmällä pitäen. Nautinto sekin on.
Kamera jäi kotiin, mutta yritän verbaalisesti selvittää. Ravintolasali on Taidetehtaan päädyssä, ulkopuolella vilistää vilkas liikenne ja sali on tupaten täynnä ihmisiä. Ollut kuulema ihan avajaisista alkaen suosiossa. Salissa pitkiä pöytiä, istuimina puiset penkit. Pöytien yllä erikoiset valaisimet, kuin leveistä lastuista tehdyt. Kokkien saareke keskellä salia, oman aterian valmistumista saattoi sivusilmällä seurata.
No mitäpä söimme? Alkuun joimme alkoholitonta kuusenkerkkäshamppanjaa. Mietin sitä nautiskellessani, voisinko kotona sekoittamalla kuusenkerkkäsiirappia poreilevaan vichyyn saada aikaan saman? No en ehkä onnistuisi niin yksinkertaisella tempulla.
Alkuruokana syötiin Tartar. Kolme pyöreätä palleroa charolaispaistia tykötarpeineen. Aluksi raaán jauhelihapalleron syöminen arvelutti, mutta kera lisukkeiden ja lautaselle ripotetun maukkaan kastikkeen makunautinto oli oivallinen. Uusi kokemus.
Lisänä luomuleipää ja voita ja palanpainikkeena riesling-valkkaria.
Pääruokana nautimme paistettua siikaa sitruunavaahdolla. Todella maistuvaa. Jälkiruokana vuohenjuustosta, aprikoosista ja sorbettipallosta kera pähkinöiden rakennettu ihanuus. Makuelämyksiä, vaikka pähkinät olisin itse jättänyt herkusta erilleen.
Ravintola tuntui olevan todella IN, etenkin nuoriso - ja muutamia julkkiksiakin - näytti vallanneen paikan viihtyäkseen ja viettääkseen perjantaisen iltansa hyvän ruuan merkeissä. Ruokalistalla oli myös nuoremmille omat suosikkinsa, meidänkin nuoret ottivat toinen ison hampurilaisen ja toinen annoksen härkää.
Sadetihkussa sitten sulattelimme ateriaamme ja kokemustamme kotiin ajellessa. Simo jo malttamattomana odotti.
Eikäpä tämä nautiskelu vielä tähän lopu. Huomenna nimittäin pääsen uuteen elokuvateatteriimme katsomaan Sofi Oksasen Puhdistuksesta tehdyn elokuvan. Sitä on kiitelty ja myös arvosteltu raakuudesta. Ennakko-odotukseni on kyllä positiivinen, saa sitten nähdä, miten Antti Jokinen on tarinan nähnyt ja elokuvaksi ohjannut.
Aurinko paistaa, tuntuu ihanalta monen harmaan ja sateisen päivän jälkeen. Koivujen lehdet ovat kellastuneet lehtivihreän virrattua juuristoon ensi kevään lehvistöä varten. Uimalampi on täpösen täynnä ja virtaa noroina yli äyräittensä. Keltalehtiä uiskentelee veden pinnalla. Minäkin huomisaamusta alkaen aloitan uiskentelun lammikossa tulevaa talvikautta silmällä pitäen. Nautinto sekin on.
Myöhästyneet synttärionnittelut♥
VastaaPoistaIhana ruokailu teillä! Luin kaiken juurta jaksain;-) Olen niin lapsellinen, että jaksan aina iloita, kun käyn ulkona syömässä ja iloitsen myös kun muut niin tekevät. Me olemme lisänneet tätä 'harrastusta', sillä onhan sitä ruokaa tullut laitettua...Maanantaina söimme ystävän kanssa Viherlandiassa ja nyt tapahtui se, että söin liikaa. Siellä on kokki, joka ei paljasta reseptejään ja tekee aivan liina hyvää ruokaa...
Olenko mahtanut kertoa, että on tulossa kirja terveyssnapseista sekä likööreistä. Minä valmistan kirsikoistamme likööriä, joka on valmista joulun aikaan. Sitä on kiva antaa lahjaksikin.
Meillä on vielä lehdet lehmuksissa, joka on aika ihme. Odotamme ruskaa.
Kaunista viikonloppua sinulle & co!
♥
Kiitos Leena! Yritin kommenttia postaukseesi mutta se hävisi taivaan tuuliin.
PoistaTotta, useammin pitäisi päästä ulos nautiskelemaan. Eiliset annokset olivat pieniä mutta maittavia.
Kiva että tuot terveyssnapsit. Likööriä minäkin olen joskus luumuista tehnyt, nyt on jäänyt, niinkuin kotiviininkin teko. Kai sitä nuorempana oli innostuneempi kokeilemaan.
Täällä alkaa maaruskaa olla, koivut keltaisina ja haavat ja vaahterat jo punaisina. Tuurenpihlajakin jo punahenkussa.
Samoin sinne Muuratsaloon aurinkoa viikonloppuunne. Ja kiitos.
Kun juhlan aika, silloin on hyvä juhlia;))))
VastaaPoistaLapset veivät teidät ravintolaan juhlimaan hyvän ruuan kanssa!
Te saatte katsottavaksenne Puhdistuksen, varmasti mieliinjäävä kokemus! Kenties postailet meille elokuvasta?
OIkein kaunista ja antoisaa viikonloppua sinulle ja Prinssipulisollesi, Anja-Regina!<3333
Niinpä. Arkipäiviä on ihan tarpeeksi, joten kun syytä juhlaan, silloin on juhlittava. Kyllä arki taas astuu esiin.
PoistaOdotan kovasti elokuvaa Puhdistuksesta. Katsotaan, josko löytyy aineksia postaukseen.
Samoin sinulle aurinkoista viikonloppua. Katsoin kuntavaalitentin Salosta, siinä kovasti puhuttiin Tohmajärven seudusta.
Hyvät sulle, Aili. <DDD
On se kyllä juhlavaa kun harvoin käy ravintolassa syömässä ja vielä tuollaisessa, vähän erilaisessa paikassa. Silloin ennen kun elämänkumppani vielä oli rinnalla joskus ihan vain hetken mielijohteesta lähdimme syömään "ulos" se piristi mukavasti arkea. Nyt se on jäänyt, yksi ei viitsi, joskus jonkun tyttären perheen kanssa käymme yhdessä.
VastaaPoistaOikein hyvää ja antoisaa elokuva iltaa, kerrothan siitä sitten!
Kyllä meidänkin ravintolareissut ovat tosi harvinaisia, yleensä on aiheena jonkinasteinen juhlajuttu. Maistuuhan se ruoka toisten laittamana joskus ihan erityisen hyvälle.
PoistaJeps, kerron sitten elokuvasta.
Myhästyneet onnittelut!
VastaaPoistaVaikka juuri ruokapöydästä nousin vesi herahti kielelle, lukiessani menuanne...:))
Kiitos Irmastiina. Menu oli varsin erikoinen ja ennen kokematon.
PoistaOma uimalampi pihassa, miten mukavaa! Kyllä minullakin alkoivat sylkirauhaset toimia kun tuota menuanne luin;)
VastaaPoistaTämä uimalampi syntyi kun kaivinkone oli pihassa ja tehtiin muka puutarhan kasteluveden ottamiseksi iso monttu, josta sitten tuli niin iso, että siinä on talvisin uitu jo vuosikymmenen ajan.
PoistaErittäin maistuvaa oli ruoka, jännä maistaa ihan erilaistakin.
Oikein paljon onnea - hiukan myöhässä. Elämästä pitää nauttia ylenpalttisesti silloin kun on sen aika. Mielenkiitoisia kokemuksia : )
VastaaPoistaKiitos Mayo, elämä on oikeastaan aika mukavaa. Niinkuin Matti Nykänen totesi: laiffii...hih.
PoistaKyllä näitä arkipäiviä elämässä, hyviä nekin kun jotakuinkin asiat kohdillaan. Juhlavaa toki hyvä keksiä arjen keskelle.
VastaaPoistaMe harvoin harrastamme ulkona syömistä, edes omalla terassilla ei kesän mittaan keritty moniaasti syödä eikä juoda. Jos ensikesän näkee, tehtävä parannusta tuossa asiassa.
Kaikkea hyvää syksyysi!
Kiitos SinikkaHelena. Arkea on elomme tää, mutta joskus on kiva nautiskella toisten laittamaa ruokaa ja varsinkin jos sen joku tarjoaa! Toivottavasti ensi kesä on säiden suhteen parempi. Sinulla on pian syntymäpäivä myös. Paljon onnea toivottelen, ystäväni.
PoistaKuin myös, kivat syksyt sulle!