lauantai 10. heinäkuuta 2010

ONKS TIETOO??

Kasvien vaihtopäivillä nappasin mukaani pari tainta ja istutin ne pihalle. Katsastin että ovat hengissä istutuksen jälkeen ja nyt ilokseni olivat puhjenneet kukkaan. Minulla ei ole harmainta aavistustakaan, mitä ovat nimeltään. Toista veikkasin valkeaksi ukonhatuksi kukkiensa perusteella, mutta lehdet on kuin kurjenpolven, joten siis ei.
Harmi, että kuva on epäselvä, tuuli heilutti kukintoa ja mun kamera on niin hidas. Mutta kukat muistuttavat ukonhattua. Vaan entäs tämä toinen:
Ei tietoa heimosta eikä lajista. Sattuuko kenelläkään kukkimaan samanmoista?

Hännänhuipuks otos nolo, aivan selvä myyränkolo. Ei se kukkiani säästä, kulkee ulos penkin päästä.
Siispä mietin kuumeisesti, tehtäisiinkö pieni testi? Vettä koloon, vanha kikka! Ei se auta, tämä likka ennen muinoin koki sen,  ämpäreitään raahaten. Entäs tukko reiän suuhun? Myyrä kolon tekee muuhun paikkaan  toisen kolon kaivaen, uuden polun raivaten. Tärisevä tuuliviiri? Monta kikkaa korvaan kiiri, koettu on  monet - vaan myyrät jatkaa kulkuaan. Tervetulleet keinot uudet, myyrän tuhon salaisuudet!!

7 kommenttia:

 1. Meillä kun se minkkitarha, sieltä Hannun isä toi aikanaan minkin kakkaa,voimakkaasti tuoksuvaista, jopa katosivat myyrät,kun luulivat kai kakkijankin paikoilla pyörivän. Niin oli tehokasta torjuntaa että naapurin rouvatkin nokka nirpassa hakivat vaarilta karkotetta.(Lähetänkö postipaketissa)???

  VastaaPoista
 2. Outoja ovat kukkasi, en muista nähneeni aikaisemmin.
  Vaan myyränkolo on niin tuttu,
  kaikki kärhöt myyrä popsi talven aikana.
  Minkinkakalla olisi käyttöä täälläkin. :)

  VastaaPoista
 3. Sinikka; eipäs tullut puheeksi, olisin ottanut takapaksiin purkillisen. Mitähän Itella tuumaisi paketista?

  Unelma; koetan googlettaa vielä jos löytäisin nimiä näille.

  VastaaPoista
 4. Jess, tähtiputki on tuo alempi kukkanen. Ukonhatun näköisestä ei vielä aavistusta.

  VastaaPoista
 5. On se tietopankki tuo Google,eikä vie hyllytilaakaan niinkuin entiset tietosanakirjat.

  VastaaPoista
 6. Ukonhattua olisin minäkin veikannut.... Lehti näyttää kyllä Ritarinkannuksen lehdeltä, voisiko olla ???
  Olipa mukava eksyä sinun blogiisi. Tosi mielenkiintoinen ja kauniisti toteutettu. Löytyi Sinikka-ystävän blogin kautta. Harvon tulee "blogattua", siinä niin helposti ilta vilahtaa! mutta tänne tulen toistekin <3

  VastaaPoista
 7. Ritvau; kiva kun löysit tänne! Minä myös havahduin ritarinkannuksen suuntaan. Täytyypä tarkemmin googlettaa. Minäkin löysin blogisi Sinikan kautta eilen. Kiva tulla tutuksi.

  VastaaPoista