keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

HATTARAPÄÄN HOMMIA


Tässä aamupäivän aluksi ajattelin vastata Amalian haasteeseen neljännen albumin neljännestä kuvasta. Kirjoitinkin jo storyn,  mutta sittenpä huomasin, että tuli vanhan kertausta. Koiramainen juttu oli jo aiemmin keväällä postattu, joten deletin sen sepustukseni kuvineen vekettiin.

Otanpa sitten viidennen kuvan samasta albumista. Tässä on näkymä toisen kotikaupunkimme satamaan. Kuva on otettu Toompean mäeltä ja horisontissa siintää 80 kilometrin päässä Suomen etelärannikko.

Tallinna on mukava kesäinen matkakohde. Eikä mitään hätää talvellakaan, paitsi että kadut ovat liukkaita ja loskaisia kaupungin reuna-alueilla. Hiekoitushiekka on niin ohutta, että siitä ei ole kengän anturan alle jarruksi.
Mutta kesällä on toisin. Vielä joskus 70-luvulla kaupungin kadut olivat kuin kynnöspeltoja. Rakennukset masentavan näköisiä ja kokonaisvaikutelma alakuloinen. Tämän päivän tallinnalaiset ovat hyvin pukeutuneita, hoikkia ja lähes kaikki "liikemiehiä" liituraitapuvuissaan. Vain suomalaiset kahistelevat tuulipuvuissaan satamasta keskikaupungille. No ei vainenkaan. Kyllä siellä on ihan taviksia tallinnalaisissakin ja suomalaisetkin vetävät laukkujaan muutenkin kuin tuulipuvuissaan.

Tallinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Vanha kaupunki viehättää, samoin keskustori Keski Turg, vaikka ei enää myykään irtomaitoa ihmisten päniköihin. Keskustorilta saa lähes mitä tahansa kauppahallista, ulkotorilla on kukat ja vihannekset sekä monet marjat. Myös perinteiset suolakurkut ja hapankaalia on tarjolla. Paikka on siistiytynyt sitten takavuosien ja on tutustumisen arvoinen. Raitiovaunu  nelonen ja kakkonen vie torin viereen eikä sinne Viruhotelliltakaan ole pitkä matka kävellen.

Toinen  kotimme on ollut täällä jo kymmenisen vuotta. Valitettavasti emme ehdi olla siellä tarpeeksi usein. Mutta ehkäpä joskus sitten, sitku....

1 kommentti: