tiistai 17. elokuuta 2010

ELÄKELÄISTEN OMPELU

Postiluukkuun singahtanut opinto-ohjelma herätti heti ansaittua mielenkiintoa. Viime keväinen pyhä päätös olla hurmaantumatta saksan opiskelusta (sitä kyllä tarvitsisin), jättää lavatanssit toisille, kiinnostua vain laulamisesta ja elämäntarinoiden kirjoittamisesta. Mut silti. Selasin opasvihkosta ja silloin se kolahti. Eläkeläisten ompelu! Siis jos on kaksikin huonokuntoista, niistä ompelemalla saattaisi saada yhden parahultaisen. No joo. Ymmärsin kyllä, että tämä opintopiiri on tarkoitettu eläkeläisille ja siellä ommellaan sik-sakkia ja muuta sakkia. Mut siltikin. Saipa hymyn huulille. Ompelevat varmaan tikkitakkia vuorella!

Kotilieden joka toisessa numerossa kielenhuoltajalla Marsa Luukkosella on kolumninsa. Hänen oivalluksistaan suomenkielen käytössä saa myös makeat naurut. Vai mitä tuumitte, jos "vilauta kassalla, etusi jopa 5 %". Tai vaikkapa tarjolla on "kahvia ja kuivaa kakkua". Entäpä "mansikoita poikkeaville"! Tai miten olisi "tällä lahjakortilla saa syödä kaksi ihmistä oman valinnan mukaan". Voispa olla vaikea valita! Omaa kieltään kertoo mainos: "Kaikki jätti pizzat tänään" ja myytävänä palstalla "poikakissan pentuja".  Voi pullia! päättää kielinero kolumninsa.

Talvisaappaita nahkavuorella on varsin tavallinen kenkämainos. Kuulostaisi paremmalta jos olisivat nahkavuorisia. Ostaisitko sinä talon peltikatolla?  Täällä kaksikielisellä alueella nämä kömmärit ovat jokapäiväisiä, vaikkakin toisessa kotimaisessa prepositio med tai på kertoo asian oikean laidan. Mut silti.

Vaikka samapa tuo. Maksa laatikko tai maksalaatikko. Leverlådan tai betalalådan! Nauru pidentää ikää.


Tässäpä olisi puolestaan "juolukoita poikkeaville".
 No, voitas kyllä kahvit tarjota meillä poikkeaville. Kuten on tapana. Vai meille poikkeavilleko? Hih!

7 kommenttia:

 1. Hih, minäkin hihittelin niille Marsa Luukkosen keräämille kielikukkasille.
  Ilmoittauduitko ommeltavaksi? ;)

  VastaaPoista
 2. Anja, tuo oli hauskaa! Tulen itse länsirannikolta ja ehkä sen takia ja huolimatta siitä, että äidinkieli on aina ollut kymppi, totean: Ostimme valkoiset syreenit valkoisella talolla. Siis tässä on nyt kaksi 'vitsiä', mutta minä en helposti huomaa muuta kuin yhden ja se on se, mikä meille kävi tyyriiksi;-)

  VastaaPoista
 3. Olet sinä hauska juttutäti, mukavia nämä humoristiset kielikujeet.Elämä enimmäkseen turhan totista,siihen passaa pienet kevennykset.

  VastaaPoista
 4. Unelma; harkitsin kyllä mutta taidan olla vielä ihan kunnossa, joten ei minusta vielä saa varaosia!

  Leena; Joo, hokasin ne molemmat vitsit. Sanomattakin on selvää, että jos talolla ostaa syreenit, olkoonkin molemmat valkoisia, tyyriiksi tulee!!!

  Sinikka; jotenkin aina kiinnitän huomiota näihin, ja saan niistä aina naurut palkaksi.

  VastaaPoista
 5. Joo tai kaikki pitsat 5€. Kuinkakohan monta niitä sais?

  VastaaPoista
 6. Ompeluksiin vaan, älä mieti enää:)
  Mukavia kielijuttuja:)

  VastaaPoista
 7. Irma; ei taida enää tulla hiirelle takkia edes!

  VastaaPoista