maanantai 4. huhtikuuta 2011

KANOJA JA PUPUJA PÄÄSIÄISEKSI

Tukholman vanhan kaupungin sydämestä löytyi Indiskan myymälä, jossa pääsiäistavarat olivat hienosti esillä. Minä, jonka yhtenä intohimona on olleet kanarasiat, iskin tietysti heti silmäni näihin lilanvärisiin lasikanoihin. Tai kukkojahan ne tosiasiassa taitavat olla. Yksi niistä halusi lähteä mukaani.


Myös näitä pääsiäiskoristeita ihailimme. Eivätkä olleet kovin kalliitakaan. Mutta sinne jäivät odottelemaan muita ostajia.

Nämä pääsiäismunat olivat kyllä kauniita. Hopeoituja rasioita.

Värikkäitä nämäkin munat!

 Joku minua näissä kanarasioissa viehättää, vaikka niitä on jo kertynyt yhden huushollin tarpeiksi liiankin monta erilaista. Laivalta tullessa ostin vielä Pentikin keltaisen kanarasian. Prinssipuoliso kysyi paketteja purkaessani, että eiköhän kanat jo alkaisi pikkuhiljaa riittää!!!

Jo ne riittää, vastasin ja kaivoin paperista vielä tämän vihreän lasipupurasian.

Ja jotta pääsiäispuput tuntisivat olonsa pupuhyllyssä kotoisaksi, avasin vielä niiden uuden  kotimökin viimeisestä paketista.

Eilen tein kierroksen kyläreissuni yhteydessä Waltersin kirpparilla. Siellä ei ollut yhtään tyhjää parkkipaikkaa, piha kurainen ja lätäköillä, kirppispöytien välillä vaelteli tungokseen asti ihmisiä. Suosittuja nämä kirppariretket tuntuvat olevan. Minulle oli jäänyt kanarasiamania päälle, niinpähän sieltä sitten nappasin yhden messinkisen kanan. Nyt olen takonut päähäni, että kanat saavat jo riittää. Ne on nyt kynitty niin tarkkaan, ettei yhtään enää mahtuisi millekään orrelle meidän huushollissa. Kunnes sitten seuraava erilainen osuu tielle... mutta tien helvettiinhän on sanottu olevan kivetty hyvillä päätöksillä. Uskoo ken tahtoo. Näin taas tällä kertaa.

Mutta paras viimeksi. Leena Lumi järjestää blogissaan huhtikuun kirja-arpajaiset, kurkistahan tänne, jospa onni potkaisisi!
Mukavaa alkanutta keväistä viikkoa! Vettä sataa ja lumet alenevat. Tiet muuttuvat kuraisiksi ja koiralle on nyt tallattu ulkoilureitti takapihan metsän siimekseen. Ettei ihan joka reissun jälkeen tarvitse suihkun alle komentaa.

13 kommenttia:

 1. Ihanan värinen! Tuollainen kyllä passaisi sen minun keltaisen rinnalla niin hyvin ;)

  Ja muutenkin aivan ihania koristeita tuolla Indiskassa. Harmittaa, kun se oli täällä pari vuotta ja sitten lopetti :/

  VastaaPoista
 2. Kivasti olet saanut kanatarhaasi lisuketta. :-)

  Pääsiäistavaroita olen minäkin esiin kaivellut. Tulee vähän vaihtelua näihin sumuisiin päiviin. No, kesää tässä vaan tehdään.

  VastaaPoista
 3. Susa; kyllä niitä jäi sinne pitkä rivi! Minä en täällä Suomessa ole edes hiffannut katsella Indiskaa sillä silmällä!

  Unelma; kanatarhasta riittäisi kohta kanoja jokaiselle kukollekin omansa, hih.
  Kesä tulee, vettä sataa.

  VastaaPoista
 4. Minä niin toivon, että Indiska tulisi tänne pohjoiseenkin! Siellä kun on aina kaikkea ihanaa, eikä hinnatkaan ole pahoja!
  Ihana tuo ostamasi lilan värinen kukko!

  Blogissani on sinulle haaste, käyhän kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 5. Mikä ihana vihreä pupu!
  Lilan kukon minäkin ottaisin vihreän ja keltaisen kaveriksi.(pitääkin lähteä kaivamaan esille)

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on hyvä valikoima kanasia ja kukkojakin. Ja tuo vihreä pupunen, sellaisen haluaisin minäkin.

  VastaaPoista
 7. On noi kanat kyllä niin suloisia ettei niitä voi jättää kun sopivasti vastaan tulee. Kivoja muutkin, se pupu rasiakin.

  VastaaPoista
 8. Ihania kanoja: olen nyt nähnyt näitä lasisia kanoja useammassa paikassa mutta kamppaillut, enkä ostanut. Minulla on yksi posliinikanarasia. Se pupu on kans ihana!

  VastaaPoista
 9. Tuuletar; minä olin iloisesti yllättynyt Indiskan valikoimista.
  Kiitos haasteesta, käynpä kurkkaamassa.

  MAIJA; vihreä pupu tuli sinisen pupuni kaveriksi. Kukkoja minulla on nyt vihreä ja lila, keltaisen löysin vain Pentikiltä.

  Minttuli; kanat ja kukot on valloittaneet täällä kotona jo jokaisen orren. Puput sopivat hienosti pääsiäiseen.

  mummeli; niinpä, en voinut millään vastustaa kiusausta kun eivät ihan maltaita maksaneetkaan.

  Auli; minä olen keräillyt noita kanarasioita, lasisia on eri kokoja, posliinisia muutamia ja joukossa yksi peltinenkin. Ja tietysti tää viimeinen "vaskikana".

  VastaaPoista
 10. Ihania pääsiäiskoristeita olit löytänyt, ihan kateeksi käy! PItäisi ostoksilla piipahtaa minunkin, lapsenlapsille vähän pääsiäisiloa on järjestettävä ja suklaamunia tietysti;))

  Kyllä tämä sinun blogisi on teraupeuttinen juttu, minua rupesi taas naurattamaan (onneksi, ei millään pahalla). Huumoria sinulla ainakin riittää, Anjuska<3

  VastaaPoista
 11. Aili-mummo; saat ihan vapaasti nauraa, ei tätä nyt niin järin vakavasti voi kukaan ottaakaan. Mieluummin hymyä huuleen kuin suupielet alaspäin!
  Kuka sanoikaan, että "huumorin kukka kaunehin kukka on"??
  Kiva kun piipahdit ja kommentoit.

  VastaaPoista
 12. Miten ihania kanoja, pupuja ja munia :)
  Minä ihan hulluna kerään pääsiäiskoristeita, kivaa koristella ,kuin jouluna, ihanaa!

  VastaaPoista
 13. seijastiina; minulla nämä kanat orrella ympäri vuoden. Pääsiäinen on narsisseja ja pajunkissoja.

  VastaaPoista