tiistai 7. kesäkuuta 2011

HASSUTUKSIA

Tällaisen töyhtöhyypän löysin keittiön laatikosta ihan vahingossa. Made in Germany. Kyllä ne saksalaiset osaa. Tämä kuuluu sarjaan ehdottoman tärkeitä vikineitä, mitä ilman ei todellakaan perheen äiti tule toimeen.

Haa, jospa sittenkin paljastan. Tämä on lintu, joka syö valkosipulia ja voi tällä kyllä litistää vaikka sormensa jos tahtoo.

No ei sinne ehkä sormet mahdu, mutta sitruunalohkot kyllä. Ja mehu sirisee nokasta sitten! Tulee ihan mieleen se "vesi silmistä sirisi, veri vaivaisen nokasta". Rehellisesti, en minä tätä ole varmaan kertaakaan käyttänyt! Mutta ehkä sitten, kun puotinaru ei enää katkea hampailla, voin valmiiksi muusata tällä vaikka keitetyt porkkanat!

Sarjaan muita merkillisiä hankintoja kuuluu myös tämä pikkiriikkinen silitysrauta.


Ei sillä voi oikein silittää, kun sisältä puuttuu se luoti. Tämä on lasten malli, kokoa 10 cm.
Tuli kirpparilla vastaan ja huusi nimeäni. Otin mukaan.

Tässä on yhdenlainen monumentti. Vuosikymmenet sitten muurasin sen mökin rantaan, vanha uuninluukku, vanhoja kalkkitiiliskiviä ja päällä hellankansi. Ja piippu, joka ei vetänyt ensialkuun. Vävypoika sitä sitten vähän moukaroi ja totesi, että olin muurannut piipun liki umpeen! Että semmoinen viiden pennin suutari meikä on.
Mutta nyt tämä "lettukeittiö" on kesällä aina käytössä. Nopeasti ulkohellalla kiehuu ruoka ja paistuu kalat, pihvit ja letut. Ja lapset tykkää. Tässä kuvassa lettukeittiö on vielä talviteloillaan, mineriittilevy suojaa hellan rautakantta ruostumiselta ja kastumiselta.

Sarjassa jänniä juttuja on myös tämä kasvin alku. Olin laittanut siemenen kukkaruukkuun, sieltä vääntäytyi punaista vartta ja apilanlehtien muotoinen sirkkalehti. Ei aavistustakaan, mitä tästä kasvaa. Ans kattoo ny!


Siemeniä helposti sujauttelee taskun pohjalta itämään toisten juurelle. Nyt tämä omassa ruukussaan elää kesää.

Hauska numero"palindromi" tuli vastaan sunnuntai-iltana. Lukijamittarin saattoi lukea edestakaisin ja aina se näytti samaa!
Kiitos lukijat, kävijät ja kommentoijat. Olen tosi iloinen vierailuistanne!

Lopuksi vielä kuva orvokkiamppelista. Pieniä ovat mutta niin puhtaan valkoisia ja kauniita. Kääntävät kasvojaan aurinkoa kohti vaikka välillä nuupahtavatkin paahteesta. Tänään on ollut todellinen hellepäivä.
Mutta kesä on. Ei kitistä, muistetaan talven pakkaset ja silloinen kesän kaipuu!16 kommenttia:

 1. Tarpeellisia ovat nuo kaikki tavarat keittiössä, jos ei heti niin sitten joskus.... silmänruoka on yhtä tarpeellista kuin mahaan menevä.

  VastaaPoista
 2. Tarpeellinen toki, tuo valkosipulin puristin...:)

  Vain että muuratakin osaat, mitäs siitä jos piippu olikin melkein umpeen muurattu, nythän toimii hienosti..:))

  VastaaPoista
 3. Out sie Anja oikein montoiminainen<3

  Hauska tuo lapsiin silitysrauta, tuop vanhat ajat mieleen;)

  Ja kuka ois uskonu, jotta muuratakin ossoot:D

  Kivoja poutailimoja siule, ja muutennii mukavoo:))

  VastaaPoista
 4. Voi että on ihastuttava tuo puristin!

  Vai että muurarin hommiakin olet tehnyt ;)

  Onpas kauniin puhtaan valkoisia orvokin kukkia!

  VastaaPoista
 5. Hauska silitysrauta,tuleemieleen lapsuus,ihastuttava lintu puristin:)

  VastaaPoista
 6. Jaa-a, eipä ole mitään, mitä ei kymmenen vuoden päästä tarvittaisi, sanoi äitini aina, kun jotain vanhaa pisti talteen ja vähän samaa vikaa on sitten tyttäressäkin, eihän sitä koskaan tiedä. Vielä voi olla tarpeen tuo ihana lintusikin.

  VastaaPoista
 7. Pikolini; silmänruoka on yhtä tarpeellista mutta ei niin lihottavaa, hih. Oppisinpa syömään silmilläni!

  Irmastiina; jotenkin olen aina leikkuulaudalla sipeltänyt valkosipulit! Joo, monessa olen ollut hanslankarina mutta tämän muurasin ihan itse!

  Aili-mummo; ajattelin tällä ryppyjä silitellä ja kelkanjälkiä naamastani. No ei sentään.
  Muistan sen kesän, kun prinssipuoliso oli heinätalkoissa naapurissa, minä yksin mökillä ja eräs sukulainen tuli krapuloissaan ronkkumaan kaljaa, jota en antanut ja ei liene edes ollut. Hän punaisilla silmillään näki laastini ja sanoi sen olevan niin punaista (hiekkaa liikaa) ettei hökötys pysy pystyssä yhtään talvea. Minä vaan muurasin ja nyt tuo hökötys on pysynyt pystyssä ainakin kaksikymmentä vuotta! Ja joka kesä kovassa käytössä. Ja savu nousee peltihormia pitkin yläilmoihin. Kyllä meidän porukka tosin nauroi ja nauraa mun systeemeille mutta väliäkös, minusta on hauskaa puuhastella. Olen muuten rakentanut mökin rappuset ja pitkät aitan rappuset joutessani ihan itse. Joskus vasaraan ottaa tuuli, mutta enimmäkseen osuu naulan kantaan! Omasta päästäni on jutut syntyneet.
  Lepposata kesäilimoo sinullekkii toevottelen.

  Susa; jostain tarttui mukaan tuo puristin. Jep, laastikauha (joskus kakkulapiotakin käytin) pysyy kädessä.

  ritva; lasten silitysrauta lienee, mutta luoti on hukkunut ajan myötä.

  mummeli; niin minäkin ajattelin ennen, että aika tavaran kaupitsee. Nykyisellään jo tuntuu siltä, että jos ei kolmeen vuoteen ole vikinettä tarvinnut, sen voi pistää kiertoon. Vaikka en sitten henno luopuakaan.

  VastaaPoista
 8. Riitta, Geovana ja Eila; kiva kun tulitte lukijoiksi blogiini.

  VastaaPoista
 9. Hauskoja nuo vanhat esineet. Niillä on tunnearvoa.
  Kirppareilta kyllä tekee hyviä löytöjä.

  Ja kaunis tuo orvokkiamppeli.
  Aurinkoisia päiviä sinulle. Nautitaan kesästä.

  VastaaPoista
 10. eila; minä olen sellainen kirppisfani, aina tarttuu mukaan kaikenlaista mielestäni kivaa vaikka ei tarpeellista.
  Hellepäivät hellii meitä, otetaan kaikki talteen.

  VastaaPoista
 11. Olipa mukava postaus.
  meillä oli vähän tuon tapainen silitysrauta.
  sitä lämmitettiin hellalla.

  Kauniita orvokkeja.
  Nautitaan kesästä, mukavaa iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 12. sylvi; mukavaa kesäistä iltaa myös sinne Sverigeen.

  VastaaPoista
 13. Hauska lintu-hyötyesine, ja lettukeittiö on kyllä hieno, kestävää tekoa! Kasvin alku näyttää oikein lupaavalta, mikä sitten siitä tuleekaan, tuotahan on jännittävä seurata :)

  VastaaPoista
 14. Noita tarpeelisia esineitä, käyttötavaroiksi hankittuja löytyy ainakin minulta aina kun laatikon/oven aukasen....tolkku ois saatava, ainakin allekirjoittajan tekemisiin....;/

  VastaaPoista
 15. İhana postaus taas.Oletpa sina monitaituri,kun tuollaisen kesakeittiönkin olet muurannut.İhanaa on laittaa kesalla ruokaa ulkona.
  Eipa ole koskaan tuollaista puristinta missaan vastaan tullut.
  İhania kesapaivia sinulle

  VastaaPoista
 16. Anja; lettukeittiö on pysynyt pystyssä kovasta käytöstä huolimatta! Tuon kasvin lehdet on jo kasvaneet, ei aavistustakaan vielä, mitä sitä tulee!

  Maikku; sama täällä, kaikenlaista puristinta ja pursotinta on laatikot pullollaan. Pitäskö tehdä tauluiksi, niinkuin sinun ihanat keittiön taulusi! Olisvatpa sitten pois laatikoista, missä ovat vaan rojuna ja täytteenä.

  Sateenkaari; kaikenlaista tulee väsättyä, kun on keksinyt ensin, mitä ja miten tekee. Hullujakin systeemejä olen pystytellyt!
  Lämmintä on meilläkin, varmaan Alanyassakin tarkenee!

  VastaaPoista