tiistai 8. marraskuuta 2011

JO TIISTAI TAAS EHTOOSSA

Kovin nopeasti menee eläkeläisen aika, nyt ollaan taas jo tiistaissa. Tänään käytiin lauleskelemassa, vein samalla laulukavereilleni purnukat vesipuolukoita. Aamulla tarkistin, ovatko jo hyvässä ja syötävässä vaiheessa sekä purkitin ne valmiiksi. Toivottavasti ne maistuvat ystävistäni yhtä makoisilta kuin minustakin.
Tämä kuva ei kuitenkaan puolukoista vaan orapihlajasta!


Lauantaina nousimme prinssipuolison kanssa vanhalle Mariellalle kuin herra Petterit ikään merille. Tyyntä oli, eipä keikutellut. Vähän illan mittaan siellä koetimme tanssahdellakin, mutta eipä meikäläisen polvi vielä oikein kestänyt. Eikä tulomatkalla sitäkään vähää, kun olimme kävelleet miljoonakaupungissa päivän mittaan. Vaikka enimmäkseen kyllä ajoimme tunnelbanalla, ensin Hötorgetin kirpparipöytiä katselemaan.


Eli tarjolla oli vatia ja kippoa, kupposta ja kapposta. Joukossa myös Arabian astioita edullisesti.  En jaksanut innostua.
Eräs rouva osti upean lampunjalan, sitä minäkin vahtasin, että jos hellittää varresta, nappaan sen. Ei hellittänyt! Eikä minua harmittanut. Eräällä pöydällä oli punaisia pikareita pari kuin houkuttimena, olivat kuulema jo myydyt. Sanoin myyjälle, että turha niitä on pöydällä pitää jos eivät ole kaupan. Kääri kiireesti ne pakettiin pöydän alle!


Vaan ei meikä ihan tyhjin käsin tietenkään! Ihana Göbelsin keinuhevonen löytyi muutamalla eurolla.
Sitähän en missään nimessä voinut vastustaa. Rubiinilasiakin sen verran löytyi, että pieni sormusrasia, jonka kannessa iso punainen lasi. Prinssipuoliso löysi ruotsalaisen musiikkitietokirjan (klassista käsittelevä) ja vaikka se painoi paljon, lähti se 10 kruunulla reppuun.


Joulun lähestyminen näkyi myös kirpparipöydillä, tonttuja ja pukkeja oli tarjolla siellä täällä.
Ruotsalaiset rakastavat tonttuja ja ne ovat suosittu keräilykohde.


Muuten Kulturhusetin kulmilla oli hiljaista sunnuntain aamupäivällä.
Me jatkoimme matkaa edelleen Sundbybergiin. Kiertelimme siellä molemmat kirppikset ja jälleen mukaan tarttui posliinivarsa ja vanhoja nuotteja nippu. Kaksi valkoista pientä kanarasiaakin nappasin mukaan. (varsaan jäi hintalapun reuna!!)

Kaupunkilähetyksen kirpparilta ostin tämän rouva Kanasen. Mitä minä silläkin teen, on vielä hakusessa. Mutta aika tavaran kaupitsee.
Kuin yhdestä suusta totesimme, että kirpparikierroksemme riittää, emmekä lähteneet enää Vårbergiin. Lampsimme Slussenilta kohti terminaalia ja ihastelimme vielä lehdessä olevia puita ja orapihlajapensaan punerrusta.
 Mariella jo odotteli satamassa. Kotimatka saattoi alkaa. Aika kätevää on palata laivalta, kesti tasan puolitoista tuntia satamasta kotiin busseja taitavasti vaihtaen. Ei paha. Simo odotteli jo kotona, vaikka olikin ollut hyvässä hoidossa Kartanonrouvan luona reissumme ajan. 


Lopuksi vielä miljoonakaupungin ihme: pyöräilijöitä varten ilma-asema pyörätien varressa lähellä satamaa!
Heikossa hapessa oleville yön juhlineille matkustajillekin voisi olla tällainen asema! Tosin ei niitä nyt montaa ollut hapen tarpeessa, onneksi.


Sorry ystävät, että en ole ehtinyt blogejanne kommentoida, lukaissut olen useita. Mutta parannan tahtia. Ja lämpimästi tervetuloa lukijakseni sieltä Savon sydämestä Beate56!

14 kommenttia:

 1. Mukavan kirpparikeikan taas teitte!
  Minä en osaa ostaa oikeastaan mitään kirppareilta. Tänäänkin kävin kaupunkikierroksella ja visusti pitäydyin lista-asioissa, ei mitään herätteitä. Pidetään nyt kukkaronyörit tiukalla, odotettavissa autopreparointilasku.
  Yhäti kaunista syksyä!

  VastaaPoista
 2. Kuulostipa kivalta kirpparireissulta naapuriin.
  kaunista loppusyksya sinulle myös ja ihania talvenodotuspaivia siina samalla.

  VastaaPoista
 3. SinikkaHelena; eipä sitä meikäläiset muuta osaa miljoonakaupungissa tehdä kuin kierrellä kirpparit. Yleensä olen suomalaista lasia kotiuttanut, Ja hevosia tietysti. Olenhan kiinalaisessa horoskoopissa itsekin hevonen, hih.
  Mukavaa marraskuuta!

  Sateenkaari; kiitos, talvea kyllä odotellaan, vaikka ei liukkaita kelejä kaivatakaan.

  VastaaPoista
 4. Ihmeen paljon ehdittekin ja kivoja ostoksia!

  VastaaPoista
 5. Villiviini; meille on tuttuja nämä Tukholman kirpparit ja reitit. Kivahan siellä on pyöriä.

  VastaaPoista
 6. Teillä oli mukava kirppari reissu ja paljonhan siellä oli ostettavaa,kiva niitä on kierrellä,näin ne päivät vaan rientää<3

  VastaaPoista
 7. Hieno kirpparireissu teillä ja mahtavat löydötkin teit...☺

  VastaaPoista
 8. ritva; aina on mukava kierrellä naapurimaan kirppiksillä, ja joskus jotakin mukavaa löytyy myös mukaan.

  Irmastiina; olin itsekin tyytyväinen hevoslöytöihini!

  VastaaPoista
 9. Hei Anja!

  Mukava harrastus tuo kirpputoreilla kiertely.;)

  Minä tunnen sympatiaa kauniita sinisiä lasiastioita kohtaan, ja niitä minulla onkin tarpeellinen määrä. Onneksi kaapeihini ei mahdu enempää, joten tyydyn vain katselemaan.:D

  Oikein hyvää marraskuuta sinulle, Anja-Regina, ja kiitos tästä postauksesta<3

  VastaaPoista
 10. Täytyy todeta kuin Aili, että sininen lasi on suuri houkutus. Minulle tosin turkoosi vieläkin vaarallsiempi.

  Kun seuraan teitä, alan pelätä eläkepäiviä. Jos tästä tahti vielä kovenee, alan ihan oikeesti kaivata pois!

  (Kadotin koneen vaihdossa kaikki sähköpostiositteeni eli pääsen kontaktiin vasta kun arvon rouva on ensin meilannut minulle vaikka: Hei!)

  Suukko Simolle♥

  Alkoi taas naurattaa tuo Simon television katselu...

  VastaaPoista
 11. Ai kävitte täällä ruottinmaalla. Laivalla pääseekin kivasti Tukholmaan.
  Paljonhan kirpparilta löytyy kaikenlaista.
  Me oletiin tänään joulumarkkinoilla Husebyssä.

  VastaaPoista
 12. Kivat kuistot poimitte matkaane mukavan tuntuiselta/kuuloiselta reissulta! :)

  VastaaPoista
 13. Aili-mummo; mielelläni kiertelen kirppareita vaikka en mitään löytäisikään. Sunnuntaina on kirppis täällä joten mahdollisuus vähän yrittää vähentää omiakin tavaroita.
  Lasiesineet ovat minua kovasti viehättäneet, rubiininpunaista keräilin kaapit täyteen kippoina ja lintuinakin. Sinistä minulla ei ole kovin paljon, luulasia sitten enemmän. Ja HEVOSIA. Niistä en kai koskaan irti pääse!

  Leena Lumi; usko tai älä, tavalliset arkipäivät eläkeläisellä on ihan hitaita! Mutta sitten kun on tilaisuus, on repäistävä itsensä liikenteeseen! Nyt odottelen ensi viikon lopulla matkaa Milanoon (jossa on tulvinut kuulema!!!) jossa vuosia vuosia sitten kiertelin Uffizin gallerian. Meno on mukavaa niin kauan kuin terveys kestää.
  Jepjep. Laitan sähköpostia.

  sylvi; käytiin tsiikailemassa tarjontaa kirppiksillä. Mukava oli reissu.

  Kati; aina sitä jotakin tarttuu mukaan, vaikka kohta on kyllä tilaongelma todellinen!

  VastaaPoista
 14. Kirpparilta tulossa täälläkin. Ei käyty samoilla loppiksilla.
  Kivan tuo rouva Kananen ja hieno hevonen.
  Eivät enää täytyreput meilläkään Tukholman reissulla, mutta mukava on katsella.

  VastaaPoista