tiistai 6. maaliskuuta 2012

HAMMASHOIDOSSA

Arvaatteko mikä mytty tässä on?!? No sehän olen minä, Simo Sallinpoika Hurtta. Oltiin eilen hammahoidossa ja minä ihan simahdin. No kyllä siihen vaikutti tietysti se nukutuspiikki - ja vähän lisääkin tujautettiin vielä ennen hampaiston puhdistusta. Mamma oli vierelläni koko ajan, joten turvallisesti vaivuin unten maailmaan ja homma saatiin hoidettua. Joka keväinen juttu, pienillä koirilla tulee hammaskiveä ja plakkia helposti, mamma kyllä yrittää harjata hampaitani koirien hammastahnalla ja harjalla, mutta minusta se ei ole yhtään kivaa. Siksipä sitten mentiin klinikalle.

Ensin olin riemuissani kun pääsin autoajelulle heti aamulla. Ja vielä, kun avattiin ovi klinikalle, häntäni oli reippaasti kippurallaan. Mutta sitten, se Gisle-lääkäri tuli sen stetoskooppinsa kanssa liian lähelle, meinasin näykätä sitä laitetta, mutta Gisle sanoi, että se maksaa 250 euroa ja mamman silmät suurenivat. En sitten viitsinyt napata siihen kiinni. Yrittivät piikittää uninestettä pakaralihakseeni, mutta tempaisin itseni irti ja mamma laittoi minulle klinikan kuonokopan varmuuden vuoksi. Eihän siinä sitten mitään voinut muuta kuin tyytyä piikitettäväksi.

Koko hammasrivistö puhdistettiin minun uinaillessani. Etukäpälässäni ollutta tippaakaan en tuntenut lainkaan olevan, 
niin sikeästi nukuin. Melkein tunnin ajan kesti kaikkiaan.

Sain sitten heräämiseen uuden piikin, se ei enää  tuntunut miltään. Ei tietenkään jos on syvässä unessa! Astelin reippaasti hoitohuoneesta mamman luokse ja autoon. Kotimatkalla hoipuin etupenkillä häntä luipussa ja korvat lerppuen, silmät kiinni. Mamma pyysi minua käymään pötköttelemään mutta en vaan suostunut vaikka silmissä hämärsi. Onneksi ei ollut pitkä matka kotiin ja mamma lasketteli motaria melko reippaasti pienellä riisimopollaan.

Kotipihalla kävelin hoiperrellen autosta ovelle ja pappa olikin jo vastaanottamassa. Olin niin väsynyt, etten jaksanut mitään. Palelin ja halusin vaan omaan peittooni nukkumaan. Illalla tehtiin pieni ulkoilulenkki ja sitten nopsasti yöunille. Koville otti hoitopäivä.

Nyt tänä aamuna olin jo virtaa täynnä. Pitkä aamulenkki ja sitten vielä mamman kanssa avannolle. Minä vahtasin talitiaisia ja oravaa ja mamma upottautui lammikkoon. Normaali päivärytmi on parasta.
Tänään on ollut jo hieno päivä, monta kivaa ulkoilulenkkiä aurinkoisessa kevätsäässä.

Yksi minun siskoistani, Heta, kommentoi mamman blogiin. Meitähän on kaikkiaan kahdeksan sisarusta eli Salli-äidin pentua. Erno on siellä Suonenjoella, samoin isä-Riku, mutta me Hetan kanssa täällä eteläisemmässä. Olipa kiva kuulla  siskosta!

Jepjep!  Muistitteko mamman edellisen postauksen arvonnan? Siihen vielä ehtii mukaan. Mamma sanoi, että 13. päivä on keskiviikko, väärin, tiistaihan se on. Minä tiedän, koska se on minun syntymäpäiväni. Ja silloin toimin virallisena valvojana. Olen siis täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Ja hampaani ovat puhtaan valkoiset. 

Aurinkoisia kevään päiviä,  pitäsköhän hankkia aurinkolasit minunkin! Mun tassu on muuten hyvässä kunnossa. Mamma laittoi siihen muurahaisvoidetta. Joku sen tutuista oli sitä valmistanut ja kun se maistuu liian pahalta, en viitsi sitä nuolla pois. Näkyy auttavan. Heippa vaan täältä sohvan reunukselta!

26 kommenttia:

 1. Anja, hienoa, että olet ottanut Simon hampaat vuosihuollon aiheeksi. Merin pikkuvillakoira tarttis nyt saman jutun. Laitankin hänelle tämän linkin. Miten se nyt noin paljon maksoikaan, kun olen kuullut pääkaupunkiseudulta muuta lukua nukutuksineen. Maksaa mitä maksaa, niin se kannattaa, sillä tunnen pienen koiruuden, jolta on jouduttu poistamaan monta hammasta kun emäntä ei ollut huolehtinut.

  Nyt minäkin suukottaisin Simon kanssa;-)

  VastaaPoista
 2. Leena, tää oli stetoskoopin hinta, mutta hammashoito sinänsä oli noin 170 euroa, mutta hampaat on niin tärkeät pienelle koiralle, että on joka vuosi puhdistettu hampaat nukutuksessa. Simon hampaat on kuitenkin niin hyvässä kunnossa, että kannattaa niistä huolehtiakin. Tuossa myttykuvassa Simon suu oli pussausasennossa, hih. Niin vetämätön poika...

  VastaaPoista
 3. Hyvää hoitoa Simolla!
  Kyllä minäkin unipiikin tarvitsisin kaikkiin operaatioihin, niin kipuherkkä olen.Kipupelon vuoksi moni asia jääkin retuperälle.
  Kauniita kevätpäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ne nukuta nykyään hammaslääkärissä jos on pelkoa! Onneksi minulla on kipukynnys niin korkealla, että en paljon pelkää. Paitsi vatsan tähystyksen sanotaan olevan ilkeistä ilkeintä. En ole kokenut - vielä.
   Aurinkoisia päiviä myös sinne läntiseen reunaan.

   Poista
 4. Kylläpä poikaa unettaa hoitopäivän jälkeen :) Eikä hampaita kolota, huoletta saa pureksia. Aurinkoista viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienillä koirilla sanotaan olevan paljon ongelmia hampaissa. Onneksi meidän pojalla on nyt puhtaat hampaat.
   Samoin sinulle aurinkopäiviä.

   Poista
 5. Kyllä nyt Simon kelpaa hymyillä yhdessä auringon kanssa!
  Mukavaa päivää Simolle ja mammalleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on hymy herkässä!! Samoin sinulle mukavia keväisiä päiviä. Ja rapsutukset Mintulle.

   Poista
 6. Kyllä Simon nyt kelpaa hymyillä,aurinkoisia päiviä sinne:)

  VastaaPoista
 7. Näinhän on simon hampaat taas kunnossa.
  Kivasti kerroit.
  Aurinkolast Simolle passaisi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, sylvi ja terkkuja sinne Ruotsin maalle. Ja onnea pikkuisesta prinsessasta, Estellestä.

   Poista
 8. No, voi pientä koirapoikaa. Onneksi nyt ovat taas hampaat kunnossa. Sam atoimenpide pitäisi varmaan täälläkin suorittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saga, nyt on purukalusto valkoinen. Onneksi Simo ei ole koskaan pureskellut kenkiä eikä huonekaluja eikä mitään luvatonta. Ehkä siksi kun sillä on omat lelut (aina pitkin lattiaa!).

   Poista
 9. Saisivat nukuttaa minutkin, kun en yhtään tykkää hammaskiven poistamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se nyt minustakaan mitään hauskaa ole, mutta kerran vuodessa sen meikäläinen kestää, ja samoin Simo.

   Poista
 10. Mekin käytettiin Mona hammaskiven poistossa, ja Turun kaupungin ell maksoi 60euroa.. Eli aika paljonkin edullisemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös käyttänyt kunnallisessa joskus ja on ollut edullisempi, mutta kun muutenkin (allergiatestit ym.) käyty tuolla Linnunmäessä niin tilasin taas sieltä. Ja maksoihan se lähes maltaita!
   Mutta tehty on ja hyvin meni hoitotoimenpiteet.

   Poista
 11. Vai hammaslääkäriin se Simo Sallin-poika joutu!?
  En tykkää niistä paikoista alkuunkaa, en siis niistä paikoistakaan...hih...;O !!!!!
  Hyvä ihminen se sun edunvalvojasi on kun huolehtii ja pojoja tuli kun käski se suuntonkijan nukuttaa sut. Minä tekisin samoin itelleni, vaan kun en ilkiä, on tuttu hammaslääkäri, ei varmaan nukuttais mnua. Tai antais liian vähän sitä nukutus juttua ja sitten tuntisinkun koko ajan SEN HIRRRRRRVEEEN KIVUN!
  Kerran suoraan sanoen valehtelin sille, että edellinen lekuria anto mulla aina apteekki konjakkia mukillisen, että rahoituisin edes vähäksi aikaan...ei uskonut....;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Pitäs muuten ottaa se konjakkitujaus jo kotona lähtiessä! Sitten ei pelottaisi mennä eikä varmaan kipu kiinnittyisi. Mutta eipä taida sopia yhteen lääkärien ajatusten kanssa.
   Minäkin joskus kinusin työterv.lääkäriltä lääkekonjakkia, en muista enää minkä vuoksi. Ei se antanut, pihtaaja. No, en ole kylläkään konjakin ystäväkään...

   Poista
 12. Oi..Simolla on nyt sitten entistä kauniimpi hymy :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä omilla hampailla hymyily on kauniinpaa kuin tekareilla (vrt mainos telkkarissa!)

   Poista
 13. Voi, pieni Simo on saanut piikin pyllyynsä. Onneksi nyt on puhtaat hampaat.
  Rapsutukset Simolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vähän reppanaa mutta nyt on taas virtaa vaikka muille jakaa! Terkkuja sinne lämpöiseen.

   Poista
 14. No nythän sun on helppo hymyillä, kun on kalusto kunnossa. Eihän se lääkäri oo kaikkein mukavin paikka, mut syömistä se kummasti helpottaa, kunon kalusto OK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on koirapojalla hampaat hienossa kunnossa ja hymy herkässä! Kiitos kommentista, Amalia.

   Poista