perjantai 8. maaliskuuta 2013

NAISTEN PÄIVÄ VAI NAISTENPÄIVÄ

Oikeinkirjoitussäännöistä viis, molemmilla tavoilla on oma merkityksensä. Naisten päivä voi olla mikä päivä tahansa, mutta tänään vietettiin kansainvälistä naistenpäivää. Ruusut ja terveiset ovat blogien välityksellä lennelleet ja ilahduttaneet meitä naisia.

Aurinkoinen pakkassää houkutteli meidät Simon kanssa jo aamusta pitkälle lenkille. Ihan piti silmiä siristellä kun aurinko paistoi.

Pakkasta oli kuitenkin yli 15 astetta ja pienen koirulin tassut olivat jäätyä. Välillä otinkin Simon syliini ja lämmitin pieniä tassuja. Mutta onnellisesti pääsimme takaisin kotipihaan, lenkillemme tuli pituutta ainakin yli neljä kilometriä.
Iltapäivällä minulla oli opistolla kirjoittamisen opiskelua, ykskaks tuli lunta taivaan täydeltä. Olin luvannut kävellä kotiin ja puolessa välissä matkaa olin jo ihan väsyksissä (reilut 3 kilometriä matkaa) siitä syystä, että katujen ja kävelytien pinta oli jäässä ja siihen satoi sitten lunta päälle. Varovainen askeltaminen nosti reidet maitohapoille. Mutta sisulla jatkoin, muistin pitää suuni kiinni ja kielen pois hampaiden välistä jos vaikka olisin kaatunut. Sanotaanhan, että kieli keskellä suuta!?! Minulla sitä varten hampaat yhdessä, ettei kaatuessa kieli jäisi hampaiden väliin ja napsahtaisi poikki...

Vaikka hyvähän taas auringon helottaessa oli muuten kävellä.
Jotkut kun jopa fillaroivatkin pelkäämättä kupsahtamista.

Onneksi pääsin kotiin ja lösähdin väsyneenä lempparilöhötuoliini katsomaan lemppariohjelmaani Lemmen viemää. Simo käpertyi koppaansa kädenmitan päähän. Siinä se aina "katsoo" kanssani suosituimmat telkkariohjelmat.

Prinssipuolisolla on kova urakka karsia noita oksia ja latvuksia.
Pihassakin on havukasoja odottamassa peräkärryyn kuormaamista.

Ahkerasti siellä kassara heilui pakkasesta huolimatta. Oli kyllä melkoisen naatti lopetellessaan askareensa. Mutta saunan löyly virvoitti taas selkä- ja käsivarsilihakset ja aamulla on taas sama höökä päällä. Ajateltiin kuormata risuja tuonne motarin lähelle ja sitten vähitellen niitä poltella, tai antaa sitten vaan maatua.
Metsäyhtiö on hakenut vasta yhden autokuorman pöllejä pois, ensi viikolla on luvassa noutoa lisää. Hoputin, koska en halua, että pihan läpi aurataan tietä vielä tulevanakin talvena. Ans nyt nähdä, sillä kelien lämmettyä ei ole mitään mahdollisuutta ajella pyykkitelineen vierestä metsälöön.


Illalla sytytin kynttilän tänään haudan lepoon siunatun serkkuni muistoksi. Viime kesän serkkutapaamisessa hän kertoi vakavasta sairaudestaan ja vaikka toivoimme elämän voittavan, realiteetit olivat vähäiset. 
Mutta jokainen meistä vuorollaan on lähtevä noutajan mukaan. Toiset elettyään pitkän elämän, toiset kesken parhaimman työikänsä.
Totta on, että elinpäivämme ovat niinkuin ruoho. Kun tuuli käy ylitsemme, ei meitä enää ole. Onneksi jää muistot, joita aika kultaa.
Minulle jäi serkusta erittäin lämpöiset muistot. 

Naistenpäivän ilta hiljenee. Pojat ovat jo vaakasuorassa ja minulla alkavat silmäluomet jo lupsahdella siihen tahtiin, että on aika lopettaa sanojen suoltaminen ja siirtyä makkarin puolelle. Hyv´ yötä vaan...
tai niinkuin vanhat ennen sanoivat: hyvää yötä, Jeesus myötä. Miten vaan.19 kommenttia:

 1. Teillä on ollut kaunis päivä. Ja siellä on aherrettu.
  ihanat kuvat.l
  Hyvää yötä Jeesus myötä, sanon minäkin. ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sunnuntai ja aurinko paistaa täydeltä terältä, tosin pakkasta heti aamulla -21 astetta. Mutta lämpiää päivän mittaan. Ihania kevätpäiviä!

   Poista
 2. Upeita lumikuvia. Täälläkin eilen komeasti paistoi, mutta hui, mikä kylmä tuuli, meni ihan vaateiden läpi iholle.
  Oikein hyvää viikonloppuia!

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanista talvikuvista. Niin se on, kun ikää tulee alkaa kaatua ikätaovereita enenevässä määrin... Minulla on jo ensimmäinen serkku kuollut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän elämä menee, kukin meistä vuorollaan vaikka joskus tuntuu vuoro olevan väärässä kohtaa. Tämä serkkuni ei yltänyt edes kuuteen vuosikymmeneen. Ennalta määrätty on lähtöpäivä eikä sitä vastaan taistelu auta.
   Keväinen sää jatkuu, hanget hohtaa kirkkaina. Ulos lenkille!

   Poista
 4. Hyvä naistenpäivä sinulla!
  Toki minullakin, oltiin tuttavarouvan kanssa hyteisen ystävämme kahvipöydässä. Meillä eilettäin kuitenkin varsinainen" akkain ilma" lunta tuli vaakamallissa ilma sakeanaan. Nyt alkaa uusi päivä aurinkoisena.
  Hyvä viikonloppu sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siellä jo lumipyryt riittävät. Kevätaurinko houkuttelee ulos vaikka on vielä aika kylmää. Onneksi ei tuule, joten tarkenee lenkillä ottaa D-vitamiinia suoraan kasvoille.
   Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle.

   Poista
 5. Aivan ihania talvikuvia. Meillä oli eilen +19C, mutta nyt on aurinko hävinnyt, taitaa tulla viileä päivä. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä se plussaa mikä täällä miinusta aamulla. Tosin raikkaassa, aurinkoisessa säässä on helppo hengitellä metsän tuoksuja. Aurinkolasit kaivettava esiin, muuten hankin häikäisee.
   Kivaa sunnuntain aurinkopäivää sinulle, Allu!

   Poista
 6. Nyt alkaa saada D-vitamiinia, kun pistää vain nenänsä ulos : ) Joskus ihmettelen, kun sairastelen vähemmän kuin nuoruusvuosina. Vai kiinnittääkö sitä vain itseensä vähemmän huomiota. Tai on tunto mennyt. Ikävä kuulla serkustasi. Kaikkein ikävintä on elää tiedon kanssa, että sairaus ei parane.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vamiinista on nyt ulkona ihan ylitarjontaa, niin kirkasta ja selkeää on. Usko vaan, että olemme karaistuneet vuosien myötä, toki kuitenkin muut asiat kuin itse on tulleet etusijalle.
   Syöpä on pirullinen kumppani, se tahtoo etsiä uusia esiintymispaikkoja kunnes on kaiken saavuttanut eikä ihminen enää kestä hoitoja.
   Mutta nyt ulos ja reippaillaan, D-vitamiinia tarjolla!

   Poista
 7. Kiitos hienoista kuvista & postauksesta, Anja-Regina...:)))
  Suloista viikonloppua sinulle & pojillesi.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili positiivisesta kommentistasi, samoin sinulle aurinkoista sunnuntaipäivää. <333333

   Poista
 8. Ihania talvi kuvia,täällä aurinko paistaa,ei muuta kuin ulkoilemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi - tai kevätkö jo - on parhaimmillaan. Luonnossa on jo paljon "hereillä" ja kesää kohti ollaan menossa, yöt on kylläkin kovin kylmiä. Mutta hanki hohtaa ja päivä sulattaa sitä alemmaksi. Reippaillaan!

   Poista
 9. Huikaiseva valo kuvissasi. Täälläkin tänään ja siitä nauttimaan lenkille, vaikka mieli on vähän alamaissa. Meidän naapurustossa on suuri suru, tänään siunataan heidän ainoa lapsensa. Vakava sairaus vei ja kaksi pientä poikaa jäi isättömiksi. Hiljaiseksi vetää.

  Hyvää viikonloppua ja terveisiä ♥  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on todella kirkasta auringon ja hohtavien hankien myötä. On kiva taapertaa koiran taluttimen toisessa päässä kun varoo teiden liukkautta. Ajoradat on kuin talitiaisen pääkuori, yhtä sileitä, kun hiekan rakeet lentävät tien sivuun.
   Ainoan lapsensa menettäminen on varmasti tuskallista, kun yhdenkin menetys on korvaamatonta. Ja pienet pojat eivät asian lopullisuutta varmasti heti edes ymmärrä, joten tarvitsevat monia turvallisia käsivarsia antamaan turvallisuuden tunnetta isän poismenon takia. Onneksi elämä kuitenkin viimekädessä kannattelee, vaikka aikaa se vaatii.

   Aurinkoa viikonloppuusi sinne mansikkapitäjään, terkkuja!

   Poista
 10. Onpas hurjan hienot kuvat! Talvi tuntuu vain jatkuvan, täällä etelässäkin. Huomiseksi luvattiin kovaa lumituiskua -taas.

  VastaaPoista
 11. Hienoja talvitunnelmia. Enpä ole ennen tullut ajatelleeksi, että liukkaalla kelillä voi kielikin napsahtaa poikki, jos jää hampaiden väliin. :) Täytyy muistaa vastedes varoa sitäkin vaaraa. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista