tiistai 30. huhtikuuta 2013

VILPOISTA VAPUN AATTOA

Sadekuuroja ja tuulen tuiverrusta. Lämpötila korkeintaan 9 astetta auringon kurkistaessa sateen lomassa. Sellainen on tämän kevään vappuaatton säätila. Mutta haintanneeko. Ainakin uutisten mukaan nuorisolla on hauskaa lakittaessaan patsaita kuka missäkin perinteitä noudattaen. 
Meillä vanhoilla vappuviikko on hieman erilainen. Viikonvaihteen hoitelimme erään papparaisen kuntoa vähän parempaan vaiheeseen, hänelle oli jäänyt putki päälle ja haettiin hänet sitten meille "kuntoutukseen". Pari yötä meillä, ruokaa ja vitamiineja, niin väri alkoi palautua poskiin ja mies voitiin palauttaa kotiinsa. Kävin tekemässä perusputsauksen hänen asunnossaan maanantaina ja mies oli tyytyväinen kun sai puhtaan kämpän ja puhtaat matot pestylle lattialle.  Tänään siellä näytti kaikki olevan ihan kunnossa kun piipahdimme katsomassa. Simoakin hoidettiin. Olisiko kevätallergia saanut koirulin silmät tulehtumaan ja poikettiin eläinlääkärillä hakemassa tippoja ja voidetta silmiin. Ei oikein Simo tykännyt valkotakkisesta, piti oikein kuonokoppa laittaa pienelle ja siitä huolimatta rimpuili aivan hurjana jopa niin, että kyynelhelmiä kihosi pieniin okulaareihinsa. Ja riehumisen seurauksena jopa verikyynel, mutta lääkärin mielestä se oli tavallista. Sanoi, että allergiaa on koiruleilla ollut tänä keväänä mahdottoman paljon. Onneksi muuten Simon elämä on balanssissa, on reipas, syö hyvin ja vahtii minun askeleitani ihan normaaliin tahtiin. Läheisriippuvainen pieni poika!

Sammakoita ei vilpoisa vappusää haittaa. Pikkulammikossa on kutua ämpärillinen, yksi konna on vahdissa ja muut loikkineet jo muille lammikoille. Yksi tuli vastaan takapihan nurmikolla.Piipahdettiin tänään puutarhamyymälässä. Ihan oli pakko kääräistä mukaan pari orvokkilaatikkoa, lumihiutale ja miljoonakello. Ja sitten vielä hoksasin yhden ainoan Moskovan kaunottaren taimen. Tätä vaaleanpunaista syreeniä olen etsinyt ja nyt minulla se on.
Toivottavasti juurtuu hyvin ja kasvaa pihallamme kukoistaakseen sitten muutaman vuoden kuluttua.Huomenna, jos vähänkin aurinkoista, istuttelen orvokit ja kaunottaren. Lunta on vielä korkea kasa takapihalla siinä, mihin on katolta tippunut. Mutta sulaa vähitellen. Ja polttopuiden vetämistä mönkijän peräkärryllä riittää, apuvoimia on tosin tulossa jo tänä iltana. Ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu... Tosin prinssipuolisolla on huomenna monta rautaa tulessa kun on Vappu ja kuorolaulut ja vapputanssit soitettavana. Minä ja Simo otamme kuitenkin rauhallisesti juhlapäivän. Juodaan simaa ja tiputellaan tippoja silmiin, ohjeen mukaan 3-4 kertaa päivässä. Ehkäpä tulehdus vähitellen helpottaa pienen silmistä.

Arpavoitot sain postiin, viimeisen saan lähtemään torstaina. Kiitos kaikille osallistuneille ja onnittelut heille, joita onnetar suosi vaatimattomilla voitoilla.Koleasta säästä huolimatta oikein simakasta ja iloista Vappua! Ja tervetuloa Mustikkatyttö ja Maija Myrskyluoto lukijoiksi.

26 kommenttia:

 1. Voi pientä Simoa, kukapa noista "valkotakkisista" tykkää! Meillä tilanne Mintun kanssa on nyt ok, kestäisi vain, kun reilun viikon päästä on hällä jälleen Vantaan varakodissa viikon hoitojakso.

  Hyvä vappua ja lämpenevää toivotellen, terveisiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minttuli, meillä voidaan jo paremmin. Tippojen tiputteleminen onnistuu hienosti ja koiruli paranee. Ootteko lähdössä eteläisimpiin?
   Aurinko lämmittää, istutin orvokit ulkorappusten kukkalaatikkoon nyt aamulla, viime yönä pakkasta vielä.
   Hauskaa Vapun päivää ja terkkuja!

   Poista
 2. Kyllä olet ollut avulias.Kiitos paketti tuli perille.Hauskaa vappua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun paketti pääsi perille. Posti on nopsa näköjään.
   Samoin sinulle mukavaa Vapun päivää.

   Poista
 3. rapsutuksia Simolle jamukavaa vappua teille kaikille:)
  Mie olen himoinnu sitä samaa kaunotarta, kerroppa sen kuulumisia siten kesällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kosotäti, kiitos! Näin kaunottaren kukkimassa pari kesää sitten ja ihastuin. Nyt mietin sille sopivaa paikkaa meidän pihassa, terhakka taimi ainakin on, mutta ainoa oli lajissaan ja olen iloinen että sen hokasin.

   Poista
 4. Olipa maalauksellinen orvokkikuva! Sinä se varsinainen ARKIENKELI, kun papparaisen kuntoutit kotiutettavaksi.
  Jospa tästä lähtisin seurakunnan vappumyyjäisiin,lahjoittamaan ja ostamaan.Hyvä Vappu sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SinikkaHelena, onhan vähän huolehdittava näistä reppanoista kun itse kuitenkin saanut olla hyvässä hapessa. Sinulla on ohjelmaa, minä jäin vapaaehtoisesti kotiin...

   Poista
 5. Simolle paranemista ja teille kaikille mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta, Simolla jo silmät paremmat, vaikka huolestuin kun tajusin, että sidekalvot tulehtuneet. Onneksi saatiin heti lääkäriaika ja antibiootit.
   Samoin, mukavaa Vapun päivää!

   Poista
 6. Kyllä olet ollut avulias kun autoit papparaisen elämän raiteille. Simolle rapsutuksia
  Hyvää aurinkoista vappupäivää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo prinssipuoliso on ollut sen papparaisen tukihenkilönä ja huolestui perjantaina kun mies oli kalpea kuin haavanlastu eikä päässyt sängynpohjalta. Nyt voi paremmin ja pitää vaan seurata ettei repsahda, houkutuksia kun on eikä ketään läheistä huolehtimassa.
   Samoin kiitos, aurinkoista Vappua. Toivottavasti lämpenee.

   Poista
 7. Kiitos, Anja, olet sydämellinen ihminen, kun autat avuttomia!
  Simolla on kultainen 'äityli', joka hoitaa hellästi poikaansa..:))
  Oikein hyvää ja auvoista Vappua sinulle, Simolle ja prinssipuolisolle.<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, on pakko tarttua aisoihin kun näkee, miten joku antaa mennä alamäkeä. Nyt mies kävelee jo ilman keppiä ja vointi on parempi. Matot odottaa vielä pesemistä mutta ehkä tänään saan painepesurin hyrräämään.
   Samoin sinulle ja miehellesi mukavan lämpöistä ja keväistä Vapunpäivää. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 8. Hyvää vapun jatkoa! Täällä (http://mamanmatkakertomuksia.blogspot.fi/) on sinulle jotakin...

  VastaaPoista
 9. Hyvää Vappu-iltaa myös sinulle!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sylvi, aurinkoista viikon loppupuolta sinulle!

   Poista
 10. Voi Simo raukkaa, tuota en ole kuullutkaan että ihan verikyynel tulee, olisiko jotakin kammionestettä ollut, mutta hyvä jos saadaan kuntoon, itselläni on hemmetinmoinen vaiva näistä silmämunista, joten ymmärrän tunteen.

  Orvokit tuovat kevään:) Kaunista toukokuuta Teille ja etenkin Simolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustis, nyt on Simon silmät jo paremmassa kunnossa tipottelun ja voitelun jälkeen, mutta kuuri jatkuu 2 viikkoa silti.
   Minäkin järkytyin siitä verikyyneleestä, mutta eläinlääkärin mielestä se oli "normaalia". Nyt ei enää kyynelehditä ja tipatkin saadaan silmiin ihan helposti vaikka lääkärin pöydällä koiruli raivosikin kuin pikkupaholainen. Ja muuten on niin kiltti lullukka, vaikka terrieri.
   Orvokkeja ostan joka kevät ensimmäisiksi kukkasiksi, ovat niin ihkuja! Samoin kaunista toukokuuta ja terkkuja.

   Poista
 11. Voi sitä Simoa silmineen. Onneksi troppeja löytyy. Mukavaa vapunjälkeistä elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Osakainen. Silmät on jo paranemaan päin, onneksi. Lääkärin mukaan tänä keväänä ollut paljon allergisia oireita koirilla.
   samoin sinulle mukavaa viikonloppua...

   Poista
 12. Kuulosti niin hyvältä lukea sinun ja prinssipuolison lähimmäisen rakkaudesta. Ette ole jättäneet yksinäistä oman onnensa nojaan vaan olette rientäneet auttamaan. Hienoa, olette hyvä esimerkki muillekin.

  Simo-koiruli on onnellinen pieni hauveli, hänellä on hyväkoti ja ystävällinen henkilökunta. :-) raps, raps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan, että hädässä ystävä tunnetaan. Me ollaan ihan hyvillämme, että kaveri on nyt paremmassa kunnossa ja pystyy huolehtimaan itsestään paremmin. Matot pesin pesurilla ja ulkona ovat kuivumassa, joten saa pian mattonsa puhtaina takaisin.

   Simo on jokaisen aamun uusi ilon ja ihmettelyn aihe! En tiedä, mitä elämäni olisikaan ilman tuota pientä koirulia, joka ymmärtää puolesta sanasta mitä mammalla on asiaa. Ja silmät on nyt jo ihan kirkkaat, mutta hoito jatkuu vielä.
   Leppoisaa viikonvaihdetta teille molemmille!

   Poista