sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

VÄSTÄRÄKISTÄ VÄHÄSEN

Aamun harmaus yllätti, yöllä satoi vettä ja myös osittain räntää, koska takapihan märkä nurmikko oli ihan       harmaana. Varovasti raotimme kuistin ovea Simon kanssa matkalla lehden hakuun postilaatikosta.
Kiersimme kuralammikot ja tulimme metsän kautta takaisin. Märkä sammalikko puhdisti tassuista maantieltä tarttuneen saven.

Puutarhassa on vielä muutamia lumiläiskiä. Prinssipuoliso on mielipuuhassaan, leikkaa innolla omenapuita ja päärynäpuu taitaa saada harvennusta samantien. Lumi on painanut ihmepensaan, morsiusangervon ja ruusupensaat maata vasten. Nyt olisi aika nostaa oksat kohti taivasta! Tirkistelimme, joko näkyisi vuokkoja. Vaan ei näy vielä. Tulppaanien ja narsissien nousemista näkyy pihapiirissä. Jouluruusu on myös talvehtinut kiven juurella hyvin. Piha kaipaa haravointia, mutta on vielä liian märkää.

Västäräkit keikuttavat pyrstöjään, mutta tikka on tiukasti vielä talipallossa pyrstö tanassa. Kuusikosta kuuluu helmipöllön huhuilu ja korppipariskunta kaartelee puiden yllä. Ennen korppeja pidettiin saloseutujen lintuina, mutta niinpä ovat tulleet jo pihapiiriin raakkumaan. Pahanilmanlinnut. Mutta mielen nostattamiseksi vähän viime kesäisiä kuvia houkuttelemaan ajatukset vääjäämättä lähestyvään suveen. Ans katsoa mihin tämä kollaasin tapainen nyt blogissani tulla tupsahtaa!!

Posted by Picasa

1 kommentti: