tiistai 6. huhtikuuta 2010

STEVIAT

Ystäväni Unelman blogissa kerrottiin steviasta, ihmekasvista, jota käytetään makeuttamaan teetä ym. (ks. Mamman maailma). Kuinka ollakaan, kysyin tyttäreltäni, tietääkö hän sellaisesta kasvista. Jess, hänellä oli siemenpussikin messutuliaisina jossakin. Ei kun etsimään pientä pussukkaa, joka sisälsi kolmisenkymmentä pikkuruista siementä.

Ennen pääsiäisreissua upotin multasormeni kahteen ruukkuun ja peittelin siemenet itämään kosteaan multaan. Varmuuden vuoksi peitin ruukut vielä muovikelmulla, että eivät kuivahtaisi poissa ollessamme. Eilen kotiin palattuamme uteliaana kurkistin viljelykseeni. Ja yllätys, olivat taimella - tai paremminkin vasta sirkkalehdillä, mutta laskuni mukaan liki kaikki siemenet olivat itäneet. Valitettavasti kuvasta ei tullut tarkka, mutta pieniäpä ovat taimenalut vielä.

Nyt onkin jännittävä nähdä, mitä taimista tulee, miten saan ne säilymään hengissä siihen asti, että niiden lehtiä voi tiputella aamuteehen! Ans kattoo, miten muorin käy. Olis nyt muutama ylimääräinenkin taimi!

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen juttu. Mistä näitä siemeniä saisi??

    VastaaPoista
  2. Saattaa olla siemenkaupoissa, nämä siemenet oli messutuliaisena saatuja.

    VastaaPoista
  3. Amalia, jos vielä kurkkaat tänne: stevian siemeniä myös Hyötykasviyhdistykseltä, Mechelininkatu 51 Hki, puh 09-4342350 heidän "Alku-ja juurimyymälästään". Onnea metsästykseen.

    VastaaPoista