perjantai 31. joulukuuta 2010

VUODEN VAIHTUESSA

Joulu on ohi, laatikot ja kinkut syöty ja Simo onnellisena kalunnut kinkun luun lähes olemattomiin. Vanha vuosi vaihtumassa uuteen vuoteen ja uusiin lupauksiin.

Tänään, uudenvuoden aattona, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta lumiseen maisemaan. Sekin sai mielen virkeäksi ja antoi uutta tarmoa kohti pidentyviä päiviä. Valo voittaa.
Lunta on sadellut taas pari päivää ja kohta on niin piha täynnä lumikasoja, että kestää pitkään kevääseen, ennenkuin kaikki on sulanut.

Eipä tämä meidän ohi kulkeva vanha kuninkaantiekään enää lisää lumipeitettä kaipaisi.

Ei aurinko vielä kovin korkealta paista, mutta nämä säteet tekevät päivästä toivorikkaan.

Pieni koiruli päiväkävelyllä pysähtyy tienvarsipenkalle, odotteleeko ennenaikaisia rakettien pamauksia.

Uudenvuoden aatto menee varmasti kotona rauhallisesti. Jouluna saamani kirjat odottavat lukijaa, vasta yhtä olen aloittanut. Sodan vaurioittama lapsuus ei ole nopeasti luettavia. Talviuni Berliinissä odottelee. Samoin Kuninkaan tiekartasto Suomessa pitää selata, puhumattakaan Saksaa matkailumaana käsittelevää kirjaa.
Olin jo nakannut puikot ja kerät kaappiin, mutta yhdet miesten sukat piti syrssätä ja siitä sitten tikutin parin lapasia ja aloitin toisen. Sitä se Lemmen viemä tekee, ei silloin lukea voi!

Niin, lupauksia! Niitähän on pakko tehdä jo oman itsensä takia. Sama lupaus vuodesta toiseen on terveemmät elämäntavat: rasva, hiilihydraatit, perunat, leipä ja mitä vielä pois ja hedelmiä ja kasviksia tilalle. Joo, pari viikkoa ja sitten taas hermo pettää. Tahdonvoimastahan lupausten täyttäminen on kiinni. Haluan kuitenkin yrittää olla parempi ihminen kanssaeläjilleni, tavoite, joka ei ole läskeistä kiinni. Liikuntaa myös haluan lisätä ja siihen minulla on oivat mahdollisuudet. Avantoa en jätä mutta uimahalliin yritän päästä useammin.

Katsotaan, miten mummon käy.

Oma äidinäitini lauloi vuoden vaihtuessa vuosikymmenet sitten: "Vuosi vanha vaipuu hautaan riemuineen ja murheineen. Ihmissydän puhkee nöyrään rukoukseen, kiitokseen. Oi jos vuosi alkava oisi Luojan siunaama."
Tämä on soinut mielessäni tänäkin uudenvuoden aattona. Mielessä kiitollisuus mennestä vuodesta ja kaikesta hyvästä. 

Kaikille teille blogiystäväni haluan toivottaa hyvää uutta vuotta tämän jouluna prinssipuolisoltani saamani kynttilänalustan tekstein.  Rakastakaa toisianne ja pitäkää toisistanne huolta.

KIITOKSET MENNEESTÄ JA OIKEIN HYVÄÄ TULEVAA UUTTA VUOTTA!

13 kommenttia:

 1. Kauniit ja mieleenpainuvat ovat äitisi laulun sanat, kuin myös tuossa kynttilänalusessa olevat sanat. uudenvuoden lupauksia en tee, mutta toivon kyllä terveyttä ja iloa elämään, niillä pärjään.
  Oikein Hyvää, onnentäytteistä uutta Vuotta.

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja valoisia lumikuvia, Simolla on mukavan näköinen vaate :) Tuo kynttiläalusta on kyllä ihana, samoin tonttupari.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa ja oikein Hyvää Uutta Vuotta ♥

  VastaaPoista
 4. Siunaus Tulevaan Vuoteenne!
  Inventaarion paikka aina vuoden vaihdos.Nöyrä ja kiitollinen mieli kuluneesta,harras toive ja haave tulevalle vuodelle,terveyttä ja yhteiseloa kullan kanssa,tietysti lapsille perheineen johdatusta heidänkin kulkuunsa.
  Ihanahan se on kurkottaa kevättä kohti..

  VastaaPoista
 5. Oikein ihanaa ja onnellista Uutta Vuotta teille kaikille.

  Kiitos ystävyydestänne. Täällä on mukava käydä lukemassa postauksiasi.

  Rapsutukset Simolle.

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää ja onnellista vuotta 2011.

  Hienot kuvat talvimaisemista ja Simolla hieno takki.
  Hyvät on ohjeet ohjeet elämän varrelle.

  VastaaPoista
 7. Kaunista lumista talvea kuvissa.
  Tonttujen ohjetta kannattaa noudattaa.

  Simon takki on tosi komea.
  Oikein Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 8. Kauniisti postattu.
  Onnellista vaihtunutta vuotta sinulle ja perheellesi

  VastaaPoista
 9. Kauniit talviset kuvat ja Simolla niin lämmittävän oloinen kolttu päällä, kyllä hänen kelpaa ulkoilla.
  Sinulle ja perheellesi toivon kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle! :)

  VastaaPoista
 10. Waude, mkä kynttilänalusta! Olet avioliitossa ilmiselvän romantikon kanssa.

  Anja, älä jätä leipää pois. Yksi mun ystävä jätti kaiken jauhon pois ja nyt on entinen hiusrunsaus irronnut tukkoina. Kysyin tästä omalta lääkäriltäni ja hän totresi, kun valitin, että paino nousee h....sti, ja uhkasi jättää kaikki leivät pois:' Ei Leena, ei! Siitä ei hyvää seuraa. Ainakin rusileipä on oltava kuvioissa, mutta kokeileppa olla muutama kuukausi ilman mitään missä on sokeria, valkosita tappajaa.' Eli minähän laihdutin yhden unelmaisen iltapuvun takia, josta en löytänyt normaalia kokoa, kerran itseni kaksi numeroa pienempään kokoon kolmessa kuukaudessa vain jättämällä pois kaiken, missä sokeria (siinä jäivät sitten keksit ja pullatkin, suklaasta nyt puhumattakaan) ja sen lisäksi tein vain reippaan lenkin 5 pnä viikossa. Älä sitten ihmettele, jos postailen aluksi outoja, vaikka yritän kyllä hillitä itseäni, sillä eka viikko on pahin. Se on se vierotusaika ja sitten helpottaa. Minulla on paljon ihania mekkoja, joista repeää vetoketjut (kotelomekkoja9, jos niihin nyt änkeän, mutta kun julma huhtikuu on koittava, olen minä voittava;-)

  Talviuni Berliinissä oli ihan mun kirja ja luulenpa, että myös sinun!

  (Siis syön hapankorppua eli siitä saan sen rukiin, jota uskon tarvitsevani, kun en enää vaaleaa leipää syö.)

  Tesmppiä sulle ja mulle!

  VastaaPoista
 11. mummeli; säkeet ilmiselvästi jostakin vanhasta virrestä, mutta aina vuoden vaihtuessa ne nousevat mieleen.

  Anja; tuo tonttupari on vanha ja aina nostan sen jouluna pöydänkulmalle.

  seijastiina; samoin sinulle mitä parhainta uutta vuotta.

  SinikkaHelena; terveys menee toiveissa kaiken edelle, onneksi ei mitään pahempaa kremppaa ole vielä.

  Unelma; kiitos on kokonaan minun puolellani, olet upein ystävä mitä voi olla. Suotta ei nimesi ole Unelma. Simo samaa mieltä.

  Minttuli; Samoin sinulle hyvää uutta vuotta. Tätä ohjetta kun jaksaisi noudattaa...

  Sirpa; Meillä on lunta vaikka muille jakaa ja lisää pöllyttää.

  Sateenkaari; kiitos toivotuksista, samoin sinulle hyvää alkanutta vuotta.

  Marja-mamma; Simon takki on jo toinen ja entistä sopivampi, mutta arvaatko miten mielellään antaa päänsä pujottaa kaula-aukosta! Sitten kyllä tepastelee kun on mahan altakin menevä vyö kiinni! Kaikkea hyvää myös sinulle.

  LeenaLumi; Joo, tämä meidän romantikko oli nähnyt kynttiläalustan Sotkamossa ja kävi sen sitten vartavasten hakemassa. Oli kolahtanut häneen ja taisi aattona minuunkin kolahtaa.

  Nyt on taas käynyt niin, että kaikesta huolimatta pari kiloa on hiipinyt jenkkakahvoihin kiinni. Kyllä minä aamuisin syön ruisleipäviipaleen kera aamukahvin. Pullasta en niin välitä vaikka kroppa muuta kertoo. Juustot on mun paheeni ja varmaan myös nää joulun pakkopiperrykset. Sokerikaan ei ole mulle ollut must koskaan. Mutta nyt on otettava itseltä niskalenkkiä.

  Tein uudenvuoden lupauksen siivota vaatehuoneen perusteellisesti. Se tietää usean säälistä säästetyn mekkorievun kaatopaikkamatkaa ellei läski vähene. Mutta hyvä Leena, odotellaan huhtikuuta josko sitten olisimme paremmin timmissä. Minulla siinä on kova urakka, mutta yrittänyttä ei laiteta, sanotaan.

  En vielä ole päässyt Berliinin talviuniin, vasta lukaisin tuon sodan runtelemista kertovan. Kutileet on valmiit joten lukurauha on laskeutunut.

  VastaaPoista
 12. Oikein hyvää ja mielenmukaista alkanutta uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 13. stansta; kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista