tiistai 19. huhtikuuta 2011

KEVÄT ON TÄÄLLÄ!!!

Posted by Picasa

Lumen sulaminen päästää auringon säteet herättämään kevään ensimmäiset kukkaset. Moottoritien rinne on täynnä keltaista, leskenlehdet katsovat etelärinteellä suoraan päivänpaisteeseen. Pikkulammen rannalla krookukset ovat avanneet nuppunsa keväälle. Vaalea helmililja ja valkoinen lumikello avautuvat myös keväälle ja auringolle. Mahonia on talvehtinut lumen alla hienosti, sen kiiltävät ikivihreät lehdet peilaavat aamun auringossa. Viime keväänä kolme kukkaa tehnyt talventähti näytti nyt vain yhden liperikauluksisen kukan.

Pikkulammikkoon odotellaan jo sammakoita. Sisiliskot paistattavat päivää lammikon rantakivillä. Simo on sisiliskoista kovasti kiinnostunut.


Välillä on hätisteltävä pihakoivujen harakoita. Olla oikein ärhäkkää rakkia!

Lenkkipolut motarin takana kallioilla ovat jo lumettomat. Siellä myös luonto herää kevääseen. Hirvet ovat käyneet liikennettä laskemassa polulla ja jättäneet sinne omat terveisensä. Isoja papanoita.

Ja kallion sammalikossa taapersi herra ja rouva Pyy. Ensin rouva varovasti, välillä pysähdellen, häipyi kallion painanteen taaksi. Kohta samaa reittiä taapersi varovaisesti herra Pyy. Olivat sen verran kaukana ja sulautuivat maastoon, ettei pokkarilla saanut parempaa kuvaa. Hieno suojaväri linnuilla on, tarkasti katsomalla löytää rouvan kuvan keskeltä.

Tämän linnun bongasin puutarhan omenapuusta. Jäi oksien leikkaaminen viime tippaan, mutta parempi myöhään kuin silloinkaan.

Kevät painaa päälle. Pääsiäinen on jo viikonloppuna ja mökillä on metrin verran rannasta jo jäät sulaneet. Kuulostaa houkuttelevalta. Pesänrakennusvietti valtaa...hih.

10 kommenttia:

 1. Hieno kevätkollaasi ja muut kuvat. Tuli kevätfiilis. Ensimmäiset leskenlehdet tänään täälläkin!.
  Ja rannat alkavat tosiaan olla sulat. Eipä olisi pari viikkoa sitten uskonut. Mukavia pääsiäissuunnitelmia.

  VastaaPoista
 2. Ihana kukkakollaasi ja Simo niin puuhakkaana. Näitä kuvia on hauska katsoa.

  Nyt täällä olikin paljon lukemista, kun olen vaan reissussa pyörinyt vielä kotonakin. Kaikki muistot olisi saatava nopeasti talteen, muutoin haihtuvat mielestä.

  VastaaPoista
 3. Huomenta, Sinulla on soma koira. Tykkään eläimistä, varsikin koirista, kissoille olen allerginen. Tuollaisen kuvakollaasin haluaisin minäkin tehdä, mutta on vielä opeteltavien juttujen joukossa.
  Kiva kun käyt lukemassa minun höpötyksiäni, kiitos siitä.

  VastaaPoista
 4. Niin mukava taas oli lenkkeillä kanssanne.
  Meillä ei vielä kukkasia, no, eiväthän risut ja kivet edes "nupuillaan".Ei tämä viherpeukaon laiskuus kevättä kukita.Perennapenkkiäni kevätsilmin katselin,vaan ei sielläkään aikaiskukkijoita.Etupihalle haaveilen tänä keväänä terassia ja sitten vain ruukkukukkia.
  Niin ihana seurata Simonkin kevätiloa.
  Siunattua Pääsiäisen aikaa teille!

  VastaaPoista
 5. Niin ihanan keväinen oli tarinasi. kyllä nyt on koiruuksilla kivaa, kun kaikki uudet tuoksut luonnossa odottaa. On siinä nenut kovilla, kun vähänväliä on jotain nuuskittavaa.
  Kevät vain on niin ihanaa aikaa, meillekkin.

  VastaaPoista
 6. Minttuli; pitkän talven jälkeen on huippukivaa, luonto heräämässä, järven rantajäät sulaneet. Nyt ei tarvitse uintiavantoa kairata Korppiselle. Ja saunavedet saa ämpärillä rannasta. Mutta sitä ennen pitää piipahtaa eteläisemmässä valtiossa, kun kiirulaivat huomenna aloittavat liikenteen.

  VastaaPoista
 7. Mitäs tähän postaukseen kommentoisi muuta, kuin että IHANA KEVÄT..:))

  VastaaPoista
 8. Unelma; karuja ovat meidän kukkaset Välimeren kukkaloistoon verrattuna, mutta kyllä aurinko meilläkin vielä kukat loistoon herättelee.
  Simo ei malttaisi millään tulla sisälle, niin paljon nuuhkisttavaa on ulkona kevään tuoksuissa.

  eevamummo; kuvakollaasi Picasasta on oikeastaan helppo kun sen oppii, tosin minäkin vielä haparoin. Kokeile rohkeasti vaan.
  Ihailen sinun taitojasi nalletohtorina. Söpöjä ovat.

  SinikkaHelena; terassi-idea on ihku, sinne vaan ruukkuja ja kesä on valmis. Tänä keväänä ei meillä myyrät ole tehneet lumen alla tuhojaan, omenapuutkin on pystyssä vielä. Piha on kuitenkin vielä niin märkä, ettei haravoinnista tule mitään. Ja Simo tykkää olla pihalla nuuskuttelemassa.
  Samoin teille siunattua Pääsiäisen odotusta.

  mummeli; luonto on koirulin näkövinkkelistä varmasti ihaninta aikaa; luonto heräämässä ja kaikenlaiset vipeltäjät jättävät hajujälkiään.
  Mutta oikeassa olet, meillekin kevät on ihanaa aikaa.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa kevättä kuvissasi.
  Simokin nauttii keväästä.
  Riemukasta pääsisäista sinulle!

  VastaaPoista
 10. Irmastiina; niin on ihan oikeasti, ihana kevät!

  sylvi; kyllä me nautitaan, vaikka kukkien loisto on vielä vaatimatonta sinun kukkaloistoosi verrattuna. Samoin sinulle mukavaa pääsiäistä.

  VastaaPoista