maanantai 29. elokuuta 2011

KÄÄNNELMIÄ JA KIUSAUSTA

Piti vielä alkaa juttua tuhertamaan, vaikka jo päivän hommani pusersin paperille aikaisemmin. Mut kun hymyilytti kesken kaiken pulloja hamuillessani tää hauska etiketillinen pullo. 
Ihan selvästi siinä lukee suomennettuna "vanhat paskat". Vaikka sisällys on ollut mietoa valkoista rommia eli mainiota flunssalääkettä kera kuuman veden. Vähästä se on pienen huvitus kiinni! En muista tätä rommia ostaneeni enkä maistaneeni edes flunssaan. Nopas, toinen hauska etiketti oli Budapestista ostamassani erikoisenmuotoisessa pullossa, siinähän selvästi lukee, että "töppöset ylös". Tai jotakin sinne päin. Pullo on hyvä mehukarahvina.


Tosiasiallisesti pullotin luumumehut muovisiin pulloihin ja pakkasin pakastimeen. Nyt on kiintiö niin täynnä, että lopuista luumuista keitän luumuhilloa, ohjeen siihen löysin Leena Lumin  blogista.
Mehuja on nyt tämän huushollin osalta riittämiin, eikös?

Pihanurmikolta keräämäni peltoherkkusienet on vielä puhdistamatta.
Hyvä neuvo on, että se, mitä ei ole pakko tehdä tänään, voi hyvin jäädä huomiseen.

Kouluissa on julistettu koulurauha. Se on hyvä asia, sillä toivottavasti sen kautta voidaan vähentää koulukiusaamista. Mutta mitä isot edellä, sitä pienet keikkuen perässä. Työpaikkakiusaamista kun esiintyy läpi organisaatioiden työelämässä ja naapurikiusaamista sitten asuinpaikoilla. Kotonakin voi kiusata perheenjäseniään. Enkä puhu nyt Janssoninkiusauksesta.
Koulukiusaamista tapahtuu myös opettajainhuoneessa. Ja poliittisesti aktivoitunut koulutoimenjohtaja voi halutessaan kiusata alaisiaan opettajia, joilla on erilainen maailmankatsomus. Niinkin pienellä työpaikalla, jossa on vain yksi palkattu ulkopuolinen työntekijä, työnantaja voi kiusata tätä ainoataan vaikkapa laittamalla hänet sahaamaan tylsällä käsisahalla polttopuita ja antamalla aikarajan, milloin puukasa on oltava pilkottuna. 
Ihmisen käyttämä valta yli toisten ihmisten on inhottavinta silloin, jos vallankäyttäjä ei ole henkisesti kypsä tai häneltä puuttuu kyky toimia esimiehenä. Ei ole valtaa ilman vastuun kantamista. 


Menipä nyt "vanhasta skeidasta" alkanut juttuni ihan sinne itseensä. Työelämästä eläköityneenä sitä voi viskellä mielipiteitään näköjään ihan kuin hihasta. Mutta kokemuksesta puhun. Niin paljon olen kiusaamista nähnyt. Onneksi vähemmän kokenut.


Iloisempaa ilmettä tähän loppuun. Simo-poika ei taatusti ole kärsinyt minkään asteisesta kiusaamisesta. Eikö tämä näytä ihan siltä, kuin koirulia naurattaisi näkemänsä unikuvat!
Taitaa poika uneksia veneretkestä järven takarannan kallioille. No, puolukkaretki on tiedossa piakkoin.
Kuikkien jälkeen souturetket ovat parasta mitä Simo tietää. No oravat tietysti myös...

11 kommenttia:

 1. Tuo on totta sienet voi jättää seuraavaksi päiväksi, jos säilytät viileäsää. Kaikkea ei tarvite tehdä samana päivänä. Levollekin on oma aika, niinkuin Simo tekee ja tietää.

  Kiusaamista on monenlaista ja häiriköinitä työelämässäkin, toivottavasti aikuiset ihmiset viistatuisivat.

  Mukavaa viikkoa Anjalle ja Simolle

  VastaaPoista
 2. Juu, kiusaus on kyllä kauhea ongelma. Perimmiltäänhän on kyse siitä , että ihminen on aika julma kauhea otus, pienestä isoon... Joka paikassa näkee syrjintää ja supinaa, isoista pieniin. Oikein iahna Simo-kuva, taas. On se Simo rentona... Oikein hyviä elokuun viimeisisä päiviä sinulle ja teille muillekin!

  VastaaPoista
 3. On sinulla Anja talvenvaraa,ette koe vitamiinivajetta, niin on pulloa ja purnukkaa.
  Tätäpä me naisihmiset tykönämme hommitaan näin sadonkorjuuaikaan, talvenvaraa, talvenvaraa.
  Ihania syyspäiviä!

  VastaaPoista
 4. Old pascas parantaa aivan varmasti ihan kaikki taudit!

  VastaaPoista
 5. Eipä sitä paljon tarvitse huvittuaksen, Naurattaa täälläkin. Joo ja hyvää flunssan torjuntaan on hunajan ja mustaherukkamehun kera.
  Leenan luumuhilloa on tehtävä,tosin ostoluumuista.

  Voi tuota Simoa, on niin onnellinen koiruus, mainiot kuvat.

  VastaaPoista
 6. Hienosti suomennettu.
  On kyllä talven varalle sinulla mehuja.
  Simo taitaa tosiaankin haaveilla veneretkestä.
  Simolle oikein isot halaukset :)

  Mukavaa viikkoa sinulle

  VastaaPoista
 7. Kyllä nauruksi pisti, ja mehua sai paljon,vene retket ova mukavia,jo Simokin tykkää<3

  VastaaPoista
 8. Hyvät naurut taas tälle illalle.

  Hyvän näköisiä herkkusieniä oletkin löytänyt.

  Mie olen keräillyt herkkutatteja. Täällä niitä riittää. Olen vienyt niitä myyntiinkin. Ja kaikki "tattirahat" on tallella. Ostin kylläkin sähkösirkkelin osalla rahoista.
  Nyt olen kerännyt säilöön talven varalle haaparouskuja ja suolannut niitä.

  Sinulla onkin jo mahtava määrä luumumehua pullotettuna. Onpa kiva talvella nauttia omatekoisia säilöntöjä.

  Niin ja tuosta kiusaamisesta. Toivottavsti se loppuisi kouluissa. Ja myös työpaikoilla. Tiedän, että ihminen tuntee itsensä tosi mitättömäksi tullessaan kiusatuksi.

  Simo osaa ottaa todella lungisti. Mitäpä sitä stressaamaan, jos kaikki on hyvin. :)

  Iloista syksyn alkua sinulle ja Simolle.

  VastaaPoista
 9. sarppu; käännös on oikea "lehmänkäännös". Kunhan hulluttelin!

  maiju; mukavaa syksyistä viikkoa sinulle myös.

  Auli; työelämässä oli pakko puuttua, jos ihan törkeäksi meni kavereiden kiusaaminen. Ja turpiin ottamisen uhallakin säntään väliin, jos fyysiseksi käy. En osaa pelätä omaa nahkaani. Onneksi olen kuitenkin säästynyt luuvitosilta tiukoissakin selvittelyissä. Nythän se kaikki on taakse jäänyttä.

  Simo osaa ottaa elämän parhaat puolet, yöt nukkuu mun jalkopäässäni kunhan ensin lämmittelee peiton alla ihan liki. Lullukka on koira vaikka pitäs olla terrieri-Hurtta.

  SinikkaHelena; nyt on kyllä talvenvaraa vaikka tulis pitkäkin talvi! Mut niinpähän sitä taas tänäänkin luumusosetta Leena Lumin ohjeella keittelin ja purkitin. Ei taida ihan viisaan ihmisen hommia nää mun touhut olla. Mutta mihinkäs minä nää luumutkin laitan?

  Allu; on varmaan parantanutkin, kun en ole kipeänä ollut enkä muista tosin, että olisin sitä juonut (menikö muistikin, hih).

  Minttuli; mulla ei ole flunssa vaivannut kun aamuisin olen pulahtanut avantoon talvella ja järveen kesällä. Mutta jos flunssa sattuisi iskemään, mustaherukkamehua ainakin on riittävästi!
  Leenan luumuhilloa keitin keltaisista luumuista tänään, oli aikas hyvää...
  Harmi, etten voi lähettää sulle lentoteitse kassillista keltaisia luumuja...

  Seija Koistinen; kielinerot taitavat olla eri mieltä suomennoksistani, hih. Simo kiittää halauksista! Samoin sinulle mukavaa syksyviikkoa.

  ritva; nauru pidentää ikää... Nää mun hulluttelut on spontaaneja.
  Simo on rannalla ruikuttaja, kunnes pääsee veneeseen. Siellä koiruli on kuin kippari ikään.

  eila; kävin blogissasi ja näin, miten Dallavallelle olit herkkutatteja kerännyt. Kyllä on hyvä asia kerätä sato parempiin suihin kuin matosille.
  Haaparouskut on minustakin suolasieninä ihan ykkösiä. Maijun blogissa oli kerrottu, miten niistä voi pakastaa sienisalaattiainekset.

  Olen samaa mieltä, kiusatun itsetunto painetaan niin alas, että sieltä nouseminen on pitkä prosessi. Ihmisellä ei saisi olla sellaista valtaa yli toisten ihmisten, mihin ei liittyisi myös tiedostettua vastuuta.

  Simo pääsee huomenna taas rannalle ja puolukkametsään. Ja sateesta ei ole lyhytkarvaiselle koiralle niin paljon haittaa, on helppo kuivata jos turkki kastuu.

  Sinulle myös mukavia syyspäiviä ja ole varovainen sen sirkkelin kanssa kuitenkin.

  VastaaPoista
 10. Luumumehussa on herkullinen, täyteläinen väri <3

  Vakavasta aiheesta puhut.. kiusaaminen voi olla myös passiivista... kun näkee jotakuta kiusattavan, eikä puutu mitenkään tilanteeseen, vaan ikäänkuin hyväksyy sen asenteella 'no eihän tämä oikeastaan minulle kuulu, parempi olla sanomatta mitään...'

  VastaaPoista