perjantai 19. elokuuta 2011

MISTÄ TUNNET SÄ YSTÄVÄN

Mitä olisi elämämme ilman ystäviä? Ilman yhteisiä muistoja ja kokemuksia. Ilman läheisyyttä ja tunnetta siitä, että merkitsen jotakin toiselle ihmiselle. 


Ystävistä kannattaa pitää kiinni, niin vanhoista ystävistä kuin uusistakin. Ystävyys on vuorovaikutusta. Minusta itsestäni tuntuu, että omaltakin osaltani yhteydenpito on ystäviini välillä pahastikin ontunut. Toisaalta olen odottanut, että vanhat ystäväni pitäisivät myös minut mukana elämässään.
Sähköiset yhteydet ovat kovasti helpottaneet ystävien  kesken suhteen ylläpitoa. Mutta ei sähköpostiviesti koskaan korvaa fyysistä tapaamista, halausta ja yhdessäoloa. Miksi syntyy selityksiä siitä, miksi muka ei ole ollut aikaa tms. ystäville? Elämä ilman yhtään hyvää ystävää olisi tunneköyhää ja kuin katovuosia. Vuorovaikutuksella on niin suuri merkitys henkiselle hyvinvoinnillemme.  Vaikka välillä tuntuu siltä, että yhteydenpito on muuttunut yksipuoliseksi, ei silti välejä pidä katkaista. Meillä kun jokaisella voi olla välillä omia syitämme hiljaiseloon.


Silti; minulla on ihania ystäviä, sydänystäväkin. Hän on itkunkestävä, ymmärtäjä, nostaja ja kannustaja. Ja esimerkki omilla valinnoillaan. Häneltä haluaisin paljon oppia. Ja hänen ystävyydestään en haluaisi koskaan luopua. 


Uskollinen ystävä on toki pieni Simo Sallinpoika Hurttakin. Nyt vahtii silmä tarkkana autoon pakkaamista, aavistaa, että kuikat odottaa. Pienestä koiruliystävästäni haluan pitää hyvää huolta, sen ruskeiden silmien katse on aina yhtä palkitseva.


Kaikenkarvaisia ystäviä! Iso hali kaikille ystävilleni ja hyvää viikonloppua!16 kommenttia:

 1. Hyviä ystäviä ei korvaa mikään. Onneksi tänä päivänä tämä yhteydenpito kaukana asuviin ystäviin on helppoa!
  Hyvää matkaa tänne suuntaan,. sääkin paranee ja aurinko jo näkyy.

  VastaaPoista
 2. Todella ystäviä tarvisemme kaikki.
  Pidetään siis yhteyttä vanhoihin ystäviin ja luodaan uusia ystävyyksiä.
  Oikein mukavaa mökkeilyä sinulle blogiystävä anja.

  VastaaPoista
 3. ASIAA tuli sivullinen, meille kaikille!
  Mulla on tossa hollilla ollut hauska kuva, jos toinenkin noistä lemmikien ystävyydestä, tarkotus on laittaa jutun kanssa joskus esille!
  Siinä laulussakin oikein kysytään, mistä tunnet sä ystävän, senkun vain yksinkertaisesti tuntee ja huomaa....eihän sitä oikein voi toisille opettaa. Koska ja onneksi olemme kaikki niin erinlaisia ja siihähän se juju piileekin....;)

  VastaaPoista
 4. Minulla on yksi tosi ystävä..yli kolmekymmentä vuotta ollaan tunnettu.
  Välillä voi mennä pitenpäänkin, kun tavataan, mutta sähköpostilla ja puhelimella pidämme toisiimme ne ajat yhteyttä...☺

  VastaaPoista
 5. Minullakin on ystävä, josta en haluaisi koskaan luopua.

  Turvallista mökkimatkaa teille. Simolle rapsutukset.

  VastaaPoista
 6. kirjoitit tärkeästä asiasta.. kävin tapaamassa yhtä ystävää tai luulin että ystävää, miksi en luule enää niin?
  Meillä oli kolme päivää ihan kivaa kaikin puolin. juttu luisti ja tarinat tuli kuunneltua molemmin puolin.
  kun pyysin lupaa katsoa sähköpostini ja ehkä vilkaista blogini viestit. vastaus oli jyrkkä EI. Hämmästyin ja se tuntui pahalta siksi, että vaisomaisesti tunsin että hän ei luota minuun. ystävyys on siis myös luottamusta.. itse olisin vastaavassa tiolanteessa rientänyt heti avaamaan sivun josta hän olisi päässyt minun koneellani omaan postiinsa.. minulla on tapana luottaa ystäviini, se on siis hyvin tärkeä asia.. jokin särkyin minussa suhteessa tähän ystävään, tapahtui myös toinen asia, josta en nyt tahdo julkisesti kertoa, se oli lopullinen niitti.. lähdin kotiin ja en enää koskaan halua edes kulla hänen nimeään.. pettymyklseni on ollut valtavan suuri. kaikki mihin uskoin täsasä ihmisessä romahti .
  voi koiruus , kumpa ihmisellä olisi koiruuden uskollisuus ja luottamus. kiitos kirjoituksestasi, tämä oli ensimmäinen joka sai minut avautumaan tunteisiini.. jotenkin hävettää että on ollut liian sokea..

  VastaaPoista
 7. Ihanat koirakuvat, ystävykset, oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
 8. Näi on ystäviä tarvisemme,pitäkäämme niistä kiinni.oikein mukaavaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
 9. Tunnustan, että en ole pitänyt ystävistäni aina "kiinni". Elämä on pyöritellyt vähän liikaakin.
  Olen myös liian kriittinen ystävien suhteen - kuvittelen kai itse olevani parempi kuin he.
  No, nyt sen huomaan, minulla ei ole kovin monta ystävää.:(
  Mutta ovathan blogiystävätkin ystäviä, vai kuinka?

  VastaaPoista
 10. Minusta ne eläinystävät ovat ihan aitoja ystäviä, ne rakastavat pienen sydämensä pohjasta asti<3

  Kyllä ne ihmisetkin menettelee, "paremman puutteessa".;)

  VastaaPoista
 11. Hyviä ystäviä ei korvaa mikään, todelliset ystävät vaan ovat aika harvassa.
  Eläinystävät ovat todellakin todella aitoja.
  Ihanaa viikonloppua kaikille blogiystävilleni isojen halausten kera <3

  VastaaPoista
 12. Kirjoitat ihan niinkuin minäkin ajattelen Ystävyydestä...minä olen kyllä kanssa huono ystävä, kun olen yhteydessä harvoin moneenkin ystävääni, vaikka heitä paljon ajattelenkin<3 Olen toisaalta vähän erakkoluonne ja viihdyn näiden eläinten kanssa, kun ne ovat kanssani yleensä aina samaa mieltä ;)))

  VastaaPoista
 13. Kiitos ajateltavasta aiheestasi!
  Olen kokenut lapsuus ja nuoruusystäväni varsinaisina pelastusrenkaina.Aikuisuuden ystävät peileinä.Kullanarvoisia kaikki.Olisinpa minäkin heille.

  VastaaPoista
 14. Hei Anja! Tärkeää asiaa sinulle minun blogissani, käypäs katsomassa! T: Laura

  VastaaPoista
 15. Kauniisti kirjoitettu ystävyydestä:)
  Ja Simo on niin suloinen!
  mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 16. Heipparallaa kaikki blogiystäväni! Taisi johtua vähän huonosta omatunnostani, kun postasin ystävyydestä. Mutta kuinka ollakaan, kaksi vanhaa ystävääni otti kuin ottikin puhelimitse yhteyden nyt parin päivän sisällä! Olin oikein yllättynyt ja otettu. Heidän kanssaan kun on ollut hiljaiseloa. Nyt pitää itsenikin aktivoitua ja pitää yhteyksiä.
  Niin, postauksestani jäi puuttumaa tärkeä ystävyyden kulmakivi, luottamus. Ja onhan se niin, ettei ilman luottamusta ole ystävyyttä. Sulle salaisuuden kertoa mä voisin...jos vain pidät sen sitten omana tietonasi. Näinhän sitä nuorena tyttönä lauleltiin. Mutta oikeasti. Ystävät on meille jokaiselle tärkeitä.

  Nyt olen palannut kesälaitumilta ja säilöminen sen kun vaan jatkuu. Keltaisia luumuja olen silputtanut pakastimeen piirakan aineksiksi, kun rankka vesi- ja ukkoskuuro oli pudottanut niitä ämpäritolkulla nurmikolle. Että näin taas täällä.

  VastaaPoista