lauantai 1. joulukuuta 2012

ELLEI JOULUNA OLE ...

... niin pikkujouluna on, lunta tulvillaan. Eilinen pyry tai paremminkin tuisku Antti kaatoi kopallisen puhdasta, valkoista puuterilunta pitkin pihaamme. Ja meni sitä kyllä muidenkin pihoille. Ja metsään.
Tänään ei enää pyryttänyt, aamulla oli sininen hetki, jota yritin kuvata. Ei ottanut tarpeeksi sineä kameraani maisemasta. 

Peltoaukealla näkyy vielä viljan sänki, sillä tuuli puhalsi lumet tielle ja pihalle kinoksiin.

Päivän mittaan pakkanen kiristyi jo lähelle kymmentä astetta. Simolla laitoin takin päälle päivälenkin alkajaisiksi. Reippaasti koiruli nosteli pieniä käpäliään tien pinnasta ja välillä poikkesi syvempään lumeen tien sivuun. Lumi oli varmasti lämpimämpää kuin sileä ja jäinen tien pinta.


Aurinko loisti viimeisiä säteitään metsän takaa ja värjäsi puiden latvat tuleen.

Oli vasta iltapäivä, ei vielä hämäränhyssy, sillä lumen ansiosta valoisaa kestää nyt pidempään.
Tämä peltoaukea on pupujussien suosimaa temmellyskenttää, niitä näkee siellä usein.

Simolla riitti tarkastelemista. Toinen tassu ylhäällä, Kyllä pitäisi huopatöppöset hankkia myös Simolle. Itselleni kun Kuomat ostin ja kovasti niistä tykkään. Ei käy kylmä varpaisiini, toista on Simon.

Pihassamme on isoja kuusia ja niissä tänä syksynä oikein melleviä käpyjä autokatoksen vintillä asuville oraville. Toki oravat käyvät lintulaudalta napsimassa auringonkukan siemeniä.

Vielä viimeinen tarkistusvilkaisu ennen sisälle kiirehtimistä. Valtakunnassa kaikki hyvin ainakin päältä katsoen...

Sitten alkaakin jo hämäränhyssy painaa päälle, pieniä varpaitakin jo kivistelee pakkanen.

Simo mielipaikallaan sohvan selustalla. Tärkeä päivystystehtävä jatkuu. Helppo homma lämpimässä.

Toinen korva on pystyssä kuin Punahilkassa sudella "että paremmin kuulisin..." Vaan on se kiva kun on lunta ja on pikkujoulu. Pipareita ja  lämmintä glögiä. Kynttilöitä. Se on siinä. Sukkaa syntyy, prinssipuolisolla on muutamia joulujuhlia, missä hän on vähän hommeleissa. Ja saa jouluruokaa. Minulle helppoa. Simo syö koiranraksuja, minä lämmitän mitä sattuu jääkaapissa olemaan. No, maanantaina on minullakin pikkujoulut, joissa tarjolla jouluisia ruokia. Vanha kansa sanoi, että "jouluna pitää piimää saaman, vaikka saappaassa kirnuttais!" Niin perinteisiä kinkut ja joulukalat, lanttulaatikot ja rosollit on. Ehkäpä hieman vähemmälläkin selvittäisiin joulusta. Mutta se riisipuuro! Kun kerrankin saa oikein hyvää riisipuuroa, hih.


18 kommenttia:

 1. Kylla tuo lumi tuo valoisuutta lisaa. Ja kauniskin luonto on lumivaipassaan.
  Niin se vaan alkoi jo joulukuu. Meillakin on talvi tullut. Yöt ovat jo kylmia +8 astetta, joten lammittaa taytyy.
  Mukavia pikkujouluja sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sateenkaari. Valkoista on ja kylmää, pakkasmittari näyttää nyt -15 astetta. Onneksi ei tuule joten pystyy vielä hyvin lenkkeilemään.
   Terveiset sinne lämpimään.

   Poista
 2. Ihmeenkaupalla täälläkin meillä pohojoseessa pikkasen lunta tiristää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sinnekin tiristää, meille tuli tähän hätään riittävästi. Toivottavasti satoi myös Sotkamon seudulle.
   Mukavaa pikkujouluaikaa kammariisi.

   Poista
 3. Ihanaa Adventtia Simolle ja palvelijoilleen! toivoo Himmu tupapalvelijansa kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkut Himmulle ja tupapalvelijalleen. Mukavaa Adventin aikaa.

   Poista
 4. Ei se aurinko kovin pitkää päivää tee näinä aikoina, vaan hyvä että sentään käy näyttäytymässä :) Meilläkin näyttää olevan jo valkoisena maa, illalla alkoi vähän lunta tulemaan, pitää lähteä tarkemmin tutustumaan päivän päälle. Samantapainen takki Leevilläkin on nyt ollut lenkeillään kun karvat lyhenivät, jalka nousee nopsaan, huomaa että tassuja palelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasta riittää, koirakin käy pikapikaa ulkona. Takkia tarvitaan. Ja tossupari x 2 ei olisi pahitteeksi koiruleille.

   Poista
 5. Oikein hyvää adventtisunnuntaita sinne Porvoon lumille!

  Kauniita kuvia ja Simolla on kyllä hieno takki. Ne huopatöppöset olis tarpeen jos talvinen pakkaskeli jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös sinne mansikkapitäjään leppoisaa adventtiaikaa. Lunta saatiin riittävästi, pakkastakin tarpeeksi. Lammikossa reilu kahden sentin jää...

   Poista
 6. Hyvä ettö Simollakin on puuhaa tarkkaillessan pihan eläimiä näin joulua odotellessa:)
  Riisipuuro on minustakin parasta jouluruokaa, muihin olen jo vähän kyllästynyt:)Olenkin jo vähän miettinyt muita kuin perinteisiä ruokia jouluksi mutta niin taitaa käydä että mitään uutta en saa aikaiseksi kun osa perheestä haluaa kuitenkin vaalia perinnettä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä joka joulu ajattelen vähentää jouluruokien sortimenttia, mutta niin se vaan on, että lähes kaiken perinteisen sitten kuitenkin pöytään katan. Lipeäkala on tosin jäänyt jo pois valikoimasta.

   Poista
 7. Kissanpäivät tuolla Simolla on, silmä kovana seurailee pikkulintujen ja muiden metsänelävien elämää!:)))

  Jo toki maiosema kaunistuu ja lyhyt päivä valostuu, kun saadaan lunta! Toivokaamme että se on nyt pysyvää laatua ja pakkasta riittää sopivasti!<3

  Oikein ihanaa adventin iltaa sinulle ja perhekunnallesi, Anja-Regina!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo on tarkkana poikana pihan oravien ja pikkulintujen seuraamisessa. Toivotaan lumen pysyvän, vaikka edellisviikon vesisateet pitivät maan ihan sulana.
   Samoin sinulle ja perheellesi leppoisaa joulunodotusta ja adventtiaikaa.

   Poista
 8. Ihant kuvat.
  Simolle riittää tarkkailua.
  On se mukava kun on tullut valoisampaa.
  Hyvää Adventinaikaa sinne teille♥

  VastaaPoista
 9. Ihania kävelyreittejä teillä siellä!

  Ja simon takki on kertakaikkisen kaunis, niinkuin koko koirakin... Vai voiko koirapoikaa kauniiksi sanoa.. Komea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simolla on oikeastaan kaksi talvitakkia, toinen musta, sopivan kokoinen, ja tämä ruskea, joka on hiukan iso pienelle koirulille. Tätä ruskeata on nyt käytetty näillä kotikulmilla, musta otetaan mukaan talvilomalle, missä on muitakin koiruleita ja taluttajia.
   Me asutaan melkein maalla vaikkakin kaupungissa ja pihasta on hyvä lähteä joko lenkkipoluille kalliometsään tai sitten tietä pitkin, riippuen siitä, halutaanko keskemmälle kaupunkiin vai sitten ihan landemaisemiin.
   Simo on persoonallinen koira, nautti suunnattomasti aamulenkistä puhtaassa untuvanpehmeässä lumessa. Viime yönä satoi lähes 10 senttiä lunta kuin vanua. Kyllä nyt kelpaa...

   Poista