torstai 20. joulukuuta 2012

KILISEEKÖ KULKUSET?

Nyt on ollut sellainen pakkaspäivä, että kulkusten kilinäkin on kyseenalaista. Aamulla mittari näytti -20 ja edelleen nyt illalla ihan samaa. Miten ihmeessä sitä pentuina pystyttiin hiihtämäänkin näillä pakkaslukemilla? Kyllä on tämä sukupolvi mennyt heikommaksi, ainakin vanhemmiten! 

No joo. Tää lysti on loppumaisillaan. Viimeinen ilta Vuokatin maisemissa ja aamulla heti rynnätään tielle ja kotia kohti. Auto on jäässä ikkunoitaan myöten, mutta heti tökätään se lämmitykseen ja raaputetaan ikkunat. Tavarat on lähestulkoon pakattuina.  No, kinkku on kylläkin uunissa vielä ja pesukone pyörittää viimeisiä pusakoita.
Eilen jaksoin reilun kilometrin kauhoa, tänään jäi kahdeksaansataan metriin.


Aamulla pakkasesta huolimatta vedin avantotossut jalkaan ja lähdin laiturille. Ja mitä ihmettä. Sinne oli ilmestynyt lappu, jossa viranomaiset kieltävät avannossa uimisen, sallittu vaan kuivakelluntaan. Arvatkaa, kuivakelluinko? En tietenkään, uhmasin viranomaisten kieltoa ja painauduin alas laituriportaita. Sitten tuli Talvivaara mieleen ja ajattelin, josko järveen on valunut jotakin. Ja minulle kasvaa kyhmyjä ihoon ja pyrstöön rautaiset sulat. Nousin nopsasti ja piipersin suihkuun. Vielä nyt iltaan mennessä ei ole mainitsemiani vaikutuksia näkynyt ihossa eikä pyrstössä.

Miten ihmeessä saisi nyt tämän uinti-innon säilymään kotonakin. Minulla on muutamia käyntikertoja jäljellä sarjakortissa, ne on saatava käytettyä ennen kevättä. Ei muuta kuin mummo sammakoimaan ja jahtaamaan nuoruuden kiinteitä alleja ja räystäspeppua pienemmäksi. Hahhaa. Ihan sama vaikka joulupukilta pyytäisin. Realisti tietää, että repsahdus keski-iässä on katastrofi ikääntyneenä. Ja haitanneeko. Kunhan sammakoin. Ja kesää odottelen. Silloin on järvi avoinna edessä ja voi painautua nenäreikiään myöten aaltojen sekaan.

Simo-poika on tarkkana, ihan silmänpohjiin asti näkyy...on niin hurjat nuo pörssikurssitko???

Kuvien siirto tökkii. Siksi vanhoja kuvia. Ja näkyy tökkivän tekstikin. Taidan lopettaa lätisemisen, toivottaa kaikille oikein rauhaisaa ja antoisaa JOULUA.
Palataan joulujen välissä blogitsemaan. Ja kokeilen sitten uudella innolla näitä kuvia vielä heitellä palstalle. Se on moro!

17 kommenttia:

 1. Kiitos,samoin sinulle rauhaisaa joulua:)

  VastaaPoista
 2. Hyvää Joulua ja turvallista ajomatkaa kotia kohden!

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulua ja kotimatkaa teille kolmelle!;)))

  VastaaPoista
 4. Onko Simolla suurikin osakesalkku? :D Hauskaa Joulua! =)

  VastaaPoista
 5. Onpas simolla valoisa katse :) Meillä on kinkku vasta sulamassa, vaan jospa huomennan saataisiin se uuniin. Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 6. Jopa säväytti tuo kirjoittamasi "repsahdus keski-iässä on katastrofi ikääntyneenä.".
  Allekirjoitan totena!
  On tehtävä uudenvuodenpäätös - taas kerran. Koskaan ei ole liian myöhäistä vai onko?
  Hyvää Joulua ja parempaa uutta vuotta 2013!

  VastaaPoista
 7. Turvallista kotimatkaa ja Hyvää joulua!♥

  VastaaPoista
 8. Taytyyhan tuon Simonkin ajan hermolla pysya.
  Rauhaisaa Joun aikaa ja Onnellista tulevaa Vuotta!

  VastaaPoista
 9. Lumen valoa, joulun taikaa sinulle & co♥

  VastaaPoista
 10. No et ole ainakaan heikommaksi mennyt kuin aikaisempi sukupolvi : ) Minua ei saisi kirveelläkään avantoon. Hauska kuva tuo alin. Hyvää joulua.

  VastaaPoista
 11. Anja ja perhe, Joulun toivotukset teille kaikille....:)

  VastaaPoista
 12. Teillä hyvä loma takana!
  Kahdesti viikkoon minäkin "allejani" vispaan ja vatkaan vesijuoksussa tuhdin tunteroisen.Ei isommin tulosta, vaan mitäpä olisi ellen tuotakaan tekisi.
  Uimarina niin heikko esitys ettei sillä liikunnallista hyötyä.
  Kevättä ja kesää odottelen minäkin.Heti syksyllä jo aloitin odotuksen.
  Jäälyhdyt kynttilöi pihamaalla ja joulutunnelmaa tuovat. Hyvät sulle!

  VastaaPoista
 13. Toivotan teille ihanaa joulun aikaa! <3

  VastaaPoista
 14. Hyvää joulua teille ja koetetaan jouluna unohtaa ne 'allit', sillä nythän on se aika vuodesta, jolloin on sallittua syödä myös yöllä :).

  VastaaPoista
 15. No vaikka kieltäydyn kaikesta alle 35 asteisesta vedestä kastautumiseen...paitsi ehkä kesähelteellä, niin sinulle toivottelen kaunista ja neilikan ja inkiväärin tuoksuista joulun aikaa ja lumenpuhtaita unelmia kuutamo- ja tähtiöissä !

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikista joulutoivotuksista yhteisesti. Joulu vietettiin kotona ja Tapanina koko perhekunnan voimin.
  Valkoista untuvalunta satoi vielä joulupäivänäkin, mutta Tapanina jo paistoi aurinko ja nyt on saatu suojasää, kumisaapaskelit ja ilma kuin maaliskuussa. Vaikka talvi on edelleen ja luntakin riittävästi.

  VastaaPoista