sunnuntai 13. tammikuuta 2013

HAUSKA HAASTE

Sain mummelilta haasteen. Olen vähän huono vastaamaan haasteisiin ja varsinkin niitä edelleen haastamaan. Mutta jos tämä nyt tuntuu kivalta, sen voi napata tästä ja keksiä vaikka ihan omat kysymykset ja haastaa eteenpäin.


1. Lempikirjasi lapsena ja nyt?
Lapsena lempikirjani oli ehdottomasti Penttahittisen kasvatti, kirja, jonka löysin nyt "aikuisena" uudelleen ja tavasin liki sana sanalta. Ja nautin.
Nyt lempikirjoja on useampiakin, ihan viimeisimpiä Kirjeitä kiven alle, Isoveli jne. Aikaisemmin pidin kovasti Lempi Jääskeläisen kirjoista (olen kerännyt ne kaikki - ja lukenut ne kaikki) sekä Laila Hirvisaaren tuotannosta, koska se on niin helppolukuista (ja nekin olen kerännyt joka ikisen kirjahyllyyni).

2. Korkokengät vai matalakantaiset?
Korkkareilla taitaisin kaatuilla nykyisin. Koskaan en ole ihan piikkareita halunnut, parhaita kenkiä ovat pehmeäpohjaiset sandaalit ja tällä kelillä Kuoma-saappaat. Siis matalaa profiilia!

3Paras hetki päivässäsi?
Varmaankiin kiireetön aamuhetki, iso muki kahvia ja päivän lehti. Siitä se alkaa.

4.Matkusteletko mieluimmin kotimaassa vai ulkomailla?
Mieluiten matkustelen, jos vaan selviän lähtemään. Pidän uusien paikkojen näkemisestä, uusiin kulttuureihin tutustumisesta. Aika paljon on minulla ollut mahdollisuus maailmaa jo nähdä, harmi vaan, että kotimaa on jäänyt pääosin mökkimatkaan ja siellä lähiympäristön kaupunkeihin. Varmasti ulkomaat kiehtoo edelleen, Pariisikin vielä odottaa.

5Kotiruoka vai valmisruuat?
Pyrin aina laittamaan kotiruokaa, joskus on pakko ostaa valmiita lihapullia esimerkiksi. Kotiruoka on aina maukkaampaa, sanoo myös perhe.

6.Pidätkö leipomisesta?
Usein pyöräytän pikaisesti marjapiirakan, pullaa leivon joskus kun sille päälle satun. No pakastimessa on pari kuivakakkua myös. Lomaviikoilla Vuokatissa leivon aina lapsenlapsille, myös sämpylät ja rieskat.

7.Lempimusiikkisi?
Vanhat schlagerit, kaikki tanssimusiikki, siksi että on helppoa kuunnella ja mukana rallatella. Joskus syvennyn tosin klassiseen, mutta harvemmin. Räppi on kauhistus, punk samoin. Minusta pitää jotakin melodiaa olla, ei pelkkää huutoa. Voihan olla, että jossakin elämäni vaiheessa haluan kuunnella tyhjiä kasetteja eli hiljaisuutta!

8.Tunnustaudutko nettiriippuvaiseksi?
Minäkö nettiriippuvainen? Kun vaan bloggaan, luen sähköpostit ja joskus uutiset. No Huutonetissä käyn joskus kurkkimassa. En koe riippuvuutta vaikka läppärin hankin, että on netti myös mökillä mukana. Nääs laskut kun pittää maksella, hih!

9. TV vai radio, kumpi on enempi auki päivissäsi?Telkkari on auki iltaisin, sillä Lemmen viemä pitää nähdä! Radio on harvemmin kotona auki, autossa sensijaan aina. Siis televisio enemmän. Kotimaisia dokkareita tykkään myös katsella ja luonto-ohjelmia.

10.Mikä on harrastuksistasi rakkain?
Jos Simo-koiruli on harrastus, niin sitten se! Joskus keräilyharrastus on ollut parasta, mutta nyt on huusholli täynnä lintuja, hevosia, punaista, valkoista ja turkoosia lasia ja kirjoja. Mitään ei enää mahdu syliinkään, joten koiruli on rakkain. Ja kutominen on varsinkin ennen joulua, hih. Pitäisi kyllä keksiä harrastus, joka edistäisi hyvää oloa ja terveyttä, kun ikä alkaa jo kolkutella vaivojen puolelle.

(tässä pieni osa keräilyharrastuksestani)

11. Elämän paras hetki tähän mennessä?
Elämäni karmeimman hetken olisin muistanut heti, mutta mikä lie paras ollut? Niitä on varmasti monta; monesti olen ollut onnellinen ja eikö se ole paras hetki silloin. Tietysti lapset ja lastenlapset, heidän onnistumisensa elämässä. Lämmin ja läheinen hetki kotona ja pienen koirulin lipaisu leukaan. Ehkäpä myös omat onnistumiset, kas niitäkin on ollut...
En pysty nostamaan mitään yksittäistä hetkeä yli muiden.

(Simon elämän parhaita hetkiä!)

Jätän tämän haasteen nimeämättä, saa ottaa kuka haluaa, keksiä omat kysymykset ja näin jatkaa haastetta. Mukavaa sunnuntain iltaa. Ja kiitos mummelille.

23 kommenttia:

 1. Mukavat vastaukset.Voi miten ihana kuva Simosta.Hyvää pyhäiltaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo päikkäreillä prinssipuolison kinttukoukussa! Samoin sinulle mukavaa iltaa.

   Poista
 2. Näitä on niin mukava lukea :) Ja tuo harrastehyllykkösi aarteineen näyttää ihanalta, auringonvalo ja tulppaanit vielä pisteenä iin päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäät lueskella. Harrastehyllyköstä on vain pieni erillinen osa kuvassa, punaista lasia on yli 1500 kippoa, vitriinit ja kaapinpäällykset täynnä. Kaiken muun roinan lisäksi.
   Rubiinilasin läpi kun paistaa auringonvalo, se näyttää tosiaan kauniilta. Mutta kun punainen on rakkauden väri, minä tykkään punaisesta lasista kuin hullu puurosta.
   Tulppaanit on puusta tehtyjä, ikikukkasia eivätkä kuihdu.

   Poista
 3. hyviä ja mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin parastani ja pysyin totuudessa. Mummelin kysymykset olivat kivoja.

   Poista
 4. Kivoja vastauksia ja sama suhtautuminen näihin eri haasteisiin itselläkin, tosin tuo yksi on jossa yritän roikkua. Simosta ei harrastus parane, mutta hienoja olivat kyllä keräilykipotkin.. tuota esinepolitiikka olen miettinyt ja tuhonnut niitä paljon kirppareille eihän yksiöön mahdu kuin yksi mammuttimainen vitriini kirjahyllyjen lisäksi, siis hitto sohvakaan ei mahdu ja vieraat istuu lattialla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Simo on harrastuksista tärkein. Keräilykippoja on nyt niin paljon, että kovasti harkintaa käytän kirppareilla. Ihan jos löytyy sellainen, mitä ilman en millään tule toimeen, niin sitten...
   Kotini on linnani ja vieraat istukoot lattialla, eikös se mene niin? Minun huushollini muistuttaa jotakin, mikä on kaukana tyylistä ja stailatusta. Feng shui -ihmiset kauhistelisivat. Mutta minä viihdyn. <333

   Poista
 5. Hyvät kysymykset mummeli laittoi ja niin ovat vastauksesikin.
  On tuo Simo sitten lutunen:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivoja kysymyksiä, niihin oli mukava vastailla. Simon kanssa tehtiin pitkä aamulenkki ja nyt hengähdetään. Lutupoika.

   Poista
 6. Hyvät kysymykset oli ja hienoja vastauksi laitoit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli laittoi hyvät kysymykset, niihin yritin vastata.

   Poista
 7. Mukavia vastauksia! :)

  Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, samoin sinulle mukavaa tätä viikkoa.

   Poista
 8. Kiva haaste ja kivat vastaukset. Näitä eri ihmisten vastauksia on aina hauska lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jokaisen vastaukset ovat erilaisia ja siksi mielenkiintoisia.

   Poista
 9. Kopsasin kysymykset ja vastailin parhaani mukaan.
  Sitten huomasin, että se viimeinen kysymys jäi kopioimatta!
  Välillä hyvä tentata omia mielipiteitään. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopas, olisit vaan postannut vastauksesi vaikka näihin samoihin kysymyksiin. Totta, hyvä on välillä tsekata, mitä mieltä itse olisi ollut.

   Poista
 10. Kiva kun vastasit! ja tuo pieni koira on harrastuksista parhain. Simo on niin ihana. Niin se on Himmukin minulle se paras, miten kiva on aamulla herätä, välillä turhankin aikaisin, kun yksi pieni hyppää sänkyyn, varovasti kurkkaa olenko hereillä ja sitten se pohjaton riemu kun toteaa, hereillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli vastailla kysymyksiisi. Niinpä, nuo pienet koirulit on sellaisia päivän ilopillereitä, että heti aamusta on kiva nousta sängystä. Ja vaikka Simo nukkuu suurimman osan yöstä minun jalkojeni päällä tai sitten peiton alla kiinni kintussani kuin tarrateippi. Eikä yhtään hievahda vaikka minä kääntelehdin. Mutta kun se on niin mun laumaani olevinaan. Ja onhan se toki.

   Poista