keskiviikko 9. tammikuuta 2013

TEHOTAMPPAUSTA

Meillä oli tehosiivouspäivä. Ei nyt ihan koko huushollissa, mutta matonpesu  olohuoneessa kuitenkin. Ei, ei mitään vahinkoa ollut tapahtunut, ei koira kakannut tai oksennellut. Olipahan vaan isoniso matto viime kesänä jäänyt pesemättä laiskuuttani. Nopas, prinssipuoliso kävi keväällä rakennusmessuilla ja osallistui arpajaisiin. Voitti matonpesun. 

Itseasiassa kyseessä oli saksalaisen tehopesurin esittely, mutta matto pestiin kyllä kokonaan eikä vaan pientä nurkkaa. Kyllä lähti koirankarvat ja hiekanmuruset.  Puhdasta tuli.

Eikä siinä kaikki. Sama juttu kuin jos osallistut lukijatutkimukseen, saat pian puhelun, missä  h a l v a l l a  tarjotaan vaikka mitä lehteä.
Niinpä tähänkin kotisiivousapulaiseen liittyi ostotarjous. 
Laite on hieno. Monipuolinen. Ja kallis. Kyllä sillä lähti kaakelinsaumatkin keittiön lattiasta ihan vaaleiksi jälleen. Ikkunanpesukin olisi helppo, samoin sohvanpesut ja patjojen höyrytys. Puhumattakaan nyt auton penkkien pesusta.


Tällaisessa koiruliperheessä koneelle olis kyllä käyttöä. Mutta hinta hirvitti. Kun kohta ei enää siivousluuttu pysy hyppysissä, on tilattava kotisiivous. Ja koneen hinnalla saa kyllä muutaman kerran putsplankit huusholliin. Jätettiin mietintään. Onneksi ei ostopakkoa.

Siinä kun konetta tarkasteltiin ja pestyn maton puhtautta ihasteltiin tupsahti esikoinen ruokatunnillaan. Hän loihe lausumaan: kävin tuolla meidän varastossa ja kun yhdellä hyllyllä oli paljon tavaraa niin että hylly jo repsotti, tyhjensin sitä. Ja mitä löytyikään! Maton tamppaus-pesu-hieronta-hiomis-jne laite. Muistan miten nää perheen miehet vieretysten istuivat esittelyssä ja hankkivat sen samalta istumalta. Vaan eipä ole kertaakaan käytetty. Siellä on kassillinen varusteita ohjekirjoineen. Höh.

Pesurin esittelijän jo pakattua koneensa autoon ja rientäessä seuraavaan paikkaan tytär toi kassillisen vipstaakeja meille. Siinäpä oli suulaketta ja painiketta, torvea ja tömistintä, harjalevyä ja hiontapaperia, karhunkieltä ja muuta tilpehööriä.
Hämmästelin ja kokeilin sitä hierontajuntturaa. Hyvin tepsi. Keskusimurin letkuun vaan kiinni se norsunjalka ja ei kun menoksi.


Prinssipuolisoa vielä mietityttää esitelty kodinhoitoihme. Minä en nosta enää kulmakarvojanikaan. Ostakoon, jos sille päälle sattuu tulemaan. Käyttäköön sitä sitten myös. Aika näyttää. Mutta meillä on nyt ihan puhtoinen olohuoneen isoniso matto!

16 kommenttia:

 1. Hieno homma, vaikka ei sitten kauppoja tulisikkaan niin tulipa matto puhtaaksi, Varmmaan paras konsti on tuo myynti noin, että paikanpäällä esitellään, näkee työn tuloksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se esittelijäpoika teki puhdasta jälkeä, mutta kone on niin sikakallis, että minä turvaudun juuriharjaan matonpesussa. Tai sitten olen isompia painepesurilla pessyt.

   Poista
 2. ♥ Vau, tommonen tänne ja sassiin...mutta tuo siistijä myöskin mukaan, vaikkapa kerran kuussa siivoamaan..hehee..♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komea nuorimieshän tuo oli, hih. Ottaisin minäkin sen kerran kuukaudessa höyryttelemään.

   Poista
 3. Joo, meilläkin on saksalainen tehoimuri, Pro Aqua, sillä voi pestä ikkunat, kaakelit, ja kaiketi matotkin. Kerran on pesty sillä ikkunat, minä en voi käsilläni tehdä mitään pahassa asennossa, ja koko rotiusko on niin painava, etten sitä kantele enbkä pura. Mies halusi tämän, käyttäköön hän. Maksoikin vain jotain 1600 euroa, joten 'halpa' on.

  Näitä myydään suoramyynnillä, sillä muutoin ei mene kaupaksi...;/

  Komea matto teillä, jospa se matonpesussa auttaa, varsinkin kun on monta isoa plyysimattoa;)))

  Hauskaa ja innovatiivistä viikon jatkoa, Anja Regina!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, jos on käyttämättä tehoimurisi. Tosin epäilen, että meilläkin jäisi käyttö tosi vähälle. Ja kun on keskusimuri, niin sillä imaisen isommat pölyt ja koirankarvat. Tämän hinta oli minusta niin huippu (2800) kaikkine vikineineen, että sillä euromäärällä kutsuu jo kotisiivouksen eikä tartte eväänsä väräyttää.

   Painepesurilla ole surautellut kesällä mattoja tuossa takaterassilla ja äitini kutomat rättimatot vienyt mökkirantaan. Tosin sielläkin pessyt maalla ja vain huuhdellut järvessä.

   No innovaatioista en tiedä, hitaasti polttelen päreitäni tässä...<33333

   Poista
 4. Miksi ihmeessä tulee keksittyä aina jotain muuta tekemistä kuin tehosiivous :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihmettelen, että miks tulee keksittyä koko tehosiivousta...hih

   Poista
 5. Meilläkin on käynyt esittelijä maton pesemässä, mutta eipä tykännyt kun ei ostetti.
  Minusta se oli kallis.

  kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se vähän poikaa lievitti kun jätettiin asia mietintään. Mutta niin on kallis, että jää kyllä ostamatta.
   Kuin myös sinulle kaikkea hyvää.

   Poista
 6. Höyrypesurin minäkin ostin keväällä... ja vein seuraavana päivänä takaisin. En edes kokeillut, huomasin vain, ettei meillä todellakaan tule käytettyä sitä, joten varastoon se olisi joutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minäkin jos olisin nuorempi, voisin vaikka sillä kotisiivouksia tehdä tienestiksi. Mutta nyt ei enää ole intoa moiseen.

   Poista
 7. Tuollaiselle vempaimelle olisi käyttöä meilläkin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä masiina, monipuolinen siivousapuli mutta on niin tyyris (2400e). Jää nyt vaan harkintaan.

   Poista
 8. Vempain tuntuu todella monipuoliselta! Ja tuota mattoa jäin ihailemaan.. Kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyris oli tamppaaja, ja mattokin on jo ihan kulahtanut ja nyt vaan näyttää hyvältä kun on koirankarvat ja pölyt pois..

   Poista