sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

AIHETTA JUHLAAN

Tänään vietettiin nuorimman serkkuni puolivuosisataista syntymäpäivää, hänen vaimonsa xx-syntymäpäivää, heidän poikansa 15-vuotispäivää ja ripillepääsyä. Oli heillä syytä juhlaan.
Olimme saaneet kutsun ja sitä noudatimme mielellämme. 

Rippilapsia oli päiväriparilla kaikkiaan yksitoista. Valkoisissa alboissa heidät konfirmoitiin, kuten tapana nykyään on. Juhlallista.

Konfirmaatiomessun jälkeen ajettiin läheiseen Pöyhölän vanhaan pappilaan, jonka kaunis pihapiiri toimii tilausravintolana. Olin kuullut kehuttavan pappilan aterioita ja todentotta, pöydässä oli "pötyä" jokaiseen makuun ja maittavaa. Tervetuliaisena oli raparperipohjainen raikas alkoholiton juoma jäillä. Kyllä maistui auringon paistaessa täysillä puhtaan siniseltä taivaalta.


Noutopöydän erikoisuuksina oli myös muikkukukkoa ja lanttukukkoa. Maistuvia, kuten kalavaihtoehdot ja monet salaatit.
Lämmin ruoka, karjalanpaisti, perunat, lihamakaroonilaatikko ja erityisesti kukka-parsakaaligratiini maistuivat. Syönnin jälkeen oli jo ihan pullero olo, mutta jälkiruokana tuotiin kahdenlaista jäätelöä ja mustikkakukkoa. Nam. Mihin ihmeen vatsaan kaikki herkut saatiinkaan mahtumaan!?!

Eikä tässä vielä kaikki; täytekakkukahvit kera muiden kahvileipien tarjoiltiin pappilan navetassa, joka on elämys sinänsä. Hyvältä maistuivat molemmat täytekakut, minä pidin suklaakakusta jonka päällä oli kinuskikastiketta ja karpaloita.

Synttärisankarit saivat paljon lahjoja ja ruusuja. Meiltä serkkupoika sai kivisen vahtikoiran, heillä on ollut kaksi koiraa aiemmin, mutta pojan allergian vuoksi ovat joutuneet luopumaan koiranpidosta. Tämä koiruli ei aiheuta allergiaa, se pysyy ulkona joka säällä.
Painoakin sillä on kymmenisen kiloa (Simo on 7.5 kg). Koira sai hyvän kodin.

Juhlahumusta vatsat pullollaan ajelimme sitten mökille, missä Simo ja meidän kotimies odottelivat. Hyvin olivat pärjänneet, mutta aina kun ollaan poissa, Simo ei malta nukkua vaan päivystää. Väsynyt pieni koiruli oikaisi itsensä prinssipuolison viereen sohvalle ja oli oitis täydessä unessa.

Pienen koiran juhlaa oli kuitenkin veneretki aamulla kun miehet tulivat kalareissulta. Aurinkoista meillä oli jo heti aamusta.
Ja huikean sininen järvi.
Koirani haluaa olla kapteeni niinkuin juhliva serkkupoikani onkin.

Kiitollisella mielellä muistellaan lupsakoita syntymäpäiviä ja toivotetaan paljon elämän valoisia vuosia eteenpäin kaikille kolmelle juhlijalle.

14 kommenttia:

 1. Ihanat juhlat ja kuvat! Pöyhölä, eikös se ole siellä Pieksämäen suunnalla? Maistuvia herkkuja on tarjottu ja mahtava kakkupöytä, nam!
  Vaan onpa mukavat kuvat niemestäkin ja etenkin Simosta:)
  Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, Pöyhölän pappila on Pieksämäellä, Kirpunsillalta suoraan radan vartta peltojen halki metsän siimekseen. Kiva paikka juhlien järjestämiseen, kartanotunnelmaa kuin ennen vanhaan, iso pihapiiri ja vanhat rakennukset ympärillä. Ja tarjoilut aivan ykkösluokkaa.

   Niemessä oli eilen myös huikaisevan kirkas aamupäivä. Simo nauttii erityisesti soutelemisesta, kai se vapauden tunne valtaa pikku koirulin kun vettä vaan ympärillä!
   Samoin sinne mansikkapitäjään leppoista juhannuksen odottelua, me lähdetään vielä käymään etelämmässä kun siellä vähän hommia, mutta mittumaariksi niemeen.

   Poista
 2. Ihanat juhlat. Noista juhlista jää kyllä niin kuniita ja ihania muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, harvoin on saman perheen kaikki jäsenet juhlimassa synttäreitään samaan aikaan! Kivat juhlat olivat ja muistoja syntyi.

   Poista
 3. Ihanat juhlat ja miten herkullisia kakkuja.Meillä on ensi pyhänä rippijuhlat,lapsenlapseni pääsee ripille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat juhlat ja aivan mahtavat tarjoilut. Rippijuhlat on nuorelle aika tärkeä tilaisuus.

   Poista
 4. Onhan kesäiset juhlat mieleenpainuvia.Luontokin kukkeassa juhla-asussa.
  Häitä ja syntymäpäiviä meilläkin luvissa, rippijuhlat elokuulla.Kauniita kesähetkiä sinulle ja likisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on juhlien aikaa kun luonto on parhaimmillaan. Seuraavat juhlat ovatkin sitten heinäkuussa kun serkkujen kanssa tapaamme Kuusaan kesäteatterissa.
   Samoin sinulle mukavaa kesää ja juhlien riemua.

   Poista
 5. Voihan, että oli ylenpalttiset juhlat!

  Vähän harmittaa tämä mun oma juttu kun pitkästä aikaan olisi ollut meilläkin läheisten juhlia joihin en pääse. Elokuussa olisi viellä yhdet rippijuhlat, jonne tietysti olisin halunut! Mutta jos näin hitaasti tämä oman kunnon ettiminen etenee niin vissiin jää nekin väliin Espoossa....:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikkuli, elokuuhun on vielä aikaa joten jospahan silloin jo pääsisit juhlimaan Espooseen. Pidetään peukkuja!

   Meillä nämä juhlat olivat niin mahtavat, että saatiin makeaa mahan täydeltä ja kivoja muistoja.

   Poista
 6. Herkullisen näköisetkin on tarjoukset olleet! "Oi jospa oisin saanut olla mukana...":)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli pöydässä monenlaista ja vielä kahvipöydässäkin sen seitsemää sorttia. Itselleni mahtui siinä vaiheessa enäää pieni siivu suklaatäytekakkua kera karpaloiden.

   Poista
 7. Ihanat juhlat teillä.
  Mukavaa juhannusviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kivat juhlat. Samoin teille mukavaa mittumaaria, lämmintä on luvattu.

   Poista