tiistai 24. syyskuuta 2013

PIIPAHDUS MILJOONAKAUPUNGISSA

Lauantain iltapuoleen nousimme laivaan ystävien kera ja suuntasimme miljoonakaupunkiin. Sää Tukholmassa oli harmaa mutta vain muutama vesitippa putosi Hötorgetin

kirpparikauppiaiden pöydille. Tarjolla oli taas rompetta kaikkeen makuun ja erityisesti paljon vanhaa suomalaista posliinia (Arabia).
Hyvissä hinnoissa kuitenkin. Enemmän katseltiin kuin kosketeltiin ja reppuun tuli painoksi yksi luulasinen kanarasia ja pieni Rejmyren punainen lasinorsu.  Enemmän silmänruokaa tarjolla pöydät notkuen jo hyllynsä romppeilla täyttäneelle mummelille:


Olimme latauttaneet päiväkorttimme tunnelbanalla ajamista varten ja niin jatkoimme Vårbergin ostoskeskukseen saakka. Vaikka se on ollut suurimpia kirppiksiä, nykyisin paikka on lähes tympeä. Samat vakionaamat myymässä eikä valikoima juuri muutu edellisestä käynnistämme. Aikamme harhailtuamme pöytien välissä lähdimme takaisin kohti keskustaa. Liljeholmissa pysähdyimme kaupunkilähetyksen kirppikselle sekä kahville Bravo-kahvilaan.
Tämä annos, jossa kermavaahtohirviö syö mustikkapaistosta ei todellakaan ollut minun annokseni...

Laivalle tulimme oikein ajoissa. Halusimme saunaan ja altaille lököilemään lämpimässä vedessä ja turkkilaisessa saunassa.
Ja ihmettelimme, mistä niitä ihmisiä aina vaan riittää risteilemään.
Itsekin oivat esimerkit kun aina tilaisuuden tullen...hih.

Mutta hyvänkin reissun jälkeen on kiva tulla kotiin. Simolla oli aivan hurja ikävä, vaikka pääsikin käymään vielä niemen nokassa pojan perheen mukana. Eroahdistus pienellä koiralla on joskus ihan ylivoimaista ja niin jää raksut ruokakuppiin. Eikä oiken vesikään maistu. Mutta nyt kotona taas virtaa riittää....

Vaan kaikenkaikkiaan kera hyvien ystävien oli meidän reissumme ihan bravo! Niinkuin tää kahvilakin!

Senpäs pituinen se!

8 kommenttia:

 1. Paljon on kaikea kaunista myyntipöydillä ja noita on ihan ystävällisen näköinen!
  Olisipa kivaa piipahtaa Tukholmassa!
  Hyvää syksyviikon jatketta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli! Meiltä on aika kätevä nousta laivaan - ja kyllä sitä on harrastettukin kiitettävästi. Tukholman kirppiksetkin koluttu Unelman kanssa useaan kertaan
   Samoin sinne mukavia syksypäiviä!

   Poista
 2. Mekin oltiin huhtikuun Tukholman reissulla tuolla Hötorgetin kirpputorilla, siellä oli kyllä paljon katseltavaa. Mitään ei kyllä ostettu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähäiseen jäi meiltäkin ostokset, kun aina ennen on kannettu selkä vääränä repullista astioita. Nyt oli kiva lähes ainoastaan katsella ja nauttia.

   Poista
 3. Kirppismatka Tukholmaan - siinäpä idea. Minäkin olen ollut Hötorgetilla joskus kauan sitten mutta ei siellä silloin ollut kirpputoria, en ainakaan muista. Jännä kermavaahtohirviö, minulle olisi maistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hötorgetin kirppis on aina sunnuntaisin ja täynnä myyjiä. Mukana tietysti ruotsinsuomalaisiakin perintöastioineen.
   Prinssipuoliso söi kermahirviön ja mustikkapaistoksen. Minulle kelpasi pikkuruinen vadelmaleivos.

   Poista
 4. Teillä olikin hauska päivä kirpparilla ja myös laivamatka, tuliko siellä laivalla tanssittua
  sehän on hyvää reeniä,pysyy paikat notkeana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanssimiset jäi aika vähiin, mitä nyt pari kappaletta mennen-tullen. Oltiin niin aikaisin että musiikki oli lähes lämmittelyä. Normaalisti on kyllä laitettu kalorit kiertoon tanssilattialla...

   Poista