lauantai 1. maaliskuuta 2014

TOSSUTELLEN

Joku ihmeen tossumania on nyt valloillaan. Ei niinkuin riittänyt reilut 30 sukkaparia jouluksi, jo piti alkaa tikuttamaan hassuja tossuja. Kun käytiin pieksämäkeläisen tätini luona, hän oli tossuvillityksessä ja kutonut monella sortilla jalan lämmittäjiä. Minäkin sain häneltä yhdet ns. neukkumallilla tikutetut ja malliksi yhden erilaisen tossukan (häneltä oli lanka loppunut kesken eikä viitsinyt purkaa eikä tehdä paria erivärisestä langasta) sekä neuleohjeen. Kotona sitten purettuani matkakassit ihmettelin, ettei sitä mallitossukkaa löytynytkään mistään. En kyllä käsitä, minne sen syrssäsin reissun aikana.
Mutta eipä hätää, ulkomuistista loin puikoille 50 silmukkaa ja siitä lähti keltatossut kutoutumaan.
Näistä tuli vähän lötsykkäiset, mutta prinssipuoliso tykkää niistä unisukkinaan. Ja Simo tykkäsi myös ja halusi niitä kuljetella piiloihinsa! Näyttävät ihan luistimilta, mutta muotoutuvat jalkaan ja ovat lämpimät.

Toinen tossuvillitys on, että kudotaan tossut aina vaan kantapääneuletta. Tulee kuulema ihan tömäkät tossut. Seuraavaksi varmasti kokeilen sitä sorttia. Ongelmana vaan on, että itsellä on jo niin monet villasukat, että en ehdi ilmoisna ikinä niitä puhki kuluttamaan. Vaikka tikuttaminen olisi kuinka kivaa tahansa. Pelimannipoikien arpajaisiin kudoin kylläkin ihan tavalliset sukat.

Jaa-a. Aamusella ryhtäsin tuonne takapihan risukasoille jo puoli kahdeksalta. Välillä pikapikaa paistoin paistovalmiit korvapuustit ja samalla värkkäsin jauheliha-perunalaatikon uunin uumeniin.  Nyt on tältä päivältä pyromaaniurakka pulkassa ja vaikka prinssipuoliso vielä yhden kasan tuikkasikin tuleen, minä ja Simo pysytellään sisällä.
Eilen illalla myöhään Simo iltalenkillä kuuli kettujen kiimahuudon ja vielä aamullakin törmäili postilaatikolla ja uskoi kettujen kiertävän pihaa. Vaan eipä ole kuin oravat lintulaudalla ja niille koiruli antaa kovaa haipakkaa. Reiluun metriin tavoittelee koivun runkoa ylöspäin kun riukuhäntä istuu ylemmällä oksalla kuin kiusallaan.

Runoblogiini laitoin pelkkää höpötystä testatakseni, vieläkö joku pönttöpää sinne lontoonkielisiä kommentteja laukoo. Ne tulee mun sähköpostiini vaan eivät onneksi blogiin kirjaudu. Vähintään viisi kommenttia päivittäin. Delete-nappi on käytössä, vahingossakaan en avaa heidän linkkejään. Aika ihmeellistä, että jaksaa ja jaksaa aina vaan lähettää kehuvia kommentteja, varsinkaan kun ei ole mitään kehumista, hih.
Ilo on kimppu tulppaaneja, sain ne vanhalta työkaveriltani eli ystävältä, joka piipahti mustikassa meillä! Jess. Nyt tämä aloittaa lauantain iltapuolen ja valmistautuu viikonlopun viettoon. Tosin se menee vanhaa rataa, poikkeuksena huomenna pelimannitanssit. Saapa nähdä, vieläkö jaksaa vanhakin jne....
Mukavaa viikonloppua!

20 kommenttia:

  1. Kivan näköiset töppöset. Joo näyttää olevan monessa blogissa tehty tossuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukankutomisen jatkoksi välillä taas töppöstä ja töppöstä....hih.

      Poista
  2. Oi kuin ihanat töppöset. Kevään värit.
    Hihana tulppaanikimpun olet saanut.

    Blogissani siuna odottaa ruusu. Käypä hakemassa.
    Hyvää pyhää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ruususta, sylvi! Ja oikein ihania kevätpäiviä sinulle ja Sulosellesi.

      Poista
  3. Anja sama täällä lontoon kielellä viestiä pukkaa, ei nyt ihan niin paljon kuin sulle, mutta parin viikon ajan ja päivittäin....pimee tyyppi, jokohan kohta tokenis!? Poistan ne, ettei tule hankaluuksia....://
    Näyttää olevan tossubuumi menossa, olen sen huomannut, vaan minä en niitä puikkoja hyppysiini tunnu saavan, no en ole oikeestaa yrittänytkään. Tämä sun malli on hyvä kun on varttakin!

    Vielä huominen päivä kisoja Lahdesta katttelen ja sitten rauhotun ja alan toisiin askareisiin.....;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullahan on hyppysissäsi korujen tekemisvermeet, ei siinä puikot varmasti tule mieleenkään. Monessa blogissa tossuja on tehty ja tekeillä, pitää vaan yrittää kopsata malleja jos sattuis vielä kudotuttamaan. Tosin olen jo aivan varmasti vuoden urakkani tehnyt viime vuoden puolella, hih.
      Kisat jäi multa olympialaisiin, Salpausselältä katsoin vain valikoiden.
      Aurinkoisia kevätpäiviä harjukaupunkiin....

      Poista
  4. Nyt onkin hyvä risujen hävitys aika kun maa kuitenkin vielä märkää.
    Kyllä on mukavan tuntuist tossut ja taatusti mikavan pehmeät jalassa. Ja tuo tulppaani kimppu suloisen kaunis.
    Oikein hyvää maaliskuun alkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risut on palaneet nyt liekillä,onneksi vain vähän savuttaen. Lumiräntää satoi eilen ja tänään, pelimannien tanssit esti sunnuntaisen polttamisen. Huomenna ehkä pääsemme taas pyromaanihommiiin.
      Samoin sinulle kaunista maaliskuun alkua.

      Poista
  5. Ihanat töppöset.Hyvää Maaliskuunalkua:)

    VastaaPoista
  6. Keväisenväriset tossut ja kukat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen on kevään ja auringon väri. Kiitos osakainen.

      Poista
  7. Iloiset pääsiäissukat, sopii vaikka kenelle:)
    Minulle noita enkunkielisiä kommentteja tulee kymmeniä joka päivä ja ainakin kahteen blogiin. Olen poistanut ne. Onneksi menevät roskapostiin...
    Oikein kaunista laskiaissunnuntaita teille kaikille ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa laskiaista sinulle, Aili. Keltainen on kevään ja leskenlehtien ja rentukan väri. Toivottavasti pian saadaan kevätaurinkoa.

      Poista
  8. Ihanan näköset tossut ja väri on keväisen keltainen, tykkään.
    Niitä enkun kielisiä posteja tulee näköjään omaan postiin, kun vaan laittaa ruksin tuohon kom.lootan alapuolella olevaan "ilmoita" jutuun. Poistan miekii ne ihan ilman aukomista ja jätän ton ruksaamata toistaseksi. Jospa ne siitä loppuu, kun ei saa vastakaikua.
    Hyvää LaskiasSunnuntaita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, minäkin olen delettänyt kaikki kommentit, kun ovat sitä samaa lätinää enkä ole vahingossakaan linkkiä avannut.
      Mukavaa laskiaista sinulle, pitkiä pellavia ja laskiaispullakahveja!

      Poista
  9. Kuulun edelleen villasukkajoukkueeseen;) Nyt jalassa sun kutomat pinkit ihanuudet.

    Ihanaa tulevaa viikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle ja R:lle mukavaa laskiaisen aikaa.
      Ensi syksynä taas laitetaan puikot tykyttämään uusia villasukkia....

      Poista
  10. Ihanaiset tossukat! Tuollaiset varmasti kestävät kovempaakin kulutusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli unisukat, vaikka pohjat kudoinkin tummemmalla.

      Poista