lauantai 25. helmikuuta 2017

ARVONTA JA PÄIVITYSTÄ

Kurkkasin taas pitkästä aikaa tänne blogistaniaan. Kuuban reissun rusketus haalistuu, pitäisi varmaan istahtaa kevätauringon hellittäväksi tuonne pihalle että saisi ihon värin pysymään paremmin. Vaan pilvisiä ovat päivät nyt olleet. Tosin tänään pilkistää aurinko pilvien raoista. 

Arkiset viikot menevät ohi sujahtamalla. Säännölliset laulu- ja soittosessiot rytmittävät elämää ja vaikka kulunut viikko oli talvilomaa olevinaan,  oli ohjelmassa sunnuntaina pelimannitanssit, keskiviikkona kokoustamista, torstaina Jussin-tanssit ja perjantaina konkareiden kirjoituskurssi. Että sellainen talvilomanen. No, eläköityneillä elämä on kuitenkin lomaa ja jos ei lunta sada eikä tarvitse lumikolaa työntää, jää koiran päivittäiset lenkitykset pääasiallisiksi hommiksi. Kevätaurinko kun kurkkii ikkunoista, näkyy koirulin haukkujäljet ikkunassa ja kaikki mahdolliset villakoirat huonekalujen alla. Vaan haittaakse?  Justiinsa luin, että liika imurointi ei ole terveellistä (?) vaan pitäisi käyttää harjaa ja moppia.  Just niin. Ostettiin juuri keskusimuriin uusi piiiitkä letku ja uusi lattiasuulake. Että kyllä sitä nyt vaan käytetään, oli letku riittävän hinnakas jätettäväksi siivouskomeroon nököttämään.

Pientä kauppaa olen käynyt Pomona-purkeilla ja kansilla. Kun vien pienen paketin ärrään tai postiin, yleensä aina on tulossa minulle pieni paketti kotiin vietäväksi. On niin hurjaa tämä keräilyharrastus. Prinssipuoliso haluaisi jo läpätä jäsenmaksun minun pelimanniporukalleni, joka lämmittää hyllyä olohuoneessa. Minusta saavat vaan soitella ilman maksuja. Keskustelu haitaristeista yltyi, kun viikolla tuli toinenkin soittava Dulevon nallekarhu lisää hyllylle.

Sormet syyhyää näin keväällä, multapussi odottaa valmiina, että tomaatin pikkuruiset siemenet peitettäisiin odottamaan kasvuun heräämistä. Myös keijunmekon siemeniä pitäisi ripauttaa multaan. Huonekasvien mullat vaihdoin viime keväänä, nyt taidan vaan lisätä ruukkuihin tuoretta multaa, lannoitetta olen jo vähän lisännyt kasteluveteen kerran viikossa. Retki Türin kukkamarkkinoille toukokuun 19 pvä on jo maksettu ja taas vakaasti päätetty, ettei sieltä nyt kanneta selkä vääränä taimia ja kukkasia. Ans kattoo sitten. Ja siemenluetteloita on selattu tarkasti, viherpeukkujen tarjoukset tarkistettu. Torista ostin parin-kolmen kasvattajan siemeniä kokeiltavaksi, mahtavatko kasvaa minun kukkamaallani ensi kesänä. Mökille haluaisin lisää ruusuntaimia vielä. Hurahtanut mummeli alkaa kohta olla ihan hömelö näissä kukkasten kasvattamisen intohimoissaan. 


Mutta ne arpajaiset. Lukaisin tuota alempaa laskuria:  pian täyttyy tasaluku ja siksi on syytä laittaa pystyyn pienimuotoinen arvonta.
Tähän postaukseen kommentista saa yhden arvan, jos on lukijani, saa siitä toisen arvan ja jos linkittää omaan blogiinsa, saa kolmannen. Arvonta sitten 15.3.  ja onnea siihen! Kommenteja vaan kehiin!Simolla on vuotuinen hammashoito keskiviikkona. Sitten on taas valkoinen hammasrivistö sekä hymyyn että ärhentelyyn. Onneksi ärhentelee vain toisille poikakoirille, jos sattuu lenkkipolulla vastakkain. Ja tietysti pihan oravat saavat raikuvat haukut.

Lunta on satanut reilut parikymmentä senttiä kaikkiaan. Pikkupakkastakin, mutta kevätaurinko sulattaa lumet ja häivyttää pakkaset. Pupujen polkuja on pihalla paljon, onneksi suojasimme pihan kasvustoa näiltä jyrsijöiltä. Saa nähdä, millainen marjasato on ensi kesänä, mustikan ja puolukan varvut kun on olleet paljaina lähes koko talven. 

Annetaan lähestyvän kevään ja auringonpaisteen helliä mieltä ja sielua. Uutta toivoa me tarvitsemme nykymaailman tilanteessa. Muutetaan ne asiat, jotka voimme, hyväksytään ne, mihin ei voimamme riitä ja ymmärretään näiden välinen ero.  Keväisin miettein...anja
Birgitta Koivisto, olet sydämellisesti tervetullut lukijaksi anja-reginan aittaan!

32 kommenttia:

 1. 17 vuotta eikä suotta. Vierailijana aina silloin tällöin olen ollut.
  Kiitos innostavista postauksista. Joo keväthangille mieli tekevi. Olen pohjoisesta ja ihanat hankikelit tulossa...ja tietenkin katolle kohta lihat kuivumaan.
  Olen mukana sinun arvonnassa kahdella arvalla. Mukavaa kevään alkua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eisku, mukana kahdella arvalla. Ihanat keväthanget nyt myös täällä etelämmässä, aamulenkillä hanki kantoi minut (iso) ja koirulin. Kivaa kevättä sinulle ja arpaonnea!

   Poista
 2. Mukavaa luettavaa ja katseltavaa tälläkin kertaa. Kyllä päivät ja viikot tosiaan menevät niin nopeasti, että pian on taas kesä :) Tänään tosin saatiin nauttia auringon kimmellyksestä lumihangilla. Kahdella arvalla osallistun arvontaan ja jään jännäämään. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kaimaseni kahdella mukana. Ihanaa kun on jo valoisaa illalla pitempään. Nyt aurinko paistaa, vähän ollaan pakkasella tänään. Mukavaa alkanutta viikkoa...

   Poista
 3. Kahdella arvalla mukana arvonnassasi :)
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 4. On sulla aikamoinen haitariporukka;) ei ihme että jäsenmaksuja jo perätään;)
  Piha- ja kukkahommia on jo täälläkin suunniteltu. Mies viettää lomapäiviä ja jää sitten aprillipäivänä eläkkeelle. Kuumeisesti jo pohdin hänelle päiviksi "tekemistä":)
  Arvonnassa mukana kahdella arvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, kahdella olet mukana. Tomaatin siemenet ja keijumekot on kylvetty ja odottelen taimien nousemista. Kyllä sinä miehelle jotakin mielekästä keksit, vaikka anna hänen ihan ensin vain olla eläkkeellä hetken aikaa....

   Poista
 5. Kolmella arvalla mukana arvonnassa. Piristävää kun on mitä odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pudotin arpakippoon kolme arpaa nimellesi. Kevät on täällä!

   Poista
 6. Onnea vaan arvontaasi. Toivottavasti tavoitteesi täyttyy.:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväni, toimitaan niin kuin sovittiin...

   Poista
 7. On kyllä komea soittajaporukka sinullla, nalle varsinkin on aivan ihana:)
  Kevätttä odotellaan ja kummasti siemenpussitkin alkavat kiinnostaa!
  Kaksi arpaa, kiitos!
  Aurinkoisia päiviä teille ja Simolle rapsutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kaksi arpaa ja onnea! Vähän jo aloittelin kylvöjä ja innolla katselen puutarhojen keväistä hinnastoa....
   Simo kiittää, rapsutukset Sissille!

   Poista
 8. Oi, että on soittoporukka. Minä olen lopettanut kaikenlaisen keräily. Ikäänkuin typistän kaiken ja mitä olen joskus haalinut , olen antanut pois toisille kerräjille. Jotenkin vapauttavaa se luopuminen minulle. Kevättä tässä pikkuhiljaa rupeaa odottelemaan, on se vaan tuo aurinko sellainen veitikka, että se herättää sitkeimmänkin nukkujan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllimarjaana, tipautin sinulle kaksi arpaa. Minä myös suunnittelen vakavasti luopumisprojektia, ehkä ensin hevosista. Mutta vielä on mietinnässä....

   Poista
 9. Tottakait arvontoihin osallistun! Mielestäni olen tyhjentänyt huusholliani, vaan kun missään näytä sellaiselta. Sain ison npun vaateita pois ja kassillisen lasten kirjoja, kun omat lukijat ovat kasvaneet yli lastenkirjojen! Vaan lisää kyllä löytyy joka puolelta....nytkin suunittelen kellariin menoa, kerkeisin ennen MM-hiihtoja sielläkin jotain tehdä, tämä on taas tätä!? Hyvä kun suunitelmia edes on, sehän on jo puoliksi työ tehty....heh....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maikku, kaksi arpaa sinulle myös. Minäkin tyhjensin vaatehuonetta mutta vielä pitäisi ihan perusteellinen karsinta tehdä ainakin niistä kuteista, joita ei venyttämälläkään saa mahtumaan peitokseen. Nyt on Lahden MM vienyt kaiken ajan, taas pitää päästä vauhtiin omissa hommissa...

   Poista
 10. Täytyyhän sitä arvontaan osallistua. Olin entisenä minänä lukijasi, joten ehkäpä liityn uutenakin eli kaksi arpaa tulis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repu, tottakai kaksi arpaa. Löysin sinut ja tunnistin...

   Poista
 11. Minäkin tulen mukaan kahdella arvalla. Täällä on mukava käydä ja voi että te jaksoitte vielä Kuubassa käydä. Minä en mielellään lähde lentokoneeseen, on kai jonkin sortin ahtaanpaikankammo. Varsinkin lentokoneen wc:ssä ihan hirvittää käydä. Tyydyn sitten automatkailuun.
  Kevät etenee mukavasti, Lahden MM-kisat takana ja mitaleitakin tuli. Yhteislähdöillä saadaan kai yleisön mielenkiinto säilymään mutta kritiikkiäkin kuultiin. Nyt mietin, mihin oikein saan tilaamani sisustustyynyt mahtumaan. Oli JYSK:ssä tarjous ja niitä tuli ehkä muutama liikaa tilattua. Mutta eipä enää kehtaa vanhoihin sisuksiin ommella päällisiä, kun alta kymmenen euron saa uuden. No, onhan mulla onneksi kaksi huushollia. Miehet vaan ei aina ymmärrä varsinkaan mun muki-keräilyä, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beate56, laitan sinulle kaksi arpaa. Meidän reissu Kuubaan onnistui ihan hyvin vaikkakin lento oli piiiitkä. Mutta perillä nautittiin kaikesta näkemästämme, sillä Havanna on ollut pitkään meidän haaveenamme.
   Meilläkin kevät on hellinyt aurinkoisilla päivillä, tosin myös liukkailla keleillä. Tänään on tullut vähän taas lumihiutaleita, mutta sormet syyhyää jo multaan. Tomaatit jo pienellä taimella.
   Minun keräysharrastukseni on niin lapasesta lähtenyt, että mietin kuumeisesti, mihin ihmeeseen näitä nyt laitan kun vähentää haluan. Enkä uskalla juurikaan JYSKin ja muiden vastaavien luetteloita katsastaa, ettei tule hankittua mitään lisää. No, facesta taas sorruin muutamaan astiaan, vaikka olen myynyt jo pitkin Suomea noita omia entisiä.
   Sinulle on aivan ihana blogi, monesta asiasta kirjoitat niin maanläheisesti ja järkevästi. Ja kuvaat hienosti myös.
   Oikein mukavia keväisiä päiviä sinne sisempään Suomeen. Minä jo odotan kesää ja mökille pääsyä sinne Rautalammin maisemiin, varmasti jo pääsiäisenä pitää mennä kurkistamaan, joko lumet niemessä ovat alenneet...

   Poista
 12. Kolmella arvalla onneani koitan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu ritva, laitan sinulle kolme arpaa ja toivotan sinulle arpaonnea ja aurinkoisia kevätpäiviä!♥

   Poista
 13. Aivan mukavaa luettavaa sinun blogissasi. Onpa sinulla upea haitari kokoelma hieno kerrassaan Olen arvonnassa mukana kahdella arvalla
  Hyviä kevätpäiviä Anja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, olet kahdella mukana. Tänään on ollut todella keväinen päivä, lämpötilakin plussalla reilut viisi astetta ja aurinkoa, sitä on ollut. Ihana kevät. Myös sinulle kauniita kevätpäiviä♥

   Poista
 14. Yhdellä arvalla mukaan arvontaan. Silloin tällöin täällä aina piipahtelen lukemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, arvan sinulle tiputan arpamaljaan ja toivottelen arpaonnet.

   Poista
 15. Mukana arvonnassa
  1 arpa
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Yksi arpa, kiitos!
  Kivoja postauksia ja kauniita kuvia!
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista