keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

VAIHTELEVAISTA ON

Voi että.  Onhan tämä nyt kevättä. Vilpoisaa säätä, vettä ja rakeita tänäänkin ihan urakalla. Mieli tekisi jo pihalle pällistelemään haravan kanssa, mutta kuka nyt sinne palelemaan ja nurmikon sammalikkoa irti haravoimaan viitsisi. Odotellaan, jos lämpenisi.


                   Tässä Mama Afrikan orkesteri Tallink-Siljalla.

Viime viikolla oli aikamoista tohinaa. Ehdittiin ystävättären kanssa piipahtamaan miljoonakaupungissakin. Siellä meitä sää suosi, no enimmät ajat olimme tunnelbanassa matkalla kirppikselle ja ison ostoskeskuksen kahvilassa päiväkahvilla. Matkailu avartaa, sanotaan. Kyllä kai. Ainakin tämän ikäiseltä ja kuntoiselta näkyy vaativan melkoisesti energiaa. Siljan terminaalialueen uudistustyö oli lähes valmis ja putkea laivasta terminaaliin ja T-asemalle oli varmaan toista kilometriä jos ei enemmänkin. Jo siinä tuli äitiä ikävä ennenkuin saatiin istahtaa junaan. Vaikka samanhan se tekee jos Vikingin terminaalista kävelee Slussenille. Päivä miljoonakaupungissa menee vanhalla rutiinilla ja väsyneinä askelsimme laivaan ajoissa. 
Kyllä sitä on kuin Liisa ihmemaassa kierrellessään naapurimaan vaatekauppoja ja istuskellessaan kahviloissa. Kun täällä kotomaassa ei oikein mukamas jouda moista nautintoa jostakin 
syystä itselleen ottamaan. Irti arkirutiineista, sitäpä se.
Ihailtiin noita prinsessakakkuja, mutta tyydyttiin lopulta kupilliseen lattea ja  näihin nauraviin munkkeihin.Laivan iltaohjelmassa oli Mama Afrika -show.  Harvoin on niin notkeita akrobaatteja eteen osunut. Ja musiikki oli melkoista rummutusta. Laitanpa muutamia kuvia illan esiintyjistä tähän.

Perjantaina tulin laivalta suoraan kippaamaan matkalaukun kotiin ja heti samantien Ikis-tupaan lauluihin. Ääni kuin variksella mutta järjestin säestäjille nuotteja enimmäkseen. Laulujen jälkeen meidän piti lähteä niemen nokkaan, mutta kolea sää ja lumisade sai toisiin ajatuksiin. Onhan tässä kevättä vielä korkata mökkikausi. Vaikka taitaa vielä vappukin mennä kotona, jos niemessä on lunta. Kesäähän tässä kaivataan. Tomatintaimet kasvaa kohisten ikkunalaudalla, keijunmekon siemenistä iti vain kaksi, loistotädyke on itänyt, samoin paprikat isolla taimella. Taidan loput kukansiemenet kylvää suoraan ulos. Lehtikaalin siemenet ovat vielä odottamassa kylvämistä. Mutta ehtiihän tässä.

Skärholmenin torilla oli vilskettä ja vilinää, kukkia ja hedelmiä tarjolla runsain mitoin. Ostin sieltä valkoisen muscarin ja istutan sen kotipihan kukkamaalle.


Mitä tarttui mukaan kirppikseltä miljoonakaupungista? Varsinaisesti ei paljoakaan. Vaatekaupoista muutama pusero, laivalta pari paitaa prinssipuolisolle. Suklaata eikä prosenttijuomia ollenkaan. Että sellainen reissu tälläkin kertaa. Mukava naisten reissu ihan kahdestaan. Kiireetön ja rento.
                        Nämä kirppislöytöjä Skärholmenista.

Kun on kaksi yötä pois kotoa, on vastaanotto todella riehakas ja riemuisa. Simo ei tahtonut pysyä nahoissaan kun avasin kotioven.
Borta bra men hemma bäst, sanois ruåtsalainenkin, hih. 
Ootellaan lämpimämpiä säitä.....

8 kommenttia:

 1. Kiva, kun teillä on ollut mukava tyttöjen reissu. Tukholmassa on mukava käydä silloin tällöin, kesällä varsinkin. Nyt vaan odotellaan lämmintä vappua, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli mukava irtiotto arjesta. Nyt ootellaan vapuksi vähän lämpenevää, kävelin äsken koirulin kanssa pihamaan ympäri ja kas, sinivuokot ja punertavat sinivuokot olivat puhjenneet kukkaan joten kyllä tämä tästä. ♥

   Poista
 2. Kuka sitä onkaan rokotettu matkailuneulallla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pienellä neulalla pistelty verrattuna sinuun, hih!♥

   Poista
 3. Kylmää on ja lunta sataa. Tänään on paistanut vähän aurinkokin.

  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä alkoi aamupäivällä lumisade ja nyt on maa ihan valkoisena, tuuli riepottaa ja kosteaa ja koleaa. Ei taida vapun vietosta tulla mitään jos ei aurinkoa pian saada. Mutta joskus tällainenkin kevätsää.
   Hauskaa vappua myös teille molemmilla.

   Poista
 4. Ei tule elämä tylsäksi, kun edes säät vaihtelevat. Kauniita kakkuja sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumisade on kyllä vaihteluksi mutta koleus hyytää luita ja ytimiä ulkona. Onneksi ei lähdetty mökille kun kesärenkaatkin eilen vaihdettiin alle.
   Noita kakkuja ihailimme Skärholmenin ostarin kahvilassa.

   Poista