tiistai 30. toukokuuta 2017

KEVÄISTÄ PYYHÄLLYSTÄ

Ihanan lämpimiä päiviä ja sitten taas ei. Vaihtelevaista on ollut, ei oikein uskalla vielä mitään kylvää kasvimaalle.  Mutta vaihtelevaista on omakin meno ollut. 

Reilu viikko sitten piipahdettiin joka keväisillä kukkamarkkinoilla Türissä. Olin etukäteen varoitellut itseäni innostumasta siellä liikaa ja keräämästä kaikenmaailman taimia yli meren tuotaviksi. No aika hyvin pysyin ruodussa, seuraavana aamuna oli vain 15 tainta kuopattava kukkapenkkeihin.  Niin se vaan tahtoo olla, että nälkä kasvaa syödessä. Kaiken sen ihanuuden näkeminen hullaannuttaa ja niin unohtuu hyvät päätökset. Vaan haittaakse? Sekään, että ostin erästä esikkoa ison nyytin, täällä kotona kun se oli hävinnyt talven myötä. Mökillä sitä näköjään olisi ollut vaikka tänne kotiin siirtää.
Hämyvuokotkin ostin uudet, entiset vasta nousevat taimelle joten uskoin niidenkin hävinneen.
Tässä sen reissun kuvasatoa:


Paljon siellä oli väkeä liikkeellä ja tavaraa tarjolla. Ostin muutaman valkosipulin ja hiplasin useiden isokokoisten hedelmäpuiden lehtiä mutta jätin ne sitten kuitenkin. Hintataso alkaa olla jo lähes meidän hintojamme, joten ehkäpä ensi keväänä jo jätän reissun väliin.

Piipahdettiin sitten mökille muutamaksi päiväksi. Kevät niemessä vasta tekee tuloaan, mutta kuikan huuto tervehti heti aluksi. Myös joutsenet olivat tulleet. Pikkulintuja oli paljon, viimeisimpänä näin jo kirjosieppojen katsastavan pesäpönttöjä.Kuvat otettu aamulla anivarhain. Talviturkin kävin heittämässä rohkeasti sunnuntai-aamuna, vaikka ilma oli jo viilenemässä. Muuten kyllä päivät menivät pihaa haravoidessa ja kukkamaata kuopsuttaessa. 

Käytiin tosin lauantaina emäpitäjän kylillä puutarhamarkkinoilla.
Sieltäkin lähti mukaan omenapuun piiskataimi, joku borgokrasnoje tai sinne päin. Oli niin asiantunteva myyjä että oli pakko ostaa kun halvalla vielä saatiin. Kävin myös istuttamassa kukat haudalle.

Täällä kotona odottikin jo tämän maanantain retki Vantaalle. Käytiin Koiramäen pajutilalla, Viherpajassa ja SPR:n Kontti-myymälässä. Mukava aurinkoinen päivä ja bussi täynnä iloisia ihmisiä. Koiramäki oli tutustumisen arvoinen paikka. Viherpajan japanilainen puutarha oli erikoinen. Ja miten paljon kukkia ja kasveja siellä olikaan. Mukaan tuli maljaköynnös, sininen lumihiutale ja kaksivärinen Marketta. Mansikantaimia ostin pari erilaista, toinen on keltainen mansikka, valkoinen kuumansikka minulla jo on, myös punaisena. Toivottavasti juurtuvat hyvin ja tuottavat paitsi satoa myös iloa.
Nämä kuvat on Viherpajalta:


Nyt on saatu sellainen pläjäys kevään kukkasista ja possukoista ja pupuista sekä erilaisista pajusta väännellyistä silmää hivelevistä tavaroista, että näillä pärjää pitkälle. Oman pihan kukkamaalla on nyt toistakymmentä erilaista esikkoa kukassa, kirsikkapuut ja pilvikirsikat ovat lehantaneet kukkaan, samoin saskatonit ja mahoniat. Tulppaaneitakin on avautunut, aivan erityisen iloinen olen tuosta valkeasta kaunottaresta, vaikka toki muutkin antavat iloa ja mielihyvää pihamaalla kierrellessä. Ja tässähän on vain pieni osa kukkamaani kaunottarista...Lopuksi kuva meidän pihan ainokaisesta kärhöstä, joka on niin täynnä kukkia ja nuppuja kuin ei koskaan aiemmin. 


Näillä mennään kohti kesää, viileää on vielä luvassa, mutta uskotaan että lopulta lämpenee.
20 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut kiireisiä päiviä! Nuo järvikuvat ovat kyllä sellaisia, että ikävää pukkaa puseroon.

  Me aika ajoin mietimme hedelmäpuita takapihalle, mutta ajatusten tasolle on toistaiseksi jäänyt. Nyt ehdotin, että oma magnolia olisi paikallaan. Se näyttää olevan sitkeä kasvi ja kasvaa kyllä suureksi.

  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on ollut haipakkaa. Järvi on meidän mökkijärvi ja minun kotipaikkani myös. Voi että, magnolia on ihana mutta minulla ei ole viihtynyt, viime kesänä pari kukkaa ja nyt näyttää lähes elottomalta koko kasvi. Samoin sinulle mukavaa alkavaa kesäkuuta, me ollaan nyt parhaillaan mökillä mutta kovin on viileätä ja sateistakin.

   Poista
 2. Türin kukkamarkkinat ovat kylä vailla vertaansa!
  Ihania nuo aamukuvat järveltä. Niin tyyni pinta, kuin peiliä.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ystävättären kanssa on käyty uskollisesti Türissä joka kevät, mutta kun lähempänäkin on upeita ja näkemisen arvoisia kukkien hankintapaikkoja, niin arveltiin, josko ei enää....
   Samoin sinulle mukavaa viikkoa.

   Poista
 3. Kyllä kevät on kaunista! Eilen kävin pihalla omppupuun kukintaa ihastelemassa. Kesäkukat laitan vasta parin viikon kuluttua kun nyt on luvattu vain +10 C päivälämpötiloja ja yöksi tosi kylmää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kevät on upeata aikaa. Meillä lehahtivat kirsikkapuut jo täyteen kukkaan, omenapuissa vielä nuput. Orvokit istutin kylllä jo mökilläkin Keski-Suomessa, vaikka nyt täällä on aika vilakkaa ja sateista säätä. Mutta taas tulevana sunnuntaina lämpiää. Kaikki kylvöt on saaneet odottaa ilmojen lämpiämistä.

   Poista
 4. Ihania nuo markkinat kauniita kukkasia ja järvimaisemat. Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ritva, kyllä sinulla on niin upeita kukkasia että. Järvimaisema on mökiltä, sielunmaisemaani. Mukavaa viikkoa sinulle myös.

   Poista
 5. Ai, joko sulla kärhö kukkii :o Samaa totesin minäkin, että ei oo kovin paljon halvempaa Türissä enää. Ainut mikä oli halpa ja todella halpa oi pääsylippu sinne alueelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kärhö on sitkeä sissi, lämpimällä seinustalla viihtyy todella hyvin ja nyt täydessä kukassaan. Mökillä isokukkaisemmat kärhöt tahtovat yks toisensa jälkeen nyykähtää talven aikana.
   Türissä on paljon kukkasia, erikoisiakin, mutta aina on riski etteivät viihdy täällä. No, viistoista istuttelin reissun jälkeen, joten aina sitä tarttuu mukaan taimia.
   Kun laskee matkakustannukset mukaan, ei mitään huokeita taimia mukanaan kanna. Mutta matkailu, avartaa ainakin rahapussia...hih.

   Poista
 6. Anja, kyllä sulla vauhtia riittää ja eikös kohta mennä taas vähän kauemmas...:)

  Minä kävin Saksassa katsomassa minivillisikoja. Se oli oikein eläinhotelli ja niitä sai rapsutella vaikka kuinka. Heti kun ne kuuli mun lässytyksen, ne alkoivat ynistä kuin koirat ja pyytää rapsutuksia: Mikä harmi, ettemme äänittäneet noita sulokutsuja.

  Meillä hedelmäpuut lehahtavat auki kohta, vaikka on ollut todella hyistä. Eilenkin satoi räntää moneen otteeseen.

  Minulla on tositakymmentä alppikärhöä ja nyt se on jopa levinnyt! Kiitollinen kukkija ja kestää hyvin talvet, mutta kukinta on kesäkuun jälkeen jo ohi. Piätisi kai yrittää laittaa jotain viinikärhöä kaveriksi.

  Mukavaa kesäkuuta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, kuukauden lopulla lennähdetään Berliiniin ja siitä junalla Halleen. Häät tiedossa. Ihan mukava mennä tapaamaan sukulaisia ja onnittelemaan nuorta avioituvaa paria.

   Koiramäen pajutilan possut olivat melkoisia möhkäleitä, jotkut kun pitävät minipossuja ihan huushollissaankin, mutta minulta ne jäisivät kyllä ulkoaitaukseen. Rapsutuksia nämäkin possukkapojat saivat meidän ryhmältä.

   Kotona oli kirsikat kukassa, täällä niemessä omenapuiden kukkasilmut vielä supussa ja pilvikirsikkakin vasta nupulla kun kotona se jo kukki täysillä. Vilpoista on ollut, eilen aamulla vajaa kolme astetta, tänään onneksi jo seitsemän astetta heti aamulla, ylioppilaiden ja muiden juhlijoiden saattaa tulla vilu puseroon, mutta kun viikonvaihteen yli päästään, lämpenee taas. Vain esikot kukkii täällä niemessä, ja muscarit tietty sekä scillat ja lumitähdet. Viime syksyn lämpimissä kasvaneet heinäkasvit ovat ihan kiusana haravoidessa. Mietin kulottamistakin mutta enpä uskalla kuitenkaan.

   Kärhö kukkii kotona, täällä on kaksi kärhöistäni paleltunut, mutta onneksi lopuissa on jo kasvua ja nuppujakin. Vain orvokkeja istuttelin kesäkukiksi, ne on selvinneet rae- ja räntäkuuroista hengissä.

   Nautitaan silti, vaikka vähän holotna onkin. Kyllä se lämpenee...

   Poista
 7. Türin kukkamarkkinoilla en ole koskaan käynyt vaikka joka kevät on sellainen kaipaus ollut. Turussa kävimme ViherLassilassa, selvisimme kuitenkin kahden saviruukun hankinnalla. Nuo säät kummasti hillitsevät riehaantumiselta taimitarhalla.
  Lemmikit ja tulppaanit täällä kukkivat.
  Toin Sipoosta antamiasi keltavuokkoja kaksi kukkaa, nyt niitä on jo parikymmentä, ihanaa kun ovat alkaneet viihtyä. Kiitos niistä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka Türi onkin näkemisen arvoinen tapahtuma, samat kukat ja taimet löytyy lähempääkin. Ja Helsingissä tuo Viherpaja missä käytiin on aivan uskomaton japanilaisine puutarhoineen ja monine upeine kasveineen.

   Kotona kukki lemmikit myös, täällä niemessä ovat vielä nupussa, valkovuokko kukkii täällä, mutta hämyvuokot ja keltavuokot on hävinneet tai kukkivat myöhempään.
   Kiva että sinua ilahduttaa ne keltavuokot!

   Poista
 8. Oletpa kernnyt moneen paikkaa,
  Kesällä varmaan pihasi kuoistaa.
  Hienoja kuvia olet ottanut. Kiitos ja Heleää Helluntaita sinne teille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että menoa on riittänyt ja vieläkin on jotakin edessä. Ei minun pihani vedä vertoja sinun puutarhallesi, huvittavaa on, että sinun blogissasi näin sen keltaisen revonpavun, jota nyt sain Loviisasta myös omaan pihaani.
   Samoin sinne teille ihanaa Helluntaita ja kaunista kesää.

   Poista
 9. Kyllä kait se lämpenee vaikka vähitellen alkaa usko hiipua. Hienoja kuvia sinulla on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repu, toivotaan oikean kesän jo pian tulevan. Kiitos kun kävit ja kommentoit.

   Poista
 10. Kiitos hienosta kukkapostauksesta, Anja!
  Kaunista heinäkuun jatkoa sinulle ja prinssipuolisolle!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili, kesä alkaa jo mennä syksyä kohti, sateista on ollut ja mustikat tosi pieniä vaikka alkavat jo kypsyä.
   Minä tänään postasin pitkästä aikaa vähän uutta juttua, jotenkin on aika vaan vierinyt enkä saanut mitään aikaan.
   Samoin ihanaa kesää, jospa se kuitenkin jatkuisi vielä ♥♥♥

   Poista