lauantai 5. kesäkuuta 2010

VALKOLAKKIEN JUHLAPÄIVÄ


Gaudeamus igitur... hänet on nyt lakitettu. Lapsenlapseni, neito nuori, painoi valkolakin mustille hiuksilleen. Ilon päivä myös isovanhemmille ja reipas suoritus itsenäistyneeltä tyttärentyttäreltä, joka teki illat töitä ja päivät lukioi.  Tavoite on saavutettu ja ne arvosanat, jotka jäivät harmittamaan, ovat korotuslistalla. Niin sitä pitää. Toisin kuin minä aikoinani, enpä halunnut lukioon ja sitten saapui tuo prinssi Rohkea, joka karautti suoraan sydämeen ja lukio jäi kolmen lapsen päähän. Vasta seitsemän laihan vuoden jälkeen istuin koulunpenkille ja iltalukioonkin vasta sitten viisikymppisenä. Ei, ei valkolakki ollut minulle haave nuorena, mutta kun kaikki kolme lastani olivat lukionsa selvittäneet, pitihän äitiliinin myös yrittää. Menin syksyllä täysillä mukaan iltaopiskeluun ja seuraavana syksynä kirjoitin. Se vain harmittaa, että meni vuodessa läpi, sillä viihdyin koulussa  todella hyvin. Olisinhan voinut kaikki kolme vuotta olla mukana opiskeluelämässä. Mutta piti olla tehokas, kai? ja samanaikaisesti vielä mukana kunnallis- ja ay-politiikassa. No, kaatunutta maitoa on turha itkeä. Nyt on kiva seurata nuorempien ponnisteluja opintiellä ja itse keräillä vaan  elämän kokemuksia.

Kuohuviinissä oli sama sävy kuin näissä ruusuissakin. Onnea ja menestystä elämän taipaleelle kaikille tänään valkolakin päähänsä painaneille. Olette jokainen ruusunne ansainneet.

3 kommenttia:

 1. Onnea isoäidillekin!

  Anja, kun luin, kuinka selvitit lukion vuodessa, olin todella hämmästynyt. Hienoa! Ehkä meiltä tavallisessa tahdissa lukion suorittaneilta vei osan energiasta villi nuoruus...Olet tarmokas nainen!

  VastaaPoista
 2. Leena, minun elämäni ei ole kulkenut muutenkaan tavallista rataa, menin prinssipuolison kanssa vihille kaksi viikkoa yli seitsemäntoista, sain eka lapsen kahta päivää vaille kahdeksantoista, kävin kauppiksen kolmen lapsen jälkeen ja sitten iltalukion viisikymppisenä. Jäi varmaan ihan paras nuoruus väliin ja sitäkö sitten paikkailin! Mutta ihan jees on elämä ollut ja nyt vaan nautin ja kerään kokemuksia!

  VastaaPoista
 3. Juhlapäivä oli mahtava, kiitos avusta! :)

  VastaaPoista