sunnuntai 14. elokuuta 2011

LAUANTAI-ILLAN HUUMAA

Reilu viikko edellisestä postauksesta vaan ei vieroitusoireita! No ei vainenkaan. Monet ajatukset jo risteilleet ja rasteilleet pääkopan talirauhasesta toiseen ja mietintämyssykin pursuaa. Ja sitten kun on sivu auki, eipä synny edes hiirelle takkia. Vaan jos tyytyisikin jo kättelyssä tuluskukkaroon! Siispä terve vaan blogiystävät ja sorry, että en ole ehtinyt kommentoida blogejanne, vaikka lukenut olenkin.


Torstaina päätimme jättää mökkerön niemennokkaan ja körötellä kotiin. Oli ihan asiaakin olevinaan; hammaslääkäriä ja auton vaihto-operaatiota. Ja lauantaina 160-vuotissynttärit. Ihan oikeesti. Yhdet kaksostylleröt täyttivät kumpikin siis 80 ja juhlat olivat tosi mukavat, musiikkia, tarjoilua (siis mulle pelkkä kahvikuppi ja ronkin prinssipuolison lautaselta voileipäkakusta pari tomaattipalaa ja lohen murusia). Hyvin meni. Simo oli kyllä eri mieltä kun joutui jäämään yksin kotiin. Riemulla ei rajoja kun avasin ulko-oven tultuamme. Niin aina.


Viime viikkoon mahtui onneksi muutakin kuin mustikoita, vadelmia ja kanttarelliretkiä. Niinkuin nyt esmes tiistaina. Trippi Jyväskylään, mukava tapaaminen torilla, kierros isolla kirpparilla ja vielä Vaajakoskellakin poikettiin katsastamassa tarjonta. Tulipa taas tarpeetontakin, kuten Nuutajärven Rositaa. Sitä vissiin alan sitten keräämäänkö? Hih. Yhtä kyytiä ajeltiin sitten kahveille Pieksämäkeen ja sieltä mökille, missä sade oli kastellut kuistin tuolinpäälliset ja matot. Satoi muuten tosi rankasti. Joo, ja urhoollinen prinssipuoliso lapioi Elvis-chinchillan kylpemiseen hienoa hiekkaa ämpäriin. Ja hyppäsi ojan yli pikkutien varressa hakeakseen elämänsä sulostuttajalle (?) muutaman pyöreytyneen kiven pihan komistukseksi. Voisin aloittaa kivien pyörittelemisen mökin pihapolkuja pitkin. Ehkä vielä aloitankin, joskus.
Sitten samana iltana yllätyssynttärit, juhlakalu oli vetänyt lipun salkoon ja vaimo sai tehtäväksi taikoa tarjottavaa ja kutsua ystävät koolle. Meillä kaikilla oli tosi mukavaa, niinkuin aina heillä käydessämme.


Vaan nyt käy juttu yli ymmärryksen niinkuin täi entisellä tytöllä. Tää mies mun huushollista on lähdössä johonkin saareen k a l a a n! Kun sitä ei just kirveelläkään saa verkkoja laskemaan mökin järvelle. Nyt pitää lähteä ajamaan kaverin kanssa tämän "nakkipannulla" satoja kilometrejä  onget takapaksissa jonnekin joelle Juupa! Minusta ei ole ihan ikämiesten juttuja maata yönsä teltassa pers huurussa, keittää vähäiset (?) safkansa nuotiolla ja kalastaa. Mut kai se niin on, että välillä maistuu hernerokka vaikka suoraan purkista, on sitä liikkeellä muutenkin. Jos ne siellä kaksi yötä jaksavat siimoja kiristellä niin varmaan sitten jo kiristelevät vyötä ja hampaita samantien. En kyllä lähtis vaikka oon viis vuotta nuorempi. Makeasti nukun Simon kanssa omassa lämpimässä vuoteessani, tuskin uneksinkaan sammalvuoteesta! Ja kaloja en kaipaa kotiin tuomisiksi. Ans ny kattoo jos kaverin "nakkipannu" kestää ne kilometrit. Vaan eläköön seikkailumieli. Pakkasin lämpimät puserot ja pitkät kalsarit sen kassiin. Ja emalimukin, että saa hörppiä nuotiokahvinsa ihan tulisuukkosena. Miten nyt naurattaa jo etukäteen kuvitellessani näitä kahta ukonkäppänää saaren rantakalliolla keittelemässä kalasoppaa omasta päästään. No, niinhän se syntyi ennen kalasoppa Virolaisen kakkosvaimollakin, ihan omasta päästään. Näin kerrotaan. Heko-heko.


Pojan perhe - paitsi teinipoika - ovat nyt niemen nokassa mökillään. Teinipoika on koululaisten kokoontumisessa paikallisella santakuopalla, joka on muotoutunut yleiseksi uimapaikaksi. Odottelen junioria kohta jo yöpuulle. Lirutin mustaherukoita mehuksi ja pullotin ne jäähtymään. Johonkin pakastimen nurkkaan ne pitäs vielä ahtaa aamulla.


Nopeasti säät vaihtuivat helteestä syksyiseen koleuteen. Nurmikko takapihalla on litimärkä puoleen päivään asti. Ja ainoat "laulajat" ovat tiaiset ja yli lentävä korppi. Keltaisia lehtiä on tipahdellut tasaiseen tahtiin. 


Tänään kerrottiin Topi Sorsakosken menehtyneen. Niin laulajat yksi toisensa jälkeen jäävät muistoihin. Minä jotenkin tykkäsin tästä Topista, hänen äänestään ja lauluistaan. Viimeinen levy jäi kesken.


Niinpä. Tämä piti postata jo iltamyöhäiseen eilen. Vaan jäi kuvat siirtämättä ja teinipoika tuli jo nukkumaan. Eipä siinä mummi muuta kuin sulki koneen ja suksi punkkaan. Mut paree myöhään kuin ei silloinkaan, räpätään tämä nyt tästä eetteriin.

18 kommenttia:

  1. Mukavaa, ja varmasti työntäyteistä kesätunnelmaa jutussasi, kivaa lukemista. Ylintä venekuvaa piti tarkastella tarkemmin kun en ensin tajunnut, että Simohan se siinä juuri hyppäämässä veneeseen, vai seisooko sittenkin etutassuillaan?! oikea sirkuspelle.

    VastaaPoista
  2. Pikolini; Simo siinä hyppää veneeseen kun prinssipuoliso lupasi koiralle souturetken! Se on Simon intohimo olla veneessä kipparina!

    VastaaPoista
  3. Olikin tosi hauska kuva Simosta souturetkelle lähdössä.

    Paljon onkin tapahtumia viikkoosi kertynyt.

    Meeillä on nyt ollut hiljaiseloa täällä kotona Ronja-koirulia hoidellen.

    Kivaa oli lukea kuulumisiasi.

    VastaaPoista
  4. Kiva kun taas postasit meille eloasi viikon varrelta. näitä jo osaa kaivata. Simolle rapsutus!

    VastaaPoista
  5. Monenlaista touhua ja reissua, ei sitä aina ehdi bloggaamaan, tämä on tällaista joutoaikahommaa :) Kivoja veneilykuvia ja tuo ensimäinen hauska!

    VastaaPoista
  6. Kivoja veneily kuvia,hieno järvimaisemaa<3

    VastaaPoista
  7. Mukavia kuvia olet ottanut.
    Katsoin pitkään ylimmäistä kuvaa, kun en hahmottanut mitenkään Simon kuvaa, mutta sitten äkkäsinkin sen :)

    Mukavaa alkanutta viikkoa:)

    VastaaPoista
  8. Mielestäni on mukavaa, kun miehet lähtevät yhdessä jonnekin harrastuksiinsa, tuo teltassa nukkuminen kuulostaa tosi ihanalta.
    Vielä minäkin teltassa yöni joskus vietän. :)
    Vaikka sitten siskojen kanssa, täytyykin ottaa ensi kesän ohjelmaan!
    Onkohan kenelläkään meistä telttaa?

    VastaaPoista
  9. Piti oikein suurentaa ensimmäistä kuvaa, kun en saanut selvää mikä siinä veneen takaosassa oli...ja Simohan se siinä pyllisti...☺☺

    VastaaPoista
  10. Melkoista menoa ja meininkiä tuo kesänvietto, kenellä minkinlaista...;)

    Komeasta koirulista näkyy vain takapää; Simo on etevä:D

    Oikein hyvää uuden viikon alkua, Anja-regina<3

    VastaaPoista
  11. Olipas taas mukavaa luettavaa viikon varrelta. Kiirettä teillä, mutta mukavaa sellaista. Ja kuvat niinkesäisen kauniit. Simon veneeseen hyppääminen on tosi hauska!
    Kesäterveiset, mekin kotiuduimme juuri sieltä Etelä-Suomen maisemista.

    VastaaPoista
  12. Ihania lomapäiviä saitte mökillänne viettää.Talven eväskin hankittuna pakastimeen.Sitähän se tämä elokuu, sadonkorjuun juhlaa. Kivenpyörityksestä juttelit, naurahdin muistellessani omia pyörityksiäni.Soramontusta tienpenkalle pyörittelin kolme suurta istumakiveä. Siitä sitten meijerikärryillä pihalle.Voi että voikin pyöreä kivi olla raskas.(Ilmankos peräpukamaleikkuuseen jouduinkin)
    Myöhemmin muurasin entiseen kotiimme pyöreistä kivistä grillipihan, nämä isot monttukivet sitten istuimina.
    Tyttäreni Petteripojan kanssa tässä Simo Sallinpoika Hurttaa katseltiin ja naurettiin oravajahdille ja puuhun kiipeämiselle.
    On se Simo vaan sellainen ilostuttaja.

    VastaaPoista
  13. Olipa taas hauska lukea tapahtumarikasta viikkoasi.
    Kerrot niin mukavasti.
    Satanut on täälläkin enemmän kuin paljon.
    oikein mukavaa alkanutta uutta viikkoa.

    VastaaPoista
  14. Unelma; Simo uikuttaa aina veneen perään ellei sitä oteta mukaan. Sen takia sai ihan oman souteluretken ja kuten kuvasta näkyy, on intoa piukassa. Kerran kävi niin, että prinssipuoliso souti rantaan kahden täyden mustikkaämpärin kanssa eikä huomannut Simon hyppäävään veneeseen. Sitten kerättiin marjoja veneestä!

    mummeli; nää on niitä kesäjuttuja...

    Anja; mulla ei ole läppäriä ja kone on kotona joten tulee välillä pakostakin taukoja bloggaamiseen. Läppäri on harkinnassa ja jääneekin vaan harkintaan, sillä mökillä ei tahdo mokkula pelittää.

    ritva; kuvat on meidän mökkimaisemastamme, jossa näkyy luonto ja sen monimuotoisuus ja vaihtelevaisuus.

    Seija Koistinen; Simon hyppy veneeseen kävi niin nopsasti, että käpälät vaan vilahti. Samoin sinulle mukavaa viikkoa.

    Rosina; helteillä teltassa voi hyvin nukkua, mutta nyt on jo niin kostea maa öiseen aikaan, että arvelisin vilun hiipivän telttailijoihin. Mutta kai niillä hauskaa on, äsken soittivat virittäneensä pyydykset.

    Irmastiina; Simon pyllistys oli tahaton mutta kiire veneeseen...

    Aili-mummo; kesä on ollut elämää täysi. Nyt alkaa jo hiljetä kun koulut alkoivat ja istutaan hiljakseen marjapuskissa keräämässä satoa talven tulla.
    Simo on linssilude pyllistyksineenkin.
    Leppoisaa viikkoa sinulle myös toivottelen.

    Minttuli; Lukaisin blogistasi, että olette etelämmässä. Hienot säät kuulema keskisessä Suomessa kertoi pikkuminiä, kun olivat mökillään viikonlopun. Ensi viikonloppu meneekin sitten mustaherukoita poimiessa niissä maisemissa. Sadetta kuulema luvattu, harmi. Pakko on kuitenkin marjat kerätä talteen ja mehustaa jo mökillä. Terkkuja vaan täältäkin.

    SinikkaHelena; Pakastimet paukkuu jo marjoista talven tulla. Kyllä on marjoja syötykin urakalla ihan. Niin, sitten kun ei muuta hommaa tärkeämpää, voisin pyöritellä kiviä...on ne niin komeita ja aina vaan tarttuu mukaan kun kohdalle sattuu.
    Kyllä sinäkin melkoinen kivenpyörittäjä olet! Ja muurari vielä lisäksi. Mutta luovuus on ihana lahja ihmisellä. Sinullakin vaikka minkäläistä kättenjälkeä. Ihaillen katselen töitäsi blogistasi ja feissarista.
    Simo on aika epeli, nyt se oppi avaamaan ulko-ovenkin ihan itse. Lukossa pitää kohta olla ovi, ettei koira karkaile omille teilleen.

    VastaaPoista
  15. Olipas paljon asiaa, nauratti tuo 160-vuotis synttäri...kivaa kesänviettoa teillä, mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  16. Sarppu; nää kasikymppiset sisarukset ovat pirtsakoita mummeleita, kaksoset. Kulkevat aina yhdessä, asuvat lähekkäin ja laulavat monessa kuorossa. Heidän synttärinsäkin olivat lauluntäyteiset.

    VastaaPoista
  17. Reipasta menoa!
    Toivottelen mukavia loppukesän päiviä :)

    VastaaPoista
  18. Anja, ethän vain ole sairas, kun pelkkään kahviin tyydyit juhlissa!

    Minä en ole päässty Jyväskylän torille koko suvena, sillä niin on ollut kiirus. Nyt yritämme ensi lauantaina vaikka olenkin ystäväni kanssa riekkumassa kaupungin parhaassa ruokapaikassa pe iltana;-)

    Meidän Mies pisti paremmaksi! Menin avioliittoon intelligentin kanssa ja nyt olen aviossa urheilijan kanssa: Ikäsarjan MM-kisat 100 metrillä teidossa. Olen aika hämmentynyt...

    Vaikka marjat ovat ihania ja terveellsiä niin kyllä sienet sekoittavat pääni. Nyt on menossa kantarellihuuma.

    Ensi viikolla on tulossa yksi terveyskrja, joka voi kiinnostaa sinua...

    Mukavaa viikon jatkoa, Anja!

    VastaaPoista