tiistai 6. joulukuuta 2011

JOULUUN KUUDES

Itsenäisyyspäivä. Yöllä on satanut ohuen kerroksen vitivalkoista, märkää lunta, jonka päivänvalossa hennot auringonsäteet sulattavat iltaan mennessä. Kuitenkin ensilumi, itsenäisyytemme päivänä!
Itsenäisyysjuhlia, merkillisiä kansalaisia. Seppeleenlasku sankarihaudoilla. Ilta huipentuu Linnan juhliin. Paljon on kritisoitu, mutta kuitenkin juhlien tarkoitus on itsenäisyytemme ja ne veteraanit, sankarit, jotka puolustivat tätä isänmaata ja taistelivat sen itsenäiseksi Suomeksi. Kaikki kunnioitus sotiemme veteraaneille, sille harvalukuiselle joukolle, jolle vielä voimme kunnioitustamme konkreettisestikin osoittaa. 


Oma itsenäisyyspäiväni sujuu pienten kotiaskareiden ja talvilomavalmistelujen merkeissä. Kynttilät sytytämme ja illalla katsomme Linnan juhlat.  Ihailen kunniamerkkejään ylväästi kantavia juhlijoita, omat merkkini juhlivat rasioissaan, sillä kukapa niitä kotioloissa...hm.


Itsenäisyys on taatusti juhlimisen arvoista. Nautitaan juhlaväen toinen toistaan upeammista asuista, Linnan juhlapöydissä istuvista kunniavieraista ja vihdoin presidenttiparin avaamasta tanssista. Eikä haittaa tasavirtapoikienkaan humpat, parketille mahtuu kaikki.


Oikein hyvää ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ  kaikille blogissani piipahtaville. Nautitaan juhlasta. Huomenna taas koittaa arki.

12 kommenttia:

 1. Edesmenyt anoppini ehti linnan juhliin muutama vuosi sitten. Minusta hän oli illan tyylikkäin!

  Kaunista itsenäisyyspäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hyvää Itsenäisyyspäivää teille!

  VastaaPoista
 3. Kaunista itsenäisyyspäivää sinulle Anja. Minä ainakin nautin Linnan juhlien katselusta!

  VastaaPoista
 4. Jännästi kuin hohtaisi valoa nuo tuossa kuvassa, kaunis! Meillä on lumi maassa, ihanan valkoista... pitääkin käydä vähän ulkona ennen illan "juhlallisuuksia" eli sitä juhlavastaanoton katselua ja kynttilöiden sytyttämistä, ei sen kummempaa. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 5. Meillä on satumaisen kaunis metsä ja ympäristö.:D

  Oikein lämminhenkistä juhlapäivää sinulle, Anja-Regina.<3

  VastaaPoista
 6. Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle Anja!

  VastaaPoista
 7. Leena Lumi; kuin myös sinulle hyvän toivotus itsenäisyyspäivänä. Kiitos postauksestasi, se on upea.

  Unelma; Samoin sinne Sipoon lumisiin maisemiin hyvää itsenäisyyspäivän iltaa.

  Minttuli; Nautitaan Linnan juhlien katselemisesta täysillä. Tuntemattoman olen katsonut niin monesti, että nyt jätän suosiolla väliin. Juhlavaa iltaa, Minttuli.

  Anja; otin kuvan pari päivää sitten kun ei vielä ollut lunta, mutta aurinko siivilöi valoaan malvikin siemenkotien läpi. Hyvää itsenäisyyspäivää, kaimaseni.

  Aili-mummo; luminen maisema näin pitkän pimeän syksyn jälkeen on hätkähdyttävän kaunis. Näyttää silti lumet meiltä sulavan...
  Samoin sinulle kaunista itsenäisyyspäivän iltaa *<*

  Maija; Mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa sinulle, Maija.

  VastaaPoista
 8. İhanaa İtsenaisyyspaivan iltaa sinulle,ystavain.

  VastaaPoista
 9. Tämänvuotinen joulukuun kuudes takana.Suuren juhlan arvoinen itsenäisyytemme.
  Hartaasti kunnioitan sotiemme veteraaneja, miehiä ja naisia.
  Mitä lie elossa olevilla mielessä tänä päivänä kun kansakunnan päättäjien energia uppoaa EU-sotkuissa ja kotimaan asiahoito tuntuu olevan sivuseikkaa...Kaikki on nykyään niin globaalia.

  VastaaPoista
 10. Sateenkaari; kiitos ystäväni.

  SinikkaHelena; Itsenäisyyspäivä saa aina tunteet meidän ikäisillämme pintaan, monestakin syystä. Veteraanin iltahuudon toivoisi kaikuvan silloin kaikkien sydämissä.
  Katsoin Linnan juhlat. Pukuloistoa. "Joulukuusia" muutama mukana. Tasavirtapojat humpalla. Tympäntyneen näköisiä miehiä tanssittamassa ennenaikojaan vanhentuneita vaimojaan, joiden alaspäin kääntyneitä suupieliään ei meikki peittänyt. Toki kauniita ja rohkeitakin mahtui parketille. Kaipasin veteraanien sisääntuloa A Ehrnroothin johdolla, vaikka se aika on jo ohi.
  Maailma on käynyt pieneksi tässä informaatioyhteiskunnassa. Suomi kuin pisara meressä, oikeassa olet. Globaalisuus on päivän tunnussana.

  VastaaPoista
 11. Niin on juhlimisen arvoinen_)
  Täällä on arki, mutta me suomalaiset juhlimme.
  Menikin eilen myöhään juhliminen.
  Vasta täällä siirtolaisena tuntee suomalaisuutensa.
  Mukavaa viikkoa sinulle anja.

  VastaaPoista
 12. sylvi; kyllä aina oma maa on mansikka. Varmasti Suomen itsenäisyyden juhliminen on tärkeätä kaikille Ruotsin suomalaisille. Myös sinulle mukavaa joulunodotusta ja tätä viikkoa.

  VastaaPoista