sunnuntai 25. joulukuuta 2011

LEPPOISIA JOULUPYHIÄIhanaa olla taas kotona. Aatonaattona ajelimme  melkoisen hyvässä ajokelissä. Toki loppumatkasta oli pimeätä ja vesisadetta, mutta tultiin ihan hyvää kyytiä. Mitä nyt vähän loppumatkasta kiristi pinnaa ne ohittelijat, jotka heti sujahtivat nokan eteen nostamaan kurapilven tuulilasiin. En ymmärrä, miksei voisi ajaa - moottoritielläkin - ohituskaistaa riittävän pitkälle. No mur. Kuitenkin kaikki hyvin ja turvallisesti kotona. Ja tuotiin lumisade tullessamme sillä jouluaattoaamuna maa oli valkoisena. Siis hetkisen. Mutta silti.


Aattona käytiin hautausmalla sytyttämässä kynttilät. Kaunista, hämärtyvään iltaan syttyy kynttilämeri, niin myös muistelukiven ympärille oli tuotu satoja kynttilöitä. Sinne minäkin sytytin yhden kynttilöistäni. Ja sitten pojan perheen luokse, missä oli taas kerran laitettu herkkuja pöytään.


Lahjapakettejakin oli kuusen alla. Simoa kiinnosti kovasti oma pakettinsa, kävi sitä usein nuuskimassa. Paketista löytyi röhkivä possulelu. Kyllä siitä iloa riitti meille isommillekin kun Simo pani parastaan röhkittämällä possuaan. Innostui vaan meidän nauramisesta. Taidettiin olla vielä edellispäivän ajomatkasta vähän tööt kun haluttiin ajoissa kotiin ja nukkumaan. Tämä päivä on mennyt sitten hiljaiselossa. Huomenna saamme kaikki läheiset perinteisesti yhteiseen pöytään.


Ajatus harhailee eikä synny järkevää tekstiä. Jatketaan joulun leppoista oloa edelleen ja toivottelenkin vain mukavaa Tapaninpäivää, ajelut on näköjään kumipyörillä...
Simo ottaa myös levon kannalta. Vai miltäs näyttää? Kuva on tosin otettu Vuokatissa, kun karkulainen palasi kotiin...
Siispä; hyv´ötyä!14 kommenttia:

 1. Hyvää yötä vain ja kauniita unia, matkakuvia:)

  Siellä ne näkkyy karkulaisen töppöset taivasta kohen, sen se tietää kun pääsee omin luvin jaloittelemaan, väsyhän siitä tulee:D

  Mukavaa Tapaninpäivää.

  VastaaPoista
 2. Hyvää Tapaninpäivää vaikka vettä sataa!

  VastaaPoista
 3. Tapanin tunnelmia tosiaankin!
  Teillä hieno loma, mutta kotiutuminenkin ihanaa.

  Meilläkin vesisade, etupihamme peffamäkenä,hiekoitettava ettei kupsahduksia. Kenkäpiikkejäni etsiskelin että kinkkusulatukseen voisi suunnata. Kuntopyörä tuotiin "framille" että jotain kuritusta tiedossa.
  Leppoisaa jouluajan jatkumista!

  VastaaPoista
 4. Tuulista Tapaninpäivää on siellä etelässä ja pieni koira on pidettävä liekassa ettei huju vie mukana! Jonkilaista tuulta on täälläkin ja pientä sadetta, ihmettelen ja kattelen ikkunasta. Leppoisaa loppuvuotta toivottelen....;)

  VastaaPoista
 5. Simo on oikea joulukoira. Leikki on elämän suola ja sokeri. Katsoja (ja lukija tässä) saa osansa ja hymy syttyy.

  Kura lentää ja rapa roiskuu, sellainen on tällä hetkellä tieliikenteen sää myös täällä Kuopiossa. Eilen kävimme ajelemassa Puijolla reellä: heppa osasi hommansa ja lunta oli suuri sen verran, että reen jalakset hyrisivät tyytyväisinä jylhien kuusten reunustamalla metsätiellä.

  Hyvää tapania! Ja loppuvuotta sekä uutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. hyvää tapaninpäivää, kovasta myrskystä huolimatta:)

  VastaaPoista
 7. Simo osaa ottaa rennosti, ja välillä pitää innostua sitten leikkimään :) Meillä on lunta täällä, tosin vähän loskaista, ja juuri nyt aurinkokin näyttäytyy! Oikein hyvää Tapaninpäivän jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvää Tapania sinulle, Anja-Regina.<3

  VastaaPoista
 9. Oikein hyvää Tapaninpäivän iltaa sinulle sinne Anja.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommenteistanne. Tapaninpäivä on vietetty koko pesueen kanssa yhdessä syöden ja seurustellen. Muutamat välipäivät kuluvat hiljaiselossa ja sitten onkin jo Uusi Vuosi! Myrskytuulet eivät saaneet onneksi muuta täällä aikaan kuin että Tapanina oli sähköt poikki. Onneksi vain hetken, että sain ruuat lämmitettyä. Mutta tässäkin asiassa kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 11. Aililla huomasin, että olet vielä rusupuskia istuttanut;-) Ei se mitään, en minäkään ennen ole marraskuulla perennoja jakanut.

  Tuo Simon loppuasento olkoon meillekin opiksi rentoudesta!

  VastaaPoista
 12. Simo taitaa nautiskelun jalon taidon :) <3
  Mukavia välipäiviä. Kaksi niitä taitaa olla vielä jäljellä...

  VastaaPoista
 13. Kiitos tapaninpäivän jälkeisestä. Sait nälkäisiä ja viluisia vieraita. Kun kotiin palasimme olivat sähköt taas poikki, onneksi ei kestänyt puoleenyöhön asti.

  VastaaPoista
 14. Leena Lumi; maa oli vielä ihan sula, kastematojakin mullassa kun siirsin ruusupensaat.
  Simo osaa kyllä ottaa rennosti, jospahan mekin!

  Kati; samoin sinulle mukavaa viimeistä tämän vuoden päivää!

  Unelma; kylläpä teillä nyt sähköt tökkii! Kiva jos pystyimme olemaan avuksi. Ja vuoroin vieraissa! Simon hoidosta iso kiitos.

  VastaaPoista