keskiviikko 21. joulukuuta 2011

SIMON SUOJELUSENKELI ON OLEMASSAOn nautittu talvisesta lomasta, lastenlasten seurasta, leppoisasta olosta Vuokatissa.
Lomapäivät ovat päättymässä ja parin päivän päästä jo ajellaan kotia kohti.

Kun olemme olleet tämän toisen viikon ihan kolmestaan, minä, prinssipuoliso ja Simo, päätimme tänään käydä syömässä joululounaan kylpylän ravintolassa. Prinssipuoliso lähti ensin kuntosalin kautta kylpylään ja odotteli sitten minua mukaansa jouluruualle. Minä käytin koirulin pissalla, annoin sille herkkutikun pureskeltavaksi, avasin makuuhuoneen sälekaihtimet ikkunaksi ulos ja jätin television auki. Lähtiessä tarkistin, että parvekkeen ovi oli lukittu ja suljin oven jälkeeni. Simo jäi katsomaan jälkeeni ilman, että olisi protestoinut lähtöäni. Taisi jo silloin miettiä, että odotapa mamma vaan...

Hyvillä mielin nautimme maukkaasta joulupöydästä. Kääräisin palan kinkkua lautasliinaan Simolle tuliaisiksi prinssipuolison taskuun. Itse jäin kylpylään saunaan ja uimaan päivän viittäsataametriä ja mies lähti mökkiin.

Yllätys oli melkoinen; mökin ovi sepposen selällään, koira tipotiessään! Hätääntynyt mies huuteli ja vihelteli Simoa, ei mitään tulosta. Ohi kulkeva toinen koiranomistaja kertoi nähneensä vaalean terrierin vilahtavan kylpylän vastaanoton rappusilla! Prinssipuoliso oli lähdössä autolla etsimään koiraamme alueelta hätääntyneenä, vieläkö pieni koiruli on edes hengissä kun sitä ei automiehet juuri lumiselta tieltä pysty erottamaan! 

Onneksi tämä ihana koiranomistaja oli löytänyt Simon koiratarhan maastosta (päivittäisen lenkkimme kääntöpiste). Kiltisti Simo seurasi tätä naista ja hänen koiraansa "kotiin". Onnellisesti päättyi pikku koirulin tunnin mittainen seikkailu Katinkullan maastossa.
Minun palattuani kylpylästä kaikki oli jo onnellisesti ohi. Vain puoliso vieläkin järkyttyneenä kertoi Simon seikkailusta. Olimme onnellisia asian onnekkaasta lopusta, pieni koiruli on meille perheenjäsen ja kovin tärkeä.

Miten tämä sitten pääsi tapahtumaan? Simo on taitava poika avaamaan oven, osaa hypätä ovenkahvan päälle! Kotona pidän aina ulko-oven lukossa juuri siitä syystä ettei Simo karkaa. Täällä ulko-ovi jäi lukkoon lähtiessäni. Pieneen mieleenikään ei käynyt, että tämän mökin ovihan aukeaa sisältäpäin ovenkahvan painamisella. Eli Simolle helppo nakki. Päätti lähteä mamman perästä tarkistamaan reitin. Voi pientä ressukkaa. Onneksi meille Simolla oli pikkukoirien suojelusenkeli mukana ettei jäänyt auton alle. Nyt poika loikoo onnellisena tuossa jaloissani tiiviissä kosketuksessa. Onneksi on näin. Simosta on pidettävä jatkossa paremmin huolta.
Näin sitä oppii elämässä miten kaikki on pienestä kiinni.

24 kommenttia:

 1. Vai teki Simo jouluisen seikkailuretken.Kiitosmieli että kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 2. SIMO !!!!!!
  En Simoa syytä, normaali uteliaisuus ja kun oli niinkin helppo aukasta ovi... kokeili ja onnistu! Teitähän se lähti ettimään ja samalla vilkaisi ympäristöä ja sitten olikin jo eksyksissä. Vähän jo rupes säälittämään poika pikkunen. Kyllähän koira-ihmiset ottaa heti hoitoon jos näkevät mopen issekseen jolkottelevan kylän raitilla... o</;) * ** ***

  VastaaPoista
 3. No, huh. Onneksi kaikki kävi kumminkin hyvin. Aivan samanlainen tapaus oli meillä Vantaalla Päiväkummussa, jossa tytär asui silloin. Odoteltiin bussia miehen ja pienen tyttärentyttären kanssa tarkoituksena mennä Helsingin hulinaa katsomaan. Yht`äkkiä huomasin koiramme juoksevan pitkin ja poikin paritalojen keskellä. Hän oli samalla tavalla saanut ulko-oven auki tassullaan. Onni oli matkassa kun ei ehditty bussiin nousta. Aika ovelia nämä meidän karvaiset ystävämme ovat

  Koiraterveisin Kainuun lumille ja turvallista kotimatkaa sitten joulunviettoon.

  VastaaPoista
 4. Hyvä että selvisitte pelkällä pelästyksellä ja Simo on ehjä. Hyvää Joulu teille!

  VastaaPoista
 5. Kyllä teidän Simo-koiranne on ihan liian viisas, kun karkailee jo lukituista ovista.;))
  Onneksi ei hävinnyt tai käynyt muuten hullusti.<3

  Oikein onnellista joulua teille kolmelle.<3

  VastaaPoista
 6. Hyvä että selvisitte pelkällä säikäyksellä.Oikein hyvää Joulunaikaa teille kaikille:))

  VastaaPoista
 7. Voi hurja kun pelästyin, onneksi kaikki hyvin. Koirat ovat niiiiiin rakkaita. Onneksi Simo on turvassa.

  Oikein Rauhaisaa Joulua teille ja Simolle :) !!!

  VastaaPoista
 8. Onneksi Simon reisu päättyi onnellisesti! Tuli ihan paha olo. kun ajattelin mahdollisuutta muunlaiseen lopputulokseen. Toden totta, koiruleillakin on oma suojelusenkelinsä.

  Oikein hyvää Joulun aikaa teille ja Simolle rapsutus!

  VastaaPoista
 9. Oli vissiin taas niin huono ohjelma telkassa, että Simo ei viihtynyt.

  VastaaPoista
 10. Loppu hyvin kaikki hyvin.
  Oikein rauhallista Joulua sinulle ja perheellesi,♥

  VastaaPoista
 11. Voi minkä jännityksen Simo saikaan Prinssipuolisollesi.
  Onneksi pikkuisella koirulilla olivat enkelit matkassa.
  Turvallista kotimatkaa teille.

  VastaaPoista
 12. Hei kaikki blogiystävät! Kiitos myötäelävistä kommenteistanne. Olemme helpotuksesta huokaisseet kun meillä on tämä pieni koiruli ehjänä. Simo osaa hypätä oven kahvaan niin että ovi aukeaa, harmi että täällä ulko-ovikin toimii sisäpuolelta kahvalla vaikka ulkoa päin on lukittuna. Olisi minun pitänyt havaita tämä vaaranpaikka. Telkkarista tuli varmaan ostoskanavaa eikä Simo keksinyt mitään mielenkiintoista katseltavaa ja päätti lähteä vakoilemaan, mihin me olimme menneet! Yleensä Simo on aina mukanamme ja varmasti jatkossa onkin. Huomenna käydään Sotkamossa ja poika pääsee mukaan.
  Perjantai-aamuna aletaan valua kotiin päin, nyt on kinkku uunissa kun ei sitä ehdi kotona kypsentää. Että tällainen päivä tänään Vuokatissa.

  VastaaPoista
 13. Voi kun oli mukava kuulla että tarina päättyi onnellisesti:)

  VastaaPoista
 14. Irma; meillä oli onnea että Simo löytyi lähimaastosta. Loppu hyvin kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 15. Voi Simoa ja sen näppäriä tassuja... Onneksi pikkuinen koirapoika on taas turvassa, eikä käynyt kuinkaan.

  VastaaPoista
 16. Voi Anja, mistä selvisitte! Meidän naapurilta katosi samanmerkkinen nuori koirauros juuri lomamökillä ja ikinä ei ole löytýnyt. Nyt heidän järkytys on suuri, kun koskaan ei voi tietää, mitä tapahtui ja monenlaista on heillä mielessä. Vieras paikka ei ole ikinä koti, siksi meillä on monta vuotta jo Olga hoidettu aina kotolaisen avulla eli aivan pakko palkata 'nanny'.

  Tämä, että Simo on teidän kanssanne nyt on, maailman paras joululahja.

  Mukavatunnelmaista joulua teidän koko perheelle!

  VastaaPoista
 17. Saitte hyvän joululahjan!
  Muuten, kauhistuin ihan, kun muistin meidän viettäneen Katinkullassa lomaviikon - jo viisitoista vuotta sitten!
  Ei voi millään uskoa, että aika kuluu nopeammin ja nopeammin.
  Jokainen päivä on lahja.:)
  Hyvää Joulua, Anja.

  VastaaPoista
 18. Olipa Simolla hurja, mutta onnellisesti päättynyt seikkailu!

  Toivottelen teille kaikille mieleenpainuvaa, ihanaista Joulua! <3

  VastaaPoista
 19. Oikein tunnelmallista ja rauhallista joulunaikaa ♥

  VastaaPoista
 20. Varmasti oli suuri saikahdys,kun Simo oli poissa.Loppu hyvin kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 21. Lumihiutale hiljalleen leijailee maahan, rauhallista joulua toivottaa saanhan.

  VastaaPoista
 22. Heippa! Kiitos kaikille kommenteistanne. Niinkuin Leena Lumi sanoit, maailman paras joululahja on pieni koiruli kotona ja kainalossa.

  VastaaPoista
 23. Hienoa että karkulainen löytyi niin pian!

  VastaaPoista