tiistai 24. tammikuuta 2012

TUMMIA RAITOJA VAALEISSA

Vaalipäivän jälkitunnelmissa. Kansa on puhunut, ugh! Pulinat pois.
Mutta silti. Nythän vasta tajutaan, että parin viikon sessio vielä edessä ennen kuin tiedetään, kuka onkaan maan isä. Ja maan äiti.


Tässä tilanteessa, missä keskustan kenttä on pettynyt, demareiden väki sekaisin kuin Sikkilän ämmän villat, perussuomalaiset pitävät kiinni mieluummin puheenjohtajastaan kuin haluavat hänet pressaksi, vasemmistoliiton nuorukainen on kasvamassa, ruotsalaisten edustava Eva tuplasi kyllä rkp:n edellisiä kannatuslukuja ja askeleen edellä ollut jäikin askeleen taakse. Siis mitäpä pitäisi ajatella jatkosta. Minä en ainakaan vielä tiedä, hämilläni vaan olen.


Jompikumpi valitaan, sehän on selvä. Ehdokkaiden puolesta ja vastaan argumentoidaan ja kilpajuoksu on alkanut.  Mietteliääksi sai minut tämän aamun pitkän linjan kolumnisti. Mietin, miten tärkeää Suomelle on päästä esim. YK:n turvaneuvoston jäseneksi. Ulkoministeriössä kerrotaan hälytyskellojen soivan. Venäjä, Kiina ja arabimaat eivät tule hyväksymään Haaviston Suomea. Niissä maissa homous on lailla kielletty. Pekan vierailut - miten tärkeiksi ne sitten koettaisiinkaan - ei onnistu liki kahdeksaankymmeneen maahan. Syynä puoliso. Että silleen. Näin kirjoittaa aamun lehti.


Vaikka minulle on ihan sen ja sama itsekunkin parisuhteet, jäin kyllä vakavasti miettimään. Presidenttihän on ulkopolitiikan johtaja. Enkä ihan vakavalla naamalla  voisi katsoa itsenäisyyspäiväjuhlan Tonava kaunoisen tanssinavausaskeleita miesparilta. Näihinkö tämä kaatuu minun osaltani? Vaikka mielestäni olen suvaitsevaa sorttia.


Monet ovat sanoneet jättävänsä toisen kierroksen äänestyksen väliin. Sitä jo itsekin harkitsin vakavasti. Mutta sittenkin. Se olisi tapojeni vastaista. Kertahan se on ensimmäinenkin, sanotaan.


Kieltämättä Saulin puoliso on nuori ja herttainen. Vaikka ei puolisoa presidentiksi valita niin maan äidiksi kuitenkin.  Eli mikä nyt vaaássa kenelläkin painaa. Jos tunteet jättää huomioimatta ja pelaa järkisyillä, vaihtoehdot on vähissä. Tai sitten ei. Olo on kuin variksella tervatulla katolla; kun nokka nousee, niin pyrstö tarttuu. Ja kun pyrstö nousee, tarttuu nokka. Siis hämilläni edelleen.


Minkä ihminen rakastumiselleen mahtaa. Sympaattinen ja supliikkimies, mummojen idoli on kova luu toisella kierroksella.  Uskon kuitenkin, äänestinpä tai en, että söpöstä Jennistä tulee Linnan rouva. Ja ehkä niin on sittenkin paras.


Karu ja koruton postaus ei kuvia kaipaa. Katsotaan, sanoi lääkäri. Ja torventekijä totesi, että perästä kuuluu. 
Mukavaa tiistaita!33 kommenttia:

 1. Niin tosiaan jokainen saa olla mitä haluu, mutta... Kauhee haloo nousia aikanaan naispappeudesta. Raamatussa sanotaan sitä ja tätä. Niin sanotaan homoudestakin. Että siitä me sitten valitaan. Minä ainakin tunnustan suoraan, että en haluu homoa presidentiksi. Olkoot vaan, mutta ei meitä edustamaan maailmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan kirkkovenettä vaalilippuun piirtänyt, nyt tekis mieli. En todellakaan tiedä, kumpaako äänestän. Tosin esikoiseni piti minulle pitkän tekstarisaarnan vanhoillisista mielipiteistäni. Mielestäni en kuitenkaan postauksessani ottanut kantaa puolesta enkä vastaan vaan julkitoin epätietoisuuteni. Minun ääneni ei ratkaise suuntaan eikä toiseen, joten...paras varmaankin valitaan, olipa se sitten kumpi hyvänsä.

   Poista
  2. Anja, tuo kirkkovenekään ei taitaisi enää näin tasa-arvon aikakautena riittää, pitäisi olla myös ny kulkuset. :-)

   Poista
  3. No nythän on kulkusia tarjolla joten vastapainoksi ehkä...hihhii

   Poista
 2. Niin saa nähdä,tietävähän Haavisto on,mutta,muutta.Oikein hyvää viikonjatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle ritva mukavaa viikkoa. Lunta sataa.

   Poista
 3. Anja-Regina!

  Samoissa tunnelmissa minäkin olen ollut, vaikka en homoja vastustakaan.;)

  Minun ehdokkaani tipahti kuitenkin jo ensi kierroksella, siksi on valittava uusi kohde. Kerran olen jo Saulia äänestänytkin...

  Oikein leppoisaa tiistai-päivää sinulle, Anja.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. En todellakaan tiedä, teenkö ensimmäisen hasardin äänestyksestä ja annan viisaampien valita. Parhaamman valitsevat, sillä sellainen pomo millainen porukka.
   Mukavia talvipäiviä sinne Tikkalanmäelle.

   Poista
 4. Ilokseni ja hämmästykseksi totesin, että olen konsernatiivinen!?
  Vaikka koko työelämäni olen ollut homojen kanssa, ja niistä olen saannut ne parhaimat kaverini joiden kanssa oli ilo tehdä töitä ja viettää vapa-aikaa! Hotelli/ravintola sekä taideala on tätä, ehkä meitä heteroita on kumminkin suurin osa.
  Ääneni saa Sauli N. Maailmani ei romahda jos sen pressan nimi onkin sitten Pekka....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Parashan valitaan. Vaikka luulen monien jättävän viivansa vetämättä.

   Poista
 5. Jahas, mietintämyssyä minäkin sovitan ja en ole ollenkaan varma äänestänkö ollenkaan. Ans kattoo nyt. Molemmat kyllä ovat sinällään viisaita miehiä, mutta toisella on toista ja toisella toista. .. Eli en nyt osaa päättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin jaan tunteesi Minttuli! Mutta katsotaan miten "kissa lehmännahan repii".

   Poista
 6. Jokainen äänestää tai jättää äänestämättä, mutta ystävieni Facebookissa jakamien linkkien kautta minäkin sain tietää, että esim. Saksan ulkoministeri on homoseksuaali. Kaikki tietävät tämän, ja silti esim Saudi-arabiassa tämä on monesti ollut virallisilla vierailuilla. Kiinaan kutsuttiin hänen puolisonsakin mukaan.

  Tuolla on joku minua fiksumpi asiasta kirjoittanut: http://kaikki-elamasta.blogspot.com/2012/01/tama-aihe-pitaisi-olla-jo-kasitelty.html

  Siellä on mielestäni todella hyviä mielipiteitä.

  Aurinkoista tammikuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, äänestäminen on henk.koht. valinta. MInulla sinänsä ei ole homoutta vastaan, pähkinpä vaan päivän lehden kolumnissa kerrottuja asioita omalta kohdaltani. Myös sinulle mukavia talvipäiviä! Jännää, että kylvit jo nyt kesäkukkasia!

   Poista
 7. Onpa jännää saada kuulla muidenkin hämmennyksestä. Minä en ole poliittisesti valveutunut, mutta tunnetasolla olen konservatiivi. Olin EU- vastainen aikanaan,ei auttanut, rasistikin olen silleen että jos oman kansakunnan pitää arkailla suvivirttä ja jouluevankeliumia koulujen juhlissa senvuoksi ettei loukattais vain maahan tulleita muu-uskovia, niin en totisesti ymmärrä tämän sortin suvaitsevaisuutta. Homo/lespopuheet saa pään sekaisin, ei vaikka miten ajattelee, niin ymmärys ei riitä.
  Jotenkin monet asiat maassamme sekaisin, mediaviihde niin ruokotonta,mikään ei enää kunniassa. Pätkän Putousta katsoin, ja minulle riitti.
  Aamusella muijat kävi kuumana vesijuoksuun menomatkalla. Naurettiin että altaan vesikin kihahti kun molskautimme sinne.
  Saapi vain sanoa että maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, hämmästyttää, kummastuttaa "vanhaa" kulkijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SinikkaHelena; samaa mieltä olen suvivirsistä ja muusta kouhottamisesta. Saataisko mekään omia tapojamme ja kulttuuriamme juurrutettua heti muutettuamme johonkin uuteen maahan pakolaisina tai muuten mamuina? Ja annettaisko meille omat uimahallivuorot ettei hunnuttomat naamamme näkyisi muiden joukossa. No nyt olin häijy, myönnän.
   Enpä ole vieläkään vakuuttunut, mistä tässä pressavaalissa omalta kohdaltani on kysymys. Hämmennys jatkuu.
   Mutta ilo pintaan. Se vapauttaa kummasti. Ja maailman ihmeelliset asiat, siilin piikit ja lintujen höyhenet, kummastuttaa pieniä ja vähän isompiakin kulkijoita, hih.

   Poista
 8. Samoilla linjoilla mennään täälläkin:) Aiemmin olen joka kerta käynyt äänestämässä mutta nyt jäin miettimään mitä tehdä. Osaanko päättää, vaikeaa on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteinen on ihmetyksemme. Saattaa olla että monet jäävät kotiin vaalipäivänä. Eikä sekään toisaalta ole hyvä ratkaisu. Mutta minkäs teet.

   Poista
 9. Mikä nyt olisi Suomelle parasta? Siinä pulma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Ollako vai eikö olla eli kumpi vai kampi, niinkuin vanhassa lorussa. En tiedä.

   Poista
 10. Ensinnäkin kiitokset haasteesta. :))
  On ollut vaikeuksia kommentoida usean henkilön blogeihin, en tiedä, missä on perimmäinen syy.
  Moni on tosiaankin nyt ihmeissään, ketä äänestäisi.
  No, kahdesta ei ole kovin vaikeaa valita, minun mielestäni.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että otit haasteen. Jotakin on blogien asetuksissa vissiinkin pielessä kun monet kertovat vaikeudesta kommentoida. Pitää minunkin tarkistaa, olenko jotenkin ratkaisevasti muuttanut asetuksia. Mukava kun pääsit kommenttilootaan kuitenkin.

   Poista
 11. Omaa hämmennystäni ei hälvennä tämä Olli Pusan kommentti jo ennen ensimmäistä äänestyskertaa.
  http://ollipusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/94860-miss%C3%A4-ovat-presidenttiehdokas-haaviston-n%C3%A4yt%C3%B6t

  VastaaPoista
 12. On meillä sentään "äänivaltaa" ristityin käsin Suomen puolesta!

  VastaaPoista
 13. Anja, usko tai älä, täällä mää ny olen;-) Lumimies oli tänään kysynyt jostain it-firmasta neuvoo ja sitten istu mun koneella tunnin ja nyt tämä pelittää kaikkiin kommnettilootiin.

  Olen päättänyt olla ottamatta tähän vaaliin kantaa kokonaan. Enkä otakaan. Mutta minusta on aivan eri asia, jos pitää luopua suvivirrestä maahanmuuttajien takia, jota he tuskin vaativat, tämä on taas tätä suomalaista 'kaikille kaikkea' hömpötystä kuin kiinnostua toisten kahdenkeskisestä yksityiselämästä, jonka ei pitäisi muille kuulua. Onko kahden onni keneltäkään pois.

  Olen ollut kauhusta karheena, miten Suonmessa saa nykyään kirjoitella muista ihmisistä netissä, nimimerkkien suojissa. Tänään oli jossain lehdessä hyvä ohje, että 'älä kirjoita faceen tai blogiin tai keskutelupalstoille mitään sellaista, mitä en voisi sanoa ääneen vaikka kahvilassa.' Hyvä ohje!

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle ja muistahan osallistua arvontaani, jonka avaan perjantana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva että pääsit kommenttilootaani! Oikeassa olet, kantojaan ei voi lukkoon lyödä lokaa heittämällä, mutta hämmästellä saa ja kummastella kun on itse ihan utelumerkkinä että mitä pitäs tehdä. No, olen selvillä suunnasta ja äänestän.

   Käynpä kurkkaamassa arvontaasi! Mukavaa viikonloppua myös sinulle, minä tästä lähden lauantaina piipahtamaan miljoonakaupungissa!

   Poista
 14. Saas nähdä, saammeko nuorikoista lämpiävän vai miehistä lämpiävän herra presidentin.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmitystähän jokainen tarvitsee näin keskellä talvea....

   Poista
 15. Minä olen ainakin Haaviston puolta ja aion äänestää häntä. Äänestin jo ensimmäisellä kerrallakin. En piittaa siitä onko hän homo vai hetero. Pätevä ihminen presidentin virkaan.
  Ja suututtaa oikein, kun joka puolella mediassa mollataan hänen suuntautumisestaan.

  Mutta jokainenhan meistä saa sanoa mielipiteensä.

  Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle Anja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se onneksi on, jokainen voi ihan itse valita kenet haluaisi presidentiksi. Pettymys "oman" ehdokkaan putoamisesta ensimmäisellä kierroksella jättää uuden valinnan eteen. Ja valinta ei ainakaan minulle tunnu olevan helppo.

   Leppoisaa viikonloppua sinulle eila.

   Poista
 16. Onneksi jokaisella on (ainakin pitäisi olla) oikeus äänestää siten, mikä hyvältä ja oikealta tuntuu.

  En oikein usko, että suomea makuuhuoneesta käsin johdetaan, olipa presidenttinä sitten Haavisto tai Niinistö. Molemmat tuntuvat päteviltä virkaan.

  Erittäin hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 17. Äänestin jo sitä henkilöä jonka uskon pärjäävän parhaiten tässä aina vaan kovenevassa maailmassa. Ymmärrystä saaneet kulttuurimaat ovat konkurssin partaalla, kun aina vaan ymmärretään..... Ja ehdokkaiden sänkyasiat eivät vaikuttaneet valintaani, jokainen on mitä on.

  VastaaPoista
 18. Kati; nykyisin varmaan jokainen saa itse päättää ketä äänestää. Toista oli ennenvanhaan, sillä äänestämään mentiin hevosen kyydissä ja ainakin oma isoisäni selkeästi kuulema ilmoitti, että Kekkosta on äänestettävä muuten reki pyörretään takaisin kotiinpäin. Kaipa silloin meininki oli toinen ja lapset täysi-ikäisinäkin kuuliaisia!

  Pikolini; oikeassa olet, tuskin maatamme makkarin sängystä johdetaan. Mielensä pahoittaja totesi, että otetaan molemmat ja meillä on kaksi linnanherraa kättelemässä. Ja nämä muut kaksi eli Anton ja Jenni voisivat sitten löytää toisensa. Että sellaista hupia mielensä pahoittajalla.
  Kävin minäkin ennakkoon äänestämässä joten vaikutettu mitä vaikutettu ja lopputulos kelpaa olisi sitten mikä tahansa. Ei tässä meikäläinen pahimmassakaan tapauksessa putoa muuta kuin luudalta lattialle!

  VastaaPoista