lauantai 30. kesäkuuta 2012

MUUTANKO PIELAVEDELLE?

Ihan aikuisten oikeasti! Pitäskö muuttaa sinne Pöljän kylään. Niin töpöksi olen tullut - tai saattaapa olla että olen aina ollutkin! Mutta sittenpä olisin ihan oikeasti pöljäläinen. H Moilanen Pöljältä.


Joo, kerroin läppärin ostot jo edellisissä. Ja hännälliset hiiret ja mokkulat. Eikös sitten eilen pitänyt alkaa hipaisuharjoitusten jälkeen liittää häntähiirtä läppäriin. Kävi kuin entiselle tytölle, eli "pitäs mahtua kun kerran on vihitty"... Mutta ei ne vierekkäisiin ups-reikiin vaan mahtuneet kun mokkula on niin leveä...hm.


Aamulla ennen prinssipuolison Turkuun lähtemistä kerroin hänelle, että mulla on ongelma nyt tuon  "häntäheikin" kanssa, miksi minä tollo en ottanut langatonta hiirulaista. Mies loihe lausumaan, että käypäs Expertissä ja vaihda jos vaihtavat. Ja minä huoleton polkaisin pikku-nissanillani läppäriliikkeeseen. Olin jo tyhmästi repinyt hiiren kotelonkin innoissani kun en malttanut lukea, mistä iisisti aukeaa.


Tyttö tiskin takana kuunteli sujuvasti huoliani. Vähän varmasti hymyili jo sisäänpäin. Hiveli hyllyssä olevan läpsykän pintaa ja loihe lausumaan: "jokaisessa läpsykässä on nykyisin ups-reikiä kolme ja parhaissa neljä". Pyysi, että kurkistaisin läppärin oikeaankin reunaan. Ja kurkistin. Ja nolotti. Ja nauratti. Otin häntähiirulaiseni ja poistuin takaviistoon. Ihan oikeasti, pitäs ensin kääntää ostamansa kone ylösalaisin ja pari kertaa vielä ympäri ja vasta sitten mennä kyselemään ups-reikiä myyjäliikkeestä.


Takavuosina vielä kun Ladat oli autoja meidän keskisuomalaiset tuttavamme hakivat - kauppiaita kun itsekin olivat - uuden "latikkansa" Hangon satamasta. Me asuttiin  Porvoossa ja tuttavat ajoivat sitten meidän kautta, mm. näyttääkseen upouutta autoaan. Kotimatkaa varten laitoin heille sitten - ilta kun oli jo myöhäinen - kahvia termospulloon ja voileipiä, että jaksavat ajella yötä myöten Uuraisille. Oli jo myöhäinen syksy, ensimmäiset pysyvät lumet. Ja keskeisemmässä jo sen verran, että aura-autoja oli tarvittu. Pitkässä alamäessä juuri ennen Toivakkaa laskettelivat hieman reippaanlaisesti ja niin alkoi liuku ja pyllähti "latikka" ojaan ylösalaisin. Onneksi oli lunta sen verran, ettei suurempia kolhuja autoon tullut, termospullolle kävi huonommin ja kahvit levisivät syliin. Perheen emäntä autosta kömmittyään  ei uskaltanut miehelleen sanoa, mitä mielessään liikkui. Minulle hän kertoi kielensä päällä pyörineen, että "nythän sä näit sen altakin päin kun niin tarkasti sitä jo satamassa syynäsit"...
Tää tositarina tuli mieleeni tänään kun palasin Expertiltä. Olis minunkin pitänyt pylläyttää läppäri ylösalaisin ja ympäri. Ois voinu jäädä kauppareissu tekemättä. Ja omatkin naurut vähemmälle.


Mitä tästä saamme: meikäläistä ei voi lähettää ostoksille ja jos, niin ruokakauppaankin tarkka lista mukaan.  Puolustuksekseni on tosin sanottava, että tässä vanhassa tietsikassa ei ole kuin yksi ups-reikä, mihin tökkään kamerankortin lukijan tai ulkoisen kovalevyn. Hiiri kun on tuolla takalistossa...
Tai kun tarkemmin katson, on tässäkin näköjään kaksi aukkoa alakkain. Pitäskö jo uusia silmälasitkin. Ja seuraavan kerran pitäs takoa leipälapiolla päälakeen ja lapion varrella takamuksiin että lähtis ostohinku...


Yritin tehdä lyhkäsen postauksen, kuvatkin minimissään. Hih.
Saatte vapaasti hymähdellä tämän mummelin hölmöilylle.Niin tekee Simokin!
Taponlehteä vaihteeksi!

Ps. Ostin samalla reissulla Honkkarista neljä tarjoustainta: valkopeippiä, häränkieltä (?), keltaista ansikkaa (?) ja varjoyrtin. Yhden ruukun lapussa luki "valkoista särkynyttäsydäntä" ja minun sydämeni hypähti, eilen sitä jo puutarhalta turhaan kyselin. Mutta ei näkynyt ruukussa ketään. Vähän kaivelin multaa ja sydän oli särkynyt ja mädäntynyt eikä siinä ollut enää henkeä. Metsästys siis jatkukoon.

26 kommenttia:

 1. En ihan nauranut, hymilin kyllä osrosreisullesi! No, nythän sitten tuli kuin tulikin tutkittua läppäri yltä ja päältä. Näin sitä joskus sitten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit saanut kyllä nauraakin! Nää tekniikkajutut menee ylitse pään kuin täit konsanaan. Jotenkin tämä vanha kone on turvallinen ja tuttu. Mutkun sitä ei voi raahata mukana...

   Poista
 2. Hymyn sait minullekin, kiitos;) Käythän useammin tietekniikkaa hankkimassa;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä osta vähään aikaan mitään... ts. en kehtaa mennä edes Expertille katselemaan. Tosin varoitin sitä miesmyyjää, joka mulle koneen myi ja säpelsi rahojen kanssa moneenkin kertaan, että saan koneen ilmaiseksi niinkuin se mummo siellä juutuubissa.

   Poista
 3. Kuulostaa tutulta, höh mmhhh minulle käynnyt samoin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäs me naisreppanat kaikkia reikiä voidaan etukäteen tietää läppäreiden reunoista!

   Poista
 4. Pöljänperälle pitäisi minunkin muuttaa.
  Eilen yritin siirtää kuvia kamerasta kansioon, mutta mitään ei tapahtunut. Eipä ollut johto ollenkaan tökkelissä, nih.

  Hauskasti kerroit, mutta eipä ollut kanttia naureskella kun itselle olisi takuulla käynyt jotain vastaavaa.

  Nyt siellä taitaa jo pelittää? Onnea vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt pelittää. Kone oli tarjouksessa ja myyjä ensin laskutti normaalihinnan ja joutui sitten perumaan kaupan ja myymään läpsykän mulle tykötarpeineen uudestaan. Siitä olis jo pitänyt ymmärtää, että tyvestä puuhun joudun nousemaan.

   Muutetaanko yhdessä? Pöljä on virkeä kyläkunta, uusi koulu joten väkeä kylässä pitämässä elämää 24/7. No ei vainenkaan. Suutarit jää aina lesteihinsä.

   Vaan nyt voi kuljettaa yhteydet kainalossa - ja puhelimenkin saan kun menen taas mökille... että semmoinen hömppä minä.

   Poista
 5. Anja ystäväinen, vahingon ilo sitä parhainta, ei vainkaan! Niin lohduttavaa, etenkin minulle joka sellainen hätiköijä kaikissa sioissa, ikääntyessä vain lisääntynyt.
  Lapsetkin jo usein huomauttaa että kärsivällisyyttä äitiliini..
  Fiksuja nuoria noissa tietsikkaliikkeissä, kerran totesin jo ennakkoon etteivät naurelisi että nyt tulee tyhmiä kysymyksiä. Nörtti sanoi että se ei ole tyhmä joka kysyy, vaan se joka luulee tietävänsä eikä kuitenkaan tiedä.
  Viruksista kerran tiedustelin tartuntareittiä ja nuorimies hymyili toisella suupielellä kun kertoi että tietokonevirukset ei tartu flunssaepidemian tavoin..
  Muistetaan Anja se aina että meidän sukupolvemme osaa paljon sellaista jota nykypolvi ei.
  Minullakin taas tietsikkapolut sekaisin, eräs nirimies asensi uusia juttuja ja englanniksi enimmäkseen ja meikä kun ei ymmärrä kuin Käläviän murretta. Mutta, ei lannistuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Joka toiselle nauraa - ja joka toiselle ei, hih. Mulle saa vapaasti hihitellä, niin olen ulkona tiipiistä. Ainakin näissä tietsikka-asioissa. Nuoremmilta kyselen neuvoja ja ne hikoilee mun kysymyksistäni joskus.

   Oikeassa olet, meidän sukupolvemme on joutunut ottamaan asioista selvää muuten kuin googlettamalla. Elämänasenne on aivan eri luokkaa, huolehditaan tarkoin asioista, ympäristöstä, taloudestamme. Ja siinä sivussa vähän toistenkin asioista. Mutta eihän sille nykyset painoa pistä.

   Nuoret on hakoja enkussa, ne kun räplää näitä koneita ja katsoo filmejä ja pelaa pelejä. Siinä suhteessa ne on meitä edellä. Minullekin koetinkivi elokuussa, kun serkut Hampurista parin viikon visiitillä, kyllä meikäläisellä päässä on silloin jo loppuajalla kimalaispesä!

   Poista
 6. Huomaat hätikiöintini. asioissa oli sioissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan, huomaan. Sama se, onko sioissa vai a-sioissa, hih.

   Poista
 7. Mina nauroin tälle tarinalle, mutta en suinkaan vahingonilosta, vaan itselleni. Juuri noin minullekin kävisi, olen kyllä sellainen tekniikan ihmelapsi. "Parasta" kumminkin, tän pöytäkomeen hiiri teki lakon, kääk! Ei olisi kannattanut naureskella! Kokeiltiin läppärin hiirtä, ei käy, erilainen se pää joka koneeseen liitetään. No, nyt sitten jollain lailla tuherran tätäkin tekstiä, hiiri hyppii ..
  Juuh, pitäisiköhän sitä langatonta kokeilla kunhan kaupat aukeavat..
  Leppoisaa lauantai-iltaa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahingonilo on sitä puhtainta, mutta toisaalta itsellekin saattaa sattua hassuja juttuja. Minä en läppärin hiirtä kokeillut vielä tähän vanhaan koneeseen, kaipa se pitäisi tuohon ups-reikään sitten yrittää tunkea. Mutta tää vanhakin toimii hyvin.
   Minä poimin äsken kourallisen ihan kypsiä ja makeita mustikoita. Kohta saadaan pinkoa metsään...no, kestää se vielä. Ja kantarellikastikkeen tarvikkeet nousee kohinalla pihan laidassa. Mitäs minä sanoin, syksy!

   Poista
 8. Anja, samassa veneessä ollaan näiden läppäreiden ja hiirulaisten kanssa. Mulla on nyt. myös uudenuutukainen läppäri etäkodissa ja toimii nyt kuin unelma. Kaikki johdot on paikoillaan, hiirellekin löytyi johdonreikä ton nettitikun vierestä. Yritin tän koneen hipaisuhiiren kanssa pelittää mut ei siitä tullu yhtikäs mittään. Ja kun DNA:n nettitikku ei tällä alueella toiminut (oli yks tikku ilmainen, tullut jossain kylkiäisenä) niin ennen juhannusta oli pakko ajella hakemaan Soneran tikku.
  Mä olen perhanan sitkee näiden vehkeiden kanssa, poika opettaa silleen niinkun ne nuoret, jotka ymmärtää kaiken näistä laitteista.
  Navigaattori alkoi herjaamaan, ettei gps-singnaalia löydy ja jämähti yhellä reissulla totaalisesti. No taas piti apua pyydellä ja sekin laite piti päivittää, kun kuulema sateliitit muuttavat paikkojaan (seliseli, en uskonut).
  Ei muuteta sinne Pöljälle vielä, jookos :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jepjep, Soneran tikkuun minäkin päädyin. Tuo navigaattorin päivittäminen on hyvä tietää, tosin ajelen vain mökille ja takaisin ja sen osaan navigoida omilla suuntavaistoillani.
   No ei muuteta vielä Pöljälle, harjoitellaan läpsyttämistä kera häntähiirulaisen, hipaisut sikseen näillä nakkisormilla.
   Kiva kun kommentoit! aurinkoista sunnuntaita sinulle, viime yön satoi kaatamalla mutta nyt on taivas taas sininen ja sees.

   Poista
 9. Ihan kuulosti minulta tuo läppärikeikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samassa veneessä ollaan, vaikka minä joskus olen vedenvarassa ilman pelastusliivejä...hih. Ja kaupassa myyjäkin sekoili ja purki kauppaa ja löi uudestaan kassaan, unohti tarjoushinnan aluksi ja olin jo kättelyssä hävitä yli satasen. Magneettikentät varmaan maailmassa pois radaltaan kun kaikilla heittää...
   Vaan eipä surra, porskutellaan.

   Poista
 10. Nuo pienet kömmähdykset annetaan varmasti taivaassa meille ikivanhoille anteeksi, uskalletaan sentään käyttää ja osataankin näitä laitteita, joita toiset eivät liikuta sormellaankaan!!

  Pöljä on varmasti mukava paikka.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aina ihailen sitä Pöljän kylää ohi ajaessamme kohti Vuokattia joka syksy. Kyllä me todella olemme rohkeita, kun tartumme härkää sarvista ja nettaamme ja surfailemme. Ja onhan siitä iloa ja hyötyäkin. Ja nämä blogin kautta syntyneet virtuaaliset ihmissuhteet, joista muutamat ovat konkretisoituneet tapaamisasteelle. Haitanneeko, jos sormemme hiukkasen hitaammin soutavat näppäimistöllä ja painovirheitä jää tekstiimme. Kaikki kömmähdykset varmasti jäävät repustamme matkan varrelle kun lähestymme viimeistä porttia.

   Poista
 11. Samaan suuntaan voisi tämäkin tytteli muuttaa! Mennäänkö vierekkäisiin huoneisiin..hihii..Iloista heinäkuuta, Anjaseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii hienosti viereiset huoneet! Mutta katsotaan nyt vielä vähän aikaa ennen muuttamista, hih!
   Samoin sinulle Riitta Sinikka. Minä nautin mökkerön rauhasta ja aurinkoisista päivistä kunnes viikonlopulla alkaa ukkonen jyristä ja taas sataa.

   Poista
 12. Osaat kirjoittaa niin hauskasti, että tulin lukijaksi. Sydäntä lämmittävää huumoriasi on kiva lukea ja vähän välillä naurattaakin. Kiitos tuottamastasi ikälisästä! Kyllä nuo suomalaiset paikannimet ovat välillä tosi assuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi lämpimästi olet tervetullut lukijaksi. Tämä minun hjuumorini kumppuaa syvältä sisimmästä ja purkautuu aina ulos jopa tahtomattani.
   Viihdy anja-reginan aitassa!

   Poista
 13. Olipahan taas niin sydämellisesti ja hauskasti kirjoitettu postaus :) <3

  Mukavaa viikonjatkoa! :)

  VastaaPoista