maanantai 4. helmikuuta 2013

HUVILADAT

Hola! Nopeasti kului viikko kahden "Finlandesa huviladan". Menomatka norjalaisen siivin oli raskas, oltiinhan Malagassa vasta hieman ennen kahta aamuyöllä. Mutta ihana ystäväni oli järjestänyt suomalaisen taksityttösen kentälle vastaan ja nopeasti olimme sitten jo hotellin parkissa.
Aamu-uninen rantakatu tuttuine maamerkkeineen tuntui mukavalta, mutta niin minä kuin ystävänikin painuimme pehkuihin muutamaksi tunniksi odottelemaan aamun valkenemista. Olihan lauantai ja antiikkimarkkinapäivä isolla Feria-alueella. Ja todentotta. Kun silmiäni siristelin auringon paistaessa täydeltä terältä sain hämmästellä sitä tavarataivasta, mikä oli levittäytynyt eteemme. 

Koppakuoriaisista ....
koruihin ja ....
käyrätorviin, tai tämähän näyttää kyllä jonkinlaiselta saksofonilta.


Ihmisiä tungeksi markkina-alueen täydeltä ja vähälle jäänyt yöuni ei sallinut täyssilmällisiä joten vain hämmästelin tarjolla olevia. Ostamiset jäivät yhteen posliinipupuun. Ja maitokahviin puiden siimeksessä. Tai lähtihän mukaani pari soittajaa, luusta veistetyt hanuristi ja kitaransoittaja-solisti. Hyvin varovasti olin suunnitellut hankintoja tekeväni, sillä minulla oli kevyt kenttävarustus lentoja ajatellen; vain yksi laukku käsimatkatavarana.

Fuengirolassa on paljon suomalaisia. Varsinkin ikääntynyt väki on löytänyt aurinkoisen Costa del Solin rantamat. Paitsi turisteina siellä on myös vakinaisina asukkaina. On seurakuntatoimintaa, sanomalehteä, kirjakauppaa, ravintoloita, baareja ym. joten eipä suomalainen - kieltä osaamatonkaan - mitään vaille jää. Ja ennen kaikkea lämmin sää, kuin lehmän henkäisy. Varmasti viihtyisin minäkin viikkoa pitempään.

Vaan loppuvat aina mukavatkin päivät. Perjantai tuli nopeammin kuin arvasinkaan ja laukun vetoketjut piti saada kiinni. Lentoasemalle mentiin junalla, hieno yhteys. Tosin erään mummelin - ei onneksi minun - vetolaukku jäi junan ovien väliin ja mummo asemalle. No, turvamies muutaman aseman jälkeen lähetti laukun takaisin mummolle, joka varmasti hätääntyneenä odotteli tavaroitaan. Mitä opimme? Ei pidä tunkea junaan jos ovien sulkemisen hälytyspimputus soi.

Kotona odottava koirulini Simo oli revetä liitoksistaan jo linja-autoasemalla. Riemulla ei ollut rajoja, naama pestiin alle aikayksikön ja Simo vahti minua tarkasti, etten vaan livahtaisi tieheni taas. Yön nukkui liisteröitynä säärivarteeni liikahtamattakaan. Nyt jo tilanne normaali, voin jo liikkua vartioimatta huushollissani.
Matkasta jäi paljon ihania muistoja ja kokemuksia. Postailen niistä sitten vähitellen. Ja ystävälleni olen todella paljosta kiitollinen, sain tosi kivan viikon lämmössä ja mukavia kokemuksia maailmalta.

Nämä maisemakuvat on otettu parvekkeelta, eri vuorokauden aikoina. Toki kuvasin muualtakin, mutta postailen niitä myöhemmin.24 kommenttia:

 1. Ihanan lämpösen näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää suosi koko viikon, aurinkoa ja lämpöä. Kovin suomalaiset ikäihmiset nauttivat olostaan aurinkorannikolla.

   Poista
 2. Mukava matka teillä!
  Kyllä lämpöasteet olisi poikaa talven tiimoilla.Meikä vain uneksii ja myötäelää muiden matkassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee unelmista totta ja nouse lennokkiin. Siellä on kaikkea mitä ihminen voi kuvitella tarvitsevansa, ja auringonpaistetta sekä lämpöä, jota meiltä talvella puuttuu..

   Poista
 3. Hola!
  Edellisviikon vietin minäkin aurinkoisella rannalla...Lanzarotella...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Irmastiina, Lanzarotella oli varmasti vieläkin lämpöisempää. Ja mustaa laavahiekkaa...

   Poista
 4. Hola vaan täältäkin:) Kiitos matkakuulumisista. Onpa kiva kuulla että reissu oli kaikin puolin onnistunut, sääkin suosi! Mutta kotiinkin on kiva palata, vallankin kun noin riemukkaan vastaanoton Simo järjesti!
  Jatkoa odotellen mukavaa arkiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki on laskeutunut ja matkasta kovin mukavat muistot. Juuri skypetettiin Unelman kanssa ja siellä on nyt tuulisempaa.
   Kirjoittelen näitä kokemuksiani kyllä lisää. Mutta kiva on aina palata kotiin.

   Poista
 5. Hola, hola, muistan ikuisesti sen ihanan tunnelman ja Teillä on ollut ihana matka. Tuonne ja äkkiä! Se olisi niin helppoa, mutta kuitenkin... Tylsä tammikuu olisi ollut omiaan tämmöselle matkalle:) Simo oli töpinöissään kun palasitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen lämmön aistii jo koneesta laskeutuessaan, on kuin lehmän henkäisy. Minusta oli mukava myös se, että paikka oli ennestään hieman tuttu ja tiesin viikon varsin huolettomaksi ja leppoisaksi.
   Simo oli koiruleista onnellisin kun näki minun tulevan linja-autosta, nyt seuraa joka askeleella etten vaan tartu matkalaukun kahvaan...

   Poista
 6. Hola! Tiirailin kuvia ja katselin tuttuja paikkoja.Viime keväänä oltiin tuolla juuri maalis-huhtikuu. Kaipuu iski. Vaikka ne markkinat on raskaita kierrelä niin mieli tekis. Oi jospa sinne jne. Totuus on kuitenkin että ihan on matkoilta palata kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, borta bra men hemma bäst sanoo ruotsalaisetkin. Koti on parasta maailmassa, mutta ihana on välillä pistäytyä maailmallakin.
   Markkinoita kierreltiin, tosin ensimmäinen päivä meni puolittain unessa. Ja sitä tavarain paljoutta! Huh.

   Poista
 7. Hola! Tutulta näyttää ja kuulostaa. Minä nimittäin asun täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit Enya! Sinä onnellinen. Saatoit nähdä kahden huviladan tallustelemassa junakadulla tai rantabulevardilla! Suomalaisia on paljon siellä, tuttua kieltä kuultiin joka paikassa.
   Kyllä minäkin muutaman kuukauden siellä viihtyisin. Kenties joskus...

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Nämä minun kuvani ovat aina vähän sinne päin, kunhan räpsin. Mutta kuvattavaa kyllä oli. Ja muutenkin nähtävää paljon.

   Poista
 9. Buenos dias! ja tervetuloa kotiin, onnellisen Simon luokse, tuo tervetulo toivotus on niin tuttua ja sitten paimentaminen, ette vaan heti mene taas.
  Kivoja kuvia, lisää jäädään odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hola! Kyllä kotona vastaan otettiin varsin sydämellisesti. Naama nuoltiin ja käperryttiin kainaloon yöpuulle. Eka yönä ei kertaakaan pyrkinyt prinssipuolison peiton alle, oli kai saanut mielestään riittävästi sitä lajia. Minussa oli kuin täi tervassa, tuli perässä vessaan ja joka paikkaan vahtimaan, etten vaan taas häviä viikoksi!

   Poista
 10. Tervehdys vaan täältä karusellin naapurista. Oli tosiaankin mukava viikko meillä "nekkaneuvoksilla", tuntui kuin aika olisi kiitänyt siivillä. Kiitos kun tulit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nekkaneuvosten kerhoviikko meni todella nopeasti. Nyt on taas arki edessä. Mutta ainahan voi toivoa...
   Minulla oli ihana loma siellä lämpimässä, kiitos sinun. Terkkuja!

   Poista
 11. Hei Anjuska!

  Oikein aurinkoiset ja ihanat kuvat, uskon että matkasi oli onnistunut..:)))
  Paikallinen kirppari tuli tarkastettua, ja tuliaiset ostettua!:D

  Oikein hyvää ja antoisaa helmikuun viikkoa sinulle kotimaassa!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, ihan on kiva taas kotona. Paljon nähtiin ja koettiin Unelman kanssa. Kirpparit kierrettiin ja markkinoilla maleksittiin. En paljon ostellut, kun halusin vain kevyesti lennellä. Mutta jotain sentään tarttui mukaan.
   Kiitos toivotuksista, samoin sinulle mukavia helmikuun päiviä. <3333

   Poista
 12. Fuengirola näyttää hulppealta lomaparatiisilta!
  mukavaa, lumisateista viikonjatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinne aina yksi tälläinen mummeli hyvin uppoaa, hih.
   Jep, lunta on luvattu parikymmentä senttiä tänne päin. No, satakoon hyvästi. Lingotaan sitten.

   Poista