maanantai 21. joulukuuta 2015

JOULU, JOULU TULLUT ON....

Joulu tulee joka vuosi, väistämättä. Maa on musta ja vettä tihkuttaa, eilen illalla jopa myrskysi. Lumesta ei lupaustakaan, miten mahtaa joulupukki löytää huopatossujensa sijalle kumisaappaat? Ja miten vetää Petteri Punakuono rekeä sulaa maanpintaa pitkin. No, höpö höpö ja hevonhumppaa, näin sanoisi Irma Rönkkökin sinisessä Marimekossaan.

Oltiin kaksi viikkoa Saimaan rannalla kylpylässä. Kylpemiset jäivät mökkerön saunan kylpyihin, kovasti kaipasin Vuokatin entisiä viikkoja. Huoneisto oli  pienehkö, varustus vaatimaton ja siitäkin vielä osa puuttui, tavaroita lypsettiin koko loman ajan aina kun huomattiin, mitä huushollista puuttui (siis listojen mukaan piti olla). Nämä yhteiskäytöt ovat näköjään mitä kenenkin jäljiltä sattuu. Vakavasti pohdimme viikkojemme laittamista kokonaan myyntiin, eihän niistä omiaan koskaan takaisin saa. No, jos olisimme lyöneet viitisen tonnia pöytään, olisimme saaneet hienomman lukaalin. Raja tuli kuitenkin vastaan, vaikka aktiivinen myyjä sitten nyrpistelikin. Haittaakse?Eka viikko oltiin kolmestaan, minä, Simo ja ystävättäreni Kaija. Toiseksi viikoksi saimme sitten prinssipuolisotkin tallustelemaan rantapolkuja. Ja piipahdettiin Imatralla juurikin sellaisena päivänä, jolloin taivaalta tipahteli räntärättejä ja koskessakaan ei ollut vettä, ei tietenkään ne nyt vartavasten meille sitä juoksuttaneet, hih.
Eipä näistä viikoista juurikaan kerrottavaa, sukkia neuloin seitsemän paria. On nyt mistä pukinkonttiin vielä jakaa.Onhan Saimaan ranta lomaseutua, siellä nääs on lintukodoissakin ihan ikiomat parvekkeet! Ja paljon pahkoja koivuissa ja männyissä. Puusto on vanhaa kartanon puistikkoa ja todella mahtavia.
Tässä näytteeksi pahkapuita  rannasta.Maljakkoon keräsimme luonnosta mustikan- ja puolukanvarpuja, mustikan saimme jo kukkimaan. Suon reunasta nyppäsimme muutaman ruskeaksi karahtaneen suopursun oksan, nekin virkosivat vihreiksi maljakossa ja nuput alkoivat pukata kesää.
Katajan oksien lomaan löysimme punaisia terttuseljan (?) marjoja, nekin säilyivät maljakossa koko loman ajan.Ainoa meistä taisi kuitenkin olla Simo, joka osasi ottaa todella rennosti pitkien päivittäisten kävelylenkkien jälkeen.

Nyt on maanantai, kotona ollaan taas. Jouluhössäkät jää meiltä kokonaan, toisenlainen joulu odottaa meitä jo huomisaamusta varhain. Käväisin postissa nyt aamulla, olisin noutanut sisarentyttären lähettämän joulupaketin, mutta kas, ei ne sitä sieltä löytäneetkään. Kiirettä tuntui heillä olevan. Lupasivat soittaa heti kun paketti löytyy. Että sellainen aamu. Matkalaukku ammottaa vielä tyhjillään, toki vaatekasa odottaa pakkaamista tuossa sängyllä jo. Mitäpä tässä muuta, kuin OIKEIN LEVOLLISTA JA SULOISTA JOULUN AIKAA kaikille blogiystäville. Ja päiville (Elämän helmistä) erityiskiitos kivasta joulukortista. Palataan blogin palstoille vuoden vaihduttua viimeistään.
Heips siihen asti!

18 kommenttia:

 1. Oi mikä määrä villasukkia!
  Hyvää jouluaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tikutin kahden viikon lomalla, kaikkiaan tänä syksynä on valmiita sukkapareja tullut 36 kaikkiaan. Nyt kyllä tökkii jo neulominen....
   Sinulle Irmastiina myös Joulutervehdys

   Poista
 2. Oikein hyvää joulun aikaa, minne se laukku teidät sitten kuljettaakaan.

  VastaaPoista
 3. Upeita sukkia olet tehnyt. Mukavaa joulun aikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva, samoin sinulle lämmin jouluinen tervehdys!

   Poista
 4. Oikein mukavaa ja rauhallista joulua siulle ja perheellesi

  VastaaPoista
 5. Ahkera olet ollut kun noin paljon olet kutonut kaunita lämpimiä
  sukkia Hyvää joulua Anja ja perheellesi.

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää joulua teille ja turvallista lomamatkaa.

  VastaaPoista
 7. Hyvää Joulua ja joulumatkaa ♥

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvää joulua ja Dubain matkaa!

  VastaaPoista
 9. Ihania lämpöisiä sukkia ja noin monet! Meillä sentään jonkinverran on lunta, vaikka vetenä on viimeiset sateet täälläkin tulleet. Teillä onkin erilainen joulu, hyvää matkaa ja joulua!

  VastaaPoista
 10. Kiitos ja Hyvää Joulua teille.....:)

  VastaaPoista
 11. Hyvää ja rauhallista joulua teille!

  VastaaPoista
 12. Säilyttäköön uusi vuosi sen
  mitä rakastat
  Tuokoon tullessaan sen
  mitä kaipaat
  ja vieköön mennessään sen
  mitä taakkana kannat.
  Onnea vuoteen 2016!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille blogiystäville joulutoivotuksista. Vietimme erilaisen joulun hiekka-aavikkojen keskellä etelän lämmössä. Nyt on aika palata arkeen ja alkaa uusi vuosi monta huikeaa kokemusta rikkaampana. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista