maanantai 7. marraskuuta 2016

MARRASKUINEN MAANANTAI

Saatiin viikko alkamaan. Lunta, talvista säätä täällä etelärannikolla.
Mutta talveen on alettava jo suhtautumaan riittävän lämpimin asustein. Simokin askeltaa lenkkipolulla ainakin iltaisin takki päällä.
Helminukkajäkkärä on saanut lunta niskaansa

Pyhäinpäivä meni liikenteessä. Aamulla varhain lähdettiin pienellä kauppakassilla kohti niemennokkaa. Nissanissa kun on uudemmat talvirenkaat, vaikka itse kärry on kuin kirpunpieru. Hyvin silti mahduttiin kaikki kolme, kun ei mitään tavaraa tarvinnut mukaan ahtaa. Simo, joka isommassa autossa mielellään loikoo etupenkkien välissä pää jomman kumman reiteen nojaten, ei oikein tahdo mahtua mitenkään päin pienen auton penkkien väliin. Sinnikkäästi poika kuitenkin tunkee itsensä käsijarrun päälle ja pää vaihdekeppiin asti. Näillä mentiin.
Korppisen rannalta

Mökin aitta uinuu talven ajan 

Järvi on vielä sula, vain rantamilla vähän jääpeitettä


Puolilta päivin oltiin niemessä. Mitattiin terassin ulkomittoja, saapasteltiin vähän ympäriinsä ja lähdettiin paluumatkalle.
Järvi oli suurelta osin vapaa, lunta muutama sentti. Kylmä tuuli ei houkuttanut järveen pulahtamaan, vesi oli suhteellisen alhaalla ja paljon rantahiekkaa paljaana. Ei näkynyt vesilintujakaan enää.

Hartolassa vielä joutsenia nähtiin peltoaukealla. Kuitenkaan ei enää niin mahtavina parvina kuin aiemmin. Poikettiin lounaalla ja syötiin itsemme liki ähkyyn seisovasta pöydästä. No huh, pitsa olis ehkä sittenkin ollut parempi vaihtoehto. Mutta Simo sai osansa lounaasta, hirvipaistia ja kanaakin, josta mausteet olin raapinut olemattomiin.

Ilta alkoi jo hämärtyä kun pääsimme kotiin takaisin. Simo sisälle ja kynttilät kyytiin ja hautuumaalle. Kyllä olikin upea tunnelma tuhansin kynttilöin. Ensin sankarihautojen valorivistöt, sitten koko kirkkomaa täynnä palavia kynttilöitä. Seurakunta huolehti kynttilät myös niille haudoille, joille omaisten kynttilöitä ei tuotu.Eilinen sunnuntai meni kotona hissutellessa. Tavoistani poiketin otin iltapäivällä tunnin nokkaunet. Ja sitten valvoin yli puolen yön. Mitä tästä opin? Sinnittelen iltaan kyykähtämättä sängylle ennen aikojaan.
Joskus vuosia sitten ostimme tosi kalliin aitovillaisen peiton. Oli niin hinnakas, ettei toista hennottu ostaa. Nyt tämän muistin vaatehuonetta siivoillessani ja levitin sängyn jalkopäähän. Oi miten se lämmittää vanhoja varpaita. Simo, jonka unipaikka on minun jalkopäässäni kuono nilkkani päällä koiruli täysin peiton alla, ei ole moksiskaan paksusta peitosta, paitsi tulee nopeammin ulos peitosta lattialle viilentymään.

Simon päiväunet olohuoneen sohvalla
                                            
Amerikkalaisten vaalikuume huipentuu parin päivän päästä jomman kumman ehdokkaan voittoon. Vaikea ja repivä vaalikampanja jättää varmasti jälkensä kansalaisiin, eikä ihme. Pelottaa kyllä, jos valitsevat Trumpin. Hän tuntuu kovin ennalta arvaamattomalta käänteissään. No, sellainen presidentti millainen kansa. Peukut kuitenkin Hillarylle.

Tänään jatkuu laulut, samoin huomenna. Lapsenlapsia tulossa huomenna piipahtamaan. Torstaina viedään prinssipuolison haitari huoltoon ja samalla nähdään serkkutyttöä.  Tiedossa on monta mukavaa juttua vielä marraskuulle. Kylpylätrippikin lahden taakse. Näin ei ehdi paljon kylmyyttä ja pimeyttä harmitella. 


Aamujäykkyyttä harmaissa aivosoluissa. Nyt pakko laittaa piste tarinoinnille ja vaihtaa vaatteet laulantaa varten. Ps. ensimmäistä sukkaa aloitin matkalla jo kutoa, mutta tuskin niin monta sukkaparia syntyy kuin vuosi sitten. 

10 kommenttia:

 1. Kaunis järvimaisema Simo on löytänyt ihanan lepopaikan.Hyvää alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva. Simo osaa ottaa paikkansa perheessä. Samoin sinulle mukavaa alkanutta talvea.

   Poista
 2. Mukavaa alkanutta viikkoa!
  Lunta on meilläkin ja maa on ihan valkoinen. Koko ajan satelee lisää, joten jossain vaiheessa tietää kolaushommia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jo tarvittu kolaa muutamana aamuna, täällä kuulema eniten lunta koko Suomessa. On aivan jouluinen maisema ympärillä.

   Poista
 3. Simo osaa nauttia elämästä.
  Hienosti sinulla tuota tekstiä tuntuu irtoavan aamuvarhainkin. :-)
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedäthän Simon, on oikea linssilude ja lullukkapoika. Jotensakin on pakko alkaa kirjoittaa kun vähänkin inspiraatiota, muuten unohtaa kaiken. Armollista. Mukavaa talviaikaa sinne joen rantamille. PS. minä en ole pystynyt vieläkään avantoon, mikä tässä mättänee...

   Poista
 4. Kiitos hienoista kuvista, Anja!
  Ihmekoira tuo Simo Sallinpoika Hurtta, häntä kehtaa esitellä..:D
  Hyvää viikkkoa sinulle ja 'pojillesi'♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, olet aina niin positiivinen kommenteissasi. Kiitos siitä. Simo on ihan ykkönen meidän perheessä ja se varmasti näkyy kaikesta. Mukavaa talvista viikonloppua! ♥♥♥

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Totta, kivaa on mutta jos sitä tulee taivaan täydeltä niin alkaa tuntua tukalalta. Maisema on ihan talvinen joulun tulla.

   Poista